LG 37LK450 במקום 37LD460 - כדאי?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

רציתי לקנות טלויזיה של LG מדגם 37LD460, והציעו לי לשדרג לדגם חדש יותר, LK450, במחיר דומה (הפרש של כמאה ש"ח). שני הדגמים מיבוא ישיר של ח.י.
השוואה בין המפרטים מגלה באמת שב-LK יש פיצ'רים שלא קיימים ב-LD, אבל לא הצלחתי למצוא התייחסות ביקורתית לדגם עצמו בפורום. נראה שגם מספר המקומות שמוכרים אותו בארץ די מוגבל, אני לא יודע אם זה בגלל שהוא חדש או שאולי הוא מופיע תחת שם אחר.

מישהו מכיר, שמע או יודע משהו על המסך הזה? המחיר הנמוך גורם לי לחשוש שאולי אני מפספס כאן משהו...
אני צריך לקבל החלטה בשעות הקרובות ולכן אשמח לעזרתכם המהירה. בהיעדר מידע נוסף אני אלך על ה-LK450.

תודה!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תבדוק את סוג הפאנל שבא עם ה LK.

על הארגז של הטלוויזיה יש מדבקה גדולה. כתוב שם בגדול את הדגם ומתחת יש כמה ברקודים. מעל הברקוד העליון השמאלי אתה תראה משהו בסגנון של

37LK450-TA.AMFYLH

ה Y שסימנתי באדום זה מה שחשוב. אם במקום ה Y אתה רואה למשל D זה אומר פאנל MVA של AUO שפחות טוב. (עקרונית גם W, Z ו I זה IPS).

לאיזו מטרה הטלוויזיה?

לגבי מידע על ה LK450:

http://www.televisioninfo.com/content/L ... Review.htm

http://ww.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1327825

Itzik_007
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

בכמה ראית את ה 460? מאיפה?

jjwz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 413
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

לפי הנתונים הטכניים של הטלויזיה, הייתי קונה את הדגם היותר חדש
LK450 .
קניה מוצלחת (f)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

יש יתרון ל 460 מבחינת הרמקולים, ולא ראיתי מדידת אינפוט לאג למשחקים בשביל ה LK450 (למרות שלאור 50 ההרץ סביר להניח שאין אחד גדול) ולא בדקתי עם איזה פאנל ה LK מגיע. לאור ה DDT יכול להיות שמאירופה ואז יש סיכוי שאינו IPS.

בשביל זה שאלתי מה השימושים.

Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

איציק, את ה-LD460 אפשר להשיג ב-2600 כולל משלוח בשקם אלקטריק, ואת ה-LK450 אפשר להשיג באולסייל ב-2700.

אינטגרל, האם יש לי יכולת לברר מה סוג הפאנל בהזמנה טלפונית? מן הסתם הנציג בטלפון לא יידע להגיד לי מה כתוב על המדבקה שעל הארגז. כמה משמעותי ההבדל בין הפאנלים?

השימושים הם בעיקר לסרטים מהמחשב ולגיימניג. ספציפית, לא יהיה חיבור ליס או להוט (ה-LK450 מגיעה עם טיונר שמאפשר קליטת עידן+ אבל אני לא מתכנן להשתמש בו יותר מדי, זה סתם בונוס נחמד). איזה יתרון ראית ל-460 מבחינת הרמקולים?

תודה על התגובות!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אתה יכול לדבר עם ח.י. לגבי הפאנל, לבקש לדעת מה כתוב על הארגז.

הרמקולים ב 460 משופרים 2X15 ולא 2X10 ויש הבדל (מהשוואה של LD450 שבאים עם 2X10 לעומת 2X15 ב 460).

ב 37" 460 מח.י. ראיתי את האות Z שזה IPS (אבל לך תדע אם זה מה שיש להם עכשיו)

ב LK450 זה אמור להיות Y לפאנל IPS (אבל שוב יש עוד אותיות אפשריות).

פאנל ה MVA האלטרנטיבי לא גרוע כמו שעושים ממנו לצפיה רגילה. אבל, לגיימינג לא הייתי מוותר על IPS כי ה GHOSTING TIME ב IPS טוב משמעותית מאשר ב MVA.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

דרך אגב, ה LK זו פשוט הסדרה "המקבילה" ב 2011 לסדרת ה LD של 2010 (כמובן שיש כמה תוספות כמו עוד כניסת HDMI).

