מישהו יודע משהו על טלפון קווי של נטוויזון ? הציעו לי להשתתף בניסוי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #1 

ההצעה,
חיבור קופסה למודם מייצרת תשתית טלפון. הם מוכנים לתת 1000 דקות לכל היעדים ( ללא חו"ל ).
אין תשלום אין התחיבות מדובר בניסוי.

הבעיה :
הם רוצים לחבר את הקופסה לתשתית בזק ובעצם לבטל את תשתית "בזק".
ביקשתי מהם לא לנתק את תשתית "בזק" וסיכמנו על זה שאני מחבר לקופסא שלהם מרכזיה אלחוטית שיש לי בבית.
( קוו הבזק נשאר, מחוברים אליו מערכת האזעקה וטלפון רגיל ).

מה אני לא מבין ..
הם אומרים שמספר הטלפון הוא אותו מספר אבל לא מבין איך זה יכול להיות שיש לי למעשה כפל תשתיות בבית.
איזה טלפון יצלצל ? משהו פה לא ברור. אף אחד שם לא הצליח להסביר לי. אולי מישהו פה יוכל .. ?

תודה,

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שזה עובד כך, יש לך קו של בזק וגם אינטרנט ADSL, הטלפון ישאר טלפון ללא קבלת שיחות בעוד שהמספר מנויד לקופסה השחורה שלהם, שהיא עובדת על תשתית האינטרנט.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הצטרפתי לזה גם, אבל אצלי לא ביצעתי ניוד.
כרגע יש לי שני קווים פעילים - קו הבזק (אליו מחוברות שתי שלוחות) והקו של נטויז'ן - מחובר לשלוחה שלישית של בזק, אבל לחיבור ה ADSL בפילטר (במקום ה line).
אל המכשיר של נטויז'ן (ה Net Box) מתחברים המחשבים (חוטי ואלחוטי) ומכשיר טלפון נוסף, אשר מצלצל במס' הזמני שקיבלתי מהם לחודש הניסיון.

אם אחליט לשמור על זה, הם יבצעו ניוד של המס' מבזק, ואצטרך לחבר את כל השלוחות דרך ה"קופסה" שלהם (לא סיפור, יש לי מכשירים אלחוטיים עם יחידת בסיס אחת).
לא יודע מה יקרה במקרה הזה למכשיר שיחובר ישירות לתשתית בזק.

לגבי העלות, אתה ממשיך לשלם לבזק - גם על קיום הקו (אתה מעביר ל "קו קל", שעולה 25 ש"ח בחודש) וגם על תשתית ה ADSL (שם המחיר תלוי ברוחב הפס).

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

הבנתי,
אז אני מקבל מספר נוסף אם אני מתעקש לא לבצע ניוד.
בגדול אני מתכוון לבנות תשתית נוספת. בבזק אני לא נוגע.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

השירות הוצע לי לפני כחודשיים וניסיתי אותו. התאכזבתי מאד(אמינות נמוכה. השירות נותק 3-4 פעמים במהלך החודש ואפילו לא הייתי מודע לכך שלא היה טלפון בבית 4 ימים שלמים. נאלצתי לפתור את זה כל פעם מול התמיכה הטכנית). כשניסיתי להתנתק, עשו לי את המוות.
מעז אבל יצא מתוק. כשחזרתי לבזק, קיבלתי חבילת טלפון טובה הרבה יותר ממה שהיה לי לפני זה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #6 

אם במשך 4 ימים לא שמת לב שאין הקו טלפון שלך לא תקין, אז אולי אתה לא צריך אותו בכלל? אני אישית בכלל לא כל כך מבין למה לעשות שיחות של מפעיל כמו נטויז'ן, כי גם כך חייבים להשאר עם תשתית כלשהי, וספקי תשתית בכל מקרה נותנים שירותי טלפוניה. אז למה לקחת חציי שירות מחברות שונות?

לדעתי זה פתח לצרות, כמו גם היציבות של טלפוניה על גבי האינטרנט

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

dima_vy,
לא הסברתי את עצמי כראוי ככל הנראה.
הכוונה הייתה שכל פעם שקרתה תקלה, הטלפון נותק וגיליתי רק כשהייתי(או אחד מהאחרים במשפחה) צריך להשתמש בו. זה יצר מצב שבו אנשים ניסו להתקשר אלינו ולא יכלו, ולא ידענו בכלל שהטלפון לא עובד. כמו כן, כולנו אנשים עובדים וחוזרים הבייתה רק בערב, וזה יוצר מצב שבו לא יכולנו לראות מי התקשר אלינו.

הדבר החשוב ביותר אגב, הייתה הירידה באמינות האזעקה הביתית שלנו. האזעקה מחוברת לטלפון, ולכן במידה והטלפון לא עובד, במקרה חירום לא היינו מקבלים צלצול.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

אוקיי, אבל עדיין בעיית האמינות נשארת. השאלה גם כמה אתה חסכת בפועל ביצירת שילוב הזה, של תשתית של בזק+ספק תקשורת נוסף, over broadband? האם זה באמת היה שווה גם מבחינה הכספית? נכון להיום אני לא מאמין שבזק או הוט ליעמדו בתחרות במחיר מול ספקי VOB...

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

שילמתי בעבר מחיר מופקע לבזק (56 ש"ח לחודש דמי מנוי+ מחיר כלשהו לכל דקת שיחה). המעבר הזמני לנטוויז'ן כלל 25 ש"ח לבזק(עבור שימוש בתשתית לצורך האינטרנט. שערוריה בפני עצמה שצריך לשלם גם עבוד "שימוש בתשתית" וגם דמי מנוי על "תשתית". לדעתי יש כאן קייס מצויין לתביעה ייצוגית) ולאחר החודש הראשון 59.90 עבור 700 דקות לטלפון רגיל+סלולר.
מכיוון שאנחנו מדברים כ-600 דקות בחודש, זה היה די משתלם.

כעת אני משלם 49.90 לבזק סה"כ אשר כוללים גם חבילת 600 דקות :D אז נטוויז'ן בכל מקרה כבר לא משתלמים.

ביחד עם הירידה החדה במחירי השיחות לסלולר, אני ממליץ לכולם להשתמש בטלפון קווי כמה שיותר בהיבט בריאותי. עדיין לא באמת ידוע למה הקרינה גורמת ואני אישית מעדיף לא להסתכן. קראתי לא מעט מאמרים בתחום, שמעתי הרצאות מלא מעט אנשי אקדמיה, והגעתי למסקנה ש- better safe than sorry. במשרד ובבית אני מדבר מהקווי בלבד.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

אז כמו שאמרתי עדיין עדיף לקחת הכל אצל ספק תשתית, וזה יותר משתלם. לגבי קייס לתביעה יצוגית - אני בספק, מפני שדמי מנוי לוקחים על עצם קיומה של התשתית אצלך בבית, ואח"כ לוקחים כסף על שירות חיבור לאינטרנט.

אני מקווה שבבית אתה לא משתמש במכשרים אלחוטיים:), כי אם אני זוכר נכון, להבדיל ממכשירי סלולר, במכשירים הביתים אין בקרת עוצמת שידור, שמווסתת את עוצמת שידור של המכשיר בהתאם למרחק מיחידת בסיס (או אתר סלולרי במקרה של מכשיר סלולרי)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”