מחפש רסיבר ורמקולים-תקציב כולל = 3000 ש"ח.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MrSimpson פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן , החלטתי שאני רוצה להשתדרג ברמקולים ורסיבר חדשים. יש לי 3000 שקלים לשים עליהם.

השימושי העיקרי הוא מוזיקה נטו.
כמו כן , חשוב שתהיה אפשרות לחבר את הרסיבר למחשב (ככה שאוכל להריץ שירים מהמחשב ואוטומטי יעברודרך הרסיבר לרמקולים.

סגנון מוזיקה (אם זה חשוב , אני לא באמת יודע) :
ג'אז
בלוז
רוק
פסיכודלי
בלוגראס
פולק

וכדומה....

תודה :P
נערך לאחרונה על ידי MrSimpson ב 03/10/2011 14:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

MrSimpson פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אגב, לא חייבים להשתמש בכל התקציב.
הרמקולים הולכים להיות בדירה קטנה יחסית.

zionc
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 555
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

אתה רוצה רסיבר + רמקולים בתקציב של 3K? או רק רמקולים?

MrSimpson פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

zionc כתב:אתה רוצה רסיבר + רמקולים בתקציב של 3K? או רק רמקולים?
...
גם רסיבר+רמקולים ב3000 ש"ח.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

סטריאו או סראונד? בתקציב הזה ואם הדגש הוא על מוזיקה, הייתי הולך על פתרון לזוג רמקולים ולא על צליל היקפי...

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #6 

אם במדפיים עסקינן
http://www.amnonsound.co.il/?categoryId ... emId=40663
מחיר טוב נשמע מצוין
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

MrSimpson פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תכלס אני אוהב סראונד....
אבל אני יודע שהתקציב לא הכי גבוה , ואם יש משהו שמשמעותי טוב יותר אז עדיף סטריאו.....

MONI - לא הבנתי בדיוק מה זה מה ששלחת.

MrSimpson פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

חשבתי אולי לקחת את ה Pioneer vsx-421 ב-200$ שבמבצע בדיוטי פרי באג.
ואז נשאר לי לשים עוד 2000 שקל על רמקולים ככה ואני יכול להביא משהו מצוין, לא?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

מצויין זו הגדרה מאוד גמישה בכל הנוגע לרמקולים - יש בחור שמוכר זוג רמקולים יד שנייה מבית טוב ב-50,000 ש"ח ואני חייב להודות שהם באמת מצויינים :wink:

מצד שני, ב-2,000 ש"ח בהחלט אפשר למצוא רמקולים שיתנו תמורה טובה למחיר.

מצד שלישי, לשדך את הרמקולים האלה לרסיבר קולנוע ביתי ב-200$ מהדיוטי פרי, ולא משנה מאיזה חברה, לא בהכרח ייתן לך את את האיכות שלה אתה מצפה.

מצד רביעי, בתקציב שלך, ציפיות לאיכות ומצויינות צריכות להיות מלוות בקורט מלח (או שניים)....

לענייננו, מה ש-MONI ניסה להמליץ עליו זה רמקול קצת ישן מדגם BR2 (שאני לא בטוח שעדיין נמכר) מסדרת הברונזה של מוניטור אודיו - הוא נחשב מעולה למוזיקה, וחבר טוב שלי עם תקציב לא רחוק משלך קנה את הגרסה הרצפתית שלו לשימוש במוזיקה נטו אחרי כמה וכמה האזנות ביקורתיות מול מתחרים רבים.
אני חושב שיש בהחלט מקום בתקציב שלך לשקול את המחליף העדכני של הרמקול הזה, המוניטור אודיו ברונזה BX2 (רמקול השנה 2010 של המגזין What Hi-Fi). אופציה מעט יותר זולה באותו הכיוון היא ה-M2 של אותה החברה.

בעודף מה-BX2 אני במקומך הייתי קונה רסיבר סטריאו ולא רסיבר קולנוע ביתי - למשל הימאהה 397.

אופציה נוספת שכדאי לך לשקול מאוד ברצינות היא לפנות לשוק המשומשים ולקנות רכיבים מיד שנייה - אפשר למצוא הרבה יותר תמורה למחיר בלוחות השונים..!
שתי דוגמאות (מתוך מבחר אדיר של אלטרנטיבות!) לצורך העניין:
- מערכת קומפלט: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=36176
- זוג רמקולים בשילוב עם מגבר מעולה (בשתי רמות לפחות מעל הימאהה החדש שציינתי לעיל) מיד שנייה בתקציב שלך...

MrSimpson פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

איך המערכת קומפלט הזאת?

אם אני לוקח את הרסיבר הזה (היאמאהה 3987) והרמקולים (BX2) זה יוצא בערך 1000 מעל התקציב - דיי הרבה...

