שאלות בקשר להתקנת ubuntu server
שלום לכולם.
כיום יש לי nas מבוסס על freenas, ועקב חוסר גמישות עבור הצרכים שלי החלטתי לעבור להשתמש בשרת של אובונטו.
יש לי מספר שאלות למי שכבר התקין ו/או יש לו נסיון עם התוכנה.
1. נכון להיום יש לי דיסק אחד עם מידע בגודל 2 טרה. עבור השדרוג קניתי עוד שני דיסקים כדי לעבור למערך של raid 5, העניין הוא שיש לי את ה2 טרה שאני צריך להעביר למערך החדש והדיסק בפורמט של freenas. ורציתי לדעת האם אני יכול לפרמט ולהתאים את שני הדיסקים החדשים ל raid 5, לאחר מיכן להעתיק את החומר אליהם מהדיסק הישן, ורק לאחר שכל החומר הועבר, לפרמט את הדיסק ה"ישן" ולהוסיף אותו למערך?
2. האם ניתן להתקין את מערכת ההפעלה על דיסק און קי? ואם כן איזה גודל צריך? (בגדול המחשב ישמש גם כשרת הורדות של יוזנט/טורנט וגם אמור להיות מותקן עליו אייטיונס כדי שאוכל להפעיל את ה home sharing עבור האפל טיוי שיש לי)
תודה לעונים
כיום יש לי nas מבוסס על freenas, ועקב חוסר גמישות עבור הצרכים שלי החלטתי לעבור להשתמש בשרת של אובונטו.
יש לי מספר שאלות למי שכבר התקין ו/או יש לו נסיון עם התוכנה.
1. נכון להיום יש לי דיסק אחד עם מידע בגודל 2 טרה. עבור השדרוג קניתי עוד שני דיסקים כדי לעבור למערך של raid 5, העניין הוא שיש לי את ה2 טרה שאני צריך להעביר למערך החדש והדיסק בפורמט של freenas. ורציתי לדעת האם אני יכול לפרמט ולהתאים את שני הדיסקים החדשים ל raid 5, לאחר מיכן להעתיק את החומר אליהם מהדיסק הישן, ורק לאחר שכל החומר הועבר, לפרמט את הדיסק ה"ישן" ולהוסיף אותו למערך?
2. האם ניתן להתקין את מערכת ההפעלה על דיסק און קי? ואם כן איזה גודל צריך? (בגדול המחשב ישמש גם כשרת הורדות של יוזנט/טורנט וגם אמור להיות מותקן עליו אייטיונס כדי שאוכל להפעיל את ה home sharing עבור האפל טיוי שיש לי)
תודה לעונים
תראה בגדול אין לי הרבה התנסות בסביבת לינוקס
אבל השרת של אובונטו הוא ללא ממשק כמו שיש לאובונטו גרסה רגילה
אתה נורא תסתבך אם ניהול השרת הזה כי הכל מבוצע בפקודות טקסט
בנוסף אתה לא יכול להתקין את גרסת השרת על גבי דיסק או קיי מאחר
והוא חייב להיות מותקן פיזית על המחשב עצמו
לגבי אייטונס תשכח מזה לא ניתן בשום מצב להפעיל אייטונס על גבי השרת
או כל גרסת אובונטו או לינקוס בכללי אפל לא תוכמת בגרסאות לינוקס שונות
אפילו גם לא אם תוכנת ווירטואליזציה כגון wine
לגבי מערך ה raid שברשותך אני לא יכול לענות לך מאחר ואני לא מתמצא בזה
אז חכה לעוד תגובות
אבל בקשר לשרת אם יש לך אפל טיוי ואתה צריך אייטונס אז תשכח מזה זה מקרה אבוד לגמרי
היה בעבר קבוצת מתכנתים שהצליחו להריץ אם wine אייטונס גרסה 7.1 וגם זה היה בלי יכולות סנכרון אם אייפון אייפוד או כל מכשיר של אפל
עצה שלי אם זה מחשב יחסית חזק מבחינת חומרה תתקין
איזה גרסת שרת של windows או אפילו windows 7 רגיל ובכך חסכת המון אבל המון כאבי ראש
וזמן מאשר לתעסק אם גרסת שרת של אובונטו במיוחד שיש לך צורך באייטונס שזה לא תומך כלל בשום מצב בסביבות לינוקס כזאת או אחרת
אני רק יכול להגיד לך שאם אפל היו תומכים בלינוקס מבחינות אפשרות להתקין אייטונס בגרסת לינוקס
אני הראשון שהיתי עובר ללינוקס מזמן ובגלל שאני משתמש באייפון אני חייב להיות תקוע אם ווינדוס בישביל לסנכרן את האייפון
כדי לעביר מוסיקה אפליקיות וכ''ו
בהמשך ערב נעים
אבל השרת של אובונטו הוא ללא ממשק כמו שיש לאובונטו גרסה רגילה
אתה נורא תסתבך אם ניהול השרת הזה כי הכל מבוצע בפקודות טקסט
בנוסף אתה לא יכול להתקין את גרסת השרת על גבי דיסק או קיי מאחר
והוא חייב להיות מותקן פיזית על המחשב עצמו
לגבי אייטונס תשכח מזה לא ניתן בשום מצב להפעיל אייטונס על גבי השרת
או כל גרסת אובונטו או לינקוס בכללי אפל לא תוכמת בגרסאות לינוקס שונות
אפילו גם לא אם תוכנת ווירטואליזציה כגון wine
לגבי מערך ה raid שברשותך אני לא יכול לענות לך מאחר ואני לא מתמצא בזה
אז חכה לעוד תגובות
