7.1 VS 5.1 בחדר בעייתי
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 378
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
חברים יקרים,
כרגע יש לי סט 5.1,
כאשר ספת הצפייה צמודה לקיר האחורי,
רמקולים הסראונד עומדים בזוית של כ90 מעלות כלפי הצופה,
אין מקום לשים רמקולים מאחורי הספה - כי הקיר שם.
ועדיין במגבר יש אופציה ל7.2,
ראיתי שיש אופציה במקום rear surround, לfront effect.
השאלות הם כדקלמן...
1. האם שווה בכלל להתחיל עם זה? אם פס הקול הוקלט ותוכנן ככה שה7.1 יהיה בסט-אפ סטנדרטי דהיינו 4 רמקולים מאחורה, האם יש טעם להוסיף זוג קדמי?
2. הרי הזוג הקדמי יוסיף תוכן "וירטואלי" בעצם קדימה, האם זה נשמע סביר? תקין? שווה את ההרחבה?
תודה!
כרגע יש לי סט 5.1,
השאלות הם כדקלמן...
1. האם שווה בכלל להתחיל עם זה? אם פס הקול הוקלט ותוכנן ככה שה7.1 יהיה בסט-אפ סטנדרטי דהיינו 4 רמקולים מאחורה, האם יש טעם להוסיף זוג קדמי?
2. הרי הזוג הקדמי יוסיף תוכן "וירטואלי" בעצם קדימה, האם זה נשמע סביר? תקין? שווה את ההרחבה?
תודה!
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
החדר די גדול אם כך כדי לאכלס כ"כ הרבה רמקולים.
אין לי ניסיון עם התצורה הזו אבל זה נשמע לי תמיד יותר מידי רמקולים לשים בסלון ביתי אלא אם מדובר בחדר ייעודי כשבאמת יש אפקט של רמקולים אחוריים ורמקולים צדדיים.
אין לי ניסיון עם התצורה הזו אבל זה נשמע לי תמיד יותר מידי רמקולים לשים בסלון ביתי אלא אם מדובר בחדר ייעודי כשבאמת יש אפקט של רמקולים אחוריים ורמקולים צדדיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17938
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
Onlyktm כתב:חברים יקרים,
כרגע יש לי סט 5.1,
השאלות הם כדקלמן...
תודה!...
יהיה מעולה במידה ותוכל להעלות תמונה שנראה על מה מדובר
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

istarmini כתב:Onlyktm כתב:חברים יקרים,
כרגע יש לי סט 5.1,
השאלות הם כדקלמן...
תודה!...
יהיה מעולה במידה ותוכל להעלות תמונה שנראה על מה מדובר...
-
- מצטער על איכות התמונות - צולם בפאלפון.
כמו שאתה רואה - הקיר האחורי הוא הסוף של החדר.
-
- תמונה שנייה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
לא נראה לי ש-7.1 ילך במקרה שלך בלי איזשהו סוג של הקרבה (למשל הזזת הרמקולים הצדדים לפחות חצי מטר פנימה לתוך חלל החדר והוספת זוג אחוריים מולטיפולאריים צמודים לקיר האחורי...)
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

זה כנראה אומר שהתשובה היא חד משמעית לא,epony כתב:לא נראה לי ש-7.1 ילך במקרה שלך בלי איזשהו סוג של הקרבה (למשל הזזת הרמקולים הצדדים לפחות חצי מטר פנימה לתוך חלל החדר והוספת זוג אחוריים מולטיפולאריים צמודים לקיר האחורי...)...
את הקדמיים בלתי אפשרי לקרב יותר כי הם צמודים למזנון (הלא קצר),
ואחוריים - בעצם לא יהיו יותר אחוריים מהצדדים וזאת גם בעיה.
אוף.
- epony
- חבר במועדון 10K

רק כדי לוודא שהובנתי נכון: כשאמרתי צדדיים התכוונתי לאחוריים הנוכחיים (SURROUND) - צריך לדחוף אותם לכיוון תחילת הספה כדי לייצר מרווח מספיק לאחוריים (SURROUND BACK) המולטיפולאריים שיבואו על הקיר... בכל מקרה לא צריך (עקרונית) לגעת בקדמיים.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

