המוכר כמובן הצהיר שכל המנגנונים "עובדים מצויין", מה שבמציאות התברר כלא הכי מדוייק......
את הראש שהגיע איתו החלפתי ל- Denon DL-110 עוד לפני שחיברתי לחשמל. אהבתי מאד את העובדה שה- Shell נשלף בפטיפון הזה, ומאפשר להחליף ראשים בקלות. אני משער שבעלי נסיון עם פטיפונים מגחכים עכשיו על ההתלהבות שלי מעניין כ"כ מובן מאליו, אבל זו הפעם הראשונה שאני נתקל ב- Feature הזה. בפטיפון שגדלתי עליו אצל ההורים - CEC פלסטיקי מדגם עלום שם - החלפת ראש היתה סיוט, ותמיד היו חוטים דקיקים שנקרעו והיה צורך להלחים מחדש........
כיוונתי את המשקל לפי הוראות היצרן, ובאמת - הצליל שמתקבל נקי ומפורט, אין זמזומים, שני המנועים (של הפלטה ושל הזרוע) עובדים, הסטרובוסקופ עובד. אבל זה לא אומר שאפשר להתחיל לשמוע תקליטים. בעצם רצוי מאד שלא לעשות זאת...... בגלל כמה בעיות מכניות שקצרה ידי מלפתור:
1. יש התנגדות די גדולה לתנועת הזרוע בשני אזורים לאורך התקליט - בהתחלה ובאמצע בערך. ההתנגדות שם מספיק גדולה כדי שהמחט לא תוכל להמשיך לעקוב אחרי החריצים.
2. הזרוע לא מחוברת כמו שצריך לגוף הפטיפון - יותר מדי חופש תנועה בכיוונים שאין סיכוי שהיצרן התכוון אליהם. לא מצאתי ברגים משוחררים כלשהם, וכנראה מדובר בבעיה יותר רצינית - אולי מיסב שהלך לעולמו, אולי משהו אחר.
3. המנגנון האוטומטי שמחזיר את הזרוע למקום בסיום הנגינה - פשוט מושך אותה (ויש לו כוח, למנגנון הזה!!) מבלי להרים אותה כלל (המנוף הידני, אם זה משנה משהו, עובד). מזל שבדקתי "על יבש", כי אני מניח שמקרה אחד כזה יכול לחסל כל מחט וכל תקליט.......
הוא גם לא מחזיר את הזרוע ממש עד העריסה, אבל זה כבר "בקטנה" בהשוואה לבעיה הקודמת.
4. המנגנון שאמור להנחית בעדינות את הזרוע על השיר הראשון בתחילת נגינה, מפיל אותה בגסות מהעריסה עוד לפני שהגיעה לתחילת התקליט. גם אם המנוף הידני מורם, אפשר לראות שהמנגנון לא מביא את הזרוע עד לתחילת התקליט.
בקיצור - עם חלק מהבעיות אפשר לחיות בשלום, אבל עם האחרות - בשום אופן.
השאלה היא - האם מישהו מכיר מומחה לפטיפונים באזור ראשל"צ (או מרכז הארץ) שיוכל להשמיש ולכייל את המכשיר?