סטרימינג של תצוגת מחשב לסטרימר
הי חברים,
ברשותי מחשב ראשי בבית (מפתיע מפתיע), וסטרימר פופקורן A210.
אני מעוניין לאפשר סטרימינג של מסך המחשב לסטרימר (בסלון), ע"מ שאוכל להשתמש בו לגלישה מהסלון.
התוכנית היא להשתמש באפליקצית אנדרואיד (וכמובן אפליקצית host על ה- PC) לשליטה מרחוק (מקלדת / עכבר), אבל לא מצאתי אינפורמציה על אפשרות לבצע streaming של תצוגת המחשב לסטרימר.
מישהו נתקל, מכיר?
למעשה בצורה הזאת אפשר יהיה להתייחס לסטרימר כאילו היה HTPC בעת הצורך.
ברשותי מחשב ראשי בבית (מפתיע מפתיע), וסטרימר פופקורן A210.
אני מעוניין לאפשר סטרימינג של מסך המחשב לסטרימר (בסלון), ע"מ שאוכל להשתמש בו לגלישה מהסלון.
התוכנית היא להשתמש באפליקצית אנדרואיד (וכמובן אפליקצית host על ה- PC) לשליטה מרחוק (מקלדת / עכבר), אבל לא מצאתי אינפורמציה על אפשרות לבצע streaming של תצוגת המחשב לסטרימר.
מישהו נתקל, מכיר?
למעשה בצורה הזאת אפשר יהיה להתייחס לסטרימר כאילו היה HTPC בעת הצורך.
זאת מכיון שלא ניתן לעשות זאת.לא מצאתי אינפורמציה על אפשרות לבצע streaming של תצוגת המחשב לסטרימר...
עדכון ביניים -
מנסיון ראשון שעשיתי עם שרת DLNA כללי, נראה שהפופקורן תומך ב- DLNA באופן טבעי, פשוט רואה אותו כעוד אפיק חיבור רשת.
התקדמתי משם, והתובנות המעניינות הן:
נראה שצואר הבקבוק הוא דווקא בצד הסטרימינג של המחשב.
המתודה היא להשתמש באפליקציה שתיקח את התצוגה של המחשב ותייצר ממנה סטרים על הרשת, ז"א תבנה ממנו סטרים Mpeg2 / Mpeg4, מה שתרצו, בביטרייט שנגדיר, ולפי כמות FPS שנרצה.
אבל יש כאן tradeoff מעצבן:
1. אם נרצה לייצר תמונה איכותית (וידאו רציף יחסית ועם bitrate גבוה), המחשב יעבוד קשה מאוד על ייצורו, ולמעשה לא יהיה שמיש כמעט.
2. אם נרצה מחשב שמיש נצטרך לא להעמיס בסטרימינג, וכך התפשרנו חזק על איכות התמונה / קצב הדגימה.
שימו לב שייצור mpeg4 זוהי פעולה מורכבת בהרבה מאשר ניגונו; זאת היתה דרישה בהגדרת השיטה מלכתחילה.
אני עוד חופר וחוקר, ואמשיך לעדכן.
מנסיון ראשון שעשיתי עם שרת DLNA כללי, נראה שהפופקורן תומך ב- DLNA באופן טבעי, פשוט רואה אותו כעוד אפיק חיבור רשת.
התקדמתי משם, והתובנות המעניינות הן:
נראה שצואר הבקבוק הוא דווקא בצד הסטרימינג של המחשב.
המתודה היא להשתמש באפליקציה שתיקח את התצוגה של המחשב ותייצר ממנה סטרים על הרשת, ז"א תבנה ממנו סטרים Mpeg2 / Mpeg4, מה שתרצו, בביטרייט שנגדיר, ולפי כמות FPS שנרצה.
אבל יש כאן tradeoff מעצבן:
1. אם נרצה לייצר תמונה איכותית (וידאו רציף יחסית ועם bitrate גבוה), המחשב יעבוד קשה מאוד על ייצורו, ולמעשה לא יהיה שמיש כמעט.
2. אם נרצה מחשב שמיש נצטרך לא להעמיס בסטרימינג, וכך התפשרנו חזק על איכות התמונה / קצב הדגימה.
שימו לב שייצור mpeg4 זוהי פעולה מורכבת בהרבה מאשר ניגונו; זאת היתה דרישה בהגדרת השיטה מלכתחילה.
אני עוד חופר וחוקר, ואמשיך לעדכן.
בחייאת, קצת מקום ליצירתיות..HazooM כתב: זאת מכיון שלא ניתן לעשות זאת....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: