תראו את המכונה הזו Breville שני דודים BES900XL
הברוויל האלה יודעים לעשות מכונות יפות!
ובמקרה הזה נראה שהם גם אופות...
2 דודים, אפשר לשלוט שם על הכל אוטומטי כולל פרה אינפיוזן ובאקפלאש
הנדסת אנוש מדהימה
חבילת אבזור מלאה
בסופו של דבר הם נותנים לך את חבילה מלאה שהיא הכי קרובה שאפשר למכונה אוטומטית אבל במכונה ידנית.
מעניין איך הקפה שיוצא ממנה...
ובמקרה הזה נראה שהם גם אופות...
2 דודים, אפשר לשלוט שם על הכל אוטומטי כולל פרה אינפיוזן ובאקפלאש
הנדסת אנוש מדהימה
חבילת אבזור מלאה
בסופו של דבר הם נותנים לך את חבילה מלאה שהיא הכי קרובה שאפשר למכונה אוטומטית אבל במכונה ידנית.
מעניין איך הקפה שיוצא ממנה...
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
זה בעצם מתחרה במכונות E61 ומעלה. מתומחר 1299$ בארה"ב, ונראה שנותן תמורה ממש יפה לכסף.
התרשמתי....
אדי
התרשמתי....
אדי
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
מעניין מאוד
התגובה הראשונה שלי... שאפו על איך חשבו ויישמו את כל הדברים הקטנים שאנחנו המשתמשים
כל הזמן מתלוננים במכונות אחרות.
כמו למשל, מד מים במיכל איסוף, מד מים במיכל ראשי, בסיס על גלגלים/רגליות, מקום אחסון לאביזרים,
שלא לדבר על הגמישות בתכנות, PID מובנה, שעון לחץ, preinfusion ועוד.
עכשיו מעניין רק לטעום ו....להתחיל לחסוך.....
התגובה הראשונה שלי... שאפו על איך חשבו ויישמו את כל הדברים הקטנים שאנחנו המשתמשים
כל הזמן מתלוננים במכונות אחרות.
כמו למשל, מד מים במיכל איסוף, מד מים במיכל ראשי, בסיס על גלגלים/רגליות, מקום אחסון לאביזרים,
שלא לדבר על הגמישות בתכנות, PID מובנה, שעון לחץ, preinfusion ועוד.
עכשיו מעניין רק לטעום ו....להתחיל לחסוך.....
אני יותר התלהבתי מהפרוייקט של קרן-פוד ואבשלום, אבל בינינו, המכונה הזאת הייתי קונה אותה רק אחרי שיש אותה למישהו אחר שנה שנתיים והוא עדיין ממליץ.
כיוון שזה מזכיר לי את המכונת כביסה של LG, המון שיכלולים, אבל אולי גם המון תקלות, מה שבטוח זה שבוודאי לא הייתי קונה דבר כזה אם אין לו אחריות
בארץ. אז לפני שרצים לקנות או לחסוך כדאי להתעניין אצל היבואן.
כיוון שזה מזכיר לי את המכונת כביסה של LG, המון שיכלולים, אבל אולי גם המון תקלות, מה שבטוח זה שבוודאי לא הייתי קונה דבר כזה אם אין לו אחריות
בארץ. אז לפני שרצים לקנות או לחסוך כדאי להתעניין אצל היבואן.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
האמת, מה שאותי באמת הרשים זה המחשבה על הפרטים הקטנים שעושים את החוויה הכוללת.shtud כתב:אני יותר התלהבתי מהפרוייקט של קרן-פוד ואבשלום, אבל בינינו, המכונה הזאת הייתי קונה אותה רק אחרי שיש אותה למישהו אחר שנה שנתיים והוא עדיין ממליץ.
בארץ. אז לפני שרצים לקנות או לחסוך כדאי להתעניין אצל היבואן....
