חדש פה לגמרי אז קודם כל אאחל ברוך הבא לעצמי
אז המצב הוא כזה, הציוד שנמצא ברשותי כרגע הוא:
רסיבר Sony STR-K502
זוג רמקולים Tannoy mercury F4
סנטר Tannoy mercury FC
לפני כשנה החלטתי שאני רוצה בחדר מערכת ק"ב 5.1 (יש לציין שהחדר דיי גדול, בסביבות 7.5X3, והוא בנוי בצורה בה יש סלון בצד אחד של החדר, כלומר ספה ושולחן "סלוני", ורצוי שהמערכת תהיה בנויה בצורה מתאימה)
התחלתי לחשוב מאיפה אני מתקדם (כאשר התקציב עמד על כלום ושום דבר בערך
אילתרתי 2 רמקולים של AIWA, ישנים שעוד היו לי ממערכת סטריאו, וסאב אילתרתי ממערכת שהייתה משמשת את המחשב (Creative Inspire 2.1 2400 - הרמקולים שניהם עדיין קיימים אם זה עוזר אך לא משומשים)
בקיצור, ארגנתי לעצמי סוג של מערכת ק"ב.
לאחר ההחלטה של קנית טלויזיה חדשה (Samsung 51D490 - כמובן גם זה בעזרת הרבה קריאה פה בפורום
הגיעה ההחלטה לשדרג (או יותר נכון, להחליף) את מערכת הק"ב
פשפשתי עוד קצת בפורום ולאחר בדיקה קצרה מה שיקרה זה שאני אקנה את הPioneer vsx 421 מהדיוטי פרי בעוד כשבועיים (בתקווה שיהיה במלאי)
עכשיו בא הרצון לשדרג גם את הרמקולים
הרצון המקורי הוא להשאר עם הסנטר ו2 הרמקולים של Tannoy כי לדעתי הם כן מספיקים לחדר, אבל 2 הרמקולים גבוהים וטיפה לא מסתדרים לי בחדר בתור קדמיים
השאלה היא האם שווה להתאמץ להשאיר אותם? (כלומר, למצוא איך לסדר שיהיו נוחים)
או שהם לא שווים הרבה ועדיף להחליף?
בקיצור, אני דיי מבולבל פה, אשמח לעזרה כלשהי בנושא הרמקולים (על הרסיבר אני דיי סגור)
התקציב הוא בערך 1500 ש"ח, מכאן מגיעה ההעדפה להשאיר את הרמקולים והסנטר הקיימים, ולהתמקד בזוג אחוריים..
ועוד שאלה קטנה, האם יש לי בשביל מה להשאיר את הרסיבר הקודם כשאני קונה את הרסיבר החדש? זתומרת, האם יש איזהשהי אפשרות לנצל 2 רסיברים במערכת? ניסיתי להריץ על זה חיפוש פה בפורום וגם קצת גוגל אבל לא ממש הצלחתי להבין האם זה קיים..
מצטער על החפירה הראשונית, מקווה באמת להיעזר בכם כמה שיותר. תודה רבה מראש!