Toshiba 37WL66 \ SAMSUNG LA40R71B התלבטות קשה, צריך עזרה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

אני מתלבט בין שלושת המסכים הנ"ל, הבנתי שה LG מכיל תכונות מתקדמות יותר כמו BACKLIGHT מה שאין לשני הדגמים האחרים. ל LG יש מספר גוונים מוצהר של 68 מיליארד, לעומת 1.07 מיליארד בטושיבה.

רציתי לדעת מה אתם חושבים, איזה מסך עלי לבחור? התקציב הוא עד 13K,
ואני מחפש טלויזיה הן לשידורי טלויזיה וצפייה ב DVD.

דבר נוסף - ראיתי שלחלק מהטלויזיות החדשות יש מעין סלוט כזה לכרטיס חכם של כבלים, כדי לחסוך את הצורך בממיר.
מישהו שמע על הדבר ? האם קיימת משמעות לכך בארץ ?

אודה מקרב לב לכל מי שיהיה מוכן לעזור לי לבחור את הטלויזיה המתאימה ביותר.

בברכה,
אמנון ניר
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 20/06/2006 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

לפני הכל , יצא לך לראות את המסכים בתצוגה ?

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אכן.

ה LG נראתה טוב יותר ממרחק קרוב, אך אני לא רואה זאת כנתון שישפיע על חווית הצפיה שלי (מרחק 3.5 מטר).

מה שכן, ב LG ראו תמונה 'חיה' יותר, גווני הצבעים היו רבים יותר, אך פחות מדויקים ביחס למה שהם אמורים להיות (אבל התופעה הזו מוכרת בכל מסכי ה LCD -חלק יותר, אחרים פחות).
אהבתי את תפריט ה OSD של LG ואת עניין העיצוב, השלט וכו'.

מה שחסר לי ב LG זה מצב Subtitle שהבנתי שהוא די חיוני לצפיה בטלויזיה, וחוסר מגוון בכלל במצבי צפיה. בקשר לאיכות התמונה, נראה כי ב Philips התמונה טובה יותר בהשוואה לטושיבה, אך רק קצת טובה יותר מאשר ב LG.

ובכל זאת, לטושיבה 4 שנות אחריות, וזה נתון משמעותי מאוד בשבילי.
הבעיה היא שלפי מה שראיתי, הטושיבה נחותה יותר כמעט בכל תחום אפשרי, בהשוואה לשני הדגמים האחרים - פיליפס ו LG.

אני כבר אובד עצות... HELP !

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

ראית את המסכים בשידורי טלוויזיה או רק DVD ?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

שלושת הטללוזיות האלה לא ממש טובות, לפי דעתי תחשוב יותר בכיוון של פלזמה אם תקציב כזה, למה דווקא LCD? אתה צופה גם ככה רק בטלוויזיה ו-DVD

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

התכוונתי לצפיה ממחשב HTPC כשאמרתי DVD ומדיה..
ובקשר לצפיה בשידורים - כמובן שצפיתי בעיקר בשידורי טלויזיה, כי אחרי הכל זה השימוש היומיומי של הטלויזיה (אך גם חיבור למחשב וצפייה ב DVD לא פחות חשובים)

ואני לא מתכוון לקחת פלזמה, יש לי בעיית תאורה בחדר והמסך בפלזמה משתקף,
מה גם שהרזולוציה נמוכה מדי לחיבור מחשב.

ובקשר לטלויזיות - למה אתה אומר שהן לא טובות?
מה כולכם ננעלתם על שארפ וסוני, טלויזיות שעולות 10000 שקל יותר ללא שום סיבה מוצדקת? אני ראיתי את השארפ הזו במו עיני ואני אישית חושב שהיא רמה אחת פחות מה LG והפיליפס.. ובקשר לסוני - הרמאים האלה משתמשים בפאנל של SAMSUNG, אז למה שאני אשלם סתם כסף כדי שיהיה רשום SONY במקום SAMSUNG על הטלויזיה?

