מתלבט בין שרת ביתי לבין NAS (קנוי או בנייה עצמית)
שלום לכולם, עד היום היה לי סטרימר בלבד ועליו שמרתי את שלל הסרטים / סדרות / תמונות וכו' לצערי המקום עליו מתחיל להיגמר ומזה זמן רב אני כבר פוזל לעבר פתרון של NAS / שרת.
מרב השימוש שלי הוא לאחסון וידאו, אך אני מאחסן גם קבצים חשובים וכן תמונות שיקרות מאוד לליבי. עתה כשה-HDD שבסטרימר קרוב להיות מלא אני החלטתי למצוא פתרון לטווח ארוך וכאן אני פונה אליכם, מה בעצם עדיף ? NAS או שרת ביתי קטן ?
ראיתי פתרונות מובנים של SYNOLOGY ו-QNAP שנראים מאוד נחמדים אבל גם עולים הרבה כסף (בעיקר פזלתי לכיוון ה-411J של סיינולוג'י). מה שכן לא בטוח בכלל שאני זקוק ל-RAID שלשם כך נועדו המכשירים הללו (למיטב הבנתי). אופציה נוספת היא שרת מיקרו של HP שראיתי שעולה מחיר הגיוני. מעבר לזה האופציה השלישית שחשבתי עליה היא לבנות שרת/NAS לבד באמצעות לוח אם ומעבד E350 של AMD (סדרת FUSION).
סה"כ המערך צריך להיות נגיש, להיות מסוגל להזרים וידאו באיכות HD לפופקורן A210 ואני אשמח אם הוא גם ישמש כשרת הורדות ויהיה נגיש לי גם כשאני לא בבית.
יש למישהו המלצות ?
תודה, דרור.
מרב השימוש שלי הוא לאחסון וידאו, אך אני מאחסן גם קבצים חשובים וכן תמונות שיקרות מאוד לליבי. עתה כשה-HDD שבסטרימר קרוב להיות מלא אני החלטתי למצוא פתרון לטווח ארוך וכאן אני פונה אליכם, מה בעצם עדיף ? NAS או שרת ביתי קטן ?
ראיתי פתרונות מובנים של SYNOLOGY ו-QNAP שנראים מאוד נחמדים אבל גם עולים הרבה כסף (בעיקר פזלתי לכיוון ה-411J של סיינולוג'י). מה שכן לא בטוח בכלל שאני זקוק ל-RAID שלשם כך נועדו המכשירים הללו (למיטב הבנתי). אופציה נוספת היא שרת מיקרו של HP שראיתי שעולה מחיר הגיוני. מעבר לזה האופציה השלישית שחשבתי עליה היא לבנות שרת/NAS לבד באמצעות לוח אם ומעבד E350 של AMD (סדרת FUSION).
סה"כ המערך צריך להיות נגיש, להיות מסוגל להזרים וידאו באיכות HD לפופקורן A210 ואני אשמח אם הוא גם ישמש כשרת הורדות ויהיה נגיש לי גם כשאני לא בבית.
יש למישהו המלצות ?
תודה, דרור.
נערך לאחרונה על ידי Ni-Knight ב 02/10/2011 23:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אם אתה לא רוצה Raid, פתרון טוב יכול להיות ZFS. הוא יותר יעיל מרייד בקבצים קטנים, מאפשר לא לשכפל ספריות מסויימות (כך למשל, אפשר לא לשכפל את ספריית הוידאו כדי לא לבזבז מקום על שכפול סרטים בנפחים גדולים, אבל כן לשכפל את ספריית התמונות כדי שיהיו מאובטחות יותר) ונחשב לפתרון טוב באופן כללי. בשבילו צריך מחשב ייעוד, או שרת קנוי או משהו שתבנה. freenas משתמשת בו, ואפשר גם להכניס אותו לאובונטו עם טיפה התעסקות. אני מתכנן ללכת על אופציה ב' כשאבנה את השרת, אחרי שירגע קצת הבלאגן של מעבר הדירה שבעיצומו אני נמצא.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לוח אם טוב וזול לבנייה עצמית של NAS - ג'יגה-בייט GA-D525TUD. עולה כרגע 370 ש"ח, כולל המעבד, ויש לו 4 חיבורי SATA 2.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני ממליץ לך על DIY
ככה אתה פתוח למערכות הפעלה שונות, אתה לא מוגבל בכמות הדיסקים
מה גם שתוכל בעתיד להחליף לוח ללוחות שיהיו עם יציאות SATA מרובות יותר.
