שרשור תגובות: אפל בלי ג'ובס - טוב יותר, או רע יותר?

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

למאמר: אפל בלי ג'ובס - טוב יותר, או רע יותר?

תמונה
אחת השאלות שאני רואה בכל האתרים זה מה יהיה עם אפל ללא ג'ובס. איך היא תסדר בלי החזון שלו ועם התפיסה הייחודית שלו. רבים מהם מדברים על שנתיים של מוצרים ואחרי זה - הם מקווים שה-DNA של ג'ובס הוטמא דיו בקרב הנהלת החברה.ארצה להציג תזה טיפה פחות עצובה על "הג'ון לנון / איינשטיין / דה-ווינצ'י" של הטכנולוגיה. הבחור היה דיקטטור לא קטן, אדם לא הכי נחמד והרבה מאוד גישות של אפל לא היו לטובת הלקוח אלא לטובת החברה. אל תבינו אותי לא נכון, אני מעריץ גדול של תפיסת העולם שלו, פשוט לא התלהבת ...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

אני דווקא מאמין שעם הזמן אפל "תתרכך" קצת ,ותשחרר קצת את השליטה על המכשיר .. השאלה היא כמה זמן :roll:
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

זה בדיוק מה שאני אומר, שהעובדה שג'ובס לא יושב כל הזמן ברקע, יכולה לזרז את התהליך הזה.

לא יודע אם זה טוב לאפל, אבל זה בהחלט יהיה טוב יותר ללקוחות שלה.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

לא רק לאפל יהיה רע יותר אלא לכל תעשיית המחשוב. לפחות עד שיימצא יורש עם מספיק חזון ותעוזה.
מבחינת אישיות, מן הסתם כאשר מדובר באדם פרפקציוניסט, ביקורתי ועקשן הוא לא יהיה אדם שקל לעבוד איתו. אבל כנראה זה מה שנדרש כדי להגיע להישגים באמת יוצאי דופן.
עד לעידן של ג'ובס, יצרניות החומרה (והתוכנה) העסיקו משתמשים מתוחכמים כדי לתכנן ולייצר עבור משתמשים ממוצעים. זה לא תמיד עבד.
אני זוכר היטב כמה שנים ניסו להכניס לשוק מחשבי טאבלט. בשנת 2000 מיקרוסופט עשתה מזה רעש גדול כשביל גייטס הציג את ה Tablet PC. הרבה כסף הושקע בזה והם אפילו הוציאו Tablet Edition של חלונות.
לכולם היה ברור שהצרכנים צריכים דבר כזה, אבל במשך 10 שנים כל מוצר שיצא לשוק נכשל כשלון מוחץ. עד שהגיע סטיב ג'ובס עם האייפד והשאר היסטוריה.
אז למה הוא הצליח כשכל האחרים נכשלו? כי כמו שציינת, היתה לו את היכולת הנדירה להבין מה המשתמש הממוצע צריך. סביב התפיסה הזו הוא בנה את המוצרים שלו תוך שהוא מקפיד להשאיר רק את הדברים שבאמת שימושיים כדי שלא יעמיסו על המשתמש הממוצע.
הבעיה שלנו כמשתמשים טכניים, היא שבהרבה מקרים אנו שופטים את המוצרים שלו מנקודת המבט שלנו. אבל אנחנו צריכים להבין שבעולם הצרכנות, אנחנו הנישה.
אני בטוח שהרבה כאן ניסו לתת פעם לילד קטן להשתמש באייפון/אייפד או לחילופין לאבא/סבא/דוד מבוגר. רק אז אתם מבינים ומעריכים את הקסם האמיתי של המוצרים האלה.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

הבנתי שההלוויה לא יצאה בשעה 5...אלא בשעה 4s
:roll:

ועכשיו לעניין. אני מאוד מקווה שהגישה שלהם לגבי תוספי סידיה תהייה גבוהה יותר ושיאמצו לעצמם את עניין התוספות כמו שיש בפופקורן ובגורל כרום למשל
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #6 

Itsik_G כתב:לא רק לאפל יהיה רע יותר אלא לכל תעשיית המחשוב. לפחות עד שיימצא יורש עם מספיק חזון ותעוזה.
מבחינת אישיות, מן הסתם כאשר מדובר באדם פרפקציוניסט, ביקורתי ועקשן הוא לא יהיה אדם שקל לעבוד איתו. אבל כנראה זה מה שנדרש כדי להגיע להישגים באמת יוצאי דופן.
עד לעידן של ג'ובס, יצרניות החומרה (והתוכנה) העסיקו משתמשים מתוחכמים כדי לתכנן ולייצר עבור משתמשים ממוצעים. זה לא תמיד עבד.
אני זוכר היטב כמה שנים ניסו להכניס לשוק מחשבי טאבלט. בשנת 2000 מיקרוסופט עשתה מזה רעש גדול כשביל גייטס הציג את ה Tablet PC. הרבה כסף הושקע בזה והם אפילו הוציאו Tablet Edition של חלונות.
לכולם היה ברור שהצרכנים צריכים דבר כזה, אבל במשך 10 שנים כל מוצר שיצא לשוק נכשל כשלון מוחץ. עד שהגיע סטיב ג'ובס עם האייפד והשאר היסטוריה.
אז למה הוא הצליח כשכל האחרים נכשלו? כי כמו שציינת, היתה לו את היכולת הנדירה להבין מה המשתמש הממוצע צריך. סביב התפיסה הזו הוא בנה את המוצרים שלו תוך שהוא מקפיד להשאיר רק את הדברים שבאמת שימושיים כדי שלא יעמיסו על המשתמש הממוצע.
הבעיה שלנו כמשתמשים טכניים, היא שבהרבה מקרים אנו שופטים את המוצרים שלו מנקודת המבט שלנו. אבל אנחנו צריכים להבין שבעולם הצרכנות, אנחנו הנישה.
אני בטוח שהרבה כאן ניסו לתת פעם לילד קטן להשתמש באייפון/אייפד או לחילופין לאבא/סבא/דוד מבוגר. רק אז אתם מבינים ומעריכים את הקסם האמיתי של המוצרים האלה.
...
אהבתי (Y)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

