רסיבר הסאנסוי המקולל
אותו סאנסוי שקניתי והתחיל לחרחר לפני כמה ימים?
הבנתי שאני לא מתכוון להתחיל להתעסק עם מתח DC כי אין לי שום מושג בעניין.
החזרתי את הרסיבר למוכר וקיבלתי את כספי בחזרה (יאמר לזכותו שהוא באמת לא מבין שום דבר בעניין והוא חשב ששתי ליטר של ספריי מגעים יפתור את זה)
היום בבוקר שמעתי מוזיקה כרגיל אבל שמעתי פה כמה סיפורים על רסיברים שטיגנו רמקולים והחלטתי לבדוק זאת בעצמי.
ברשותי רמקולים של BOSE 601 SERIES 2.
הפעלתי חזרה את רסיבר הטנדברג הקודם שלי ומה שעשיתי זה פשוט הנמכתי את הבאס עד הסוף והגברתי את הטרבל עד הסוף והתחלתי לשחק עם הבאלאנס-ימין ושמאל.
אחרי עשר שניות הבנתי- חלק מטווח התדרים ברמקול הימני פשוט נעלם! למרות שעדיין שומעים את חלק מהגבוהים, החלק שבו לדוגמא שומעים את מכות מקל התוף על המצלתיים פשוט נעלם!!!
הלך הרמקול? הלך הטוויטר? יש מה לעשות? הרמקולים האלו אמנם אצלי רק שלושה חודשים אך הם יקרים מאוד לליבי!!!
הבנתי שאני לא מתכוון להתחיל להתעסק עם מתח DC כי אין לי שום מושג בעניין.
החזרתי את הרסיבר למוכר וקיבלתי את כספי בחזרה (יאמר לזכותו שהוא באמת לא מבין שום דבר בעניין והוא חשב ששתי ליטר של ספריי מגעים יפתור את זה)
היום בבוקר שמעתי מוזיקה כרגיל אבל שמעתי פה כמה סיפורים על רסיברים שטיגנו רמקולים והחלטתי לבדוק זאת בעצמי.
ברשותי רמקולים של BOSE 601 SERIES 2.
הפעלתי חזרה את רסיבר הטנדברג הקודם שלי ומה שעשיתי זה פשוט הנמכתי את הבאס עד הסוף והגברתי את הטרבל עד הסוף והתחלתי לשחק עם הבאלאנס-ימין ושמאל.
אחרי עשר שניות הבנתי- חלק מטווח התדרים ברמקול הימני פשוט נעלם! למרות שעדיין שומעים את חלק מהגבוהים, החלק שבו לדוגמא שומעים את מכות מקל התוף על המצלתיים פשוט נעלם!!!
הלך הרמקול? הלך הטוויטר? יש מה לעשות? הרמקולים האלו אמנם אצלי רק שלושה חודשים אך הם יקרים מאוד לליבי!!!
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
המסקנה פשוטה - להיזהר עם מגברים/רסיברים וינטאג'ים שלא טופלו אלקטרונית במשך למעלה משלושים שנה,ולא לחבר
אליהם רמקולים שיקרים לליבך,תקן או תשפץ להם את הרכיבים האלקטרוניים,כך תוכל להיות סמוך ובטוח שהם לא יהרסו
לך את הרמקולים.
אליהם רמקולים שיקרים לליבך,תקן או תשפץ להם את הרכיבים האלקטרוניים,כך תוכל להיות סמוך ובטוח שהם לא יהרסו
לך את הרמקולים.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
אם יש אופציה כזו במגבר או שיש לך אלבום שהוקלט כך, נסה להקשיב במונו ותשווה בין שני הרמקולים.
זה יכול להיות ברמקול (בקרוס או בטוויטר לא תקין- לפי מה שתיארת).
זה גם יכול להיות במגבר... לפעמים כפתורי באלאנס ישנים דווקא מפרים את האיזון ואז רמקול אחד מקבל יותר כח והשני נשמע חלש.לפעמים כניסה אחת במגבר לא עובדת טוב או אולי רכיבים אלקטרונים שהתיישנו (קבלים וכד).
זה בהנחה שהקבלים והמקור תקינים.
זה יכול להיות ברמקול (בקרוס או בטוויטר לא תקין- לפי מה שתיארת).
זה גם יכול להיות במגבר... לפעמים כפתורי באלאנס ישנים דווקא מפרים את האיזון ואז רמקול אחד מקבל יותר כח והשני נשמע חלש.לפעמים כניסה אחת במגבר לא עובדת טוב או אולי רכיבים אלקטרונים שהתיישנו (קבלים וכד).
זה בהנחה שהקבלים והמקור תקינים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אני מסכים עם 2 התגובות הקודמות: צריך לבדוק את הדברים הנ"ל. מעבר לכך, אם קרה מה שאתה חושש והרמקול נפגע, למזלך ל-Bose יש הרבה חלקי חילוף זמינים כך שלא אמור להיות סיפור לתקן אותו. איזה טנדברג זה, אגב?
|רמקול| חזל"ש! חזל"ש!
בסוף באמת מדובר רק בהקלטת סטריאו סלקטיבית... סעמק עם המעבד המוזיקלי של ברי סחרוף...
הכל עובד
הטנדברג שאצלי בחדר הוא TR3030 שכן, אני יודע זה איזשהי קומבינה שטנדברג עשו עם איזה מפעל בהונג-קונג. הצליל שלו דווקא סבבה כל עוד לא מושכים אותו יותר מדי.
יש לי גם 2075 שפעול לסירוגין, ואני עדיין מישהי שיוכל לסדר אותו במחיר סביר(ולא ב1500 לחצי שעת מעבדה...)
וגם 2055 שעובד מו-שלם.
הכל עובד
הטנדברג שאצלי בחדר הוא TR3030 שכן, אני יודע זה איזשהי קומבינה שטנדברג עשו עם איזה מפעל בהונג-קונג. הצליל שלו דווקא סבבה כל עוד לא מושכים אותו יותר מדי.
יש לי גם 2075 שפעול לסירוגין, ואני עדיין מישהי שיוכל לסדר אותו במחיר סביר(ולא ב1500 לחצי שעת מעבדה...)
וגם 2055 שעובד מו-שלם.