שינוי פורמט אוטומטי בשידורי יס
יש לי טושיבה 46XV733 מחוברת בסקרט לממיר יס. הממיר מוגדר לטלויזיה 16:9 ובטלויזיה מוגדר שינוי פורמט תצוגה אוטומאטי כך שבשידורי 4:3, נניח ערוץ 2, יציג SuperLive (מתיחה) ובשידורי 16:9, נניח ערוצי סרטים, יציג Wide.
כל זה עבד לא רע עד לפני מספר חודשים ובעת זפזופ הטלויזיה היתה משנה פורמט בהתאם למשודר.
מזה כחודשיים פלוס זה כבר לא עובד ואני נאלץ לשנות ידנית את הפורמט ע"י השלט. מה השתבש?
לא סביר שזו תקלה בטלויזיה וגם הכבל והממיר נראים תקינים. האם השתנה משהו לאחרונה בשידורים של יס שגורמים לאי זיהוי הפורמט ?
כל זה עבד לא רע עד לפני מספר חודשים ובעת זפזופ הטלויזיה היתה משנה פורמט בהתאם למשודר.
מזה כחודשיים פלוס זה כבר לא עובד ואני נאלץ לשנות ידנית את הפורמט ע"י השלט. מה השתבש?
לא סביר שזו תקלה בטלויזיה וגם הכבל והממיר נראים תקינים. האם השתנה משהו לאחרונה בשידורים של יס שגורמים לאי זיהוי הפורמט ?
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
תבדוק את כבל הסקרט שלך (נסה להחליף לכבל אחר, או שתשתמש בספריי מגעים). אחת הרגליים (רגל מספר 8 ) אחראית על ההודעה למקלט איזה יחס תמונה משודרת. המידע עובר עפ"י המתח ברגל הזו. מגע לא טוב יכול להביא למצב שהבדלי המתח לא ייקלטו ע"י הטלביזיה.
ניסיתי כבל אחר ואף כניסת סקרט אחרת (בטלויזיה הזו יש שתי כניסות כאלו).nirzon כתב:תבדוק את כבל הסקרט שלך (נסה להחליף לכבל אחר, או שתשתמש בספריי מגעים). אחת הרגליים (רגל מספר 8 ) אחראית על ההודעה למקלט איזה יחס תמונה משודרת. המידע עובר עפ"י המתח ברגל הזו. מגע לא טוב יכול להביא למצב שהבדלי המתח לא ייקלטו ע"י הטלביזיה....