נמאס כבר מהמונופול של בזק...

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eyal8a פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 484
שם מלא: אייל
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

היום רציתי לשדרג את התשתית שלי בבזק ל 30 מגה
(חבר שלי שהינו לקוח קיים קיבל באנדל לחצי שנה של ספק ותשתית של בזק ב 120 ש"ח לחצי שנה ללא התחייבות על 50 מגה!!!)
ביקשו ממני תוספת של 40 ש"ח (כיום על 10 מגה אני משלם 90ש"ח) ימח שמם,בזמנו שהגיע ה NGN למקום מגוריי נאמר שאוכל לשדרג למהירות של 20 מגה ללא תוספת מחיר היום גם את זה לא הסכימו לתת.

שלקוח חדש מצטרף לבזק הוא נהנה ממחיר של 75 ש"ח עבור תשתית של 30 מגה למשך שנה,אז אמרתי לנציגת שירות שאולי כדאי להם להתחיל לטפח גם לקוחות וותיקים שלהם,היא אמרה שלצערה אין להם מבצעים ללקוחות קיימים רק לחדשים.

ביקשתי לנתק את הקו שלי ולהתחבר לקו חדש(אבל אי אפשר על אותו שם צריך תקופת צינון של 4 חודשים) אז אמרתי שאני אתחבר ע"ש אישתי שתיבדל לחיים ארוכים, אבל אז נעצרתי מייד על נציגת השירות ונאמר לי כי אצטרך לשלם קנס של כ 300 ש"ח.
אמרתי לה שאין בעיה יש בה"כ עוד 29 ימים עד ל 1.11.11 תום ימי ההתחייבויות והקנסות השערורייתים
אז אני אנתק את הקו שלי ואתחיל חשבון חדש ללא התחייבויות והמחיר יותר אטרקטיבי

זה פשוט לא יאמן שאנחנו עדיין כבולים למונופולים במדינה שכ"כ מתיימרת להיות מערבית ונאורה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

נראה לי הכותרת שלך לא נכונה. כל מה שאתה אומר אולי נכון, אבל אין קשר למונופול, כי בזק כבר מזמן לא מונופול בתחום תשתיות לאינטרנט. יש לך את הוט, וחברות הסלולר. אבל הנושא של התחייבויות אכן מעצבן. הבעיה גם שכל פעם שרגולטור נגע בחברות תקשורת, השירותים התייקרו :( ב-5 שנים האחרונות חשבון הסלולר שלי גדל ב-100% כבר :( וגם האינטרנט לא נהיה יותר זול, אלא הקצבים גדלו באותו כסף.

eyal8a פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אחי בשנת 2011 לא ייתכן שרק 2 חברות יהיו בפקי התשתית הבלעדיות בארץ (זה נבלה וזה טרפה)
שניהן תופסות אותנו חזק בביצים

חברות הסלולר אנין יכולות לתת מענה איכותי למהירות של 30 מגה

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

מה נעשה... אנחנו מדינה קטנה מדי... הרבה חברות לא רואות בזה בכלל שוק, ולכן לא נכנסות. בזמנו, היה קטע שאורנג' ביקשו לשווק בלאקברי בארץ, והם קיבלו תשובה מ-RIM שהשוק שלנו פשוט לא מעניין אותם. אז איך אתה מצפה שמישהו ירצה להכנס לשוק של תשתיות בארץ?

הקמת תשתית דורשת השקעות גדולות יחסית ורווח נמוך מדי... בגלל זה אנחנו תקועים עד עכשיו עם שתי חברות שפרסו את התשתיות מזמן, ומדי פעם משפרות אותן אך לא יותר מזה. גם כשתכנס חברת החשמל כספקית תשתית אינטרנט אני לא ממש מאמין שזו תהיה ממש בשורה לשוק. קח לדוגמא את סלולר, שבשוק הזה יש 4 חברות, אבל עדיין, המחירים רק עולים...

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

מדינה קטנה מדי? אין שוק?
אז אתה יכול להסביר לי למה בליטא יש כמעט 30% שגולשים על 300 מגה בFTTH?
מדינה של 3.2 מיליון!

