למה בעצם צריכים יותר מ5.1?
שלום,
אני מעוניין לקנות רסיבר ורמקולים ואני לא כל כך מבין מה הטעם ביותר מ5.1 ערוצים?
אם אני בבית קולנוע או שיש לי חדר יעודי לקולנוע אז אני יכול להבין אבל אם יש לי סלון רגיל
מספיק 5.1 ?!?
חוץ מזה אולי תוכלו לעזור לי בחיפוש אחר רסיבר ורמקולים טובים בתקציב של 10K פלוס מינוס
תודה
אם אני בבית קולנוע או שיש לי חדר יעודי לקולנוע אז אני יכול להבין אבל אם יש לי סלון רגיל
מספיק 5.1 ?!?
חוץ מזה אולי תוכלו לעזור לי בחיפוש אחר רסיבר ורמקולים טובים בתקציב של 10K פלוס מינוס
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אם יש לך חדר מספיק גדול אז מערכת 7.1 תספק הפרדה יותר טובה בין האפקטים הצדדיים והאחוריים ותיתן לך חוויית קולנוע "אמיתית" יותר.
בתקציב של 10K ש"ח הייתי נשאר כנראה בתחום ה-5.1 והולך על איכות במקום על כמות
מה שכן, הייתי שמח אם תוכל לציין עוד כמה נתונים מלבד התקציב:
1) גודל החדר (אם תוכל להעלות שרטוט - אפילו משהו בסיסי שעשית ב-Paintbrush - זה יעזור מאוד!)
2) יחס בין האזנה למוזיקה בסטריאו לצפייה בסרטים
3) העדפה לגבי גודל הרמקולים (האם רצפתיים או מדפיים על סטנדים מלפנים הם אופציה? האם מאחור אתה חייב סאטליטים קטנטנים או שיש לך מקום
לרמקולים מדפיים?)
4) לאיזה מוזיקה אתה מקשיב (אם בכלל)?
5) האם אתה פתוח ליבוא אישי מארה"ב (שמאפשר רכישת רסיבר ולעיתים גם רמקולים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר אותו הכסף יקנה בארץ, אבל שמשמעותו ויתור למעשה על אחריות על המכשירים ורכישת ממיר מתח עבור הפעלתם בארץ)?
1) גודל החדר (אם תוכל להעלות שרטוט - אפילו משהו בסיסי שעשית ב-Paintbrush - זה יעזור מאוד!)
3) העדפה לגבי גודל הרמקולים (האם רצפתיים או מדפיים על סטנדים מלפנים הם אופציה? האם מאחור אתה חייב סאטליטים קטנטנים או שיש לך מקום
לרמקולים מדפיים?)
5) האם אתה פתוח ליבוא אישי מארה"ב (שמאפשר רכישת רסיבר ולעיתים גם רמקולים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר אותו הכסף יקנה בארץ, אבל שמשמעותו ויתור למעשה על אחריות על המכשירים ורכישת ממיר מתח עבור הפעלתם בארץ)?
עופר ידידי ,עופרפולק כתב:מי אמר שצריך יותר בכלל לא כי כרגע אין סרטים אם 7.1 או 9.1 או יותר ככה שזה מיותר. יש מערכות ששומעים בבית יותר טוב מהקולנוע....
על החלק השני במשפט שלך , לא הייתי מפקפק בכלל.
אמרת נכון
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת
zmlszmls כתב:שלום,
מספיק 5.1 ?!?
תודה...
כשתמע מערכת 9.1/2 איכותית ומכויילת נכון, תבין מה ההבדלים...
ועכשיו גם נפרט למה:
ראשית כל הרסיברים/פרוססורים המודרניים של היום מסוגלים לקחת כל פורמט 5.1 (dts/dd/pcm) ולהפוך אותו ל-9.1 מלא.
שנית, זוג האחוריים כאשר הם מונחים נכון ומכויילים בהתאם, מעניקים מעטפת שווה פי 100 על כל מעטפת סראוונד "רגילה", מספיק לראות סרטים (אפילו שהוקלטו 5.1) כמו RANGO או 300, AVATAR, ומבינים את כמות הנפח והגודל שמקבלים בכל חלל הסראוונד (שכשמו הוא-מעטפת).
מה עוד שסרטים שהם 7.1/6.1 כמו THOR או TRON או TOY STORY3 או וותיקים יותר כמו גלדיאטור, ערוץ הסראוונד האחורי מופרד ומגיע לרזולוציות מאוד מפורטות מאחור ומצליח לתת את התחושה שיש חיים גם מאחורי הצופה.