ה E350 ושאר לוחות ה MINI ITX מגיעות עם 2-3 יציאות SATA כאשר 1 מהם כבר תופס הדיסק של מע' ההפעלה
יש כאלו שדוגלים בהרצת מע' הפעלה מ DOK בעיקר FREENAS, אני קצת נגד מניסיון.
לא תצטרך חומרה בשמיים, גם מעבד Dual Core יספיק וכל לוח פשוט, השליטה מתבצעת מרחוק דרך הרשת
מה שכן חשוב מאוד זה סוויץ' ג'יגה 10/100/1000 בלי זה הזרמת הסרטים תהיה איטית מאוד!!
מבחינת מערכת הפעלה אני ממליץ לך על WHS עובד ממש אחלה ומאפשר גישה מכל מקום של העלאה והורדת קבצים מהשרת הביתי
הוא גם מגבה נתונים שנמצאים על שאר המחשבים בבית וגם מאפשר שחזור בעת קריסת המחשבים ועוד דברים נחמדים וטובים.
ככה אתה פתוח למערכות הפעלה שונות, אתה לא מוגבל בכמות הדיסקים
מה גם שתוכל בעתיד להחליף לוח ללוחות שיהיו עם יציאות SATA מרובות יותר.
ה E350 ושאר לוחות ה MINI ITX מגיעות עם 2-3 יציאות SATA כאשר 1 מהם כבר תופס הדיסק של מע' ההפעלה
יש כאלו שדוגלים בהרצת מע' הפעלה מ DOK בעיקר FREENAS, אני קצת נגד מניסיון.
לא תצטרך חומרה בשמיים, גם מעבד Dual Core יספיק וכל לוח פשוט, השליטה מתבצעת מרחוק דרך הרשת
מה שכן חשוב מאוד זה סוויץ' ג'יגה 10/100/1000 בלי זה הזרמת הסרטים תהיה איטית מאוד!!
מבחינת מערכת הפעלה אני ממליץ לך על WHS עובד ממש אחלה ומאפשר גישה מכל מקום של העלאה והורדת קבצים מהשרת הביתי
הוא גם מגבה נתונים שנמצאים על שאר המחשבים בבית וגם מאפשר שחזור בעת קריסת המחשבים ועוד דברים נחמדים וטובים.
Kobi D
תודה לכולם, אני באמת נוטה יותר לכיוון בנייה עצמית. מבחינת חומרה חשבתי על מעבד+לוח אם: E350-USB3 (הייתי לוקח את הD525 אבל אני אשמח גם לכניסת USB 3, אם למישהו יש המלצה אחרת אני אשמח לשמוע). בנוסף אני קצת תוהה לגבי המארז, למישהו אולי יש המלצה, ראיתי את A30 ARMOR של TT שנראה נחמד אבל לא הכי זול, חשוב לי שיהיה מקום לפחות לשלושה כוננים ואני בהחלט אשמח אם המארז יהיה קטן וניתן יהיה למקם אותו בסלון, יש למישהו רעיון ?
מבחינת ספק כח (בהנחה שלא מגיע עם המארז) אני מניח שלא צריך משהו מפלצתי כי אני רואה שרוב המארזים מגיעים עם ספקים קטנטנים, מה בכל זאת המינימום המומלץ ?
תודה,
דרור.
מבחינת ספק כח (בהנחה שלא מגיע עם המארז) אני מניח שלא צריך משהו מפלצתי כי אני רואה שרוב המארזים מגיעים עם ספקים קטנטנים, מה בכל זאת המינימום המומלץ ?
תודה,
דרור.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אפשר להוסיף לו USB 3.0 ראה את הדיון פה = http://www.hometheater.co.il/vt145485.% ... CI-USB-3-0
לגבי מארז = http://www.chenbro.com/corporatesite/pr ... hp?sku=167 אתה תשמע עליו יותר בהמשך
אבל אפשר גם לקחת מארז MATX קטן רגיל שפשוט גדול יותר אבל זול בהרבה
לגבי מארז = http://www.chenbro.com/corporatesite/pr ... hp?sku=167 אתה תשמע עליו יותר בהמשך
אבל אפשר גם לקחת מארז MATX קטן רגיל שפשוט גדול יותר אבל זול בהרבה
אם כבר NAS אז רצוי מארז שיכיל כמות של דיסקים קשיחים
http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5499
מכיל 9 דיסקים !!!
