שאלו את השאלה הזו כאן הרבה, אבל לא הצלחתי למצוא תשובה.
השימושים הם כאמור צפיה בעיקר בסדרות שיושבות על המחשב,.
כאשר כרגע יש לי סלון די גדול, אבל זה בטח ישתנה בהמשך.
התקציב - עד 3200 (+- 200 שח)
פיצר נחמד שאני אשמח שיהיה: חיבור רשת על מנת לעשות סטרימינג מהמחשב (בעתיד יקנה סטרימר)
ההתלבטות שלי כרגע היא אחת הטלווזיות של סמסונג (C530, C550) או של פנסוניק (U30, שיש לי כרטיס רשת ממה שהבנתי)
מה דעתכם? עוד משהוא שלא הבנתי הוא שבזאפ תחת סמסונג 40 אינץ יש כ 4-5 דגמים, חלק C530, חלק 550, ולשני הגמים האלה יש עוד תת דגמים. האם יש איזה דגם-תת דגם מומלץ? פנלים מועדפים ? בוסף, באחת הביקורות קראתי שגם לסמסונג יש כרטיס רשת. לאיזה דגם יש ?
קיצור, מי מכיר טלווזיה 40-43 (עדיף 43 :)) שרואים בה טוב HD מהמחשב ושיש לי חיבור רשת (עדיף !)
מחפש טלווזיה 40-43" בעיקר בשביל סרטים וסדרות מהמחשב
אני אענה לך בהקשר לדגמים של סמסונג
סמסונג מגדירה את דגמי הטלויזיה שלה בצורה ברורה:
האות הראשונה בדגם מסמלת את סוג הטלויזיה: U = LED LCD, L = LCD.
האות השניה מסמלת את האיזור בעולם אליו הטלויזיה אמורה להיות משווקת ושלפיו יש/אין בה פיצ'רים מסוימים שמתאימים לאותו איזור: A = Asia+Australia, N = North+South America, E = Europe.
דגמי הפלאזמה של סמסונג מתחילים בPS ולא ניתן לראות את איזור היעד מיד.
אח"כ מופיע גודל הטלויזיה ואחריו השנה(אלינו מגיע באיחור מסוים) בה הושק הדגם: A = 2008, B = 2009, C=2010, D = 2011.
אחרי אות הסדרה מופיע מספר הסדרה: למשל 5, ואחריו תת הסדרה למשל 30. בLED תת הסדרה יהיה תלת-ספרתי.
לדאבוננו היבואן הרשמי של סמסונג בישראל מייבא דגמים שמתאימים לשוק האסייתי, כלומר האות השנייה תהיה A.
סביר להניח שאם תראה דגם שמתחילLE/UE הוא לא מסופק דרך היבואן הרשמי אלא דרך יבואן מקביל.
הדגמים האירופאים הם האופטימליים לישראל אבל טיב האחריות והשירות שנותן יבואן לא רשמי מוטל בספק לכן בד"כ עדיף לקנות דגם שמסופק ע"י היבואן הרשמי.
עד כמה שאני יודע C530 וC550 כבר לא נמכרים ברוב הרשתות הגדולות וD550 מחליף את שניהם.
סיפור הפאנלים הוא עניין מורכב. אתה יכול לקרוא על זה כאן
עד כמה שהבנתי החל מסדרה D היבואן הרשמי התחייב לספק סוג פאנל אחד מסוים עם כל דגם. במילים אחרות אם אני אקנה D650 בחנות שעובדת עם היבואן הרשמי ואתה תקנה D650 בחנות אחרת שעובדת עם היבואן הרשמי בשתי הטלויזיות יהיה אותו פאנל, גם אם מדובר בפאנל פחות טוב.
לגבי כרטיס רשת - הוא נמצא החל מD550. הוא גם קיים בC550 ומעלה אם עוד תוכל למצוא את הסדרה הזאת.
סמסונג מגדירה את דגמי הטלויזיה שלה בצורה ברורה:
האות הראשונה בדגם מסמלת את סוג הטלויזיה: U = LED LCD, L = LCD.
האות השניה מסמלת את האיזור בעולם אליו הטלויזיה אמורה להיות משווקת ושלפיו יש/אין בה פיצ'רים מסוימים שמתאימים לאותו איזור: A = Asia+Australia, N = North+South America, E = Europe.
דגמי הפלאזמה של סמסונג מתחילים בPS ולא ניתן לראות את איזור היעד מיד.
אח"כ מופיע גודל הטלויזיה ואחריו השנה(אלינו מגיע באיחור מסוים) בה הושק הדגם: A = 2008, B = 2009, C=2010, D = 2011.
אחרי אות הסדרה מופיע מספר הסדרה: למשל 5, ואחריו תת הסדרה למשל 30. בLED תת הסדרה יהיה תלת-ספרתי.
לדאבוננו היבואן הרשמי של סמסונג בישראל מייבא דגמים שמתאימים לשוק האסייתי, כלומר האות השנייה תהיה A.
סביר להניח שאם תראה דגם שמתחילLE/UE הוא לא מסופק דרך היבואן הרשמי אלא דרך יבואן מקביל.
הדגמים האירופאים הם האופטימליים לישראל אבל טיב האחריות והשירות שנותן יבואן לא רשמי מוטל בספק לכן בד"כ עדיף לקנות דגם שמסופק ע"י היבואן הרשמי.
עד כמה שאני יודע C530 וC550 כבר לא נמכרים ברוב הרשתות הגדולות וD550 מחליף את שניהם.
סיפור הפאנלים הוא עניין מורכב. אתה יכול לקרוא על זה כאן
עד כמה שהבנתי החל מסדרה D היבואן הרשמי התחייב לספק סוג פאנל אחד מסוים עם כל דגם. במילים אחרות אם אני אקנה D650 בחנות שעובדת עם היבואן הרשמי ואתה תקנה D650 בחנות אחרת שעובדת עם היבואן הרשמי בשתי הטלויזיות יהיה אותו פאנל, גם אם מדובר בפאנל פחות טוב.
לגבי כרטיס רשת - הוא נמצא החל מD550. הוא גם קיים בC550 ומעלה אם עוד תוכל למצוא את הסדרה הזאת.
המון תודה על התגובה.
בעיקרון אני מאוד אוהב את הליין הזה של סמסונג, ואני מתלבט קשות בינו (הדגם של ה 40 אינץ) לדגם של פנאסוניק THL42U30 שעולה 2800 שח.
(לעומת הסמסונג שעולה אותו הדבר, רק לדגם של 40 אינץ.
יש לך המלצה? אני מתחיל לחשוב שבכל מקרה אני אקנה סטרימר בהמשך, אז אני מעדיף ללכת על הדגם שיתן את האיכות צפייה המוצלחת ביותר, באזור ה 3000 שח.
בעיקרון אני מאוד אוהב את הליין הזה של סמסונג, ואני מתלבט קשות בינו (הדגם של ה 40 אינץ) לדגם של פנאסוניק THL42U30 שעולה 2800 שח.
(לעומת הסמסונג שעולה אותו הדבר, רק לדגם של 40 אינץ.
יש לך המלצה? אני מתחיל לחשוב שבכל מקרה אני אקנה סטרימר בהמשך, אז אני מעדיף ללכת על הדגם שיתן את האיכות צפייה המוצלחת ביותר, באזור ה 3000 שח.