שלום רב
אני רוצה לרכוש מזגן מיני מרכזי בשביל לקרר 4 חדרים גודל נטו 101 מטר
איזה מזגן כדי לקנות ומאיזה חברה
כמו שהבנתי כדי:
1. אלקטרה
2.טדיראן
3.טורנדו
ממה ששמתי לב רוב המוכרים מנסים למקור את טורנדו כמזגן מועדף ורק אחר כך את שאר המותגים
אבל מצד שני בארץ כול המזגנים כיום מיוצרים בסין (שלושת המותגים שצויינו)
אני בדילמה רצינית מה לבחור נא לא להתייחס למחיר של המזגנים
אלא רק לאמינות של המזגן תודה
הרבה תקלות במזגנים (לפחות בשנים הראשונות) קורות בעקבות התקנה לקוייה.
לכן, מה שלא תקנה, תוודא התקנה מקצועית ע"י מתקין מורשה (לצערי לא חסרים מתקינים חפרים).
לגבי אמינות - לפי דעתי האישית דרגת את המזגנים בדיוק לפי סדר האמינות שלהם . ותיקון שגיאת כתיב קלה - תדיראן ולא טדיראן.
גילוי נאות - יש לי בבית 4 מזגנים של אלקטרה (אחד מיני מרכזי ושלושה קטנים)...
אני בעיצומו של פרוייקט בניית בית ובדיוק עכשיו מטפל בענייני המזגנים.
אכן, התקנה מקצועית חשובה מאוד.
לגבי המזגנים עצמם, ברמות המחירים ה"סבירות" מומלץ על ידי בעלי המקצוע איתם הייתי בקשר אלקטרה או אלקו, עם נטיה לכיוון אלקו, כאשר הוא טיפה יותר יקר. בבית קודם היה לי מזגן אלקו 4 כ"ס עילי לא מרכזי, והוא עבד קרוב ל 10 שנים ללא תקלות.
נקודה נספת אותה טרחו כולם לציין, ואין לי כוונה להטיל דופי במוצר כזה או אחר, ואני אומר זאת על סמך חוות דעת והמלצות שקיבלתי ממספר אנשים, היא בעייתיות מסוימת עם מזגני האינוורטר של אלקטרה, כאשר אחד הכרטיסים האלקטרונים בהם נוטה להישרף בתדירות יחסית גבוהה, ועלותו 1500 ש"ח להחלפה.
אם אתה מעוניין במזגן אינוורטר, הרי שמזגני מיצובישי מומלצים על ידי כולם בחום בעיקר בשל אמינותם, אך הם יקרים פי 3 לערך.
בכל מקרה, אף אחד לא המליץ על האחרון ברשימה וחלקם אפילו לא היו מוכנים לספק אותו.
נכון שעדיף מזגן קטן בכל חדר אבל אם אני לא טועה ישנו חוק האומר שאסור להתקין יחידה חיצונית מחוץ לחלון אלא רק במרפסת שרות (הבית הוא חדש מקבלן) ואני לא מעונין להתחיל לשבור קירות בשביל הצנרת
ממליץ לפעול בצורה מסודרת. התקנת מזגן זה עניין רציני מדי מלקבל המלצה על מוצר בפורום.
ראשית כדאי להזמין יועץ שיקבע איזה מזגן מתאים למזג את החללים בבית. כלומר איזה ברזל ובאיזה תפוקות קרור. אולי באמת הפתרון (כמו שהציעו כאן) הוןא בכלל מזגנים לכל שני חדרים (אם יש מקום להתקין). אני הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ של חברת אלקטרה שמזגניה (גם תחת המותג אלקו) מומלצים ביותר. אם תקנה מזגן שלהם אז היעוץ הוא בכלל חינם. אחרי שתקבל המלצה מהיועץ (תבקש שיתן שתי אלטרנטיבות מומלצות) כדאי לעשות סקר שוק היכן ובכמה קונים את המזגן. קנית, תתחדש! עכשיו את ההתקנה כדאי שיעשה מתקין מקצועי ומורשה מטעם היצרן (אלקטרה), כי התקנה לא מקצועית יכולה לפגום בביצועיו של המזגן הטוב ביותר.
אגב, גם שיקולי שירות נכנסים כאן. ומנסיוני שירות אלקטרה טוב פי כמה מהחברות האחרות שמנית.
- אין בענף אף אחד אובייקטיבי לחלוטין - כלומר שלא "מחובר" בצורה זו או אחרת ליצרן.
גם המתקינים הפרטיים, גם "בתי המזגנים", גם הקבלנים, ובוודאי היצרנים.
לכן - כמעט לא תמצא בעל מקצוע שיתן לך חוות דעת נקיה. תמיד הוא ינסה למכור את מה שהוא מרוויח עליו יותר, או את החברה שאיתה הוא עובד הרבה ומקבל הנחות טובות.
זה לא אומר שמה שתתקין לא יהיה טוב או מתאים, אבל ההמלצה תמיד תהיה מוטה.
אין מה להבהל מזה, אבל כדאי לקחת את זה בחשבון.
- אין לאף אחד נתוני אמינות שאפשר לבנות עליהם. הכל דיבורים וסיפורי פולקלור.
במוצרים החדשים, ישנם כרטיסים אלקטרונים שכעקרון אמורים להיות בעלי אמינות דומה, אבל לא תמצא נתונים (MTBF) שלהם או סטטיסטיקת תקלות.
מלבד זאת, ברוב המקרים המוצר די פשוט, וההתקנה קובעת את האמינות לא פחות מהמוצר עצמו.
שוב - לא להבהל מזה, אבל ההמלצות יהיו מוטות או לא מדוייקות.
- אני יכול לתת לך המלצות לגבי מה שאני התקנתי, אבל אני חייב להיות כן (כנה) ולהזכיר שגם הקניה שלי היתה מוטית.
בגלל המתקין שאני סומך עליו (והוא ממליץ, כמובן, על X), בגלל המחיר, או בגלל ש"אפשר לקנות X ולישון בשקט", או השד יודע למה.
כל מי שקנה מערכת מיזוג הגיע בסוף להחלטה, ואו ששפר מזלו והוא ישבח בחום את ההחלטה (קניתי בזול אין הבדל, או טוב שקניתי X), או שלא והוא יקלל את המותג.
אבל זה אישי ולא מייצג.
אל תתיחס לזה. לכל מוצר מכל סוג יהיו לעעתים דוגמאות תקולות, והן לא מעידות על הכלל.
רק מדגם גדול יכול לתת לך אינדיקציה, וכאמור - אין כזה מידע בנמצא.
- זמינות חלפים.
כעקרון, למותגים ה"ישראלים" והנפוצים יש תמיד מלאי חלפים זמין גדול יותר, ולרוב אפשר לפתור תקלה עם חלק משומש, אם אין חדש.
זה לא אומר שלמותגים היפנים, הקוראנים או הסיני אין חלפים, אבל בעוד 6 שנים, אם יתקלקל לך משהו מדגם שלא הלך טוב השנה, עלולה להיות לך בעיה.
ושלא תתבלבל - גם למותגים "הישראלים" זה יכול לקרות.
פשוט עם הדגמים הנפוצים יותר - הסיכוי יותר קטן.
- אלקטרה ואלקו הם שני מותגים של אותה חברה (אלקטרה היא חברה בת של אלקו).
צר לי אם לא עזרתי בעניין דירוג האמינות, אבל זה המצב.