שרשור תגובות: היום שאחרי - אכזבה או ציפיות גבוהות מידי?

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

למאמר: היום שאחרי - אכזבה או ציפיות גבוהות מידי?

תמונה
בבוקר שאחרי קיים בדרך כלל "מצעד הבושה" השמור לאלה שעשו בלילה מעשה שהצטערו עליו בבוקר שאחרי כשכל העיניים נשואות אליהם. אפל קיבלה הבוקר את מצעד הבושה שלה. אפל רק צריכה היתה לשנות את העיצוב. בואו נשים דברים בפרופורציות.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #2 

(Y)
מעולה.

גם לי היה קצת זמן לחשוב מעט אחרי ההלם הראשוני של אתמול, התחושה הראשונית הייתה בעיקר של אכזבה במיוחד אחרי כל הציפיות, אבל בסה"כ אפל עושה את מה שהיא אמורה לעשות, למכור מכשירים, והרבה.

עניין העיצוב קצת מציק כי בוא נודה, חלק מהעניין הוא להיראות עם המכשיר הכי חדש והכי טוב בשוק, ועכשיו אני כבר רואה איך אנשים מתנצלים ומנסים להסביר: "זה לא אייפון 4, זה 4S, הדגם החדש, נשבע לך...".

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

אני כנראה לא הייתי ממש מעורה בשמועות היותר דמיוניות אבל ממה שאני קראתי חוץ מהשם זה בדיוק מה שדובר עליו:
מעבד דו ליבתי - יש
מצלמה full hd - יש
שרותי iCloud למרות שלא ברור איזה נפח כל משתמש יקבל? (שזה לדעתי משהו קריטי) גם יש.

אז מה הבעיה? הוא עמד בכל השמועות הרציניות חוץ משלא קראו לו iPhone 5. נראה מכשיר טוב אבל אין מה לעשות אפל כבר לא לבד בתחום הזה, יש יצרניות מאוד רציניות בתחרות והאנדרויד עובר אבולוציה מואצת. ככה זה הפערים מצתמצמים בין פורץ הדרך לתחרות. מה גם שפיקוד הקולי נראה לי דבר מאוד אטקטיבי, מניח שגם באנדרויד וגם ב iOS יקח זמן עד שנהנה מזה בשפת הקודש.
כל יום לומדים משהו חדש

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

רוב האנשים רואים את המכשיר כאייפון 4 משופר בגלל השם , אני רואה את זה כמכשיר חדש לגמרי רק עם אותו העיצוב של הדגם הקודם ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

לדעתי מקור האכזבה הגדול ביותר הוא היעדר פיצ'ר "מהפכני", משהו שיגרום למתחרים לגרד את הראש ולחשוב "איך אנחנו מתמודדים עם זה?". ולא, ה Siri הוא לא זה.

אני מתאר לעצמי שאתמול ישבו בסמסונג, HTC ואחרים וחשבו:
מעבד חזק יותר? אנחנו יכולים גם.
יותר זכרון? אין בעיה.
מצלמה טובה יותר? אפשר לארגן.

בשורה התחתונה, משתמשי אייפון שהתרגלו להיות מובילים טכנולוגית, מצאו עצמם אתמול באותו קו עם המתחרים המושבעים שלו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #6 

הבעיה עם זה שאפל נמצאים בערך באותו הקו עם המתחרים היא שהמתחרים מוציאים מכשירים חדשים כמעט על בסיס חודשי, אפל לעומת זאת עושים את זה פעם בשנה (ובמקרה הנוכחי, שנה וארבעה חודשים), מה שאומר שדי מהר המכשיר ייחשב ל"חלש" (כמובן שרק ביחסית למתחרים, הוא עדיין מפלצת לא קטנה), ואפל תזדנב אחרי המתחרים למשך תקופה לא קצרה (אלא אם כן תהיה הפתעה בדמות השקת אייפון חדש בקרוב).

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #7 

אני לא חושב שהוצאת מכשיר סוללרי חדש כל שנה וארבעה חודשים זה רע. 5 חודשים אחרי ההכרזה על ה SGS II מכריזים על SGS II חדש - זה הרבה יותר מבאס...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

