מסעדת ה'פריקית' בחיפה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

הייתה לי אתמול חוויה ממש לא נעימה, רציתי לשתף אתכם שתימנעו מלחוות אותה בעצמכם.

לאחר שיום כיפור יצא, החלטתי לאכול משהו קטן ואת 'המנה העיקרית' שלי לאכול במסעדה.

לאחר ששתיתי קפה בליווי פסק זמן, שמתי פעמיי אל מסעדה שנמצאת בחיפה, הלא היא 'הפריקית'.
יש לציין שזו מסעדה שעברה שדרוג, ופעם ראשונה שיוצא לי להיות בה לאחר החידוש.

נכנסתי למקום, יחד עם חבר, וכשלא הייתה שם מארחת, ולא חיכו לקוחות בתור, החלטנו להתיישב.

בבואי לקרוא למלצר על-מנת לבצע הזמנה, מגיעה אליי המארחת בכבודה ובעצמה ובחוצפתה מבקשת ממני לפנות את השולחן ולחכות שיתפנה שולחן.
אני מצידי עניתי לה שמאחר והמקום היה פנוי, ולא הייתה מארחת בכניסה אז החלטתי לשבת.
היא ממשיכה להתווכח איתי, ליד סועדים מאוד רעבים וכל הסיטואציה הייתה לא נעימה ומאוד מביכה.
מאחר וסירבתי להתפנות כפי שביקשה, פשוט לא קיבלתי שם שירות. כל מלצר שעבר וביקשתי ממנו שירות ענה כי הוא קיבל הוראה לא לקחת ממני הזמנה.

אם כן, סיטואציה מביכה, המגיעה בעקבות שירות גרוע, ומחוסר כבוד הלקוח שבעיניי הוא קודם לכל והוא תמיד צודק.
אני משער שאם לי זה קרה, זה יכול לקרות גם לכם.
ראו הוזהרתם.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

דוגמא למארחת שמעדיפה להיות "צודקת" במקום "חכמה" (n)

מה שלא מבינים זה שלא יעזור שדרוג/שיפוץ וכו' - יחס אנושי גרוע לגרום לאנשים לא להתקרב...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #3 

לא יודע לשפוט את הסיפור שלך ....
בכל מקרה אכלתי שם מספר פעמים , מסעדה טובה מאוד .

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

uris כתב:לא יודע לשפוט את הסיפור שלך ....
בכל מקרה אכלתי שם מספר פעמים , מסעדה טובה מאוד .
...
תראה Uris,
אני בכלל לקוח קבוע של Bp המסעדה השכנה כפי שאתה בטח יודע.
לאחר המתנה ארוכה שם, הודיעה לי המארחת שישנה תקלה במטבח ולכן המסעדה סגורה מלקבל לקוחות נוספים.
בלית ברירה, נכנסתי לפריקית, שלידיעתך או לא, שייכת לאותם בעלים. לאחר שהתיישבתי והמארחת עשתה לי את הסצינה שעשתה, הסברתי לה בכלל שאני פליט ה-Bp, אבל כאמור, גם זה לא מנע אותה מלהתנהג כפי שהתנהגה.
ואם ביום רגיל לכולי עלמא שהיא לא נהגה כדין, אז קל וחומר ובן של קל וחומר שביום כמו אתמול - צאת כיפור, שאנשים רעבים מאוד, היא בהחלט הייתה צריכה לוותר.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

gilos,
בתור צופה מהצד (ורק על סמך הסיפור שלך), גם אתה לא נקי לגמרי.
כשאתה מגיע למסעדה רעב במוצאי יום כיפור, כנראה שאתה לא היחיד - ויש אנשים שטרחו להתקשר ולהזמין מקום.
המארחת לא בכניסה? חכה דקה, אולי היא בדיוק הלכה להושיב מישהו (הרי זה התפקיד שלה).
עדיין לא הגיעה - תשאל את אחד המלצרים אם יש מארחת או שהישיבה חופשית.
בחרת להתיישב על דעת עצמך, תצפה לכך שיכול להיות שמדובר בשולחן שמור, ותצטרך לקום ולעבור. גם אם אין שלט "שמור", יכול להיות שהשולחן זה עתה נערך אחרי סועדים אחרים, או שהמסעדה לא נוהגת לשים שלטים אבל מתבצע רישום אצל המארחת.

