בשעה טובה יש מספיק כסף למערכת...מכאן צריך את עזרתכם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mythrandir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם...קודם כל שיש לכם אחלה פורום
אני כבר שנתיים כמעט נכנס לפורומים כאן לקרוא בזמני החופשי.
עכשיו...סוף סוף הגיע הזמן להתחדש במערכת לסלון
ואני יודע שרק אני יכול לבחור לפי האוזן שלי..אבל בכל זאת רציתי לקרוא קצת את דעתכם לפני שאני יתחיל במסע החיפוש. אני יתחיל בזה שאני ממש לא בעל חוש שמיעה מפותח...אין לי את היכולות וההבנה כמו שלכם אז אני מתנצל מראש אם אני ישאל שאלות מפגרות.
בהתחלה רציתי ללכת על סאטלייטים...אבל אחרי כל הדברים שקראתי אני מבין שעדיף להשקיע פעם אחת
ולהנות מזה להרבה שנים הבאות....אני שומע גם המון מוסיקה (רוק,קאנטרי) ככה שאני חושב שריצפתיים יהיה ההתלבטות העיקרית...הסלון הוא די גדול 6X5 בערך והתקציב באיזור ה 15000 עם נטייה ל 20000
אני מבין שזה שאלה בעייתית...אבל אולי אחרי שאני יקרא קצת תגובות אני יוכל למקד את החיפושים
תודה אנשים טובים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

1. שרטוט של הסלון לא יזיק בכלל ;)

2. האם אתה מוכן לשקול יבוא מחו"ל?

3. כלל האצבע הוא לשים בערך 30% מהתקציב על הרסיבר, ואת השאר על הרמקולים. במקרה שלך זה אומר שאתה יכול ללכת בארץ על רסיבר ברמה של ימאהה 771, פיוניר 1021 או אונקיו 709 (ושווה לפזול לפיוניר LX-72, ימאהה 1067 ואונקיו 808 - דגמים ישנים יותר אך מסדרות גבוהות יותר...)

4. מה שמשאיר לנו בערך 10,000-12,000 ש"ח לרמקולים. זה סכום נאה שמאפשר לשקול מספר אופציות:
- מוניטור אודיו ברונזה BX5 מלפנים, BX סנטר במרכז ו-BXFX מאחור ועוד סאב ב-4,000-5,000 ש"ח
- מוניטור אודיו סילבר RX6 מלפנים, RX סנטר במרכז, ו-RXFX מאחור (הוספת סאב עלולה להביא לחריגה קלה מהתקציב...)
- B&W 684 מלפנים, 686 מאחור ו-HTM62 במרכז (הוספת סאב עלולה להביא לחריגה קלה מהתקציב...)
- פוקאל 716 מלפנים, SIB (או 704 או 705) מאחור, ו-700CC במרכז (הוספת סאב עלולה להביא לחריגה קלה מהתקציב...)
- קליפש RF62 מלפנים, RS42 מאחור ו-RC52 במרכז (הוספת סאב עלולה להביא לחריגה קלה מהתקציב...)

5. רכישה בחו"ל של רמקולים אמריקאיים כמו פולק אודיו או קליפש תביא לפוטנציאל רציני לרכישת רמקולים טובים יותר באותו התקציב. הדבר נכון שבעתיים בכל הנוגע לסאבים - כמה מהחברות הטובות בעולם בתחום נמצאות בארה"ב והרכישה דרכן מבטיחה המון תמורה למחיר!!
כנ"ל לגבי רכישת רסיבר - במחיר שקונים אונקיו 709 בארץ, אפשר לעשות יבוא אישי של אונקיו 809 (דרגה אחת מעליו) מארה"ב, ועוד יישאר עודף לרמקולים..!

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

בו נתחיל בזה שהמחירים בארץ ממש מטורפים ולא שווים את ההשקעה לכן מומלץ לעשות יבוא אישי.

בתקציב של 20K אתה קונה בחול ומביא עד הבית אחלה מערכת.

למשל אונקיו 809 יעלה לך בארץ למעלה מ 7,000 ש"ח וביבוא אישי אתה יכול להביא אותו עד הבית כולל מיסים ומשלוח ב -4,000 ש"ח.

לגבי רמקולים ממליץ לך לשמוע את הקליפש, אני בצעתי יבוא אישי של 7.1 רמקולים של קליפש במחיר של 15,000 ש"ח (יותר פרטים תמצא בשרשור הזה) שהמחיר שלהם בארץ מגיעה ל 25,000.