מכיל 9 דיסקים !!!
Kobi D
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
האם חשבת על האפשרות לקחת סתם מחשב ישן שיש לו תקשורת של 1G ולהגדיר אותו כשרת ביתי ועליו לשים את כל הדיסקים?
אני עובד עם הפיתרון הזה כבר יותר משלוש שנים ויש על המחשב הזה שישה דיסקים עם נפח כולל של עשר טרה.
העובדה שהשליטה בשרת היא על ידי מערכת הפעלה מוכרת (WIN 7) נוחה לי מאוד לעבודה שותפת ולתחזוקה מידי פעם.
אני עובד עם הפיתרון הזה כבר יותר משלוש שנים ויש על המחשב הזה שישה דיסקים עם נפח כולל של עשר טרה.
העובדה שהשליטה בשרת היא על ידי מערכת הפעלה מוכרת (WIN 7) נוחה לי מאוד לעבודה שותפת ולתחזוקה מידי פעם.
אבל מה בדיוק הייתרון פה ? אני יכול לבנות משהו יותר טוב בזול, אז למה לקנות אחד מוכן ?idabdari כתב:Hp micro server. פתרון מוכן בעלות סבירה...
אבל אין לי שום צורך בזה, זה הולך לשבת בסלון אז אני מעדיף מארז קטן, יפה ושקט.kobid84 כתב:אם כבר NAS אז רצוי מארז שיכיל כמות של דיסקים קשיחים
מכיל 9 דיסקים !!!...
נשמע מעניין, אז בעצם מה ההבדלים בין ה-D525 ל-E350, יש סיבה ללכת על ה-AMD ? המארז נראה מעולה אבל יש לי הרגשה שהוא גם יקר מאוד.. מה לגבי מארז ITX או MATX, יש משהו מומלץ (שלפחות בנוי לקירור כמו שצריך ולא עולה הון קטן) ?iakovl כתב:אפשר להוסיף לו USB 3.0 ראה את הדיון פה = http://www.hometheater.co.il/vt145485.% ... CI-USB-3-0
לגבי מארז = http://www.chenbro.com/corporatesite/pr ... hp?sku=167 אתה תשמע עליו יותר בהמשך![]()
אבל אפשר גם לקחת מארז MATX קטן רגיל שפשוט גדול יותר אבל זול בהרבה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הסיבה שאני הלכתי על D525 היא מחיר בלבד - 370 ש"ח לעומת כ-600 ש"ח ללוח אם עם E350.
מצד שני - השקעתי במארז היקר של צ'נברו.
מצד שני - השקעתי במארז היקר של צ'נברו.
שכנעתם אותי, משום מה אני מתקשה למצוא זיכרון DDR3 800 MHZ יש משהו חוץ מה-OCZ שבזאפ או שפשוט ללכת עליו ?pixies כתב:הסיבה שאני הלכתי על D525 היא מחיר בלבד - 370 ש"ח לעומת כ-600 ש"ח ללוח אם עם E350.
מצד שני - השקעתי במארז היקר של צ'נברו....
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אפשר לשים גם DDR3 יותר מ-800 הרץ. הוא פשוט לא ירוץ בשיא המהירות שלו.
תודה לכולם,
הזמנתי בסוף את המארז שהומלץ של צ'נברו (כן אני חלש), לוח אם E350 של SAPPHIRE, ו-WD GREEN 2TB כדי להתחיל (כבר יש 1.5 שמחכה לו בבית). כשהוא יגיע אני אחליט כבר לגבי התוכנה למרות שאני די נוטה לכיוון WHS 2011.
דרור.
הזמנתי בסוף את המארז שהומלץ של צ'נברו (כן אני חלש), לוח אם E350 של SAPPHIRE, ו-WD GREEN 2TB כדי להתחיל (כבר יש 1.5 שמחכה לו בבית). כשהוא יגיע אני אחליט כבר לגבי התוכנה למרות שאני די נוטה לכיוון WHS 2011.
דרור.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תתחדש!
נראה איך החנות תתמודד עם עומס ההזמנות של המארז הזה...
נראה איך החנות תתמודד עם עומס ההזמנות של המארז הזה...