אני לא יודע מה אמרה לך המארחת, איך היא התנסחה או מה אתה ענית לה (כי זה דיון במעמד צד אחד), אבל מנסיוני במסעדות ראיתי לקוחות שבאמת לא מגיע להם לקבל שירות (אני לא אומר שאתה אחד מהם, אבל אני גם לא אומר שלא).
בכל מקרה, אני לא אוהב את שרשורי ההאשמה האלה בפורומים / פייסבוק וכו', במיוחד כאלה שלא נותנים לצד השני הזדמנות להגיב (ניסית לדבר עם מנהל המשמרת? מנהל המסעדה? לפנות אליהם בדף הפייסבוק שלהם (שמצאתי תוך גיגול של דקה) ?

מצטער, יש לי חברים בעלי מסעדות ו/או פאבים, ושרשורים כאלה גורמים נזק שקשה מאוד לתקן, גם אם הם לא מוצדקים לחלוטין.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

uriler כתב:gilos,
בתור צופה מהצד (ורק על סמך הסיפור שלך), גם אתה לא נקי לגמרי.
כשאתה מגיע למסעדה רעב במוצאי יום כיפור, כנראה שאתה לא היחיד - ויש אנשים שטרחו להתקשר ולהזמין מקום.
המארחת לא בכניסה? חכה דקה, אולי היא בדיוק הלכה להושיב מישהו (הרי זה התפקיד שלה).
עדיין לא הגיעה - תשאל את אחד המלצרים אם יש מארחת או שהישיבה חופשית.
בחרת להתיישב על דעת עצמך, תצפה לכך שיכול להיות שמדובר בשולחן שמור, ותצטרך לקום ולעבור. גם אם אין שלט "שמור", יכול להיות שהשולחן זה עתה נערך אחרי סועדים אחרים, או שהמסעדה לא נוהגת לשים שלטים אבל מתבצע רישום אצל המארחת.

אני לא יודע מה אמרה לך המארחת, איך היא התנסחה או מה אתה ענית לה (כי זה דיון במעמד צד אחד), אבל מנסיוני במסעדות ראיתי לקוחות שבאמת לא מגיע להם לקבל שירות (אני לא אומר שאתה אחד מהם, אבל אני גם לא אומר שלא).
בכל מקרה, אני לא אוהב את שרשורי ההאשמה האלה בפורומים / פייסבוק וכו', במיוחד כאלה שלא נותנים לצד השני הזדמנות להגיב (ניסית לדבר עם מנהל המשמרת? מנהל המסעדה? לפנות אליהם בדף הפייסבוק שלהם (שמצאתי תוך גיגול של דקה) ?

מצטער, יש לי חברים בעלי מסעדות ו/או פאבים, ושרשורים כאלה גורמים נזק שקשה מאוד לתקן, גם אם הם לא מוצדקים לחלוטין.
...
אורי, לא אמרתי שאני צודק ושאני נקי.
סיפרתי את הסיפור כפי שהוא: לא היו לקוחות ממתינים. מאחר ולא הייתה מארחת - התיישבתי!
חכה דקה? חיכיתי 5! וכאמור, עברתי למסעדה השכנה, שהיא בבעלות זהה, לאחר שהיא נסגרה.
נכון, לא שאלתי את המלצר כפי המלצתך, אבל היייייי להזכיר לך, לקוח לא תמיד מגדיל ראש.
אני הלקוח ואני תמיד צודק ובארץ צריכים ללמוד ממדינות אירופה מה זה שירות, תרבות ונימוס!!
לקום לשולחן אחר?! בכיף! אבל היא רצתה שאצא מהמסעדה! זה נראה לך הגיוני למען השם? אחרי שכמעט מסרתי את הזמנתי?!
ואם אתה לא אוהב את שרשורי ההאשמות האלה, כפי שאתה מכנה אותם, אתה לא חייב לכתוב אותם. אני מרגיש בן בית בפורום הזה וזכותי לשתף במה שאני רוצה. נגרם לי עוול וחשוב לי שיידעו מזה.
אני ממש התחננתי להישאר במסעדה ולא לצאת נבוך לאחר שישבתי שם כחצי שעה. המאחרת העדיפה לתת לאגו שלה במה, במקום ללקוח. היא העדיפה להיות 'המילה האחרונה' כי היא רק עובדת שם וכנראה לא באמת אכפת לה אם בעל הבית מפסיד מזה משהו.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #7 