אלה טלויזיות טובות מאוד ביחס למחיר. אני לא מתכוון לשלם הרבה כסף סתם, במיוחד כשהשידורי טלויזיה בארץ ברמה נמוכה יותר מאשר הקליטה במערה של בן-לאדן באפגניסטן...

על סמך מה אתה אומר שהטלויזיות לא טובות? ה LG נראית כמעט באותו הרמה של הפיליפס והשארפ שראיתי בתצוגה אחד מול השני, כאשר בשידורי טלויזיה השארפ טובה יותר אמנם, אבל בשידורי DVD וחיבור מחשב כמעט ואין הבדל.
ובקשר לנתונים הטכניים - אני בנאדם שלא מייחס כלל חשיבות לנתונים הטכנים, אבל שתדע שהנתונים של LG אף טובים יותר מהשארפ.

אני חושב שאקח את ה LG או הפיליפס, בטושיבה איכות התמונה בשידורי טלויזיה נמוכה הרבה יותר מאשר בשני הדגמים האחרים שציינתי.

על כל פנים, תודה על העזרה, גרמתם לי לשקול ברצינות כל מוצר, סידרתם לי את הראש =)
כנראה שאקח את ה LG לבסוף, אלא אם כן מישהו חושב אחרת?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

LiquidForce כתב:התכוונתי לצפיה ממחשב HTPC כשאמרתי DVD ומדיה..
ובקשר לצפיה בשידורים - כמובן שצפיתי בעיקר בשידורי טלויזיה, כי אחרי הכל זה השימוש היומיומי של הטלויזיה (אך גם חיבור למחשב וצפייה ב DVD לא פחות חשובים)

ואני לא מתכוון לקחת פלזמה, יש לי בעיית תאורה בחדר והמסך בפלזמה משתקף,
מה גם שהרזולוציה נמוכה מדי לחיבור מחשב.

ובקשר לטלויזיות - למה אתה אומר שהן לא טובות?
מה כולכם ננעלתם על שארפ וסוני, טלויזיות שעולות 10000 שקל יותר ללא שום סיבה מוצדקת? אני ראיתי את השארפ הזו במו עיני ואני אישית חושב שהיא רמה אחת פחות מה LG והפיליפס.. ובקשר לסוני - הרמאים האלה משתמשים בפאנל של SAMSUNG, אז למה שאני אשלם סתם כסף כדי שיהיה רשום SONY במקום SAMSUNG על הטלויזיה?

אלה טלויזיות טובות מאוד ביחס למחיר. אני לא מתכוון לשלם הרבה כסף סתם, במיוחד כשהשידורי טלויזיה בארץ ברמה נמוכה יותר מאשר הקליטה במערה של בן-לאדן באפגניסטן...

על סמך מה אתה אומר שהטלויזיות לא טובות? ה LG נראית כמעט באותו הרמה של הפיליפס והשארפ שראיתי בתצוגה אחד מול השני, כאשר בשידורי טלויזיה השארפ טובה יותר אמנם, אבל בשידורי DVD וחיבור מחשב כמעט ואין הבדל.
ובקשר לנתונים הטכניים - אני בנאדם שלא מייחס כלל חשיבות לנתונים הטכנים, אבל שתדע שהנתונים של LG אף טובים יותר מהשארפ.

אני חושב שאקח את ה LG או הפיליפס, בטושיבה איכות התמונה בשידורי טלויזיה נמוכה הרבה יותר מאשר בשני הדגמים האחרים שציינתי.