למרות שמיכל המים מאחורה - החיווי של גובה המים וגם ההזנה שלהם היא קדמית. (אצלי במכונה מיכל המים עם פתח קטנטן שאליו צריך להשחיל צינורות וכולו נמצא מתחת למשטח חימום הכוסות שצריך להסיר אותו בשביל להגיע למיכל)
המחזיק של הטמפר ועצם זה שהם נותנים טמפר שלפחות על פניו נראה איכותי - לעומת מכונות E61 שלא מתביישים לשים לך טמפר פלסטיק בפנים.
נותנים לך סלסלות עם ובלי מגביר קרמה (כנראה לאנשים שאין להם מטחנה צמודה)
כלי הניקוי שאתה מקבל איתו, מרכך המים, התופסן של הסטימר...
מישהו שם באמת רוצה שהחוויה תהיה טובה מעבר לטעם של הקפה...
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
it's clear that Breville has been paying attention to what the modern 21st century home espresso enthusiast is demanding. They've worked with key espresso industry experts in Australia for many months during the development of this project, including former Australia National Barista Champions and certified barista competition judges. They looked at cutting edge technologies including PID control, pre-infusion, dynamic grouphead heating systems and more.
מומלץ לקרא את המאמר המלא שנתן gedkoz
כאן.
http://coffeegeek.com/proreviews/firstl ... er/details
מומלץ לקרא את המאמר המלא שנתן gedkoz
כאן.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ראיתם את המכונה הזו?
גם היא נחשבת שם לסילביה קילר, ובמבחן העיוור (הלא מקצועי אבל בכל זאת... מבחן) היא נצחה כאן.
מעניין לטעום אותה.
מה שמוזר הוא שהיא עם PID פנימי, וההקצפה נעשית עם טרמובלוק במקביל לדוד החליטה - אבל אי אפשר להקציף ולחלוט במקביל, כי הם מחממים את הדוד לטמפ' גבוהה כדי שיכנסו מראש מים חמים לטרמובלוק (וכך ההקצפה תהיה יותר חזקה, כנראה). זו ממש החלטה מוזרה, כי אם כבר שמתם טרמובלוק במקביל, לפחות תנו את להקציף במקביל - וזה יהיה יתרון משמעותי על הסילביה.
מוזר...
גם היא נחשבת שם לסילביה קילר, ובמבחן העיוור (הלא מקצועי אבל בכל זאת... מבחן) היא נצחה כאן.
מעניין לטעום אותה.
מה שמוזר הוא שהיא עם PID פנימי, וההקצפה נעשית עם טרמובלוק במקביל לדוד החליטה - אבל אי אפשר להקציף ולחלוט במקביל, כי הם מחממים את הדוד לטמפ' גבוהה כדי שיכנסו מראש מים חמים לטרמובלוק (וכך ההקצפה תהיה יותר חזקה, כנראה). זו ממש החלטה מוזרה, כי אם כבר שמתם טרמובלוק במקביל, לפחות תנו את להקציף במקביל - וזה יהיה יתרון משמעותי על הסילביה.
מוזר...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה כנראה מבנה כמו הגאג'ה טווין שבה התרמובלוק מחובר לדוד.
אם רוצים להקציף במקביל אז צריך עוד משאבה שתזרים מים לתרמובלוק הקצפה (את זה עושים בסילבנו)
אם רוצים להקציף במקביל אז צריך עוד משאבה שתזרים מים לתרמובלוק הקצפה (את זה עושים בסילבנו)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
וואלה, ככל שאני קורא יותר אני מתרשם יותר מאיכות הבניה והמחשבה מאחורי המכונה הזו.
יאללה, מתי היבואן מביא מכונה לפורום לבדיקה מקומית ???
ראו את הסקירה הראשונית כאן, יש כמה תמונות מעניינות
אם זה עובד כמו שזה נראה על הנייר, אז בהחלט מכונה מרשימה שתקרוץ לחובבי הקפה הרציניים
יאללה, מתי היבואן מביא מכונה לפורום לבדיקה מקומית ???