ה-9.1 אצלי למשל מצליח לחבר ולתפור את הסאונד המגיע מעל הצופה לאחור, ומצליח לתת מימד "שמיימי" של ABOVE the listner, יצא לי לאחרונה לשחק יותר עם הפרונט הייט והתאמתי אותו עוד יותר ל-SETUP, והגעתי אף למסקנה שעבור קולנוע "אמיתי" אפילו בחלל "צוקמוק" כשלי, ניתן להנות מ-CINEMA אמיתי עם במה אדירה מקדימה, ומעטפת מושלמת מסביב ומעל המאזין, ו"התרגשות" טובה הרבה יותר מכל 5.1 סטנדרטי (לא משנה המערכת-וגם היקרות ביותר שמבינהן בחללים סופר אקוסטיים) שיצא לי לשמוע
החוויה היא בהחלט חוויה טוטלית של 360 מעלות all over, והאמת אם הייתי יכול להכניס גם פרונט WIDE בקולנוע אז היתי עושה זאת בהחלט
7.1/9.1 הוא בהחלט מצריך הכנה טובה וכיול איכותי (לא מספיק אוטומטי גם אם הוא סופר איכותי) מספיק בשביל שהמערכת תצליח לתת הפרדה/הרמוניה/מעטפת שאליה היא תוכננה גם בחללים קטנים, אחרת בהחלט יהיה סלט לא נעים מכל ה"מיליון" רמקולים שזרוקים
אבל כאשר היא מיושמת נכון וממוקמת כהלכה ומכויילת משובח התוצאה היא
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הרסיברים החדשים יודעים לעשות אוקוס פוקוס ולהוציא 9.1 גם מ 5.1 .zmls כתב:שלום,
מספיק 5.1 ?!?
תודה...
מנסיוני האישי ה 7.1 דומיננטי הרבה יותר מה 9.1 .
כמובן שרצוי שמבנה החדר יתאים אחרת קצת בעייתי הסיפור הזה .
אני רוצה רמקולים קטנים וטובים (סטאליטים או מדפיים במקסימום) ואני פתוח לייבוא אישיepony כתב:אם יש לך חדר מספיק גדול אז מערכת 7.1 תספק הפרדה יותר טובה בין האפקטים הצדדיים והאחוריים ותיתן לך חוויית קולנוע "אמיתית" יותר.
לרמקולים מדפיים?)
5) האם אתה פתוח ליבוא אישי מארה"ב (שמאפשר רכישת רסיבר ולעיתים גם רמקולים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר אותו הכסף יקנה בארץ, אבל שמשמעותו ויתור למעשה על אחריות על המכשירים ורכישת ממיר מתח עבור הפעלתם בארץ)?...
האמת יצא לי לראות את הרמקולים האלו ורציתי לשאול האם הם שווים משהו?
http://www.amazon.com/Energy-Classic-Th ... 245&sr=8-1
זה קיבל ציון מטורף ביחס לעלות שלהם. רק בארץ הם עולים 4500!!!!!!!
הנה שרטוט של הסלון.
- epony
- חבר במועדון 10K

האנרג'י טייק קלאסיק אחלה רמקולים למחיר שלהם (ובכלל לא ידעתי שמוכרים אותם בארץ!) - רק מה, בתקציב שלך אתה יכול להשקיע ברמקולים אפילו יותר טובים, למשל:
- http://www.amazon.com/Definitive-Techno ... B000TDENA6
- http://www.amazon.com/Klipsch-Quintet-T ... B0011YZ018 (בתוספת סאב בנפרד)
- http://www.amazon.com/KEF-KHT2005-3-Sub ... B001AR3S8I
והייתי מצוות את הסטים האלה לרסיבר ברמה סבירה כמו האונקיו 609 או פיוניר 1021...
והייתי מצוות את הסטים האלה לרסיבר ברמה סבירה כמו האונקיו 609 או פיוניר 1021...
יש אפשרות בלי סאב??? כלומר שברמקולים עצמם יהיו וופרים סבירים בעלי בס טוב?epony כתב:האנרג'י טייק קלאסיק אחלה רמקולים למחיר שלהם (ובכלל לא ידעתי שמוכרים אותם בארץ!) - רק מה, בתקציב שלך אתה יכול להשקיע ברמקולים אפילו יותר טובים, למשל:
והייתי מצוות את הסטים האלה לרסיבר ברמה סבירה כמו האונקיו 609 או פיוניר 1021......
- epony
- חבר במועדון 10K

1) לא תמצא וופרים גדולים ברמקולים קטנים, והגדרת מוקדם יותר שאתה מעוניין ברמקולים יחסית קטנים.
2) בכל מקרה מומלץ מאוד להצטייד בסאב, ובפרט אם אחת המטרות העיקריות של המערכת היא לשמש כקולנוע ביתי!
2) בכל מקרה מומלץ מאוד להצטייד בסאב, ובפרט אם אחת המטרות העיקריות של המערכת היא לשמש כקולנוע ביתי!
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
ממליץ לרדת מסטליטים וללכת על מדפיים, ההבדל גדול מאוד.
מצטרף להמלצה לא לוותר על סאב, חשיבותו בק״ב עצומה.
ממליץ לשמוע באוזניים,חלוקת תקציב לדעתי 2500 שח גג לרסיבר(עדיף יד2) ,1000 שח
לאחוריים, 4000 שח קדמיים ו-2500 סאב.
