לפני 6 שנים קניתי מערכת קולנוע ביתי הכוללת רמקולים של wharfedale סדרת diamond 8 ורסיבר marantz sr4500.
כעת אני עומד בפני שדרוג למסך והוספת HTPC ואני שואל את עצמי האם יש לי צורך לשדרג גם את הרסיבר. בכל מה שקשור לאיכות סאונד בקולנוע ביתי אני מרוצה, אך מפריעים לי מספר דברים:
א. אין לרסיבר תמיכה בפורמטי ה-audio החדשים.
ב. אין לרסיבר upscaler שעלול פוטנציאלית לשדרג את איכות הוידאו בשידורי SD.
ג. אני לא יכול להשתמש ברסיבר לטובת מיתוג בין מקורות(אין לו כניסות HDMI).
האם פורמטי האודיו החדשים טובים משמעותית מ DD/DTS הסטנדרטיים?
האם רסיבר מודרני ישדרג לי את איכות הסאונד משמעותית על פני רסיבר קיים?
האם upscaler ברסיברים החדשים הוא בכלל שיקול? (אם אשדרג, זה יהיה בתקציב של 2500 ש"ח עם אפשרות לייבוא אישי)
אשמח לקבל את תבונותיכם, לאחר שלא הצלחתי למצוא את תשובות מספקות בחיפוש.
האם יש לי צורך בשדרוג רסיבר?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
שדרוג זה בד"כ דבר טוב 
יחד עם זאת, אי אפשר בתקציב הנתון לקנות רסיבר חדש בארץ עם upscaling, כך שהנתיבים היחידים לעמוד באילוץ הנ"ל הם רכישת רסיבר יחסית חדש מיד שנייה או לעשות יבוא אישי מארה"ב לרסיבר כמו האונקיו 609, שאמור להיכנס לך בתקציב...
לגבי שדרוג הסאונד, זאת שאלה שאתה יכול לענות עליה בעצמך - כנס לחנות מתמחה ובקש לשמוע קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב על הרסיברים החדשים עם רמקולים כמו שלך.
לגבי הפורמטים החדשים, בהנחה שאתה מנגן מדיה שתומכת בהם (כרגע מדובר בערך רק על גרסאות בלו-ריי של סרטים), אז כן, מנסיוני זה נשמע יותר טוב מהסאונד שמקבלים מהפורמטים הוותיקים יותר... האם זה משמעותי? נסה לענות על השאלה הזאת בעצמך כאשר אתה בודק את הרסיברים עם רמקולים כמו שלך בחנות מתמחה.
יחד עם זאת, אי אפשר בתקציב הנתון לקנות רסיבר חדש בארץ עם upscaling, כך שהנתיבים היחידים לעמוד באילוץ הנ"ל הם רכישת רסיבר יחסית חדש מיד שנייה או לעשות יבוא אישי מארה"ב לרסיבר כמו האונקיו 609, שאמור להיכנס לך בתקציב...
לגבי שדרוג הסאונד, זאת שאלה שאתה יכול לענות עליה בעצמך - כנס לחנות מתמחה ובקש לשמוע קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב על הרסיברים החדשים עם רמקולים כמו שלך.
לגבי הפורמטים החדשים, בהנחה שאתה מנגן מדיה שתומכת בהם (כרגע מדובר בערך רק על גרסאות בלו-ריי של סרטים), אז כן, מנסיוני זה נשמע יותר טוב מהסאונד שמקבלים מהפורמטים הוותיקים יותר... האם זה משמעותי? נסה לענות על השאלה הזאת בעצמך כאשר אתה בודק את הרסיברים עם רמקולים כמו שלך בחנות מתמחה.