ציון

mythrandir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובות המהירות....אני מבטיח לכם שמחר על הבוקר אני כבר במדיה מרקט (מינכן) עושה טסטים על הדגמים הנ"ל
עכשיו...שאלה תיאורטית, אם אני כבר במינכן
מישהו פעם חזר עם רסיבר בתיק גב שעולה על המטוס ? (נתחיל במשהו)
יש מצב שמשלוח מכאן זה יותר זול ? אחרי שקראתי את הפוסט של ציון
שדרך אגב הדליק אותי נורא (וגם את זה אחפש מחר)
אני מבין שעדיף לבצע הזמנה מחו"ל של יד ראשונה מאשר לחפש יד שניה ? (בהנחה שאני לא מבין גדול בתחום כמובן)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

בהנחה שאתה הולך להצהיר על הרסיבר (כי הוא כנראה יעלה יותר מ-$200...), אז קח בחשבון שתצטרך לשלם לרשויות המס בארץ כ-34% מכסים ומסים על הרסיבר עם הגעתך לישראל. מכאן שרסיבר כמו האונקיו 709, שעולה בגרמניה משהו כמו 650 יורו, יעלה לך בסה"כ בארץ פחות מ-4,500 ש"ח, כלומר משהו כמו 25% פחות מבארץ, אבל עדיין משמעותית יותר יקר מארה"ב, כי במחיר הזה אתה מביא משם את האונקיו 809..!

באשר לשאלתך בנוגע ליד שניה בחו"ל, אתה מוזמן לבקשר באתר www.audiogon.com (או פשוט ב-eBay) - מן הסתם יד שניה מחו"ל יותר זול מיד ראשונה, השאלה היא האם זה שווה את זה...

fp581
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

לא עדיף פשוט לקנות בארץ ביד שניה? זה יוצר לפעמים חצי מחיר מהמחיר של המוצר החדש ולא צריך לדאוג למשלוח מחו"ל או לחכות יותר מדיי זמן
גם אני בדקתי את הנושא של להזמין מחול ולפעמים המשלוח עולה יותר מהרמקולים בגלל המשקל האסטרונומי שלהם והגודל זה מגוכח (למרות שעדיין זה יוצא יותר זול)

בארץ יש המון אנשים עם חנויות יד שניה ויש גם אתרים ליד שניה וזה הרבה יותר הגיוני מאשר לשלם למשלוח 400 דולר ואפילו יותר לרמקול אחד (רמקול רצפתי ששוקל 20 קילו שזה נחשב לקל יחסית)

mythrandir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מישהו יודע כמה עולים בארץ
canton reference 5.2
או שמע אותם ויכול לתת את דעתו
וחיים...כמה מס יש על רמקולים 34% כמו רסיבר ?
תודה...
שמעתי אותם היום....עם מגבר מנורות של חברה שאני לא זוכר
והם נשמעו לא רע בכלל....זה היה רק מוסיקה
מצאתי פה מתצוגה ב 1400 יורו לזוג
נשמע על פניו מחיר סביר..עזרתכם\דעתכם בבקשה

http://reference.canton.de/en/products/ ... 5.2-dc.htm

mythrandir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

סליחה...טעות שלי
ציון זה כוון אליך..לא יודע מאיפה צץ לי חיים לראש :P

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

המיסוי על יבוא אישי של רמקולים הוא 34%, בדיוק כמו על רסיבר...

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

epony כתב:המיסוי על יבוא אישי של רמקולים הוא 34%, בדיוק כמו על רסיבר...
...
(Y) (Y)

mythrandir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה...אני עושה חישובים ברגעים אלה ממש
אבל משום מה אני לא מוצא שום דבר על הרמקול בפורום.... או בכלל באיזה איזכור בעברית
קראתי תגובות בפורומים בחו"ל וביקורות שדיי מהללות את הרמקול ומציבות אותו על 10000 דולר
המחיר כאן הוא 3000 יורו...איך זה יכול להיות ? ההבדל גדול עד מחשיד
בגלל שזאת חברה גרמנית ?
מידע ...מישהו ?
ואני גם לא מוצא את היבואן של קנטון בארץ...אם יש בכלל ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

1. הקנטון רפרנס 5.2 נמכר בארה"ב במשהו כמו $4,000 ליחידה - הרבה כסף, אבל עדיין 20% פחות ממה שאתה דיברתי עליו.

2. בדיוק כתבתי פוסט אתמול על כך שרמקולים בריטיים עולים הון בארה"ב - אני מניח שהדבר נכון גם לגבי יצרנים אירופאיים אחרים...

3. אל תשכח שאתה קונה רמקולים מתצוגה, כך שמתבקש שהם יימכרו בהנחה לא קטנה...

4. היבואן של קנטון בישראל הוא SG אלקטרוניקה (שהם גם היבואנים של ימאהה, JVC, וורפידייל ועוד).

mythrandir פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני מתנצל שאני מקפיץ את ההודעה כל שניה אני פשוט לא יכול לשלוח לך הודעות בפרטי...
קודם כל ממש ממש תודה לך. יש איזה דרך לתקשר איתך ? סקייפ ? ווטאסאפ? מייל ?

אני מחר יבדוק מחירי משלוח...המחיר שקיבלתי פה מתצוגה הוא 1687 יורו
הרמקול נשמע מצויין...וגם נראה מצויין להוציא שריטות שיש עליו בחלק העליון
המחיר המקורי הוא 3000 יורו

עכשיו זה כמובן משנה לי את התוכניות...אבל תקן אותי אם אני טועה זה נשמע כמו עסקה לא רעה בכלל
למרות שזה יצא בטח איזה 12000 אם המשלוח
שוב המון תודות

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”