בעיות של קול ותמונה ב-HTPC
שלום לכולם.
יש לי טלווזיה 3D פנסוניק (VT20 אם זה עוזר למישהו) , שמחוברת למחשב HTPC עם כרטיס מסך HD6670 ולרסיבר אונקיו 609. כמובן שמהמחשב יוצא כבל HDMI לרסיבר ומהרסיבר כבל HDMI לטלווזיה.
אני לא מצליח להוציא סאונד DTS-HD MA מהמחשב ובנוסף לא מצליח לראות סרט ב-3D. עכשיו , יש לי דיסק בלוריי 3D (אווטר) ומנגן אותו דרך POWERDVD 10 MARK II שאמור לתמוך בניגון הזה.
הסרט עצמו מתנגן ב-2D אבל שאני בוחר תלת מימד הוא כותב שהנגן שלי לא תומך בתלת מימד מה שלא נכון כי התוכנה אמורה לתמוך בניגון שכזה.
ובנוסף , בלי קשר כפי שציינתי אני לא מצליח להוציא סאונד DTS-HD MA מהמחשב לרסיבר עם מספר סרטים עם קובץ קול כזה. הדרייברים מעודכנים ואני ידע שהכרטיס תומך בסאונד הזה.
מה אני עושה לא בסדר? יש נגן MKV שיודע לפענח את הקידודי קול המתקדמים יותר?
מקווה שהייתי ברור , אודה לעזרה....
יש לי טלווזיה 3D פנסוניק (VT20 אם זה עוזר למישהו) , שמחוברת למחשב HTPC עם כרטיס מסך HD6670 ולרסיבר אונקיו 609. כמובן שמהמחשב יוצא כבל HDMI לרסיבר ומהרסיבר כבל HDMI לטלווזיה.
אני לא מצליח להוציא סאונד DTS-HD MA מהמחשב ובנוסף לא מצליח לראות סרט ב-3D. עכשיו , יש לי דיסק בלוריי 3D (אווטר) ומנגן אותו דרך POWERDVD 10 MARK II שאמור לתמוך בניגון הזה.
הסרט עצמו מתנגן ב-2D אבל שאני בוחר תלת מימד הוא כותב שהנגן שלי לא תומך בתלת מימד מה שלא נכון כי התוכנה אמורה לתמוך בניגון שכזה.
ובנוסף , בלי קשר כפי שציינתי אני לא מצליח להוציא סאונד DTS-HD MA מהמחשב לרסיבר עם מספר סרטים עם קובץ קול כזה. הדרייברים מעודכנים ואני ידע שהכרטיס תומך בסאונד הזה.
מה אני עושה לא בסדר? יש נגן MKV שיודע לפענח את הקידודי קול המתקדמים יותר?
מקווה שהייתי ברור , אודה לעזרה....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מהי מערכת ההפעלה אצלך? רק Windows 7 תומך בפורמטי האודיו המתקדמים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לך אל:
- כפתור ימני על אייקון הווליום של מערכת ההפעלה.
- בחר בהתקני השמעה / Playback Devices
- בחר במאפיינים/Properties של יציאת ה-HDMI.
- לך אל תבניות נתמכות/Supported Formats.
איזה פורמטים מופיעים לך במלבן התחתון? האם DTS-HD ו-Dolby TrueHD מופיעים שם?
- כפתור ימני על אייקון הווליום של מערכת ההפעלה.
- בחר בהתקני השמעה / Playback Devices
- בחר במאפיינים/Properties של יציאת ה-HDMI.
- לך אל תבניות נתמכות/Supported Formats.
איזה פורמטים מופיעים לך במלבן התחתון? האם DTS-HD ו-Dolby TrueHD מופיעים שם?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה מנגן קבצי MKV או קבצי M2TS?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אתה בטוח שקבצי ה-MKV מכילים DTS-HD ולא DTS?
בד"כ קבצי M2TS הם אלו המכילים DTS-HD.
תנסה לנגן את הקבצים עם Boxee (תגדיר בבוקסי שאתה בחיבור דיגיטלי ויש לך יכולת ל-DTS-HD ו-Dolby TrueHD).
בד"כ קבצי M2TS הם אלו המכילים DTS-HD.
תנסה לנגן את הקבצים עם Boxee (תגדיר בבוקסי שאתה בחיבור דיגיטלי ויש לך יכולת ל-DTS-HD ו-Dolby TrueHD).
ניסיתי עם הבוקסי אבל הסרטים מקרטעים גם ב-720P וגם ב1080P . נראה לי משהו לא הגיוני כי יש לי חומרה חזקה (מעבד Q6600) ולוח M חזק DS3 וכרטיס מסך HD6670. בנוסף ב-XBMC וב-POWERDVD גם קבצים של 1080 וגם סרטי בלוריי מלאים עולים חלק ללא בעיות וקרטועים ורק בבוקסי יש קרטועים חזקים ובנוסף הוא לא מזהה את קידוד הקול של הסרטים שיש בהם DTS HD.
הגדרתי כמו שרשמת אבל עדיין ישנה בעייה....
הגדרתי כמו שרשמת אבל עדיין ישנה בעייה....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם הורדת והתקנת דרייבר עדכני לכרטיס המסך מהאתר של AMD (ולא מהדיסק שהגיע עם הכרטיס או מעדכונים של מיקרוסופט)?
אם כן ועדיין לא עובד, לדעתי כדאי לנסות את הנגן MPC HC בשילוב עם FFDShow Audio.
תנסה להתקין ולהגדיר את ה-MPC HC, על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כולל נספחים 1 ו-2 החשובים לפורמטי האודיו המתקדמים.
אם כן ועדיין לא עובד, לדעתי כדאי לנסות את הנגן MPC HC בשילוב עם FFDShow Audio.
תנסה להתקין ולהגדיר את ה-MPC HC, על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כולל נספחים 1 ו-2 החשובים לפורמטי האודיו המתקדמים.