על כל פנים, תודה על העזרה, גרמתם לי לשקול ברצינות כל מוצר, סידרתם לי את הראש =)
כנראה שאקח את ה LG לבסוף, אלא אם כן מישהו חושב אחרת?
...
קודם כל אתה יכול להפעיל HTCP גם על פלזמה אם אתה לא מתכוון להשתמש בו כמסך קבוע למחשב (טוב גם ככה המסכים שציינת לא טובים כל כך לעבודה) בכל מקרה תתפלא אבל יש המון אנשים פה שרוב התכנים שהם צופים הוא מהרשת ולא מהטלוויזיה (כולל אני), ואם השימוש שלך הוא רק טלוויזיה בהחלט עדיף פלזמה (לפחות בתקציב הזה) דרך אגב לא נראה לי שמישהו אמר פה הסוני טובה כל כך, גם הסוני לא נחשבת לטלוויזיה טובה (והיא גם לא עולה 10K יותר היא עולה 15K) שארפ אכן אחת החברות הטובות ביותר
ועל סמך מה אני אומר שהם לא טובות? על סמך זה שראיתי אותם, וזה שיש ל-LG נתונים יותר טובים מהשארפ זה לא אומר שהיא יותר טובה, גם ל-BENQ ו-PRIMEVIEW יש מפרטים הרבה יותר טובים משל כולם והם עולות 12K זה לא אומר שהם יותר טובות, אם אתה חושב שאתה יודע כל כך טוב למה אתה שואל? תאמין לי שאין דבר יותר גרוע מלהגיע הביתה ולהבין שעשית טעות, תיהיה בטוח שאתה אוהב אותה לפני שאתה קונה....

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אתה צודק, אבל אין הרבה תכני HD מהרשת (אני מדבר כמובן על FULL HD 1080i)
אז אין לי טעם להשקיע סתם בטלויזית HDTV אמיתית, במיוחד כשלא מתוכננים שידורי HD ב 3 השנים הקרובות. ובקשר לחיבור מחשב - אני מתכוון לעבוד עם המסך רק לצורך תצוגת מולטימדיה ב HTPC עם Windows Media Center.

אני רשמתי שאין לנתונים הטכניים חשיבות מבחינתי. אבל אני ראיתי את השארפ מהדגמים היוקרתיים ולא התלהבתי. ראו טוב יותר, אך לא בהרבה ומרחוק קשה להרגיש בהבדל.

יש לך המלצה לטלויזיה אחרת בתקציב של עד 14K? וגם המלצה לטלויזיה LCD 37 שאתה מכניס לקטגוריה איכותית ושווה קניה.

בעקרון בהתחלה ראיתי את ה SAMSUNG LCD 40 אבל אני לא מתכוון לקנות טרנסקודר בשום פנים ואופן, אז ירדתי מהטלויזיה הזו. נשארתי עם הפיליפס וה LG, ה LG חדשה בארץ ולכן אני לא חושב שהרבה מכירים אותה פה. בקושי יש כאלה בתצוגה, אז צריך לבדוק זאת לעומק.

תודה רבה =)

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

LiquidForce

אני לא מבין מה ההתלבטות ,ראית מסכים ( LG, פיליפס ) שלטענתך התמונה שלהם נראית טוב מאוד בכל קנה מידה גם בשידורי טלוויזיה וגם ב DVD , אז לא צריך להיות לך שום חשש.

לגבי הסמסונג לא הבנתי את הקטע עם הטרנסקודר .

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני מתלבט כי כמו שנאמר בתגובה של ntk (ואני מצטט) "אין דבר יותר גרוע מלהגיע הביתה ולהבין שעשית טעות".

בקשר לטרנסקודר - אני לא מתכוון לשלם 14K בשביל לצפות בטלויזיה בחיבור RCA אנלוגי.
מאחר ולסמסונג אין SCART, לא ניתן לחבר RGB - וכידוע, הפרדת הצבעים ב COMPOSITE עלובה ביותר והאיכות על הפנים. בשביל RGB צריך טרנסקודר, ואני רוצה כמה שפחות התעסקויות מסביב וכמה שפחות המרות בדרך.

lironk ו ntk - תוכלו בבקשה להמליץ לי על טלוויזית LCD 37 ? אחת שלדעתכם מומלצת ושווה קניה (לא בהכרח הכי יוקרתית והכי טובה בשוק, אלא אחת בעלת יחס מחיר\ביצועים טוביותר לדעתכם, טלויזיה טובה ומשתלמת למטרת צפיה בטלויזיה ותצוגת מולטימדיה במחשב - סרטים וסדרות טלויזיה.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

LiquidForce

אם ראית את המסכים ואתה אומר שיש להם תמונה טובה מאוד בשידורי טלוויזיה אז למה שהם יגיעו לביתך תתאכזב ?