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #6 

איך הוט היא תחרות אם היא לא מציעה שום חבילה בין 12M ל100?
נשמע כמו הסכם אי תחרות מבחינתי...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

eyal8a פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני מקווה מאד שב 1.11.11 בזק והוט לא ימצאו פריצה בחוק להמשיך לנקנק אותנו,ואני עוד יותר מקווה שבגלל שלא יהיו התחייבויות יותר המחירים יטפסו עוד יותר הרי בפועל אין לנו אלטרנטיבות אחרות

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

בינתיים אומרים שועדת חייק מגבה את בזק, לא נכנסתי לזה יותר מדי כי בשלב כלשהוא כבר בא להקיא מהתעבת בצע
אני חושב שכולנו נאכל אותה מזה שהפילו על כחלון את תיק הרווחה

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

חברה יש פה התלהמות. זה סטנדרטי בכל העולם שיש מבצע ללקוחות חדשים אבל לא לקיימים.
בשביל להוריד את המחירים צריך הרבה יותר מעוד ספק תשתית (שהמטרה פה היא בכלל לגרות לחידוש התשתיות, לא הוזלת התעריפים). צריך תחרות בתעבורה מחוץ למדינה (כרגע רק שחקן אחד נמצא, מד1), צריך לבטל הפרדה בין ספק לתשתית. לא אכפת לי מי נותן לי תשתית וגם לכם לא צריך לעניין - תנו לספקים להשיג לעצמם את הדיל הכי טוב. כשבזק והוט צריכות להחזיק שירותי לקוחות בשביל תשתית זה סתם מייקר עלויות של אינטרנט. כשיש טכנאים נפרדים זה סתם מייקר עלויות אינטרנט.

זה לא שהרגולציה בארץ מעודדת תחרות ומחירים נמוכים. היא מעודדת איטיות, סיבוכיות ויצירת עוד קצת מקומות עבודה בשכר מינימום לסטודנטים. אשמת בזק (או כל חברת תקשורת), במקרה הזה, זה ממש לא.
אני לא מבין למה לא מבצעים OUTSOURCING לכל הטכנאים והאנשי שירות לקוחות. לנטויז'ן וסלקום זה לא אמור להזיז משהו שאותו בחור עובד בשביל שתיהן ושיחה אחת הוא דור מנטויז'ן ושיחה אחרת הוא אלון מסלקום. כביכול אנחנו מבטלים עבודות סטודנטיליות, מעשית זה פשוט יוריד עלויות כוח אדם בצורה רצינית. כשיש כל כך הרבה אלמנטים של הכפלת עלויות בגלל המודל הנוכחי של השוק, המחיר יהיה יקר יותר ממה שהוא צריך להיות וזה מבלי שהרווח של מישהו באמת נהיה גדול יותר.

ובליטא, כשהאינטרנט הוא FTTH, זה של הממשלה או של חברות פרטיות? יש איזשהו תמריץ ממשלתי? דברים קורים מהר רק כשמישהו בממשלה מחליט לדחוף את העניינים מהר (הכנסת שחקן חדש בגיבוי ממשלתי, סבסוד) - אחרת הכל קורה מאוד לאט כי זה פשוט לא כלכלי עדיין. בארץ זה יגיע באיחור. למזלנו המדינה שלנו מאוד צפופה ואורבנית שיהיה אפשר לחבר אנשים יחסית יותר מהר ממקומות אחרים. בושה שזה לא קרה קודם אבל לפחות יתרון אחד יש לגאוגרפיה הקטנה שלנו. רק תסתכל איך הדיונים בנושא נראים באמריקה, קנדה ואוסטרליה, שם עלויות הפרסיה פנומנליות - מעבר לאיזה חברת נישה פיצית או רצון טוב אף אחד לא להוט לעשות את זה כי זה כל כך יקר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

fighter כתב:מדינה קטנה מדי? אין שוק?
אז אתה יכול להסביר לי למה בליטא יש כמעט 30% שגולשים על 300 מגה בFTTH?
מדינה של 3.2 מיליון!
...
כי מבחינת החברות ככל הנראה אין צורך ביותר. זה ש20% גולשים צורכים מהירויות כבדות לא אומר מבחינתם שצריך להשקיע ולפרוס תשתיות נוספות כרגע. הרי חברים באתר הזה לא מייצגים את כלל האוכלוסיית גולשי האינטרנט. מרבית משקי הבית מסתפקים במהירות נמוכה יותר, ואף אחד לא מחייב את החברות לתת סיב עד הבית. ובמיוחד את בזק, שניסתה לעשות את זה, ונאלצה לקפל את הכל ולסלול נחושת (זה קרה במהלך הקמת עיר מודיעין).
כתבה בנושא משנת 2001

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”