את האחוריים אפשר לקרב סה"כ עוד איזה 20 סנטים לכיוון הספה עד שיהיו צמודים לשם.epony כתב:רק כדי לוודא שהובנתי נכון: כשאמרתי צדדיים התכוונתי לאחוריים הנוכחיים (SURROUND) - צריך לדחוף אותם לכיוון תחילת הספה כדי לייצר מרווח מספיק לאחוריים (SURROUND BACK) המולטיפולאריים שיבואו על הקיר... בכל מקרה לא צריך (עקרונית) לגעת בקדמיים....
אפשר המלצה לכאלה אחוריים? יש עדיפות גדולה כמובן לרמקולים "רזים" שנתלים על הקיר ישירות.
לדעתי? כן. אבל מצד שני מה דעתי יודעת? , מצד שלישי - אין אופציה אחרת זה מה שהמזנון מכתיב.ronensud כתב:הקדמיים שלך נראים רחוקים מידי, אתה מקבל אימג' בסטריאו?...
- epony
- חבר במועדון 10K

פולק אודיו OWM3 הם אופציה (למרות שהם לא ביפולאריים).
מולטיפולאריים יחסית זולים וטובים: מוניטור אודיו ברונזה BX-FX.
מולטיפולאריים יחסית זולים וטובים: מוניטור אודיו ברונזה BX-FX.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
אני גם עם אותה בעיה כמו שלך... ראה כאן: http://www.htmag.co.il/vt150880.%D7%9E% ... e-speakersOnlyktm כתב:תודה,epony כתב:פולק אודיו OWM3 הם אופציה (למרות שהם לא ביפולאריים).
מולטיפולאריים יחסית זולים וטובים: מוניטור אודיו ברונזה BX-FX....
אמשיך לחשוב בקו הזה....
לגבי ה OWM3 הם כרגע במחיר של 99$ ב NEWEGG:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6882290026
אגב יש גם את ה RM8 של פולק (ביפולאר) שגם יכולים להיות אופציה...
- epony
- חבר במועדון 10K

