איך הגאג'יה פיור מבחינת אמינות?
אהלן
יש לי מכונת סייקו שנמצאת בשימוש יומיומי כבר עשר שנים
"ולצערי" היא לא מתקלקלת.. (זה היה נותן לי סיבה טובה להחליף אותה..)
אני רוצה לעבור למכונה פשוטה שאין לה "מגביר קרמה" כדי לתת לי חופש לשחק יותר עם התוצר ( לשחק עם רמת הטחינה, כמות קפה וכיו)
חשבתי על ה GAGGIA PURE
אבל אני מודאג מהאמינות שלה, יש מישהו שמשתמש בה יותר משנתיים ברמה יומיומית ויכול להעיד?
תודה
יש לי מכונת סייקו שנמצאת בשימוש יומיומי כבר עשר שנים
"ולצערי" היא לא מתקלקלת.. (זה היה נותן לי סיבה טובה להחליף אותה..)
אני רוצה לעבור למכונה פשוטה שאין לה "מגביר קרמה" כדי לתת לי חופש לשחק יותר עם התוצר ( לשחק עם רמת הטחינה, כמות קפה וכיו)
חשבתי על ה GAGGIA PURE
אבל אני מודאג מהאמינות שלה, יש מישהו שמשתמש בה יותר משנתיים ברמה יומיומית ויכול להעיד?
תודה
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
כיף לפגוש פה בן אדם שלא נדבק בשידרוגיטיס....שאפו! דעתי היא שונה והיתי ממליץ ,ללכת צעד קדימה לכיוון אסקסו או גאג'יה קצת יותר מתקדמת, או אפילו לכיוון סילביה(ביד 2 יש כמה אופציות... גאגיה פיור היא מכונה אמינה וטובה (ויש בה מגביר קרמה) וכמו במקרה של סאקו שלך --- תחזוקה נכונה מפתח לחיים תקינים שלה...או תמשיך עם סאקו, מה רע .. הרי היא עובדת....
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אפשר לקנות גאג'יה פיור ולהחליף את הסלסילה לרגילה, לא צריך גאג'יה יקרה יותר שלא תתן איכות קפה טובה יותר מהפיור.
קח בחשבון שבלי מגביר קרמה (והאמת שרצוי גם עם) אתה חייב מטחנה טובה ליד כדי למצות את הפונציאל של המכונה.
מיד 2 אפשר באמת לחפש סילביה שתעלה עוד כמה מאות שקלים על הפיור אבל תתן לך קפה טוב יותר ותהווה שידרוג ממשי.
קח בחשבון שבלי מגביר קרמה (והאמת שרצוי גם עם) אתה חייב מטחנה טובה ליד כדי למצות את הפונציאל של המכונה.
מיד 2 אפשר באמת לחפש סילביה שתעלה עוד כמה מאות שקלים על הפיור אבל תתן לך קפה טוב יותר ותהווה שידרוג ממשי.
לא ממש, קניתי מטחנה רק לפני חצי שנה ומאז אני רק מחפש להשתדרג.. מה שעוצר אותי זה רק אשתי שתחיה...בן אדם שלא נדבק בשידרוגיטיס...
יש מגביר קרמה? הסתכלתי על המכונה ועל הידית בחנות והיה נראה לי שזה ידית ללא מגביר קרמה..גאגיה פיור היא מכונה אמינה וטובה (ויש בה מגביר קרמה)...
סילביה יקר מדי בשבילי, גם את ה 800/900 שח לפיור אני צריך לשכנע את אשתי למה אני צריך מכונה חדשה אם המכונה הקיימת עובדת טוב...או אפילו לכיוון סילביה...
ובכלל, מכונות כאלה כמו סילביה זה רק בחלומות - ואם כבר הייתי רוצה מכונה ידנית לגמרי מהיפות האלו עם הידית..
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
- grossmanlior
-
- חבר פעיל

- תגובות: 89
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
גאג'יה פיור/קולור (למעשה אותו דבר בצבע שונה) ניתן לרכישה עם סלסלות רגילות או עם מגביר קרמה.
אומנם לא בעל מכונה זמן רב -משהו כמו חצי שנה, אבל המכונה נקנתה מיד שנייה כך שהיא בת שנה וחצי בערך.
לא משקיע את חיי בתחזוקה של המכונה ואין צרות איתה.
בשבילי עושה עבודה מצוינת, ממליץ
אומנם לא בעל מכונה זמן רב -משהו כמו חצי שנה, אבל המכונה נקנתה מיד שנייה כך שהיא בת שנה וחצי בערך.
