אני מזכיר למי שקרא את השירשור הקודם ושכח או למי שלא קרא שהאוטו נלקח בליסינג תפעולי. לא קניתי אותו!
הנהג צילצל אלי מלמטה וכשירדתי מצאתי ברכב בחור צעיר (22-25) שיצא מהרכב ודבר ראשון אמר לי "נהנתי מאוד להביא לך את הרכב"
הפולו GTI הוא, לדעתי , אחד מרכבי הספורט הפחות יפים שיש היום בשוק אבל עדיין נראה ספורטיבי. למרות החמש דלתות יש לו סמל של GTI מקדימה ומאחורה פס אדום מאחורה ושני פסים אדומים מקדימה. ספויילר קטן מאחורה, גנטים מהממים שמאוריהם רואים איזה רכיב אדום שביחד זו תמונה מדהימה במציאות.
לגבי איבזור, בד"כ רכבי ליסינג מגיעים "מגולחים". גם בהונדה סיוויק ששירתה אותי נאמנה בשלוש השנים האחרונות היו הרבה פחות איבזורים מאם הייתי קונה את הרכב פרטי. בפולו, עד עכשיו, גיליתי אחלה פסיליטיס. יש צ'יינג'ר של 6 דיסקים, סאן רוף (גג שמש), הרבה כפתורים על ההגה. בטח יש עוד אבל זה מה שגיליתי עד עכשיו.
אחרי שבילבלתי לכם את המוח על השטויות, נעבור לדבר האמיתי. למי שלא יודע מדובר במנוע 1.4 ליטר עם 180 כוחות סוס. נתוני יצרן מדברים על 6.9 שניות מ 0 ל 100 ומהירות מירבית של 229 קמ"ש. הגיר של האוטו הוא ה DSG המפורסם (גיר רובוטי בעל 7 הילוהים). קצת לא אופייני לאוטו ספורט אבל גם לזה אגיע. לידית ההילוכים יש שלושה מצבי נסיעה קדימה:
1) D - אוטומטי רגיל. נוסע נעים מאוד בנסיעה רציפה אך בעייתי בנסיעה בפקק. ההילוכים קופצים ללא הבחנה וזה טיפה לא נעים (ידעתי על כך לפני וזה לא הפריע לי לקחת את האוטו למרות זאת).
2) טיפטרוניק - העברת הילוכים ידנית כביכול. אפשר בידית ההילוכים כאשר דחיפתה קדימה מעלה הילוך ומשיכתה אחורה מורידה הילוך ואפשר בהגה. בהגה יש שני כפתורים שנמשכים אחורה מאחורי ההגה. אחד מצד שמאל ואחד מצד ימין.
3) S - בדיוק כמו D רק שפה האוטו קובע את ההילוך ככה שתמיד זה יהיה על טורים גבוהים. זה לוקח יותר דלק אבל יותר ספורטיבי ומהיר ובעיקר דיי פותר את בעיית ההילוכים בפקק שתיארתי ב D.
לא משנה איך נסעתי, ברגע שהאוטו מגיע ל 2000 סל"ד ומדביקים את הרגל על הגז, זה פשוט לא יאמן כמה כוח יש לדבר הזה. אמנם ציפיתי להדבק לכסא בצורה יותר חד משמעית אבל עדיין זה נראה כאילו כל המכוניות מסביב נוסעות רוורס
בסה"כ לא נסעתי עליו עדיין יותר מידי אבל משהו בפנים אומר לי שזאת לא תהיה התלהבות שחולפת מהר כמו שהיה בהונדה. גם להונדה ציפיתי בקוצר רוח וגם ממנה נהנתי מאוד בחודשים הראשונים אבל אז זה עבר.
למי שמכיר את ההונדה סיוויק 1800, אני חייב לומר לכם שאין שום קשר בין המכוניות מבחינת כוח וביצועים.
אם מעניין אז אני אעלה תמונות בהמשך.