בניית nas
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
בהמשך לשרשור הזה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 95#1488595
סיימתי השבוע את הרכישה של המחשב החדש, ואני רוצה להסב את המחשב הקודם ל nas .
יש לי מספר דרישות מהשרת (מיינתי לפי החשיבות), ואני אשמח לקבל המלצות לגבי מערכות הפעלה שעונות לכל/רוב דרישות אלה :
1. הזרמה טובה לסטרימר tvix 6600PLUS
2. שליטה מלאה מהמחשב הביתי עליו יותקן win 7 64bit
3. ביצוע הורדות ישירות דרך השרת
4. גיבוי אוטומטי של חלק מהתכנים על פי בחירה (למשל תמונות משפחתיות אבל לא סרטי קולנוע)
יש עוד משהו חשוב ?
תודה
סיימתי השבוע את הרכישה של המחשב החדש, ואני רוצה להסב את המחשב הקודם ל nas .
יש לי מספר דרישות מהשרת (מיינתי לפי החשיבות), ואני אשמח לקבל המלצות לגבי מערכות הפעלה שעונות לכל/רוב דרישות אלה :
1. הזרמה טובה לסטרימר tvix 6600PLUS
2. שליטה מלאה מהמחשב הביתי עליו יותקן win 7 64bit
3. ביצוע הורדות ישירות דרך השרת
4. גיבוי אוטומטי של חלק מהתכנים על פי בחירה (למשל תמונות משפחתיות אבל לא סרטי קולנוע)
יש עוד משהו חשוב ?
תודה
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4888
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אובונטו 10.04.3 LTS
עליו יש להוסיף דרך ה- synaptic או ubuntu sofware center:
1. NFS עבור הזרמה יעילה לסטרימר (לדעתי זה מגיע מובנה, אבל שווה לודא)
2. לשליטה דרך תוכנת גלישה ללא תלות במערכת ההפעלה - webmin (את זה הכי פשוט להתקין בבחירת debian pakckage באתר עצמו).
3. תלוי מה הדרך שאתה מעדיף - לכל שיטה יש תוכנה לשם כך.
4. א. אתחיל בשיטה שאני עובד (קצת עקומה, אבל מסיבות היסטוריות אני שומר על הצורה הזו של עבודה): תתקין cron (לדעתי גם מגיע בברירת המחדל עם המערכת, אבל תבדוק) אותו אתה צריך לתיזמון גיבוי תוסיף לן את gnome-schedule לממשק נוח שלא דורש שימוש בשורת קוד, ותוודא ש - rsync מותקן, כי אותו אתה צריך כדי לסנכרן בין ספריות (כגיבוי), קיימות אופציות אחרות של גיבוי כמו ישירות אל קובץ ארכיון וכד'. אני עובד עם דופליקציה של ספריית התמונות.
4. ב. יש את הדף הזה במאגרי המידע של אובונטו שמאוד מומלץ לקרוא, הוא מביא מספר רעיונות לגיבוי במספר תוכנות שונות. אולי תמצא שם דרך נוחה יותר.
עליו יש להוסיף דרך ה- synaptic או ubuntu sofware center:
1. NFS עבור הזרמה יעילה לסטרימר (לדעתי זה מגיע מובנה, אבל שווה לודא)
2. לשליטה דרך תוכנת גלישה ללא תלות במערכת ההפעלה - webmin (את זה הכי פשוט להתקין בבחירת debian pakckage באתר עצמו).
3. תלוי מה הדרך שאתה מעדיף - לכל שיטה יש תוכנה לשם כך.
4. א. אתחיל בשיטה שאני עובד (קצת עקומה, אבל מסיבות היסטוריות אני שומר על הצורה הזו של עבודה): תתקין cron (לדעתי גם מגיע בברירת המחדל עם המערכת, אבל תבדוק) אותו אתה צריך לתיזמון גיבוי תוסיף לן את gnome-schedule לממשק נוח שלא דורש שימוש בשורת קוד, ותוודא ש - rsync מותקן, כי אותו אתה צריך כדי לסנכרן בין ספריות (כגיבוי), קיימות אופציות אחרות של גיבוי כמו ישירות אל קובץ ארכיון וכד'. אני עובד עם דופליקציה של ספריית התמונות.
4. ב. יש את הדף הזה במאגרי המידע של אובונטו שמאוד מומלץ לקרוא, הוא מביא מספר רעיונות לגיבוי במספר תוכנות שונות. אולי תמצא שם דרך נוחה יותר.
- ufffnick
- גורו

הכי מומלצת למי שלא מתמצא במערכות שאינן חלונות היא מן הסתם חלונות.
את אותו הדבר אפשר לעשות עם כל מערכת הפעלה, ובכל מערכת הפעלה יהיה מה ללמוד כדי לעשות זאת.
היתרון שלינוקס מקנה זה שזה לא עולה שקל (זה עולה בזמן ועקומת למידה).
אתה תמיד יכול לעשות מה שרבים לפניך עשו ולקנות רישיון ל WHS.