לא משקיע את חיי בתחזוקה של המכונה ואין צרות איתה.
בשבילי עושה עבודה מצוינת, ממליץ
אני מכיר הרבה אנשים שיש להם אותה מעל שנתיים בשימוש יומיומי, ללא תקלות(כמובן שזה גם תלוי במזל). למעשה זה מכונה כל כך פשוטה שאין בה הרבה שיכול להתקלקל, מאידך הדגם כבר כנראה יוצא משימוש לטובת דגמים אחרים, מה שגורם לכך שיש עליה מבצעים מטורפים.
לא מזמן מכרו אותה באינטרנט ב600 שקל, שזה מה שאמור לעלות ביד 2
אולי כדאי לחכות למבצע דומה
לא מזמן מכרו אותה באינטרנט ב600 שקל, שזה מה שאמור לעלות ביד 2
אולי כדאי לחכות למבצע דומה
ציטוט:
בן אדם שלא נדבק בשידרוגיטיס
לא ממש, קניתי מטחנה רק לפני חצי שנה ומאז אני רק מחפש להשתדרג.. מה שעוצר אותי זה רק אשתי שתחיה...
ציטוט:
גאגיה פיור היא מכונה אמינה וטובה (ויש בה מגביר קרמה)
יש מגביר קרמה? הסתכלתי על המכונה ועל הידית בחנות והיה נראה לי שזה ידית ללא מגביר קרמה..
שאלות /הערות:
אני מצטרף לכפיר, לא בטוח ששדרוג המכונה לגאגיה "פשוטה" יוביל להבדל גדול כל כך יחסית למה שאתה מוציא מהסאקו. אני לא מכיר את הפיור אבל להורי קניתי גאגיה קולור, ויחסית לסאקו הפשוטה שלי (שגם היא ממאנת להתקלקל) התוצאות לא היו טובות יותר ואולי ההיפך.
שים לב כי בגאגיות החדשות מגביר הקרמה נסתר בסלסילה ולא בידית. לסלסלות מגבירות קרמה יש חרירים רבים כאשר מסתכלים על הסלסלה מלמעלה, אך כאשר מסתכלים מלמטה מגלים רק חריר אחד במרכז.
להערכתי שדרוג משמעותי עם המכונה הקיימת אפשרי במעבר לקלייה ביתית (אם עוד לא התנסית) ובאמצעות טמפר טוב ומיומנות טימפור או רכישה של טמפר דינממומטרי (האם נשארו עוד אצל יבגני מקופיקס?). מנסיון שלי הטמפר הדינממומטרי (ישי לו דיסקית המתאימה בקוטרה גם לגודל של סלסלות הסאקו הקטנות) הביא לתוצאות טובות בהרבה מאותה סאקו פשוטה (שהוחלפה לאחרונה - דורש שירשור נפרד, בהזדמנות).
בנוסף, רשמת כי קנית מטחנה. אם זו לא מטחנה מהליגה הטובה (לליט ומעלה, K3 וכו') יתכן שגם זה יהיה שידרוג ראוי במקום להחליף למכונה (אולי) קצת משופרת.
בהצלחה
בן אדם שלא נדבק בשידרוגיטיס
לא ממש, קניתי מטחנה רק לפני חצי שנה ומאז אני רק מחפש להשתדרג.. מה שעוצר אותי זה רק אשתי שתחיה...
ציטוט:
גאגיה פיור היא מכונה אמינה וטובה (ויש בה מגביר קרמה)
יש מגביר קרמה? הסתכלתי על המכונה ועל הידית בחנות והיה נראה לי שזה ידית ללא מגביר קרמה..
שאלות /הערות:
אני מצטרף לכפיר, לא בטוח ששדרוג המכונה לגאגיה "פשוטה" יוביל להבדל גדול כל כך יחסית למה שאתה מוציא מהסאקו. אני לא מכיר את הפיור אבל להורי קניתי גאגיה קולור, ויחסית לסאקו הפשוטה שלי (שגם היא ממאנת להתקלקל) התוצאות לא היו טובות יותר ואולי ההיפך.
שים לב כי בגאגיות החדשות מגביר הקרמה נסתר בסלסילה ולא בידית. לסלסלות מגבירות קרמה יש חרירים רבים כאשר מסתכלים על הסלסלה מלמעלה, אך כאשר מסתכלים מלמטה מגלים רק חריר אחד במרכז.
