מצטער מראש על הפוסט הארוך. הוא כולל קצת סיפור על ההתלבטות בין DVD לסטרימר ובקשה להמלצה על דגם ספציפי, אבל בסוף ריכזתי שאלות קונקרטיות.
לאחרונה נגן ה-DVD שלי שבק חיים. (למרות שכנראה מדובר בקבל שהתפוצץ ושאפשר לנסות לתקן, נראה לי שאנצל את ההזדמנות ואחליף לנגן חדש שמסוגל לתמוך ביותר פורמטים/קודקים).
הנגנים הזולים מאוד קורצים לי (ראיתי במבצע נגן ב-100 ש"ח של חברת neon, אבל לא מצאתי עליו ביקורות).
הבעיה היא שראיתי הרבה ביקורות על כל מיני בעיות בנגנים כאלו. למשל: כתוביות בגודל פונט קטן מידי, נגנים שלא תומכים בפורמטים/קודקים נפוצים, ואפילו קראתי על נגן שמפסיק לנגן באמצע הסרט אם הקובץ מעל 1 ג'יגה.
לא הצלחתי למצוא ביקורות על הנגנים הזולים, ולכן אני מבקש המלצה לנגן DVD פשוט שעושה את העבודה כמו שצריך.
במהלך הקריאה שלי, נתקלתי בהמלצות על נגני DVD שעולים 300+ ש"ח. המחיר הזה נראה לי יקר, גם בהשוואה לנגנים הפשוטים שעולים כ-100 ש"ח, וגם משום שסטרימרים פשוטים עולים רק קצת יותר.
קראתי קצת על סטרימרים ויצאתי מבולבל. נראה שיש המון סוגים, עם בעיות שונות ומשונות לדגמים שונים, כך שצריך לדעת בדיוק מה קונים.
לדוגמה: שמתי עין על הסטרימר הזה: Xtreamer Sidewinder, מהסיבה הפשוטה שהוא זול - במבצעים שונים אפשר לקנות כזה חדש בכ-450 ש"ח.
הבעיה היא שגם איתו יש בעיות: הדגם המוצע הוא למיטב הבנתי בעל קירור פסיבי עם צלעות קירור, ואני חושש מהתחממות. קראתי גם שכאשר מכניסים לתוכו כונן קשיח בעיית ההתחממות גוברת. עוד הבנתי שכבר לא מוציאים לו עדכוני firmware, וגם יצאה גרסה חדשה שלו (sidewinder 2) שהיא טובה יותר ועולה בחו"ל כ-100 יורו, כך שקצת חבל לקנות מכשיר כזה כשכבר יש לו מחליף. מצד שני הוא יהיה קצת בזבוז מבחינתי כי אני אשתמש בו כנגן עם disk on key, ולא מתכנן כרגע לחבר לרשת, וגם לא לשים דיסק קשיח בשלב הראשון.
אשמח לקבל המלצה על סטרימר שעושה את העבודה בצורה טובה (עם דגש על עבודה חלקה מ-disk on key).
שורה תחתונה:
הדרישות שלי פשוטות למדי:
אני צריך נגן DVD או סטרימר שמנגן סרטים בפורמטים/קודקים המקובלים בצורה טובה, עם כתוביות בגודל פונט נורמלי (עדיף שגם אם שם קובץ הכתוביות שונה משם הסרט יהיה ניתן לטעון אותן).
כרגע החיבור יהיה לטלויזיית CRT פשוטה, ולא יהיה חיבור לרשת.
התקציב גמיש, אבל אני מעדיף לא להשקיע הרבה כסף על יכולות שלא אנצל כרגע (אם בעוד שנתיים אקנה טלויזיה נורמלית תמיד אוכל לקנות גם נגן/סטרימר חדש).
אשמח גם לקבל עצה לגבי מה עדיף - האם DVD יעשה את העבודה או שסטרימר עדיף.
תודה מראש לעוזרים, וכל הכבוד למי שטרח וקרא עד פה...
חג שמח ושנה טובה לכולם.