שוב , למטרות צפייה בטלוויזיה רוב המסכים מאכזבים ופה דווקא עניין הכסף די משחק כך שבתקציבך תצטרך להתפשר על מסך די בינוני בשידורי טלוויזיה אבל בשידורי DVD HD תקבל תמונה יפה.

לגבי הסמסונג , חבל שאתה פוסל את אופציה זו בגלל נושא הטרנסקודר מאחר וזה לא כל כך הרבה התעסקויות כמו שאתה מצייר זאת ,
המסך שלהם מהסידרה החדשה די טוב ( R71 ) , שווה לבדוק גם הסידרה החדשה של סוני ( KDL ).

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אתה צודק. הסמסונג לא היה מסך רע בכלל, אבקש לבדוק את שידורי הטלויזיה במסך, ואיכשהו להשאיל טרנסקודר מחבר ולנסות לחבר לטלויזיה בחנות.

תודה רבה.

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 876
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #13 

קודם כל בטושיבה יש את 2 וורסיות של הדגם בארץ אחד אירופאי ואחד אינדונזי- אני ממילץ שאם אתה מתכוון לשדר שידור דיגיטלי למסך אתה חייב את הדגם האירופאי שיש בו מעבד תמונה אקטיב וויזן LCD שיתן לך תמונה יותר טובה מכל מסך אחר- בנוגע לצבעים זה כבר עניין של העין שלך אבל מבחינת חדות כאן זאת הרמה הכי גבוהה- אם תה מחפש צבע יותר אמיתי אז לך על הוורסיה האינדונזית של המוצר- הצבעים יהיו ממש כאילו הכל קורה במציאות מולך...

אם אתהמוותר על הטושיבה ועובד לLG קח בחשבון שהפנל שלהם עדיין נסיוני ונכון שהוא מכיר כמות גוונים גדולה אבל עדיין זה לא נותן לך את התמונה האידיאלית כי כמו שראית הצבעים - הם לא כמו שהם אמורים להיות- עדיין עובדים על הבעיה הזאת ואני מאמין שבדגם הבא זה כבר ייפתר

אם אתה כבר הולך על פיליפס אז תצטרך לבדוק בעצמך כי אני לא חסיד של המותג... הם תמיד עשו קפיצה במחיר לעומת מה שהם מתיעים במוצר לטעמי... בל יכול להיות שזאת דווקא המייצגת את טעמך כי כמו שאמת היא נותנת לך את התמונה האידיאלית...

וBACK LIGHT יש גם בטושיבה...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תראנ אין לך הרבה אפשריות, אבל התכוונתי שתחשוב לכיוון של פלזמה, אם נסגרת על LCD וראית אותם בשידורי טלוויזיה (בערוץ 2, לא ערוץ 10) ואתה באמת מרוצה, לא תתאכזב, כי אין יותר גרוע מערוץ 2, אבל תיהיה בטוח שאתה מרוצה מהתמונה ולא רק מסרט הדגמה שמראים

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

VENOM

התאורים לגבי הטושיבה אולי נכונים בשידורי DVD HD , אבל בשידורי טלוויזיה רחוקים מהמציאות, שוב לא בגלל שהמסך לא טוב אלא בגלל שאיכות השידורים לא טובה , ומה לעשות שיש מסכים בארץ שמתמודדים יותר טוב מהטושיבה עם שידורים מסוג אלו.

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

האם הסמסונג מדגם LA40R71B מומלץ יותר מאשר הטושיבה או ה LG, זאת למרות הצורך ברכישת טרנסקודר לצורך חיבור לממיר ?
כי המחיר של הסמסונג מאוד מפתה וזה 40 אינץ' מול 37, אבל חסר בו חיבור SCART חשוב, ויש לי הרושם שמדובר במוצר פחות איכותי מהדגמים שצוינו לעיל...