להערכתי שדרוג משמעותי עם המכונה הקיימת אפשרי במעבר לקלייה ביתית (אם עוד לא התנסית) ובאמצעות טמפר טוב ומיומנות טימפור או רכישה של טמפר דינממומטרי (האם נשארו עוד אצל יבגני מקופיקס?). מנסיון שלי הטמפר הדינממומטרי (ישי לו דיסקית המתאימה בקוטרה גם לגודל של סלסלות הסאקו הקטנות) הביא לתוצאות טובות בהרבה מאותה סאקו פשוטה (שהוחלפה לאחרונה - דורש שירשור נפרד, בהזדמנות).
בנוסף, רשמת כי קנית מטחנה. אם זו לא מטחנה מהליגה הטובה (לליט ומעלה, K3 וכו') יתכן שגם זה יהיה שידרוג ראוי במקום להחליף למכונה (אולי) קצת משופרת.
בהצלחה
טוב, אז החלטתי להישאר עם הסייקו שלי ולדחות את ״השידרוג״
אולי נמצא איזה מבצע טוב בעתיד או שגם הסייקו תשבוק חיים מתי שהוא (משום מה זה לא נראה לי)
דרך אגב, אני נתתי את המכונה לטיפול/ניקוי לפני כשנה והרגשתי בהבדל אח״כ
למי ששאל המטחנה שלי זה האיבריטל.
אני לא יודע מה הציון שהיא מקבלת מהחברים בפורום - אני בסה״כ מרוצה ממנה (פרט לזה שהיא קצת מלכלכת את השיש בקפה טחון...)
אולי נמצא איזה מבצע טוב בעתיד או שגם הסייקו תשבוק חיים מתי שהוא (משום מה זה לא נראה לי)
דרך אגב, אני נתתי את המכונה לטיפול/ניקוי לפני כשנה והרגשתי בהבדל אח״כ
למי ששאל המטחנה שלי זה האיבריטל.
אני לא יודע מה הציון שהיא מקבלת מהחברים בפורום - אני בסה״כ מרוצה ממנה (פרט לזה שהיא קצת מלכלכת את השיש בקפה טחון...)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
המטחנה בהחלט מספיקה, קשה לי לומר שהיא פייבוריטית שלי אבל היא בהחלט תעשה את העבודה (עם פחות חן והרבה רעש).
לגבי המכונה שלך, אין טעם בלהשקיע בטמפר טוב כי יש לך מגביר קרמה שעובד גם עם דחיסה חלשה יחסית ומפצה על פיספוסים.
עצתי לך תחסוך עוד כמה חודשים והשקע במכונה איכותית בהרבה שתתן לך שדרוג מהותי.
אפשר למצוא אסקסו בייסיק חדשה בפחות מ 2000 שהיא כבר ברמה קרובה לסילביה או סילביה/ אוסקר יד 2 מאדם פרטי בסביבות 2000-2500.
זה כבר שדרוג מהותי ואני ממליץ מאוד ללכת על אוסקר.
לגבי המכונה שלך, אין טעם בלהשקיע בטמפר טוב כי יש לך מגביר קרמה שעובד גם עם דחיסה חלשה יחסית ומפצה על פיספוסים.
עצתי לך תחסוך עוד כמה חודשים והשקע במכונה איכותית בהרבה שתתן לך שדרוג מהותי.
אפשר למצוא אסקסו בייסיק חדשה בפחות מ 2000 שהיא כבר ברמה קרובה לסילביה או סילביה/ אוסקר יד 2 מאדם פרטי בסביבות 2000-2500.
זה כבר שדרוג מהותי ואני ממליץ מאוד ללכת על אוסקר.
כפיר , אתה ממש קלעת!
האיבריטל עושה הרבה מאוד רעש.. אני מעיר את כל הבית בבוקר עם הכנת האספרסו שלי..
אז כמו שאמרתי, אחכה עם השידרוג (ואז בואדי גם נשקיע בטמפר טוב)
היא בהחלט תעשה את העבודה (עם פחות חן והרבה רעש)....
האיבריטל עושה הרבה מאוד רעש.. אני מעיר את כל הבית בבוקר עם הכנת האספרסו שלי..
לא רק שאין טעם להשקיע בטמפר, מצאתי שבמכונה שלי הקפה יוצא יותר טוב כשאני כמעט ולא דוחס..אין טעם בלהשקיע בטמפר טוב כי יש לך מגביר קרמה...
אז כמו שאמרתי, אחכה עם השידרוג (ואז בואדי גם נשקיע בטמפר טוב)