אם אתה שואל אותי - הנדידה ללינוקס שידרגה אותי בהבנת מערכות הפעלה ואת האמינות של המחשב שלי פלאים: הפעמים היחודות שהותקנה מערכת הפעלה מחדש היתה שידרוג או קריסה של לוח האם, מלבד זאת המחשב דולק 24/7 ומשמש כשרת ביתי (עם מערך RAID5) להזרמה בנוסף היותו המחשב המרכזי בבית לשימושים שוטפים אחרים. איתחולים גם הם נעשים רק אם איזשהו עידכון דורש זאת (בערך פעם בחודש, האחרון לפני יומיים בערך עם יציאת קרנל חדש: 2.6.32-34).
אני לא חושב שיש למערכת חלונות באשר היא את מידת האמינות הזו (ואת זה אני אומר אחרי ניסיון עתיר ב-3.11, 95, 97, 98, מילניום, XP, ויסטה ו-7 שכל אחד מהם דרש פירמוט והתקנה מחדש בין פעם בשנה לבין 3 פעמים בחודש, אשאיר לך לנחש מי זה מי).
את אותו הדבר אפשר לעשות עם כל מערכת הפעלה, ובכל מערכת הפעלה יהיה מה ללמוד כדי לעשות זאת.
היתרון שלינוקס מקנה זה שזה לא עולה שקל (זה עולה בזמן ועקומת למידה).
אתה תמיד יכול לעשות מה שרבים לפניך עשו ולקנות רישיון ל WHS.
אם אתה שואל אותי - הנדידה ללינוקס שידרגה אותי בהבנת מערכות הפעלה ואת האמינות של המחשב שלי פלאים: הפעמים היחודות שהותקנה מערכת הפעלה מחדש היתה שידרוג או קריסה של לוח האם, מלבד זאת המחשב דולק 24/7 ומשמש כשרת ביתי (עם מערך RAID5) להזרמה בנוסף היותו המחשב המרכזי בבית לשימושים שוטפים אחרים. איתחולים גם הם נעשים רק אם איזשהו עידכון דורש זאת (בערך פעם בחודש, האחרון לפני יומיים בערך עם יציאת קרנל חדש: 2.6.32-34).
אני לא חושב שיש למערכת חלונות באשר היא את מידת האמינות הזו (ואת זה אני אומר אחרי ניסיון עתיר ב-3.11, 95, 97, 98, מילניום, XP, ויסטה ו-7 שכל אחד מהם דרש פירמוט והתקנה מחדש בין פעם בשנה לבין 3 פעמים בחודש, אשאיר לך לנחש מי זה מי).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
FreeNAS היא למעשה מבוססת לינוקס, אך מגיעה באימג' מוכן לדיסק און קי, שאתה פשוט מעלה וניגש למכונה ב-Web, כמו NAS מוכן קנוי.
התוכנה הזו מומלצת בעיקר למי שרוצה שרידות, כלומר RAID5 (ב-FreeNAS זה בתוכנה).
התוכנה הזו מומלצת בעיקר למי שרוצה שרידות, כלומר RAID5 (ב-FreeNAS זה בתוכנה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

צודקים, FreeNAS אכן מבוססת יוניקס מסוג FreeBSD ולא לינוקס.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אגב, אני זומם לתעד את בניית ה-NAS שאני עושה בימים אלו, שתהיה מבוססת על FreeNAS.
מה שמעכב את זה כרגע זה המארז שהזמנתי ועדיין לא הגיע.
מה שמעכב את זה כרגע זה המארז שהזמנתי ועדיין לא הגיע.
- ufffnick
- גורו

sufgi
WHS טובה בתחומים מאוד מסויימים וזה בעיקר בממשק פשוט ואינטואיטיבי (למי שרגיל למערכות חלונות).
היא לא מתקרבת למערכות יוניקס בביצועים, בדרישות מינימום ובפיצ'רים (יתירות שכבר לא זמינה בכל הגרסאות, גיבוי אוטומטי, הוספת כוננים גמישה, תמיכה ל patrtition מוגבלת ל-2 טרה וכו') ובמיוחד בגרסת 2011 שבה נשמטו חלק מהפיצ'רים המרכזיים.
בגרסת 2008 של WHS (שבה יש חלק נכבד מהפיצ'רים שמניתי בסוגריים בשורה למעלה) היו מספר בעיות של השחתת קבצים תוך שימוש בממשק הוובי, שתוקן ב- service pack הראשון, כדאי מאוד לשים לזה לב.
עם זאת, מי שאין לו ניסיון או רצון להסתגל למערכת חדשה - אני באמת לא ממליץ להתקרב ליוניקס ולהישאר עם מה שיש - WHS.
WHS טובה בתחומים מאוד מסויימים וזה בעיקר בממשק פשוט ואינטואיטיבי (למי שרגיל למערכות חלונות).
היא לא מתקרבת למערכות יוניקס בביצועים, בדרישות מינימום ובפיצ'רים (יתירות שכבר לא זמינה בכל הגרסאות, גיבוי אוטומטי, הוספת כוננים גמישה, תמיכה ל patrtition מוגבלת ל-2 טרה וכו') ובמיוחד בגרסת 2011 שבה נשמטו חלק מהפיצ'רים המרכזיים.