אני הלקוח ואני תמיד צודק ובארץ צריכים ללמוד ממדינות אירופה מה זה שירות, תרבות ונימוס!!
...
עם כל הכבוד, הלקוח לא תמיד צודק, ואל תתחיל עם היציאות האלו של אירופה, כי שם גם הלקוחות מתנהגים אחרת.

לגבי שאר הדברים שהעלית, זה חסר טעם להמשיך בדיון כי אתה מדבר מתוך ההרגשה והחוויה הרעה שעברת, ואני לא יכול להתייחס לפרטים חלקיים על האירוע.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

uriler כתב:
...
עם כל הכבוד, הלקוח לא תמיד צודק, ואל תתחיל עם היציאות האלו של אירופה, כי שם גם הלקוחות מתנהגים אחרת.

לגבי שאר הדברים שהעלית, זה חסר טעם להמשיך בדיון כי אתה מדבר מתוך ההרגשה והחוויה הרעה שעברת, ואני לא יכול להתייחס לפרטים חלקיים על האירוע.
...
מן הסתם אני זה שעברתי את החוויה הזו, ולכן ברור שאני מדבר מתוך ההרגשה, ולא כמוך - מנסה לשפוט אותם לכף זכות, גם כאשר לא מגיע להם. אני באתי מתחום האירועים, תחום אשר חרט על דגלו את המושג 'שירות'. אני יודע קצת מה זה. ומה שחוויתי הוא בהחלט ההפך משירות טוב.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #9 

gilos,
גם אני עבדתי בתחום השירות, ואני לא מנסה לשפוט אותם לכף זכות ולא אותך לכף חובה.
אני אומר שאי אפשר לשפוט אירוע על סמך תיאור של צד אחד בלבד, ואני חושב שלפני פרסום הודעה כזו מן הראוי לדבר עם מישהו בכיר יותר מאותה מארחת.

אם אתה כזה ותיק במסעדה השייכת לאותם הבעלים, אתה בהחלט יכול לגשת לאחמ"ש, מנהל או אף לפנות לבעלים ולהעלות את הנושא. אם תעשה זאת ותפרסם כאן כיצד הסיפור הסתיים, רק תצא גדול יותר.

בטוחני שאתה כמישהו שעסק בתחום האירועים, היה מצפה ליחס דומה מלקוח לא מרוצה.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

uriler כתב:gilos,
גם אני עבדתי בתחום השירות, ואני לא מנסה לשפוט אותם לכף זכות ולא אותך לכף חובה.
אני אומר שאי אפשר לשפוט אירוע על סמך תיאור של צד אחד בלבד, ואני חושב שלפני פרסום הודעה כזו מן הראוי לדבר עם מישהו בכיר יותר מאותה מארחת.
...
ניסיתי. ניסיתי לדבר איתה קודם, אבל ממש בהגיון. ביקשתי מנהל, אך לא קיבלתי. אף מלצר לא התייחס אליי, ואותם אני לא מאשים, כי ככה הם התבקשו. לפני לכתי, ניגשתי בפעם האחרונה למאחרת ואמרתי לה שהסיפור יגיע לאן שצריך, למען יראו וייראו. אם היית רואה את הזלזול שלה כשאמרתי לה את המילים הללו.......ממש לא נעים.
נימתה הייתה, כאילו היא לא מפחדת משום דבר, ושוב, שהיא מעל הלקוח.
אם אתה כזה ותיק במסעדה השייכת לאותם הבעלים, אתה בהחלט יכול לגשת לאחמ"ש, מנהל או אף לפנות לבעלים ולהעלות את הנושא. אם תעשה זאת ותפרסם כאן כיצד הסיפור הסתיים, רק תצא גדול יותר.