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

יש שינויים מהותיים, לדוגמא סדרה LK תומכת MPEG-4 בניגוד לסדרה הישנה שלא תומכת בתקן הישראלי. EPG מלא וכו'

Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

דיברתי עם ח.י., וכמובן שהם לא ידעו להגיד מה יש על הארגז וכו' (לפחות נציגת השירות לא ידעה לומר לי, לא הכירה את הביטוי "סוג פאנל", טענה שאין לה שום ארגזים להסתכל על המדבקות שלהם ולא הצליחה למצוא מישהו שיודע למרות שניסתה ממש הרבה זמן). מה שהם כן יודעים להגיד זה שהייבוא הוא מקוריאה (ולא מאירופה), ואם אני מבין נכון זה מגדיל את הסיכוי לפאנל IPS -- נכון?

Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

טוב, הזמנתי את ה-LK450Y. כשתגיע אנסה לברר מה סוג הפאנל ולפרסם, ומן הסתם אציק לכולכם שוב בשאלות קליברציה וחיבורים וכאלה. תודה רבה לכולם על האינפורמציה, עזרתם לי מאוד!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

אשמח לשמוע לגבי הלאג ולגבי סוג הפאנל.

Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אוקיי, אז את סוג הפאנל אני בודק באמצעות הברקוד על הקופסה (או בדרכים אחרות שקראתי עליהן איפשהו).
איך מודדים לאג? האם הספציפיקציות של LG (שטוענות ל-4ms) לא מספיקות? או שאתה מתכוון להתרשמות סובייקטיבית?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

ה 4 מ"ש לא רלוונטי. זה נקרא זמן התגובה וגם הוא לא ממש מעניין (כי הם מודדים אפור לאפור)

האינפוט לאג זה הזמן שעובר מרגע שנתת פקודה (למשל לחצת ב PS3 על כפתור יריה, או על תזוזה ימינה) ועד שהדמות זזה על המסך.

ככה נראית טלוויזיה עם אינפוט לאג:

המדידה שלו לא פשוטה:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1131464

אבל נשמח לשמוע התרשמות סובייקטיבית :)

Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

הטלוויזיה הגיעה היום.
קודם כל חשוב להגיד כל הכבוד לח.י. שהביא אותה תוך 3 ימי עסקים כפי שהתחייבו למרות שאנחנו באמצע החגים והיו יכולים למרוח אותי שבועות.

שנית, הפאנל: גם על הקרטון וגם על הטלוויזיה עצמה מצוין 37LK450Y - TA.AMFYLH, כלומר זה פאנל S-IPS.
לגבי אינפוט לאג, ייקח קצת זמן לתת התרשמות כי הטלוויזיה הייתה הצעד הראשון ועכשיו אני צריך לקנות קונסולה :)

תודה לכולם על העזרה!

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

תודה על האינפורמציה. האמת שבדיוק היום עשיתי סיבוב קטן בחנויות ובין היתר ראיתי את ה LK430 ב 42" ו LK530 ב 55" שהיו גם IPS מח.י..

תתחדש ותהנה (Y)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #17 

תתחדש ותהנה (Y) (f) (~)

BEST_VOL
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #18 

פותח הפוסט, יש אולי תשובה בנוגע לאינפוט לאג ?

Anavish פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אינפוט לאג - לא עשיתי בדיקה מעמיקה, אבל מהתרשמות סובייקטיבית אני לא מרגיש לאג. שיחקתי עליה כמה פעמים (לא המון) וזמן התגובה היה בסדר גמור, גם במקומות שדורשים תזמון מדויק, כמו קומבואים במשחקי מכות.

ואם כבר בהתרשמות סובייקטיבית עסקינן, אז גם ה-upscaling שלה לתוכן שמגיע מ-USB ואיננו HD נראה בסדר גמור, כלומר אני לא הרגשתי שום דבר שגרע מהחוויה.

BEST_VOL
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #20 

אז אפשר להגיד שאתה מרוצה מהקנייה ?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”