זרימה בזמן החליטה משתנה ככל שעובר זמן מהקלייה
-
אקספרסו
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
האם גם אתם נתקלים בשינוי שחל בחליטה באותו קפה .
לדוגמא קפה טרי( יומיים שלושה ) שבא הזנב עכבר יורד בצורה מושלמת !!! וכעבור שבוע מהקלייה משתנה לאט לאט הזנב עכבר, והופך לזנב סוס , בשימוש באותו קפה בדיוק , ומצריך שינוי טחינה דקה יותר , כדי שהזליגה תחזור לזליגה טובה .
נורמלי ??? או שהמטחנה אשמה !!!
לדוגמא קפה טרי( יומיים שלושה ) שבא הזנב עכבר יורד בצורה מושלמת !!! וכעבור שבוע מהקלייה משתנה לאט לאט הזנב עכבר, והופך לזנב סוס , בשימוש באותו קפה בדיוק , ומצריך שינוי טחינה דקה יותר , כדי שהזליגה תחזור לזליגה טובה .
נורמלי ??? או שהמטחנה אשמה !!!
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
נורמאלי לחלוטין ואין שום בעיה במטחנה.
צריך לנסות ולשמור את הקפה במקום אטום ויבש (וחשוך) ככל האפשר כדי להאריך במעט את חייו אבל עדיף תמיד לקלות כמות ל 3-4 ימים וזהו.
בדרך כלל לאחר 48 שעות הקפה בשיאו וזה נמשך עוד יומיים בערך, עם קליית תוף העסק אמור להאריך יותר ...
צריך לנסות ולשמור את הקפה במקום אטום ויבש (וחשוך) ככל האפשר כדי להאריך במעט את חייו אבל עדיף תמיד לקלות כמות ל 3-4 ימים וזהו.
בדרך כלל לאחר 48 שעות הקפה בשיאו וזה נמשך עוד יומיים בערך, עם קליית תוף העסק אמור להאריך יותר ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
אקספרסו כתב:הזנב עכבר, והופך לזנב סוס...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
אחרי עוד שבוע תקבל גם זנב סוס שרץ ברוח ומתפזר לכל כיוון...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
ככל שהקפה מתיישן הוא מתייבש ודורש טחינה דקה יותר. נורמלי. אגב ביומיים שלושה שמיד לאחר הקליה הזרימה תשתנה לך בגלל מפלים של קרמה
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אם כבר מדברים על היומיים-שלושה הראשונים, לא ברור לי למה כשהקליה ממש טריה (ביום הקליה או למחרת) אני צריך טחינה יותר *דקה*.
שמתי לב שאם אני טוחן בגובה הרגיל, הקפה זורם במהירות מאוד מאוד גבוהה - מעבר לבועות האויר מה-CO2.
אולי זה קשור לכך שיש הרבה CO2 בקפה?
אבל איך בדיוק?
שמתי לב שאם אני טוחן בגובה הרגיל, הקפה זורם במהירות מאוד מאוד גבוהה - מעבר לבועות האויר מה-CO2.
אולי זה קשור לכך שיש הרבה CO2 בקפה?
אבל איך בדיוק?
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
מעניין - לא ניסיתי הרבה לשתות אחרי קלייה אבל אולי משהו באי פליטה של ה CO2 מונע מהשומנים להתמוסס ולכן הקפה מצריך טחינה דקה יותר. אולי אחרי יום יומיים ה CO2 שנפלט כבר לא מפריע לשומנים.moti_r כתב:אם כבר מדברים על היומיים-שלושה הראשונים, לא ברור לי למה כשהקליה ממש טריה (ביום הקליה או למחרת) אני צריך טחינה יותר *דקה*....
אלו בדיוק הדברים שאין לנו מספיק ידע עליהם - זה חלק מכל מה שקורה לקפה תוך כדי הקלייה ואחריה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Baristafe
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 21
רגע אבל בכל זאת לא מתחשק לבצע קליה כל 4 ימים, אנחנו קצת מחמירים כאן לא? ניתן להשתמש בקפה גם מעבר לזמן המדובר.
ארנון שופמן - בריסטפה
www.baristafe.co.il
www.baristafe.co.il
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
בקליית אוויר - אפשר להשתמש אחרי יום, אידיאלי אחרי יומיים ומחזיק מקסימום שבוע.Baristafe כתב:רגע אבל בכל זאת לא מתחשק לבצע קליה כל 4 ימים, אנחנו קצת מחמירים כאן לא? ניתן להשתמש בקפה גם מעבר לזמן המדובר....
קירור מהיר אחרי הקלייה ואחסון בתנאים הטובים ביותר האפשריים עוזרים מאוד.
אני משתדל לקלות בערך פעם בחמישה-שישה ימים. בדר"כ, באותו יום שאני קולה, הקפה הקודם כבר לא בשיאו.
- Baristafe
-
- עוסק בתחום קפה

- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

קלייה של מכונת פופקורן אחרי שבוע כבר גמורה. זה אמנם עובר בקפוצי'נו, אבל אין סיכוי לקבל מזה אספרסו טוב.Baristafe כתב:אני קולה לשבועיים בד"כ...
- Baristafe
-
- עוסק בתחום קפה

- joncafe
-
- גורו קפה

- תגובות: 2335
מסכים. החוויה שלי מהקלייה עם הג׳ין דומה.קרמריקה כתב:בקליית אוויר - אפשר להשתמש אחרי יום, אידיאלי אחרי יומיים ומחזיק מקסימום שבוע.
קירור מהיר אחרי הקלייה ואחסון בתנאים הטובים ביותר האפשריים עוזרים מאוד.
אני משתדל לקלות בערך פעם בחמישה-שישה ימים. בדר"כ, באותו יום שאני קולה, הקפה הקודם כבר לא בשיאו....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אם הייתי יכול, הייתי קולה כל יוםBaristafe כתב:רגע אבל בכל זאת לא מתחשק לבצע קליה כל 4 ימים, אנחנו קצת מחמירים כאן לא? ניתן להשתמש בקפה גם מעבר לזמן המדובר....
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
מה קולה איתך?moti_r כתב:אם הייתי יכול, הייתי קולה כל יוםBaristafe כתב:רגע אבל בכל זאת לא מתחשק לבצע קליה כל 4 ימים, אנחנו קצת מחמירים כאן לא? ניתן להשתמש בקפה גם מעבר לזמן המדובר.......
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא רק זה, אלא שגם הייתי מכין כל שעה אספרסו/קפוצ'ינו, אם רק הייתי יכול לשתות אותו.
בכלל, נראה לי שאני צריך לעבוד בבית קפה קצת, כדי להוציא את הג'וק (וגם ללמוד איך עובדים בבית קפה, כי אין לי ספק שאני אהיה בריסטה ממש גרוע בהתחלה. יש הבדל ענק בין לחלוט כוס קפה בבית לבין עבודה בלחץ).
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

מצחיק מה שאתה אומר.. לא מזמן התנדבתי להחליף לחצי שעה את הבריסטה בארוע של חברים.moti_r כתב:![]()
לא רק זה, אלא שגם הייתי מכין כל שעה אספרסו/קפוצ'ינו, אם רק הייתי יכול לשתות אותו.
בכלל, נראה לי שאני צריך לעבוד בבית קפה קצת, כדי להוציא את הג'וק (וגם ללמוד איך עובדים בבית קפה, כי אין לי ספק שאני אהיה בריסטה ממש גרוע בהתחלה. יש הבדל ענק בין לחלוט כוס קפה בבית לבין עבודה בלחץ)....
אמנם יש לי ניסיון מלפני כמעט עשור בעבודה בבית קפה, אבל תאמין לי, תוך 5 דקות אתה לגמרי בעניינים, ועבור רוב האנשים זה כנראה יהיה האספרסו הטוב ביותר שהם שתו.
(זאת כמובן בתנאי שיש לך שליטה על הקפה, דרגת הטחינה והמכונה - אחרת אתה סתם לוחץ על הכפתור).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני אשמח לנסות איפשהו!
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
אני רשמתי.moti_r כתב:אני אשמח לנסות איפשהו!...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....