ה-RM8 לא בדיוק ביפולאריים - יש להם שני וופרים בזווית אחד לשני, אבל רק טוויטר אחד ומרבית הצלילים הכיווניים באים מהטוויטר, שנתון אף הוא בזווית ונמצא בקו אחד אם אחד הוופרים.
רמקול מולטיפולארי "קלאסי" כמו המוניטור אודיו BX-FX הוא בעל שני טוויטרים (או יותר) שפונים לכיוונים מנוגדים, ובד"כ הוופר/ים שלו ממורכז/ים.
אם יש לך "המון" כסף (הכל יחסי כמובן - משהו כמו $500 לזוג לפני שילוח ומיסים...), אולי תרצה להעיף מבט על הרמקולים המולטיפולאריים של AXIOM, שיש להם וופר שמכוון כלפי מטה ולכן ניתן עקרונית לשים אותם יחסית גבוה על הקיר האחורי ובכך אולי לפתור את הבעיה של חדר קטן יחסית.
יש כמה חברים בפורום שהשקיעו בהם - נסה לעשות חיפוש על שם החברה או מספר הדגם (QS4 או QS8) וליצור איתם קשר...
רמקול מולטיפולארי "קלאסי" כמו המוניטור אודיו BX-FX הוא בעל שני טוויטרים (או יותר) שפונים לכיוונים מנוגדים, ובד"כ הוופר/ים שלו ממורכז/ים.
אם יש לך "המון" כסף (הכל יחסי כמובן - משהו כמו $500 לזוג לפני שילוח ומיסים...), אולי תרצה להעיף מבט על הרמקולים המולטיפולאריים של AXIOM, שיש להם וופר שמכוון כלפי מטה ולכן ניתן עקרונית לשים אותם יחסית גבוה על הקיר האחורי ובכך אולי לפתור את הבעיה של חדר קטן יחסית.
יש כמה חברים בפורום שהשקיעו בהם - נסה לעשות חיפוש על שם החברה או מספר הדגם (QS4 או QS8) וליצור איתם קשר...
OnlyktmOnlyktm כתב:istarmini כתב:Onlyktm כתב:חברים יקרים,
כרגע יש לי סט 5.1,
השאלות הם כדקלמן...
תודה!...
יהיה מעולה במידה ותוכל להעלות תמונה שנראה על מה מדובר......
התפיסה של 7.1 צמוד לספה, לטעמי מוטעת ומטעה.
נכון זה לא אידיאל ששני ה-BACKים יהיו צמודים אליך מעל הראש.
אמנם כפי שכבר דובר בשרשור הזה, מומלץ להשתמש ברמקולים שהיו מתאימים לללוקיישן "הבעייתי" הזה והם רמקולים מרובי פאות, כגון B POLAR ו-D POLAR ומעבר.
ההבדלים בין B ל-D, הוא בפיזור הסאונד וחוסר מיקודו בחלל.
למשל ומניסיון (וגם ע"פ THX) מומלץ מאחור במיוחד בלוקיישנים בעייתים מסוג זה להשתמש ברמקולים שהם B POLAR, בשל פיזור נכון יותר. הרמקול יורה את הסאונד לשני צדדים מנוגדים גיאומטרית, ולא פרונטלית כמו רמקולים שהם standard (רגילים), אך עדיין ישנה תחושה של מרכוז ונוכחות מירבית מאחור להבדיל מרמקול D POLAR שיורה את הסאונד בפאזה הפוכה, ז"א ישנה תחושה של פחות מרכוז ויותר טשטוש ותחושה שהסראוונד מרוחק יותר עם delay מרוחק יותר. מה שעובד באופן מצויין בצידי המאזין ונותן תחושה עמוקה ומלאה יותר בצדדים.
מאחור לטעמי ה-D פחות מתאים, כי גם כך קשה לאוזן להבחין בצלילים המגיעים מאחור במיוחד בלוקיישן בעייתי כפי שדובר, ועל כן ה-B נותן תוצאה המוצלחת ביותר (בטח ובטח מרמקול היורה מלפנים).
גם אצלי אותה "הבעיה".
ועל כן בדקתי זאת עם הרמקולים שאצלי שיש להם מיתוג בין B ל-D.
וה-B מעניק תחושת פירוט ומרכוז ותחושת הפרדה מאוחור מוצלח הרבה יותר ממצב ה-D.
ה-D פועל באופן "מושלם" מהצדדים (לפחות אצלי ואצל כמות לא מבוטלת של מכרים שיצא לי לשמוע אצלהם).
מה שכן, הכיול/אקוסטיקה בסיטואציות זו, מסוג זה הם קריטיים ביותר.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התגובה המפורטת,itay123 כתב:OnlyktmOnlyktm כתב:istarmini כתב:Onlyktm כתב:חברים יקרים,
כרגע יש לי סט 5.1,
השאלות הם כדקלמן...
תודה!...
יהיה מעולה במידה ותוכל להעלות תמונה שנראה על מה מדובר......
התפיסה של 7.1 צמוד לספה, לטעמי מוטעת ומטעה.
נכון זה לא אידיאל ששני ה-BACKים יהיו צמודים אליך מעל הראש.
אמנם כפי שכבר דובר בשרשור הזה, מומלץ להשתמש ברמקולים שהיו מתאימים לללוקיישן "הבעייתי" הזה והם רמקולים מרובי פאות, כגון B POLAR ו-D POLAR ומעבר.
ההבדלים בין B ל-D, הוא בפיזור הסאונד וחוסר מיקודו בחלל.
למשל ומניסיון (וגם ע"פ THX) מומלץ מאחור במיוחד בלוקיישנים בעייתים מסוג זה להשתמש ברמקולים שהם B POLAR, בשל פיזור נכון יותר. הרמקול יורה את הסאונד לשני צדדים מנוגדים גיאומטרית, ולא פרונטלית כמו רמקולים שהם standard (רגילים), אך עדיין ישנה תחושה של מרכוז ונוכחות מירבית מאחור להבדיל מרמקול D POLAR שיורה את הסאונד בפאזה הפוכה, ז"א ישנה תחושה של פחות מרכוז ויותר טשטוש ותחושה שהסראוונד מרוחק יותר עם delay מרוחק יותר. מה שעובד באופן מצויין בצידי המאזין ונותן תחושה עמוקה ומלאה יותר בצדדים.
מאחור לטעמי ה-D פחות מתאים, כי גם כך קשה לאוזן להבחין בצלילים המגיעים מאחור במיוחד בלוקיישן בעייתי כפי שדובר, ועל כן ה-B נותן תוצאה המוצלחת ביותר (בטח ובטח מרמקול היורה מלפנים).
גם אצלי אותה "הבעיה".
ועל כן בדקתי זאת עם הרמקולים שאצלי שיש להם מיתוג בין B ל-D.
וה-B מעניק תחושת פירוט ומרכוז ותחושת הפרדה מאוחור מוצלח הרבה יותר ממצב ה-D.
ה-D פועל באופן "מושלם" מהצדדים (לפחות אצלי ואצל כמות לא מבוטלת של מכרים שיצא לי לשמוע אצלהם).
מה שכן, הכיול/אקוסטיקה בסיטואציות זו, מסוג זה הם קריטיים ביותר....
אילו רמקולים יש שהם B, אבל שהם צרים פיזית?
- epony
- חבר במועדון 10K

כמה צרים? אתה צריך לזכור שבגלל המבנה הייחודי שלהם, רמקולים ביפולאריים הם יחסית פחות עמוקים מרמקולים רגילים, מכיוון שהוופרים שלהם מוצבים בד"כ באלכסון...