בטוחני שאתה כמישהו שעסק בתחום האירועים, היה מצפה ליחס דומה מלקוח לא מרוצה.
...
רציתי, אבל בפריקית כבר הושפלתי, למה לנסות שוב? כדי לקבל עוד ועוד?
ובמסעדה השכנה כבר המקום היה סגור מלקבל אותי, אז שוב, זה היה המצב.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

אני קורא את כל זה ואת האמת? אני לא מאמין לך כל כך. כל הקטע של המגיע לי ממש לא מתאים. לא הבנת שבארץ זה לא ככה? ברומא התנהג כרומאי. אל תהיה צודק תהיה חכם. יש אלף הגיגים כאלה ואף אחד מהם לא המצאה ישראלית - המארחת מבקשת משהו, תעשה את זה רק בשביל לדאוג שתקבל שירות.
בצרפת, איטליה, שוויץ וגרמניה - אם אתה לא משחק לפי הכללים שלהם הם יעדיפו לוותר עליך כלקוח - אני לא אתפלא אם זה ככה בשאר אירופה. על המלצרים הצרפתים כבר כולנו שמענו. למסעדה ותיקה יש כבר לקוחות קבועים ולמרות הנזק שאתה יכול לעשות למסעדה עם ההערות על השירות הגרוע עדיין היא תחיה מלקוחות קבועים + מזדמנים והמלצות פה ושם.
אתה סתם הענשת את עצמך בגלל המנטליות שלך. אין הרבה מקומות שבאמת דוגלים ב"הלקוח תמיד צודק". באף מקום. ואתה יודע למה? כי יש המון לקוחות, ואת זה אני אומר מניסיון, שכל מה שמגיע להם זה בעיטה בתחת על האופן שהם מתנהגים. אתה מגיע למקום? דע שזה לא הבית שלך ואתה לא קובע את הכללים. יש כללי נימוס, יש דרכי התנהלות ויש דרכים שעושים בהן עסקים. בעל הבית הוא זה שקובע את כולם, לא הלקוח. לא מרוצה? או שתתאים את עצמך למקום או שתלך ואל תצפה שיתאימו את עצמם אליך רק כי אתה רעב אחרי צום.
ואני לא יודע מה איתך, יש שני סוגי אנשים שאני לא רוצה לעצבן - מי שמספר לי את השיער, ומי שמביא לי את האוכל. תדאג שבפעם הבאה האוכל שאתה מקבל לא יהיה עם תוספת קטנה שלא הזמנת.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

flsh

ראית יותר מדיי סרטים :lol: :lol: :lol:
תנחת. וכשתחזור אלינו, למה שנקרא 'המציאות' אשמח לקבל אותך בזרועות פתוחות לדיון.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

תמשיך עם המנטרה של הלקוח תמיד צודק. זה לא עובד. חברות שבאמת דוגלות בזה ידועות בשירות המצויין שלהן - העובדה היא שרוב החברות לא ידועות בשירות שלהן, באף מקום בעולם.

כשמארחת במסעדה מבקשת ממך משהו ואתה מסרב, זה הפך לבעיה שלך. אתה היית יכול לפתור את זה בשתי שניות אבל גם לך יש בעיות אגו מסתבר (בדיוק כמו למארחת) ולכן לא קיבלת שירות והושפלת (מילה שאתה השתמשת). לא רוצה לקבל ביקורת? שום בעיה. זה פשוט יחזור עליו שוב ושוב. אני לא מבין מה הטעם לשתף פה כשזה ברור לחלוטין מקריאת ההודעה שלך שאתה נתת לכל המצב הזה לקרות במקום פשוט לשתף איתה פעולה ל20 שניות, לקבל שולחן לאכול וללכת שבע.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

רציתי לעבור לשולחן אחר, אבל היא התעקשה שאצא מהמסעדה!
כפי שאמרתי, אני בא מתחום האירועים, אני יודע מה זה שירות ואחד כמוך לא יכול ללמד אחד שיש לו ניסיון של כ-10 שנים בתחום מי צודק ומי לא.
נכון, יש לי אגו, כמו לכל לקוח בעולם. חבל שהם לא הבינו זאת. אותי הם הפסידו והאמן לי, גם אם אתה חושב שלא, גם אותך.
ואם אני חוויתי כך - רבים וטובים ממני חוו, וכנראה גם יחוו.
האסון הגדול הוא שמארחת כזו, שקמה בימים כאלה או אחרים, על רגל שמאל ומראה את זה - עובדת שם.
האסון השני, היותר חמור, שאחד כמוך מצדיק אותה.