ראו את הסקירה הראשונית כאן, יש כמה תמונות מעניינות
אם זה עובד כמו שזה נראה על הנייר, אז בהחלט מכונה מרשימה שתקרוץ לחובבי הקפה הרציניים
תקשיבו, קראתי את כל הסקירה הזו. הם פשוט התפרעו שם לגמרי.
3 גופי חימום: לדוד הקצפה מבוקר טרמיסטר (לא טרמוסטט), לחליטה ולראש - שניהם מבוקרי PID.
HX בדוד ההקצפה בצורת U, דומה לעקרון של צ'ימבלי שדיברנו עליו.
2 משאבות - אחת שמזינה את דוד ההקצפה ואחת שלוקחת ממנו לכיוון הראש מה שמבטיח שלא יהיו שינויי לחץ בזמן כניסת מים לדוד. (ועוד השערה שלי - אפשר חיבור מים ישיר כי זה לא "משקף" את הלחץ של הרשת לראש החליטה).
וגם עוד כמה דברים מגניבים בהנדסת אנוש - תא לאכסון כבל החשמל המיותר, תקע עם חור כדי שיהיה קל לשלוף מהקיר (למרות שלמה שמישהו ירצה להוציא כזו מכונה מהחשמל? אה, אולי כדי להביא אותה לסקירה במפגש פורום...
)
היא גם יושבת על גלגלים ננעלים כדי שיהיה אפשר להזיז אותה בקלות.
3 גופי חימום: לדוד הקצפה מבוקר טרמיסטר (לא טרמוסטט), לחליטה ולראש - שניהם מבוקרי PID.
HX בדוד ההקצפה בצורת U, דומה לעקרון של צ'ימבלי שדיברנו עליו.
2 משאבות - אחת שמזינה את דוד ההקצפה ואחת שלוקחת ממנו לכיוון הראש מה שמבטיח שלא יהיו שינויי לחץ בזמן כניסת מים לדוד. (ועוד השערה שלי - אפשר חיבור מים ישיר כי זה לא "משקף" את הלחץ של הרשת לראש החליטה).
וגם עוד כמה דברים מגניבים בהנדסת אנוש - תא לאכסון כבל החשמל המיותר, תקע עם חור כדי שיהיה קל לשלוף מהקיר (למרות שלמה שמישהו ירצה להוציא כזו מכונה מהחשמל? אה, אולי כדי להביא אותה לסקירה במפגש פורום...
היא גם יושבת על גלגלים ננעלים כדי שיהיה אפשר להזיז אותה בקלות.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
שמע... בעיה לא פשוטה.monitor כתב:לא הייתי נוגע בה עם מקל אפילו, היו לי שני מוצרים של ברוויל, נראים מליון דולר ושבוע אחרי תום האחריות התקלקלו....
כל מכשיר מתקלקל באיזה שהוא שלב, השאלה הגדולה מתי ?
ולאחר מכן, כמה עולים החלפים? ומה מורכבות התיקון?
החברה נותנת אחריות באוסטרליה לשנתיים ובארה"ב רק ל-1 שנה.
כמו שאני מכיר את השוק האמריקאי, אם זה יתפוס, מהר מאוד הם יתנו 3-2 שנות אחריות.
בישראל, אני חושב לצערי יתנו מקסימום שנה אחריות וגם אז לא בטוח מה זה יכסה.
בלי ספק שמכשיר כה מורכב צפוי בתאוריה ליותר תקלות.
זמנים יגידו מה יהיה הביצועים בשטח.
ולפיכך, גם אני מאמץ את השיטה לתת לאחרים בעולם להירטב ראשונים ובהתאם
לדיווחים שיגיעו להחליט אם לקפוץ למים...אוופס... לקפה...
monitor כתב:לא הייתי נוגע בה עם מקל אפילו, היו לי שני מוצרים של ברוויל, נראים מליון דולר ושבוע אחרי תום האחריות התקלקלו.[/quote
צודק באופן חלקי.
