כמה שאלות לפני רכישת LCD סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
svo27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

עקרונית השימוש היחידי שלי לטלויזיה העתידית יהיה גיימינג בחיבור לקונסולה (XBOX PS3) וקצת סרטי HD ממחשב

לאחר דפדוף בפורום ראיתי המלצות על 40D550 ונראה שאני נעול עליה אבל יש לי כמה שאלות:

1. יש בה מנגון 100HZ שיכול להפריע ולייצר לאגים במשחקים? כי משיחה עם סמ ליין הם טוענים שלא ניתן לכבות אותו

2. בדגם זה יש הגרלת פאנלים? במידה וכן איך לבדוק? אני מדבר על גודל 40 כי הבנתי ש37 סמסונג לא מייצרת

בעיקרון התקציב עד 3500 ונראה שגודל 40 של D550 תמורה הולמת יחסית נכון...?

תודה לעונים

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

1. אין בה מנגנון כזה. מה שאתה רואה במפרט, "מנגנון החלקת תנועה CMR 100 Hz", זה איזושהי פונקציה מובנית של המעבד שלא עושה כלום(לדאבוננו כי הטלויזיה הזאת צריכה משהו נגד מריחות) או במילים אחרות - טריק שיווקי כדי לגרום לקונה לחשוב שזה מנגנון החלקת תנועה.
הטלויזיות של סמסונג, גם אלה עם המנגנונים למיניהם, לא סובלות מLAG גבוה במיוחד. הLAG בD550 מבדיקות שלי מול מחשב נייד נע בין 0 ל 30 מילי שניה, שזה טוב.

2. אם תקנה את הLA40D550 בחנות שעובדת עם היבואן הרשמי של סמסונג סביר שתקבל את הפאנל שמיוצר ע"י סמסונג, הS-PVA.

לגבי התמורה למחיר-

מה המרחק צפיה שלך מהטלויזיה?

svo27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1. הבנתי, כי זכור לי שלגיימינג לא מומלץ לקחת מכפילי תנועה למיניהם......

2. כן אני מתכנן לרכוש עם אחריות מקורית אבל עדיין האם השיטה של בדיקת הפאנל דומה לזו שבודקים בדגם C530?

3. זה לחדר עם מרחק צפיה של בערך 2 מטר

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #4 

svo27 כתב:1. הבנתי, כי זכור לי שלגיימינג לא מומלץ לקחת מכפילי תנועה למיניהם......

2. כן אני מתכנן לרכוש עם אחריות מקורית אבל עדיין האם השיטה של בדיקת הפאנל דומה לזו שבודקים בדגם C530?

3. זה לחדר עם מרחק צפיה של בערך 2 מטר
...
2. כן. יבוא רשמי גודל 40 מגיע עם פנל S-PVA ,SQ.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

1. זה נכון למעט דגמים בודדים.

2. אם אתה מתכוון למה שכתוב על המדבקה בצד הטלויזיה אז כן, מה שכתוב ב'Version' מסמל את סוג הפאנל.

מה גרם לך להנעל על הדגם הזה?
עקרונית השימוש היחידי שלי לטלויזיה העתידית יהיה גיימינג בחיבור לקונסולה (XBOX PS3) וקצת סרטי HD ממחשב
...
השאלה היא אם אתה צריך את כל מה שיש בD550 - שתי כניסות USB, ארבע כניסות HDMI, כניסת Ethernet, ממיר עידן+ מובנה וכו' כי הרי המחיר שלה נובע מכל אלה.

בפחות מהמחיר שלה יש דגמים בסיסיים של חברות כמו LG ופנסוניק בגודל "42 ובתוספת של 100-200 ש"ח גם "47.

svo27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

Roi232 כתב:1. זה נכון למעט דגמים בודדים.

2. אם אתה מתכוון למה שכתוב על המדבקה בצד הטלויזיה אז כן, מה שכתוב ב'Version' מסמל את סוג הפאנל.

מה גרם לך להנעל על הדגם הזה?
...
השאלה היא אם אתה צריך את כל מה שיש בD550 - שתי כניסות USB, ארבע כניסות HDMI, כניסת Ethernet, ממיר עידן+ מובנה וכו' כי הרי המחיר שלה נובע מכל אלה.