ביקורת? על מה? על זה שכל הפשע שלי היה לשבת מבלי שמארחת תושיב אותי?!
לילה טוב לך פישי. ואל תתעסק עם הטבח והספר שלך. שמא הטבח לא יעשה לך קרחת ואת השיער יתן לטבח שישים לך באוכל :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #15 

gilos כתב:רציתי לעבור לשולחן אחר, אבל היא התעקשה שאצא מהמסעדה!
...
למען הדיוק היא לא רצתה שתצא מהמסעדה ....כך כתבת אתה בעצמך בהודעתך הראשונה:
בבואי לקרוא למלצר על-מנת לבצע הזמנה, מגיעה אליי המארחת בכבודה ובעצמה ובחוצפתה מבקשת ממני לפנות את השולחן ולחכות שיתפנה שולחן
...
...

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

uris כתב:
gilos כתב:רציתי לעבור לשולחן אחר, אבל היא התעקשה שאצא מהמסעדה!
...
למען הדיוק היא לא רצתה שתצא מהמסעדה ....כך כתבת אתה בעצמך בהודעתך הראשונה:
בבואי לקרוא למלצר על-מנת לבצע הזמנה, מגיעה אליי המארחת בכבודה ובעצמה ובחוצפתה מבקשת ממני לפנות את השולחן ולחכות שיתפנה שולחן
...
...
נכון, ובינתיים לחכות מחוץ למסעדה!!!!!
...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #17 

לא בסדר שלא הייתה מארחת בכניסה למסעדה,

משם והלאה, הכל אשמתך, אתה טוען שהשירות גרוע, אבל למה היחס שלך צריך להיות גרוע.

גם אם לא בסדר שלא הייתה מארחת, הייתה טעות, עכשיו היא מבקשת שתקום וימצאו לך שולחן אחר. למה לא להיות בנאדם מנומס ואדיב ולקום עם חיוך ולהמתין 5 דקות?

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

knazi כתב:לא בסדר שלא הייתה מארחת בכניסה למסעדה,

משם והלאה, הכל אשמתך, אתה טוען שהשירות גרוע, אבל למה היחס שלך צריך להיות גרוע.

גם אם לא בסדר שלא הייתה מארחת, הייתה טעות, עכשיו היא מבקשת שתקום וימצאו לך שולחן אחר. למה לא להיות בנאדם מנומס ואדיב ולקום עם חיוך ולהמתין 5 דקות?
...
כי הגישה שלה הייתה דוחה!
והיא גם ביקשה שאצא מהמסעדה - משפיל משהו.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #19 

מקרה דומה קרה לי בוגאס,
חיכיתי בתור ולא היתה מארחת אז נכנסתי והתיישבתי איפה שנראה לי.
כשעברה מלצרית ביקשתי שירות והיא אמרה " התחנה (האזור ) הזו כבר סגורה אבל אין בעייה נביא לך את מה שאתה רוצה"
היא לא העבירה אותי מקום , למרות שהיה וכמובן שקיבלתי שירות כמו כל אחד.

טוב, אבל זה אמריקה, מה הם מבינים בשירות.....
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #20 

לי נשמע ששניכם טיפסתם על עץ ולא הייתם מוכנים לרדת, אולי אתה אמרת מילה או שהיא אמרה מילה לא במקום וזהו.
לבקש ממך לפנות את השולחן ולצאת החוצה, בעיני זה כבר סוג של הגזמה אם כי אני מאמין שניתנת לפיתרון מנומס, אתה סירבת ונכנסת איתה למאבק כוחות והיא לקחה עוד צעד קדימה של לתת הוראה למלצרים להתעלם ממך שזה באמת קיצוני.
כמו שנאמר הייתי מרים טלפון למנהל המסדה למחרת ורואה מה יש לו לומר בנושא.

פעם ישבתי עם אשתי בבלאק סטיר בהרצליה, המארחת הייתה סופר נחמדה עד שאמרנו שאנחנו לא שותים יין...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”