אכזבה או ציפיות גבוהות מידי?!
חובבי אנדרואיד מושבעים: היו אומרים שאתמול הייתה אכזבה וזה היה כך, גם אם האייפון 5 היה מושק והוא היה בעובי של 1 מ"מ עם מעבד בעל 8 ליבות
חובבי אייפון מושבעים: היו אומרים שאתמול הייתה הצלחה כבירה ובטח לא אכזבה וזה גם אם אפל היו משיקים אתמול מחדש את האייפון 3GS
חובבי אייפון שיושבים על הגדר הרבה זמן על מנת לרכוש את המכשיר החדש: אם לא כלפי חוץ, אז בטוח שבתוכם הם חשים אכזבה עצומה! לרכוש מכשיר במיטב כספם שנראה בדיוק כמו מכשיר מהדור הקודם...לך תספר לחבר'ה, שבפנים יושב SoC משודרג
האוכלוסייה הניטרלית שאין לה דיעה או הבנה במעמיקה בנושא: היו ניזונים ומשתכנעים מהתקשורת וחושבים שללא ספק המכשיר הוא מאכזב מאוד
חובבי הנוקיה המושבעים (אלה שנשארו): עדיין בטוחים שהסימביאן היא-היא המערכת הטובה המכולן
התקשורת ואתרי טכנלולוגיה בעולם: מתחרים בינהם מי יספיד יותר את אפל ואת המוצר החדש שלה

ואיפה האמת אתם שואלים?! למרות דעתי הסוביקטיבית, הרי לא צריך להיות גאון גדול על מנת להבין שיש כאן אכזבה עצומה. למרות הנסיון להציג את זה שהציפיות היו בשמיים וממש לא הגיוניות, האמת היא קצת שונה. הציפייה הגדולה הייתה שאחרי 16 חודשי המתנה גודל המסך ישתנה ובטח צורתו החיצונית של המכשיר. זה בטח לא דרישה מוגזמת מידי...

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #9 

AviBiton כתב:הבעיה עם זה שאפל נמצאים בערך באותו הקו עם המתחרים היא שהמתחרים מוציאים מכשירים חדשים כמעט על בסיס חודשי, אפל לעומת זאת עושים את זה פעם בשנה (ובמקרה הנוכחי, שנה וארבעה חודשים), מה שאומר שדי מהר המכשיר ייחשב ל"חלש" (כמובן שרק ביחסית למתחרים, הוא עדיין מפלצת לא קטנה), ואפל תזדנב אחרי המתחרים למשך תקופה לא קצרה (אלא אם כן תהיה הפתעה בדמות השקת אייפון חדש בקרוב).
...
מסכים, אם כי לא בטוח שקצב שחרור המכשירים החדשים יישמר. העדכון המטורף הזה עולה ליצרניות לא מעט כסף ועד עכשיו הם עשו את זה בעיקר כדי להדביק את הפערים שלהם מול המכשירים האחרים (והאייפון בראשם).
נראה לי שעכשיו צפויה לנו רגיעה מסויימת בתחום מאחר וכבר אין מוביל בולט שכולם צריכים לרדוף אחריו. אלא אם כן מיקרוסופט ונוקיה יצליחו לייצר הפתעה עם ה WinPhone או שאפל תשלוף את המכשיר הבא מוקדם מהצפוי.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #10 

osherov כתב: הציפייה הגדולה הייתה שאחרי 16 חודשי המתנה גודל המסך ישתנה ובטח צורתו החיצונית של המכשיר. זה בטח לא דרישה מוגזמת מידי...
...
אני חובב אייפון לא מושבע, שכל הדברים מתחת למכסה המנוע לא ממש מדברים אליו וכל מלחמות אייפון נגד אנרואיד ממש לא מעניינות אותי, אבל המשפט האחרון מסכם אחד לאחד את התחושה שלי:
כל כך הרבה זמן לחכות לעוד אייפון 4...?
אלעד

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #11 

אני מרוצה מאי הופעת ה 5 מפני שאני היום עם אייפון 4 די חדש וכואב הלב לראות מוצר חדש יותר שלא ברשותי .

דבר נוסף , ומפליא אותי , שהשמועות להכרזת / יצירת אייפון 5 אומצו על ידי המון אנשים בעולם, שבינינו , אינם טיפשים :wink:

zoso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

איך אכזבה ? לקנות את האייפון החדש ב200 דולר ?!?!?!?!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #13 

zoso כתב:איך אכזבה ? לקנות את האייפון החדש ב200 דולר ?!?!?!?!
...
זה 200 דולר בהתחייבות לשנתיים, לא לשכוח.
ללא חוזה, אני מניח שהוא יגיע ל-600-700 דולר לגרסאות של ה-32GB.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #14 

דעתי בעניין:

אכן, היתה אכזבה, צפויה מראש אגב, כי אפל לא תציג עיצוב חדש ולא תקרא למכשיר החדש אייפון 5.

עם זאת, אני נדהם מחוסר המקצועיות (במקרה הטוב), או היושר העיתונאי (במקרה הגרוע) של חלק מהאתרים.