בפחות מהמחיר שלה יש דגמים בסיסיים של חברות כמו LG ופנסוניק בגודל "42 ובתוספת של 100-200 ש"ח גם "47.
...
מה שגרם לי להינעל הוא שדיפדפתי בפורום וראיתי שממליצים לגיימינג על 2 דגמים:

LD460
C530\D550

אז בדקתי וראיתי שLD460 בגודל 42 עם אחריות מקורית מתקרב כמעט למחיר של 40D550 ומה שהכריע משמעותית הוא העובדה שאחד המשתמשים טלHD רשם שהיא מתקרבת לC650 שעולה בהרבה יותר ממנה.

ולא אני לא צריך כניסות USB ממיר עידן פלוס ורשת.......חשוב לי האיכות.....לגבי המחיר קיבלתי הצעה לדגם ה40 ב3200 3 שנים סמ ליין

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

לגבי ההצעה שקיבלת - זה מחיר מצוין (Y)

תראה... חבר טוב שלי ביקש ממני המלצה ואחרי כמה בדיקות המלצתי לו על הD550. הוא קנה אותה לפני כמעט שבועיים וקיבל את הפאנל ה'טוב'.
יצא לי לראות אותה ולבדוק אותה מכל הכיוונים אז אם יש לך שאלה מסוימת אתה מוזמן.
ההבדל בין הD550 לC650 הוא בעיקר המעבד. היכולות הבסיסיות של הפאנל די זהות.

לטעמי לטלויזיה הזאת יש חסרון אחד גדול, זמן הרענון של הפיקסלים, אבל גם לא מעט יתרונות.
הפאנל סובל מGhosting וכך גם הפאנלים בסדרות יותר גבוהות, היות וזה חלק ממגבלות הS-PVA נכון להיום(ושלא ימכרו לך סיפורים :) ).
במשחקים לא רואים את זה אבל בוידאו ובמיוחד בסצנות עם ניגודיות גבוהה זה נראה לעין.

אם אתה לא בנאדם חד ראייה יכול להיות שלא תשים לב לזה. בכל מקרה חשוב לי ליידע.

ביקורת טובה על הD550 שאני מסכים איתה ב95%:

http://www.televisioninfo.com/content/S ... Review.htm

באתר הזה אתה יכול לראות שרוב הLCD של סמסונג לא קבלו ציון לשבח בקטגוריית Motion ואלה שכן היו בגלל שימוש במנגנון החלקת תנועה שגורם לוידאו להראות מגוחך.

svo27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

Roi232 כתב:לגבי ההצעה שקיבלת - זה מחיר מצוין (Y)

תראה... חבר טוב שלי ביקש ממני המלצה ואחרי כמה בדיקות המלצתי לו על הD550. הוא קנה אותה לפני כמעט שבועיים וקיבל את הפאנל ה'טוב'.
יצא לי לראות אותה ולבדוק אותה מכל הכיוונים אז אם יש לך שאלה מסוימת אתה מוזמן.
ההבדל בין הD550 לC650 הוא בעיקר המעבד. היכולות הבסיסיות של הפאנל די זהות.

לטעמי לטלויזיה הזאת יש חסרון אחד גדול, זמן הרענון של הפיקסלים, אבל גם לא מעט יתרונות.
הפאנל סובל מGhosting וכך גם הפאנלים בסדרות יותר גבוהות, היות וזה חלק ממגבלות הS-PVA נכון להיום(ושלא ימכרו לך סיפורים :) ).
במשחקים לא רואים את זה אבל בוידאו ובמיוחד בסצנות עם ניגודיות גבוהה זה נראה לעין.

אם אתה לא בנאדם חד ראייה יכול להיות שלא תשים לב לזה. בכל מקרה חשוב לי ליידע.

ביקורת טובה על הD550 שאני מסכים איתה ב95%:

http://www.televisioninfo.com/content/S ... Review.htm

באתר הזה אתה יכול לראות שרוב הLCD של סמסונג לא קבלו ציון לשבח בקטגוריית Motion ואלה שכן היו בגלל שימוש במנגנון החלקת תנועה שגורם לוידאו להראות מגוחך.
...
הבנתי תודה...אז בכל מקרה:

איזה דגמים אני יכול להשיג בגודל 47 בתקציב שאמרת?

svo27 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

שמתי לב שאנשים מהפורום ממליצים יותר על פאנל IPS למשחקים!

ולבנתיים ראיתי 2 דגמים עם IPS:

1. THL42U30M יש לו IPS ALFA (מה ההבדל בינו לבין S-IPS?)
2. LD460
3. 5405H

מה יותר איכותי?

אגב, בLG מייצרים לכל הגדלים IPS או כמו סמסונג שלא מייצרים ל37.....? וכנ"ל לפנסוניק

תודה רבה על העזרה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”