לדעתי מערכת מאוזנת.
תיקון: 4500 קדמיים+סנטר מאותה הסידרה !
2000 סאב.
לדעתי מערכת מאוזנת.
2000 סאב.
סבבה אבל על מה אתה ממליץ?!?!?niko כתב:ממליץ לרדת מסטליטים וללכת על מדפיים, ההבדל גדול מאוד.
לדעתי מערכת מאוזנת.
2000 סאב....
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
istarmini כתב:
הרסיברים החדשים יודעים לעשות אוקוס פוקוס ולהוציא 9.1 גם מ 5.1 .
כמובן שרצוי שמבנה החדר יתאים אחרת קצת בעייתי הסיפור הזה ....
נכון מאוד הרסיברים החדשים עושים הרבה דברים אבל הבעיה הגדולה היא מקור הסרט שהוא ב 5.1 ברוב המקרים .
לטעמי אין שום צורך בהוספת כל מיני רמקולים שעושים עבודה וירטואלית .
הנושא הזה הוא די דומה לנושא המסכים החדישים בתלת מימד .
מה אתם מעדיפים צפיה בתלת מימד מקורי .......... או המרה מדו מימד לתלת מימד ........
יש היום הרבה אוקוס פוקוס .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
בהחלט צודק, אני ירדתי מ 7.1 ל 5.19000es כתב:istarmini כתב:
נכון מאוד הרסיברים החדשים עושים הרבה דברים אבל הבעיה הגדולה היא מקור הסרט שהוא ב 5.1 ברוב המקרים .
מה אתם מעדיפים צפיה בתלת מימד מקורי .......... או המרה מדו מימד לתלת מימד ........
יש היום הרבה אוקוס פוקוס ....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
על זה נאמר על טעם וריח אין להתווכח. אתה לא אוהב אני אוהב9000es כתב:istarmini כתב:
אני חושב שגם 5.1 שהופך ל 7.1 נשמע טוב יותר ואני מקבל אחלה נפח של סאונד בחלק האחורי. זה נכון במיוחד בסרטי אקשן כמובן.
אני רוצה להבהיר משהו שאולי יעזור לכם להמליץ לי.zmls כתב:אחלה אז יש צדק בדברי וכך חשבתי אבל בבקשה תעזרו לי עם המלצות!!!![]()
![]()
...
אני לא מחפש סט שלם לקנייה אלה לבנות את הסט.
2 רמקולים קדמיים וסנטר ושני אחוריים ואולי סאב.
זה יכול להיות מכל החברות או חברה אחת.
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

במחיר הזה הייתי מנסה להתארגן על:niko כתב:ממליץ לרדת מסטליטים וללכת על מדפיים, ההבדל גדול מאוד.
לדעתי מערכת מאוזנת.
2000 סאב....
- רסיבר אונקיו 578/608 או ימאהה 567/667 או פיוניר 820/920
- מלפנים מוניטור אודיו BX2 ו-BX סנטר או זוג B&W מדגם 686 וסנטר HTM62 או אקוסטיק אנרג'י AELITE 1 ו-AELITE סנטר או או דאלי לקטור 2 ודאלי לקטור סנטר
- מאחור זוג מורל SP1
- סאב של וורפידייל דגם SW150 או וורפידייל Power Cube 10-PLUS או קליפש KSW10 או פולק אודיו PSW-111
מן הסתם אתה תצטרך לעשות קצת עבודת שטח ולבחון את השילובים הללו בעזרת כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב (אפשר לקצר את העבודה ע"י בחינת הקדמיים בלבד בשילוב עם כל רסיבר על קטעי מוזיקה, ואז לפי הקדמיים+רסיבר שנבחרו להקשיב לשילוב עם הסנטר והאחוריים על קטעי סרטים, ובסוף להגיע להחלטה לגבי הסאב כם על קטעי מוזיקה וגם על קטעי סרטים...)
בהחלט, אני חושב שההשוואה שדוברה היא כלל לא נכונה וברת השוואה.istarmini כתב:על זה נאמר על טעם וריח אין להתווכח. אתה לא אוהב אני אוהב9000es כתב:istarmini כתב:
אני חושב שגם 5.1 שהופך ל 7.1 נשמע טוב יותר ואני מקבל אחלה נפח של סאונד בחלק האחורי. זה נכון במיוחד בסרטי אקשן כמובן....
אחד זה פריסת סאונד נכונה וקולנועית יותר ואחד הוא גימיק.
לטעמי, מי שלא "התחבר" ל-7.1 פשוט לא שמע סט מספיק טוב עם יכולת שיחזור טובה ונכונה.
אפרופו יואב, מתי כבר עושים מפגש רשמי..
אחרי 7.1/9.1 זה בלתי אפשרי לעבור ל-5.1, תמיד תחושה שחסר לי דברים, החל מנפח, רזולוציה, גודל, עומק, פירוט, הפרדה, ריאליזם, ובמשפט אחד חסר לי תחושת סאונד קולנועי