המלצה - כרטיס קול חיצוני MAYA U5 (משמש גם כ-DAC)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
rgrg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

מזה תקופה אני צופה מהצד.
הייתי פעיל בעיקר בפורומי HTPC בחו"ל, אך שמחתי לגלות שהקהילה בארץ מתפתחת, עוזרת ומסייעת -
ולכן החלטתי להצטרף כמשתתף פעיל גם כן.

ראשית, אקדים ואומר שאני מאמין גדול ביחס עלות-תועלת.
תמיד ניתן לרכוש מוצרי premium ומוצרי high-end, אך בהעידר ניצול נכון,
יהיה הדבר שקול לרכישה של פרארי שתעמוד בחניה (או לכל היותר עבור קניות במכולת)
הדבר נכון מבחינתי - עבור חומרה, אביזרים נלווים, מגברים, אוזניות, רמקולים (ועוד דברים נוספים בחיים)

המוצר עליו בחרתי להמליץ הינו כרטיס קול חיצוני של מותג שאולי מוכר לחלקכם AUDIOTRAK -
המיוצר ע"י יצרן קוריאני בשם Gyrocom, המייצר מוצרים מופלאים ביחס העלות והתמורה בגינם.

MAYA U5

תמונה

למי מתאים המוצר? (או, למה כרטיס קול חיצוני)

* למי שזקוק ל-DAC (ממיר אות אנלוגי לדיגיטלי) - למעשה מדובר במגבר זעיר, המסוגל לספק 110dB נקי, ללא רעשים או עיוותים. כך שגם מי שאינו מחובר לרסיבר יוכל להנות מסיגנל נקי.

* מגבר לאוזניות - משמש לחיבור אוזניות הדורשות הגברה רצינית - ישירות מכרטיס הקול. ללא רעשי רקע, קליקים, קראקים ושאר תופעות נלוזות הנגרמות בגלל תכנון לקוי של מעגלים חשמליים. (למשל רעש ה-hiss, כאשר מגבירים את הווליום ברמקולים גם כאשר לא מתנגן שום דבר ברקע). למעשה, בכרטיס זה בשל המרה ישירה מ-USB אין תופעות מסוג זה כי האות המקורי הינו דיגיטלי)

* למי שזקוק לכניסות ויציאות זמינות (לכרטיס זה כניסות ויציאות המסוגלות לעבור בו זמנית - גם דיגיטליות - Optical In/Optical out - וגם אנלוגיות - Analog 5.1, Headphone, Mic, Line in).

* למי שמעוניין בפתרון נייד וקל לסאונד איכותי יותר למערכות HTPC קיימות (כגון GIADA) או בחיבור לפטופ למערכות סאונד גדולות יותר (חיבור ישיר לרסיבר או למערכת רמקולים למחשב 5.1).

ועוד ועוד.

מימדים פיזיים

המוצר קטן וקומפקטי במיוחד. בעל מידות של 10x6x2 ס"מ.

תמונה

איכות ההרכבה שלו טובה ואיכותית. (בכל זאת, מיוצר בקוריאה ולא בסין)
פלסטיק איכותי, פלאגים עמידים במיוחד - אינו מתחמם בכלל.
(פרט חשוב משום שחום יוצר תופעות לוואי לא רצויות המשפיעות על איכות הסאונד)

קצת נתונים טכניים
את הצ'יפסט בכרטיס אני אישית מאוד אוהב.
מדובר בצ'יפסט של VIA (קודק VT1728A)בעיקר מסיבות של יציבות התוכנה ועבודה "חלקה".
הדרייבר הינו מסדרת EnvyUSB - והן יכולת העיבוד והן יכולת העומס של הדרייבר - מהיציבות שראיתי.

בדרייבר עבור מערכות ההפעלהWindows 7 וויסטה ישנה הטמעה מצויינת של QSound (למשל XQ, Qsizzle ו-QRumble המשפיעים על הצליל בצורה מופלאה (נבדקו בהנאה במספר מהאוזניות שלי fכגון סנהייזר, גרדו, יאמאהה, KOSS ועוד - ולכולן הצליח הכרטיס לדחוף הרבה מאוד נפח בצליל.

[img2=550x265]http://img31.imageshack.us/img31/5876/14qsound.png[/img2]

אני באופן אישי לא אוהב הוצאה של הסאונד ב-HDMI דרך הדרייבר של כרטיסי המסך - ולכן מעדיף עדיין לבצע זאת בחיבור אופטי לרסיבר. בחיבור לרסיבר - הכרטיס תומך ב-AC3 Pass Through - כך שהאות מועבר כמו שהוא.

החיסרון העיקרי של הכרטיס אינו נובע מהכרטיס עצמו, אלא מממשק החיבור שהוא USB 2.0 - ולכן מסוגל להעביר 16bit/24bit ולחילופין 44.1kHz/48kHz.

אולם - היתרון העצום שלו כמי שניחן ביכולת SNR גבוהה במיוחד (Signal Noise Ratio) של 110dB גרמה לי לזנוח את מגבר האוזניות הקיים שלי - ולשמוע ישירות בו, במקביל לשימוש האולטימטיבי בחיבור לרסיבר בתצורה 5.1 קלאסית.

המוצרים של AUDIOTRAK ניתנים לרכישה באתר שלהם או באיביי.
המשלוח הינו חינם - ועוד נשלח בדואר EMS. החבילה מתקבלת בתוך כארבעה ימים. תענוג :D
http://www.audiotrack.net/products/MAYAU5/

תמונה

תמונה

התמונות צולמו על ידי - ואין לי קשר לספק בצורה כזו או אחרת. פשוט אוהב את המוצרים שלהם :wink:

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

נחמד מאוד, מה עם תמיכה ב ASIO אם WASPI? כמו כן קצבי דגימה גבוהים יותר מ 16/44.1 כמו שקיימי כבר לא מעט שם בחוץ?
כל יום לומדים משהו חדש

rgrg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תמיכה ב-ASIO או ב-WASPI זה נחמד.
אבל כמה מאיתנו כבר מרכיבים אולפן הקלטות ממחשב ה-HTPC שלהם? :wink:

לא סתם ההשוואה בהמלצה שלי למכוניות :)
כי יש עדיין אנשים הבטוחים שהם חייבים לרכוש לעצמם לקסוס או אינפיניטי כשבעצם הם נוהגים בטיוטה או ניסאן.

24bit\48kHz זה מספיק לאוזניים המוסיקליות שלי.

הוא עולה חצי מכרטיסי קול אחרים, דוגמת ה- E-MU 0204 - ובעבור הסכום שהוא עולה (69$),
קשה למצוא מגבר אוזניות משתלם יותר ממנו המשמש גם ככרטיס קול יציב ואיכותי.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

זה באמת מחיר מאוד זול ולכן יכול להיות VFM גבוה. אני משתמש ב ASIO לשמיעת מוסיקה ויש הבדל משמעותי. לגבי הקצב דגימה זה עניין אישי אבל נחמד שיש את האפשרות אם אתה פוגש קובץ כזה.
כל יום לומדים משהו חדש

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

מעניין ותודה על הביקורת.
יש לי את ה uDAC (הראשון) של Nuforce ואחד החסרונות שלו הוא שהוא לא משמש ככרטיס להוצאת סאונד רב ערוצי. מכיוון שהם מתומחרים באופן דומה, זו חלופה מעניינת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”