אפשר גם 4-5 זנים למי שיכול להבדיל בכל כך הרבה זנים בו זמנית-אני משתמש מקסימום בארבעה וגם לא תמיד.
אני היתי מוריד את כל הדרום אמריקאים,ומשאיר את הקולומביה או הסרדו בכמות גדולה יותר,מוסיף פלנטיישן וגואטאמלה.
היתי עושה כך.
20% קולומביה.
20% גואטאמלה.
20% פלנטיישן.
20% אפריקאי טנזניה או אחר.
20% סנטה דומינגו.
אם אתה מת על אינדיאן צ'רי,אז תקצץ קצת מהסנטה דומינגו.
פעם הבאה שאתה רוצה לקלות תערובת רבת משתתפים, מומלץ להכין מראש את התערובת, ולסגור יחד כדי לאזן את רמת הלחות. זה מה שקורה עם התערובות הנמכרות ע"י ספקי הקפה הירוק, אנו פשוט לא מייחסים חשיבות לזה, אבל בתערובת יש זנים בכל מיני רמות לחות, שזמן הייבוש והזמן האופטימאלי הדרוש לקלייתם, שונה. כשקולים תערובת שנמכרה לנו בשקית, האיזון הושג, והשפעת הלחות על הזנים גם היא מתאזנת.
אדי
באופן עקרוני אני קולה חד זני ועושה את התערובות כשהקפה קלוי - יהייה נחמד לנסות להכין את התערובת מבעוד מועד
זאת כמובן בתנאי שרמת הלחות בין הפולים תהייה זהה.
coffeeaddict כתב:פעם הבאה שאתה רוצה לקלות תערובת רבת משתתפים, מומלץ להכין מראש את התערובת, ולסגור יחד כדי לאזן את רמת הלחות. זה מה שקורה עם התערובות הנמכרות ע"י ספקי הקפה הירוק, אנו פשוט לא מייחסים חשיבות לזה, אבל בתערובת יש זנים בכל מיני רמות לחות, שזמן הייבוש והזמן האופטימאלי הדרוש לקלייתם, שונה. כשקולים תערובת שנמכרה לנו בשקית, האיזון הושג, והשפעת הלחות על הזנים גם היא מתאזנת.
אדי
coffeeaddict כתב:פעם הבאה שאתה רוצה לקלות תערובת רבת משתתפים, מומלץ להכין מראש את התערובת, ולסגור יחד כדי לאזן את רמת הלחות. זה מה שקורה עם התערובות הנמכרות ע"י ספקי הקפה הירוק, אנו פשוט לא מייחסים חשיבות לזה, אבל בתערובת יש זנים בכל מיני רמות לחות, שזמן הייבוש והזמן האופטימאלי הדרוש לקלייתם, שונה. כשקולים תערובת שנמכרה לנו בשקית, האיזון הושג, והשפעת הלחות על הזנים גם היא מתאזנת.
אדי
...
אדי מאוד מעניין מה שאתה אומר.
קלייה הבאה אני בודק את זה. כמה זמן מראש לדעתכם כדאי להכין את התערובת? בכלי אטום?
ברור לי שמגע אינטימי בין פולים מזנים ומדינות שונים, יביא לאחר זמן מספיק ארוך להשוואה ברמות הלחות. זה פשוט מניסיון, כשקונים תערובת מוכנה אצל איבגי, אמיגו או ספורה, התערובת יושבת זמן ממושך בשקית אטומה, וכך כשאנו קולים אותה לא נתקלים בהבדלים וברמות קלייה עם שוני קיצוני. גם יונתן מכין מראש את התערובת שלו בשקית אחת ובכמות גדולה. אני קולה זנים נפרדים, אבל כשרכשתי מבנות ספורה באחד המבצעים את התערובת שלהן, גם שם זכור לי שלא הבחנתי בשינויים לאחר קלייה למרות שהיו שם בפירוש זנים שונים.
בברכה
אדי
נראה לי שמי שמוכר תערובת גם קולה אותה ויודע שרמת הלחות והקושי של כל מרכיב בתערובת לא גדול מדי.
לא ישימו פולים סופר סופר קשים עם רובוסטה סופר אוורירית אלא אם רוצים את הפולים ה"קלים" יותר קלויים כהה יותר מהשאר.