באיזה מסך לדעתכם איכות התמונה טובה יותר בשידורי טלויזיה וגם DVD\HD ?

בבקשה עזרו לי, אני קרוב מאוד לקניה ורוצה כבר לראות את המונדיאל כמו שצריך...

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

אתה רוצה לראות את המונדיאל כמו שצריך? אז למה אתה קונה מסך רחב? המונדיאל מצולם בפורמט רחב?
מסכים רחבים מיועדים לשידורים בפורמט רחב, כמו סרטים.
כדי להציג שידורים רגילים במסך רחב, המסך חותך את התמונה ואז לא רואים את כל המגרש או שהמסך מכווץ/מותח את התמונה ואז רואים תמונה מעוותת. ככה לא רואים כמו שצריך.
מה הטעם לשקיע אלפי שקלים בשביל מסך שלא מתאים למה שאתה רוצה לראות?
הייתי נשאר עם טלוויזיה רגילה CRT, אולי משקיע בשביל איזה LOEWE עם מסך שחור וניגודיות מטורפת.

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

יש ברשותי צלחת, אני צריך לרכוש תכני HD ואז למיטב ידיעתי אקבל גם צפיה במונדיאל, אשר למיטב ידיעתי משודר במסך רחב, שכן ניתן להוריד מהרשת משחקי כדורגל מוקלטים משידורי HDTV כך שאני מאוד מקווה שהשידורים שאקבל יכילו את אותם השידורים...

עיקר השימוש הוא אכן צפיה בטלויזיה, ואף יותר ב YES מאשר בצלחת הפרטית.
העניין הוא שיש לי מגבלות שלא מאפשרות לי לרכוש פלזמה, ואני מתכוון להשתמש בטלויזיה גם כמסך מחשב ל HTPC, אז אני מבקש לרדת מעניין הפלזמה, זה לא אפשרי מבחינתי.

על כל פנים, אני מעוניין בהמלצה לכיוון אחת מהטלויזיות שהוזכרו פה, אך יותר מכל אני רוצה לדעת - האם כדאי לשקול את ה Samsung LA40R71B למרות הצורך בקניית TRANSCODER ? מה שאני בעצם שואל פה זה האם אני לא צריך להרתע מעצם העובדה שאין SCART ואצטרך לקנות את הטרנסקודר הזה ב 500 שקל, האם הוא יעשה עבודה דומה (ככל האפשר) ביחס לחיבור SCART ישיר בטלויזיה שמכילה אותו כמו הטושיבה או ה LG ?

מה אתם אומרים ? ללכת על הטושיבה 37 או על הסמסונג 40 למרות שאין SCART ?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אני חושב שבסמסונג נראת יותר טוב, אב ל אתה צריך ללכת לראות את שתיהן אחת ליד השניה ולהחליט מה אתה אוהב יותר, אתה כל הזמן מזכיר את החיבור ל-HTCP, מה הקשר בין זה לבין זה שאתה לא יכול לקנות פלזמה???? אין שום בעיה לחבר פלזמה ל-HTCP רק אם אתה מתכוון להשתמש בו כמסך מחשב לעבודה שוטפת (גלישה באינטרנט, עבודה, וכו')

LQDForce פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אולי קצת למשחקים פה ושם, בעתיד PS3.

אוקיי, אלך לראות את הסמסונג, אני אגיע עם המחשב הנייד החדש שלי כך שאוכל להוציא ממנו תכני HD בקומפוננט לטלויזיה משחקי כדורגל ותכני FULL-HD שיש ברשותי
אגב מי שרוצה תכנים כאלו כדי להשוות בין טלוויזיות שיפנה אלי 8)
בקיצור אני לא אצא מהחנות עד שאבצע סימולציה מלאה לכל השימושים שלי בטלויזיה.

נראה מה יהיה בסוף. אדאג לחזור לכאן עם תוצאות וחוות דעת אישית.

תודה ענקית לחברי הפורום שניסו לעזור לאדם עקשן כמוני (Y)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”