בגרסת 2008 של WHS (שבה יש חלק נכבד מהפיצ'רים שמניתי בסוגריים בשורה למעלה) היו מספר בעיות של השחתת קבצים תוך שימוש בממשק הוובי, שתוקן ב- service pack הראשון, כדאי מאוד לשים לזה לב.
עם זאת, מי שאין לו ניסיון או רצון להסתגל למערכת חדשה - אני באמת לא ממליץ להתקרב ליוניקס ולהישאר עם מה שיש - WHS.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש ב-WHS אפשרות ל-RAID5 בתוכנה?
ואם כן, האם אפשר להתקין WHS על דיסק און קי ללא צורך בהקצאת כונן קשיח נפרד?
ואם כן, האם אפשר להתקין WHS על דיסק און קי ללא צורך בהקצאת כונן קשיח נפרד?
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
לאpixies כתב:יש ב-WHS אפשרות ל-RAID5 בתוכנה?
ואם כן, האם אפשר להתקין WHS על דיסק און קי ללא צורך בהקצאת כונן קשיח נפרד?...
ולא
WHS לא תומך בRAID תוכנתי
ובגלל שזה בפועל WINDOWS לכל דבר רק עם ממשק WEBUI אז הוא צריך גם קשיח משלו כמו מחשב רגיל
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני זוכר שלאקספי הייתה תמיכה ברייד 5, אבל היא לא הייתה חלק מהממשק, והיה אפשר לערוך קובץ מערכת כלשהו בעורך הקס בשביל לגשת אליה. אולי יש משהו דומה גם ב WHS?
- ufffnick
- גורו

Malcontent
בגדול - זה עובד אותו הדבר מאז גרסת 2000 (דרך XP, ויסטה ו-7).
אני בטוח שתמצא משהו על זה בגוגל.
אם כי ממה שיצא לי לקרוא זו לא הדרך הכי מוצלחת והכי מומלצת לעבודה (זה נחשב לסוג של hack מה שמסיר את האחריות על המערכת במקרה של כשל).
יש תוכנות צד שלישי (שגם הן לא הכי מומלצות).
בגדול באתר של מיקרוסופט אין כל כך התייחסות לRAID בטענה שאין בזה צורך בשימוש ביתי (תגובות באחד הפורומים שלהם), וההמלצה היחידה שמצאתי היא להשתמש בבקר ייעודים עם התוכנה שלו.
מי שמעוניין ב- RAID תוכנתי, כנראה שעדיף לעבוד עם מערכת הפעלה אחרת.
גילוי נאות - מעולם לא השתמשתי ב- WHS, כל המידע הוא באדיבות גוגל, יכול להיות שעם מעט יותר זמן חיפוש והתעקשות תמצא פתרון.
בגדול - זה עובד אותו הדבר מאז גרסת 2000 (דרך XP, ויסטה ו-7).
אני בטוח שתמצא משהו על זה בגוגל.
אם כי ממה שיצא לי לקרוא זו לא הדרך הכי מוצלחת והכי מומלצת לעבודה (זה נחשב לסוג של hack מה שמסיר את האחריות על המערכת במקרה של כשל).
יש תוכנות צד שלישי (שגם הן לא הכי מומלצות).
בגדול באתר של מיקרוסופט אין כל כך התייחסות לRAID בטענה שאין בזה צורך בשימוש ביתי (תגובות באחד הפורומים שלהם), וההמלצה היחידה שמצאתי היא להשתמש בבקר ייעודים עם התוכנה שלו.
מי שמעוניין ב- RAID תוכנתי, כנראה שעדיף לעבוד עם מערכת הפעלה אחרת.
גילוי נאות - מעולם לא השתמשתי ב- WHS, כל המידע הוא באדיבות גוגל, יכול להיות שעם מעט יותר זמן חיפוש והתעקשות תמצא פתרון.
-
sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
תודה לכל העונים
לגבי freenas, הורדתי את ההתקנה מהאתר, אבל לא הבנתי איך בדיוק אני מתקין/מעלה את מערכת ההפעלה מ DOK .
האם unraid עובד גם כן מ DOK ?
אפשר לקבל לינק להסבר פשוט ומאפס, איך להתקין את השרתים ?
לגבי freenas, הורדתי את ההתקנה מהאתר, אבל לא הבנתי איך בדיוק אני מתקין/מעלה את מערכת ההפעלה מ DOK .
האם unraid עובד גם כן מ DOK ?
אפשר לקבל לינק להסבר פשוט ומאפס, איך להתקין את השרתים ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה פשוט מדליק את המחשב עם ה-DOK בתוכו, וה-FreeNAS עולה.
כדי לגשת אליו, אתה גולש ל-FreeNAS באמצעות דפדפן ממחשב אחר.
כדי לגשת אליו, אתה גולש ל-FreeNAS באמצעות דפדפן ממחשב אחר.