מה ההבדל בין רסיבר קולנוע ביתי לבין רסיבר סטריאו? (מצטער על הבורות בנושא)

בכל אופן , רסיבר יותר אפשרי מצדי לקנות מיד שנייה , רמקולים יותר חשוב שיהיו יד ראשונה.
כמה הרסיבר משפיע על איכות הסאונד?

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

MrSimpson כתב:איך המערכת קומפלט הזאת?

אם אני לוקח את הרסיבר הזה (היאמאהה 3987) והרמקולים (BX2) זה יוצא בערך 1000 מעל התקציב - דיי הרבה...

מה ההבדל בין רסיבר קולנוע ביתי לבין רסיבר סטריאו? (מצטער על הבורות בנושא)

בכל אופן , רסיבר יותר אפשרי מצדי לקנות מיד שנייה , רמקולים יותר חשוב שיהיו יד ראשונה.
...
גם רמקולים וגם מגבר הייתי רוכש ביד 2...
אין לך ממה לפחד...כיום רוב האנשים רוכשים ביד 2 ציוד סטריאו.
אני הייתי מחפש רסיבר\מגבר סטריאו וזוג רמקולים מדפיים\רצפתיים.
רק קח בחשבון שאתה מאזין לפסיכודלי ורוק אז אתה תצטרך רמקולים שיכולים להפיק באס בריא.
יש לך מקום לרצפתי?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

MrSimpson כתב:איך המערכת קומפלט הזאת?
...
הרסיבר די ותיק (בין 5 ל-10 שנים, תלוי במכשיר הספציפי) אבל בסה"כ עושה את העבודה - אם אני זוכר נכון הוא עלה משהו כמו 4,000 ש"ח בזמנו... הבעיה העיקרית איתו היא שאין לו HDMI בכלל, ושהוא תומך בפורמטי הסראונד הבסיסיים בלבד (DTS ו-DOLBY DIGITAL).
גם הרמקולים כנראה כבר בני 5 לפחות, ולא ברמה הכי גבוהה למוזיקה - לדעתי אפשר בהחלט להוריד את המחיר ל-2,000 ש"ח בהתחשב בכל הנ"ל...
MrSimpson כתב:אם אני לוקח את הרסיבר הזה (היאמאהה 3987) והרמקולים (BX2) זה יוצא בערך 1000 מעל התקציב - דיי הרבה...
...
אל תיקח ברצינות את המחירים שהמצוטטים עבור המוצרים הללו באתרי חנויות אונליין או אפילו בזאפ. תגיע לחנות מתמחה, בקש להקשיב לשילוב הנ"ל (גם כדי לראות אם זה באמת מתאים לך וגם כדי לשדר רצינות), ותתמקח קצת והמחיר ירד בהתאם..!
MrSimpson כתב:מה ההבדל בין רסיבר קולנוע ביתי לבין רסיבר סטריאו? (מצטער על הבורות בנושא)
...
רסיבר קולנוע ביתי (ק"ב) מפענח, מעבד וממתג גם מקורות וידאו (כולל HD ו-3D בימינו) וגם מקורות אודיו, כולל מקורות הכוללים סאונד היקפי (סראונד) שהולך למספר רב של רמקולים (הרסיברים הכי יקרים היום לק"ב יודעים להוציא סאונד היקפי ל-13 רמקולים בו-זמנית..!)
רסיבר סטריאו הוא הרבה יותר פשוט, כי הוא מטפל רק באודיו דו-ערוצי ולא מטפל בוידאו בכלל. בזכות זה, הוא מבטיח כבר ברמות הכניסה איכויות טובות מאוד של סאונד, ובמקרים רבים מדובר על טיפול בסטריאו שהוא בכמה רמות מעל הטיפול בסטריאו שרסיבר ק"ב נותן!
MrSimpson כתב:בכל אופן , רסיבר יותר אפשרי מצדי לקנות מיד שנייה , רמקולים יותר חשוב שיהיו יד ראשונה.
...
הרמקולים מן הסתם נותנים את הטון בכל הנוגע לאיכות הסאונד, אבל לשילוב בין הרסיבר לרמקולים יש משמעות חשובה למדי, וזה כבר תלוי בטעמים האישיים שלך - לכן ההמלצה החמה ללכת לחנות מתמחה ולהקשיב לשילובים שהוצעו לך במו אוזניך, רצוי עם קצת מוזיקה שהבאת מהבית (קטעים שאתה אוהב ומכיר היטב, כי ההבדלים בין שילובים שונים של רמקולים ורסיברים יכולים להיות קטנים, אבל להיעשות משמעותיים ככל שמאזינים יותר זמן...)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”