הוא לא היה איש טכני, מהנדס.
הוא היה אדם שהכניס את ה"אמנות" להנדסה, הוא ראה את החשיבות של העיצוב,
של הממשק, וחשוב מכל, של השימוש תאכלס במוצר.
כל שאר הסימביאנים, החלונות ושאר המוצרים היבשים, האומללים, שעשו אותם ללא אהבה, ללא PASSION, ככה הם גם נראים.
זה הבדל תהומי בין מוצר עם לב ונשמה, שנעשה בלהט וברצון להמציא משהו טוב,
למוצר שעשתה וועדה של אנשים חסרי חזון.
אפל תמשיך להיות טובה, אבל בלעדיו יכולים לקרות שינויים שהוא היה בולם, או עושה החלטות אחרות.
לטוב ולרע.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

Clavier Says Apple's 2 to 3-Year Plan `Already Plotted'

שליחה #8 

לא נופתע בשנים הקרובות, הכל כבר מוכן.

שי

עמית_לגו
עורך חדשות HT
עורך חדשות HT
תגובות: 1728
שם מלא: עמית לגו
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #9 

לפי דעתי לא נראה לי שאפל תסתדר ללא סטיב.
הלוא הוא סטיב שדימיונו הנרחב שומש כדי לייצר מכשירים שהקפיצו את אפל לרשימת החברות הגדולות בעולם.
אך עכשיו ללא סטיב ג'ובס לאפל יש בעיה היא לא תצליח להסתדר בעצמה.
כל הכתבות שלי
עמית לגו

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

רוב הרעיונות לא שלו. מה שהוא עשה יותר מהכל, לפי טענותיו הוא זה לסנן את הזבל מהטוב ומנע בעיקר ממוצרים לא מוכנים (ללא קשר כמה עבודה א זמן הושרע בהם) מלצאת. לעומת כמעט כל חברה אחרת שהוציאה מוצרים שברור לחלוטין שהם חצי אפויים או גרוע מזה. דבר שני שהוא עשה היה לזהות אנשים מוכשרים בטירוף ולשכור אותם.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #11 

רע, לגמרי רע.
בטווח הקצר (שנתיים-שלוש) עדיין אפל תהיה מובילה בתחום כי אני בטוח שסטיב ג'ובס כבר ידע איך האייפון 5 יראה כבר לפני שנה, והעביר את הידע הזה לשאר הצוות, השאלה היא מה יהיה בטווח שארוך- נכון שאפל לא מונעת על ידי בן אדם אחד- יש מעצבים, חוקרים וים של אנשים שעובדים כדי שהמוצרים יהיו מוצלחים וטובים ככל האפשר- אבל ככה זה במייקרוסופט וגוגל וכו', ההבדל פה היה שהכל היה חזון של אדם "שראה" את העתיד וידע להגיד לצרכנים מה הם צריכים עוד לפני שידעו זאת.
ראיתי סרטון ביוטיוב מ95 (!) שסטיב הסביר איך מתנהלת העבודה שלו ואיך הוא רואה את העתיד- מה שהוא אמר בסרטון זה בעצם הICLOUD כמו שנקרא היום, הוא אמר שיש לו "ענן" שאליו הוא מתחבר כדי לראות את הקבצים שלו, עובד אליהם, מגבה נתונים וכו'- אני זוכר משפט שהדהים את הקהל- הוא שאל כמה מכם איבדו מידע ב7 שנים שהאחרונות - כולם הצביעו- הוא ענה, אתה רוצים לדעת כמה פעמים אני איבדתי מידע בשנים האלו? 0 פעמים!

לזה מתכוונים כשאומרים איש חזון שרואה את העתיד- וקשה לי לראות את אפל בתווך הארוך משנה את חוקי המשחק כמו שהיה בתור הזהב שלה (העשור האחרון).
נערך לאחרונה על ידי nati-va ב 08/10/2011 17:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

אתם יודעים מה עושה את באפט למשקיע האגדי שהוא ? (בקשייר האתאווי היית אאל"ט שווה 1000 דולר למניה לפני כ25-30 שנה היום זה 120,000 דולר )
העובדה שהוא משקיע לטווח ארוך בגלל ההנהלה
ד"א המניות של ברקשייר כבר כמה שנים סובלות מתמחור חסר קבוע בגלל גילו המתקדם של באפט , ובגלל שהוא לא הצליח לטפח כוכב כמוהו .

הנקודה היא פשוטה בהחלט , לטווח הקצר אולי לא יקרה דבר , לטווח הארוך אני הייתי עושה שורטים על אפל

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”