היתה לי בעבר מכונה כזאת מדגם es-800,הדבר היחידי שנשאר לי ממנה זה כוויות,ומגביר הקרמה המטופש,נפטרתי ממנה כל עוד נפשי בי,ועוד ברווח נאה.
מאז שהעבירו את היצור מאוסטרליה לסין הרמה שלהם די ירודה,ולמרות המבנה המרשים והנירוסטה המלוטשת,מבפנים היא די מצועצעת.
למה צודק באופן חלקי ?,כיוון שאת המכונה הזאת איש לא מכיר.
מד המים שבנה אבשלום ,זהה לחלוטין בפעולתו למד המים במכונה הזאת ובדגמים אחרים של ה-breville....
הבעיה העיקרית של המכונה היא המותג
בארץ הוא לא מיצג מוצרי יוקרה איכותיים אלה מוצרים פשוטים וזולים יחסית שגם מתקלקלים באופן הגיוני לעלות שלהם
לי יש קומקום נירוסטה יקר יחסית של ברוויל שמחזיק שנים בלי תקלה
אם אותה המכונה בדיוק היתה עם שם אחר למשל קוייקמיל או רנצילו היא היתה ישר נחשבת לאיכותית
ואטרקטיבית
מצד שני אם רנצילו או קוייקמיל היו מוכרים מוצרי חשמל זולים , לא הרבה אנשים היו משקיעים כמה אלפים טובים
במכונת קפה תחת השם שלהם
אין מה לעשות אנחנו מושפעים ממיתוג...חלק מיוקר המחיה זה באשמת המיתוג ובאשמתנו הצרכנים
בארץ הוא לא מיצג מוצרי יוקרה איכותיים אלה מוצרים פשוטים וזולים יחסית שגם מתקלקלים באופן הגיוני לעלות שלהם
לי יש קומקום נירוסטה יקר יחסית של ברוויל שמחזיק שנים בלי תקלה
אם אותה המכונה בדיוק היתה עם שם אחר למשל קוייקמיל או רנצילו היא היתה ישר נחשבת לאיכותית
ואטרקטיבית
מצד שני אם רנצילו או קוייקמיל היו מוכרים מוצרי חשמל זולים , לא הרבה אנשים היו משקיעים כמה אלפים טובים
במכונת קפה תחת השם שלהם
אין מה לעשות אנחנו מושפעים ממיתוג...חלק מיוקר המחיה זה באשמת המיתוג ובאשמתנו הצרכנים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא בעיה - אפשר לשווק מחדש בשם אחר.
אני לא חושב שיש מה לדאוג לאמינות של PID, משאבות וכו' - אלה רכיבי מדף סטנדרטיים.
אם תהיה בעייה זה באיכות חומרים ועמידות לאורך זמן. גם כאן אפשר לעשות את זה טוב אם רוצים.
בסופו של דבר ברגע ש PID נהיה דבר זול ויש בסין מפעלי עיבוד נירוסטה זולים זה יהיה העתיד של מכונות האספרסו.
עכשוי שיעיפו משאבה אחת וישימו לדוד חליטה מנוף ואני קונה...
אני לא חושב שיש מה לדאוג לאמינות של PID, משאבות וכו' - אלה רכיבי מדף סטנדרטיים.
אם תהיה בעייה זה באיכות חומרים ועמידות לאורך זמן. גם כאן אפשר לעשות את זה טוב אם רוצים.
בסופו של דבר ברגע ש PID נהיה דבר זול ויש בסין מפעלי עיבוד נירוסטה זולים זה יהיה העתיד של מכונות האספרסו.
עכשוי שיעיפו משאבה אחת וישימו לדוד חליטה מנוף ואני קונה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)