אבל בקשר לשרת אם יש לך אפל טיוי ואתה צריך אייטונס אז תשכח מזה זה מקרה אבוד לגמרי
היה בעבר קבוצת מתכנתים שהצליחו להריץ אם wine אייטונס גרסה 7.1 וגם זה היה בלי יכולות סנכרון אם אייפון אייפוד או כל מכשיר של אפל
עצה שלי אם זה מחשב יחסית חזק מבחינת חומרה תתקין
איזה גרסת שרת של windows או אפילו windows 7 רגיל ובכך חסכת המון אבל המון כאבי ראש
וזמן מאשר לתעסק אם גרסת שרת של אובונטו במיוחד שיש לך צורך באייטונס שזה לא תומך כלל בשום מצב בסביבות לינוקס כזאת או אחרת
אני רק יכול להגיד לך שאם אפל היו תומכים בלינוקס מבחינות אפשרות להתקין אייטונס בגרסת לינוקס
אני הראשון שהיתי עובר ללינוקס מזמן ובגלל שאני משתמש באייפון אני חייב להיות תקוע אם ווינדוס בישביל לסנכרן את האייפון
כדי לעביר מוסיקה אפליקיות וכ''ו
בהמשך ערב נעים
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
הכל נכון, חוץ מזה שאפשר להתקין ממשק גרפי וגם ממשק וובי בשביל לשלוט בשרת ממחשבים אחרים בבית (ואם תרצה, אפילו ברשת) דרך דפדפן, יש את mt-daapd שמשתמש באותו פרוטוקול כמו אייטיונס כך שהוא אמור לעבוד, אפשר להתקין את מערכת ההפעלה על דיסק און קי בלי יותר מדי קשיים וזה עובד טוב.
חוץ מזה, כל מה שנאמר נכון. אין לי ניסיון ברייד, אבל אם אני לא טועה, רייד5 מצריך 3 דיסקים לפחות, כך שלא ניתן להקים מערך של שני דיסקים ולהרחיב. אולי זה אפשרי עם ZFS, כדאי לבדוק. זה טיפה יסבך את התקנת אובונטו, אבל נראה שזה שווה את זה (אני לא באמת יכול להמליץ כי עדיין לא עבדתי איתו).
חוץ מזה, כל מה שנאמר נכון. אין לי ניסיון ברייד, אבל אם אני לא טועה, רייד5 מצריך 3 דיסקים לפחות, כך שלא ניתן להקים מערך של שני דיסקים ולהרחיב. אולי זה אפשרי עם ZFS, כדאי לבדוק. זה טיפה יסבך את התקנת אובונטו, אבל נראה שזה שווה את זה (אני לא באמת יכול להמליץ כי עדיין לא עבדתי איתו).
בסוף התקנתי את גרסת הדסקטופ, לפי מה שהבנתי אין כיום כבר הרבה הבדלים בין הגרסאות. המערכת הותקנה על דיסק או קי של 4 ג׳יגה, ועכשיו אני תקוע בחלק של העברת המידע מהדיסק שיש לי בפורמט של freenas, אל המערכת החדשה והגדרת raid 5
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
תתחיל מלעיין בשני הלינקים שכאן וכאן.
mdadm זו החבילה שתכל'ס עושה את כל עבודת הרייד.
מה שהלינקים מביאים זה הסברים איך לעבוד איתה.
מה שאתה מחפש נקרא degraded raid5. הכוונה היא בניית raid5 במצב שבו לכאורה הוא פגום אבל עובד (מצב של שני כוננים במקום שלושה לדוגמא), וכל שנשאר זה להוסיף את השלישי. זה מצב של הקמת raid5 העתקת הקבצים פירמוט הכונן השלישי וחיבורו אל הraid.
קח בחשבון שהתרגיל הזה שם את המידע בסיכון וכדאי מאוד שתדע מה אתה עושה לפני שאתה מסכן את המידע.
לגבי הכונן בפורמט freenas - מה ה filesystem שעשית בו שימוש?
ubuntu אמור להתמודד עם מגוון די רחב של מערכות קבצים.
mdadm זו החבילה שתכל'ס עושה את כל עבודת הרייד.
מה שהלינקים מביאים זה הסברים איך לעבוד איתה.
מה שאתה מחפש נקרא degraded raid5. הכוונה היא בניית raid5 במצב שבו לכאורה הוא פגום אבל עובד (מצב של שני כוננים במקום שלושה לדוגמא), וכל שנשאר זה להוסיף את השלישי. זה מצב של הקמת raid5 העתקת הקבצים פירמוט הכונן השלישי וחיבורו אל הraid.
קח בחשבון שהתרגיל הזה שם את המידע בסיכון וכדאי מאוד שתדע מה אתה עושה לפני שאתה מסכן את המידע.
לגבי הכונן בפורמט freenas - מה ה filesystem שעשית בו שימוש?
ubuntu אמור להתמודד עם מגוון די רחב של מערכות קבצים.
ב freenas השתמשתי ב ufs שאמור להיות נתמך לפחות לקריאה באונובטו, לא ממש היה לי זמן להתעסק עם זה אבל קיבלתי הודעת שגיאה כשניסיתי לעשות לו mount.
בקשר ל raid, כראה אני אלך על flex raid ( פתחתי לו שרשור נפרד ), על פניו זה נראה כפתרון טוב יותר מהרייד התוכנתי של אובונטו.
בקשר ל raid, כראה אני אלך על flex raid ( פתחתי לו שרשור נפרד ), על פניו זה נראה כפתרון טוב יותר מהרייד התוכנתי של אובונטו.