רסיבר הסאנסוי המקולל

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
idonoach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #1 

אותו סאנסוי שקניתי והתחיל לחרחר לפני כמה ימים?
הבנתי שאני לא מתכוון להתחיל להתעסק עם מתח DC כי אין לי שום מושג בעניין.
החזרתי את הרסיבר למוכר וקיבלתי את כספי בחזרה (יאמר לזכותו שהוא באמת לא מבין שום דבר בעניין והוא חשב ששתי ליטר של ספריי מגעים יפתור את זה)

היום בבוקר שמעתי מוזיקה כרגיל אבל שמעתי פה כמה סיפורים על רסיברים שטיגנו רמקולים והחלטתי לבדוק זאת בעצמי.
ברשותי רמקולים של BOSE 601 SERIES 2.
הפעלתי חזרה את רסיבר הטנדברג הקודם שלי ומה שעשיתי זה פשוט הנמכתי את הבאס עד הסוף והגברתי את הטרבל עד הסוף והתחלתי לשחק עם הבאלאנס-ימין ושמאל.
אחרי עשר שניות הבנתי- חלק מטווח התדרים ברמקול הימני פשוט נעלם! למרות שעדיין שומעים את חלק מהגבוהים, החלק שבו לדוגמא שומעים את מכות מקל התוף על המצלתיים פשוט נעלם!!!

הלך הרמקול? הלך הטוויטר? יש מה לעשות? הרמקולים האלו אמנם אצלי רק שלושה חודשים אך הם יקרים מאוד לליבי!!!

idonoach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אגב,

שליחה #2 

יש ברמקול הזה קרוסאובר? יכול להיות שרק חלק ממנו השתגע?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

המסקנה פשוטה - להיזהר עם מגברים/רסיברים וינטאג'ים שלא טופלו אלקטרונית במשך למעלה משלושים שנה,ולא לחבר
אליהם רמקולים שיקרים לליבך,תקן או תשפץ להם את הרכיבים האלקטרוניים,כך תוכל להיות סמוך ובטוח שהם לא יהרסו
לך את הרמקולים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

אם המקור שאתה משמיע הוא בסטריאו, יכול מאוד להיות שיש דברים ששומעים רק באחד משני הרמקולים, פשוט כי ככה הקליטו. האם ניתן להבחין בקרעים פיזיים ברמקולים?

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

אם יש אופציה כזו במגבר או שיש לך אלבום שהוקלט כך, נסה להקשיב במונו ותשווה בין שני הרמקולים.
זה יכול להיות ברמקול (בקרוס או בטוויטר לא תקין- לפי מה שתיארת).
זה גם יכול להיות במגבר... לפעמים כפתורי באלאנס ישנים דווקא מפרים את האיזון ואז רמקול אחד מקבל יותר כח והשני נשמע חלש.לפעמים כניסה אחת במגבר לא עובדת טוב או אולי רכיבים אלקטרונים שהתיישנו (קבלים וכד).
זה בהנחה שהקבלים והמקור תקינים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

אני מסכים עם 2 התגובות הקודמות: צריך לבדוק את הדברים הנ"ל. מעבר לכך, אם קרה מה שאתה חושש והרמקול נפגע, למזלך ל-Bose יש הרבה חלקי חילוף זמינים כך שלא אמור להיות סיפור לתקן אותו. איזה טנדברג זה, אגב?

idonoach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

|רמקול| חזל"ש! חזל"ש!

:oops: בסוף באמת מדובר רק בהקלטת סטריאו סלקטיבית... סעמק עם המעבד המוזיקלי של ברי סחרוף...

הכל עובד :P :P :P

הטנדברג שאצלי בחדר הוא TR3030 שכן, אני יודע זה איזשהי קומבינה שטנדברג עשו עם איזה מפעל בהונג-קונג. הצליל שלו דווקא סבבה כל עוד לא מושכים אותו יותר מדי.

יש לי גם 2075 שפעול לסירוגין, ואני עדיין מישהי שיוכל לסדר אותו במחיר סביר(ולא ב1500 לחצי שעת מעבדה...)
וגם 2055 שעובד מו-שלם.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”