רמקול סנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ralamru פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום ושנה טובה לחברי הפורום.

אומרים שרמקול סנטר הוא הרמקול החשוב ביותר במערכת קולנוע ביתית ורציתי לדעת למה?
רמקול סנטר לפי מה שהבנתי אחראי רק על דיבור...אז מה חשוב בו?
אני טס בקרוב לארה"ב ומתכוון להביא רמקול,אני מתלבט בין שני רמקולים:
POLK AUDIO RM7 או POLK AUDIO CS10.
אם איכותם שווה אז אקח את ה-RM7 כי הוא חצי בגודלו מה-CS10 ובארה"ב כל פאונד חשוב...
אשמח לקבל חוות דעת על רמקולים אלו.
כרגע יש לי רמקולים קדמיים POLK AUDIO MONITOR 30 וסנטר קטן JBL ממערכת קולנוע ביתית 5.1שקניתי לפני 6 שנים
מה-DUTY FREE שדורש החלפה...
אם יש לכם המלצה על רמקול אחר אשמח לשמוע,התקציב שלי עד 150$.
תודה.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #2 

ralamru כתב: רמקול סנטר לפי מה שהבנתי אחראי רק על דיבור...אז מה חשוב בו?
תודה.
...
ממש לא אחראי רק על הדיבור. אם שמעת פעם סנטר גדול שיורד נמוך אז אתה תבין שהוא אחראי על המון תדרים בסרט.

בכל מקרה , לדעתי הרמקול החשוב ביותר לק"ב הוא הסאב וופר. כי רק הוא מגיע לתדרים שאין בשום רמקול אחר
ופשוט לא תשמע ( או תרגיש ) אותם בלעדיו. בלי סנטר אמנם החוויה נפגמת מעט אבל רק לצופים שלא נמצאים במרכז.

לגבי איזה סנטר לקנות ? בתקציב שלך זה קצת בעייה ואולי עדיף בינתיים בלי מאשר לקנות זול ולהצטער.
אם הייתי קונה , אז רק את הסנטר מאותה סדרה של הקדמיים שלך. לא יודע כמה הוא עולה אבל אם אין לך תקציב אל תקנה בכלל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

תחשוב על זה ככה - ביישומים של ק"ב, לכל ערוץ יש את התפקיד שלו:

1. הסנטר משמיע לך את כל מה שקורה על המסך. לרוב מדובר על משהו כמו 80% מכל הצלילים בסרט.

2. הקדמיים משמיעים לך בד"כ את הפסקול (מוזיקת רקע לסרט), וכן את כל האפקטים שמתרחשים מלפנים, אך מחוץ למסך (דלת נטרקת, חרב עפה וכו'...)

3. האחוריים משמיעים לך את כל האפקטים שקורים מחוץ למסך, ולא מלפנים (עוד דלתות נטרקות, תרמילי כדורים נופלים לרצפה בסרט אקשן, מכוניות נעקפות בסצנות של מרדפים וכן הלאה...)

4. הסאב וופר אחראי לכל הצלילים הנמוכים, לא משנה מאיפה הם מגיעים לכאורה (כי צלילים נמוכים הם "חסרי-כיוון", כלומר המוח האנושי לא מסוגל לפענח מאיפה סדיוק הם מגיעים...)

לאור כל הנ"ל, די ברור מדוע התגבש הקונצנזוס שהסנטר והסאב הם הרמקולים הכי חשובים למערכת ק"ב. הם פשוט אחראים על רוב הסאונד!
מן הסתם יש אפקטים מדליקים שמגיעים גם מהרמקולים הקדמיים והאחוריים, אבל אלה יותר "גימיקים", ועדיין אין מנוס מהמסקנה הפשוטה שרוב הצלילים מופקים ע"י הסנטר והסאב.

לפיכך, אני מחזק את דבריו של ליאור וממליץ לך בחום להשקיע בסנטר טוב שתואם את הרמקולים שלך. לצורך העניין למיטב הבנתי מדובר על CS1, CS2, CS10 או CS20, ובכל מקרה לא על RM7..!

משלושת הסנטרים הרלוונטיים, ה-CS20 הוא הכי גדול (וכפועל יוצא גם הכי יקר), וה-CS1 הכי חלש מהארבעה. אם יש לך מקום, לך על ה-CS20, אם לא, לך על ה-CS10. אם אתה מוצא רק את ה-CS1/CS2, אז אתה יכול "להתפשר" עליהם (גם כאן ה-2 יותר גדול מה-1) בלי להרגיש יותר מדי רע עם עצמך ;)

מה שכן, מבחינת תמורה למחיר, כנראה שה-CS1 הוא האופציה הכי טובה...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”