אתן לכם דוגמה - הכותרת היום בגלובס:

"אפל מאכזבת: הכריזה על אייפון 4S בלי שינויים פורצי דרך"

הלא ברור, שאם רק אותו מפרט חומרה חדש, יחד עם שלל השיפורים בסביבת ה IOS היו מקבלים צורה ושם חדשים, כל העיתונות היתה גועשת על המהפכה ששוב עשתה אפל. כן - רק צורה ושם.

ומה הם שכחו?

- SIRI שלדעתי הולך לשנות את הדרך שבה אנו מתקשרים עם המכשיר שלנו.
- מצלמת 8 מ"פ בכמה רמות איכותית יותר מכל מה שראינו עד היום במכשיר נייד. צילום HD עם מייצב וצמצם 2.4 (מי שמבין בצילום יוכל להעריך את המשמעות של זה)
- זמן בטריה משופר
- גרפיקה הכי מהירה על מכשיר נייד - כן, רק פי 7 מהדגם הקודם...
- התראות מבוססות מיקום
- iMessage (אל תזלזלו, מי שמכיר את ה BBM מבין כמה זו אפליקציה חשובה)
- IOS5 עם iCloud, iMatch וכו'

אז כן, יש קצת אכזבה מכך שאין עיצוב חדש, אך בין זה לבין תחזיות אפוקליפטיות לגבי אפל, לגבי ציון נפילת המניה לאחר ההכרזה (משהו שקורה לאחר כל הכרזה של אפל באופן שיטתי) וכד', יש מרחק רב.

זה מזכיר לי את גרנט וצ'לסי. אם טרי לא היה מחמיץ את אותו פנדל בודד, גרנט היה מלך העולם. אך החמצה זו, הפכה אותו לכשלון מהדהד. כנ"ל כאן. אם רק היה מלווה לשדרוג עיצוב חדש, האייפון החדש היה הופך להצלחה אייקונית. כל השאר כבר שם.

פרופורציות.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #15 

IamEzio כתב:רוב האנשים רואים את המכשיר כאייפון 4 משופר בגלל השם , אני רואה את זה כמכשיר חדש לגמרי רק עם אותו העיצוב של הדגם הקודם ..
...
(Y)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #16 

הכל היה בסדר אם רק היו מגדילים את המסך, אז לא 4 אינץ', 3.7, אבל להישאר שוב עם 3.5 זו מבחינתי האכזבה הגדולה מכל הסאגה הזו.
שי

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #17 

Shayosef כתב:הכל היה בסדר אם רק היו מגדילים את המסך, אז לא 4 אינץ', 3.7, אבל להישאר שוב עם 3.5 זו מבחינתי האכזבה הגדולה מכל הסאגה הזו.
...
צודק.
בכל מיקרה אנשים עדין ייבכו ועדין אפל תמכור מיליוני מכשירים !! (~)

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #18 

כמו שכתבו פה,
אחרי שישנים על זה לילה, מבינים שהכשלון הוא לא כמו שחשבנו תחילה.
ישנן 2 אכזבות (רציניות, לדעתי), מבחינתנו, במכשיר החדש:
היעדר עיצוב חדש והיעדר שם חדש.
מעבר לזה, כל מה שחרושת השמועות הכתיבה בחודש האחרון, קבלנו, ומעבר אפילו..
מי שחושב שהמכשיר אינו עונה על הציפיות. בבקשה שיפרט אילו ציפיות (ריאליות) מבחינתו לא התממשו אתמול.
להגיד ש"ציפינו" מאפל, כפורצת דרך, להביא משהו מעולם אחר, מבלי לציין מה, זה לא רציני..
...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #19 

menny כתב:
Shayosef כתב:הכל היה בסדר אם רק היו מגדילים את המסך, אז לא 4 אינץ', 3.7, אבל להישאר שוב עם 3.5 זו מבחינתי האכזבה הגדולה מכל הסאגה הזו.
...
צודק.
בכל מיקרה אנשים עדין ייבכו ועדין אפל תמכור מיליוני מכשירים !! (~)
...
שנייכם צודקים.
אבל ! לדעתי אפל פשוט נפלו על הראש שלא לומר מטומטמים.
אם היו מוציאים אתמול אותו מכשיר בדיוק רק עם עיצוב שונה ומסך קצת יותר גדול, המכירות (והמניה שלהם) היו פי 10 לפחות מהמצב דהיום.
מה ההיגיון השיווקי כאן...לא מבין.
לא מתאים לגאוני השיווק של אפל.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #20 

הם יהפכו להיות כמו אינטל, כל חצי שנה מכשיר
שוב כמו שרשמו פה, השידרוגים טובים אבל לא מצויינים (כפר פינטזתי על מכשיר דמוי אייפד עם מסך 4)
לדעתי אנחנו נראה את ה5 בתחילת 2012

שורה תחתונה אנחנו משתתפים בניסוי !!! :lol:

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”