התלבטות: נגן DVD או סטרימר + מבקש המלצה על דגם ספציפי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
KZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

מצטער מראש על הפוסט הארוך. הוא כולל קצת סיפור על ההתלבטות בין DVD לסטרימר ובקשה להמלצה על דגם ספציפי, אבל בסוף ריכזתי שאלות קונקרטיות.

לאחרונה נגן ה-DVD שלי שבק חיים. (למרות שכנראה מדובר בקבל שהתפוצץ ושאפשר לנסות לתקן, נראה לי שאנצל את ההזדמנות ואחליף לנגן חדש שמסוגל לתמוך ביותר פורמטים/קודקים).
הנגנים הזולים מאוד קורצים לי (ראיתי במבצע נגן ב-100 ש"ח של חברת neon, אבל לא מצאתי עליו ביקורות).
הבעיה היא שראיתי הרבה ביקורות על כל מיני בעיות בנגנים כאלו. למשל: כתוביות בגודל פונט קטן מידי, נגנים שלא תומכים בפורמטים/קודקים נפוצים, ואפילו קראתי על נגן שמפסיק לנגן באמצע הסרט אם הקובץ מעל 1 ג'יגה.
לא הצלחתי למצוא ביקורות על הנגנים הזולים, ולכן אני מבקש המלצה לנגן DVD פשוט שעושה את העבודה כמו שצריך.

במהלך הקריאה שלי, נתקלתי בהמלצות על נגני DVD שעולים 300+ ש"ח. המחיר הזה נראה לי יקר, גם בהשוואה לנגנים הפשוטים שעולים כ-100 ש"ח, וגם משום שסטרימרים פשוטים עולים רק קצת יותר.
קראתי קצת על סטרימרים ויצאתי מבולבל. נראה שיש המון סוגים, עם בעיות שונות ומשונות לדגמים שונים, כך שצריך לדעת בדיוק מה קונים.
לדוגמה: שמתי עין על הסטרימר הזה: Xtreamer Sidewinder, מהסיבה הפשוטה שהוא זול - במבצעים שונים אפשר לקנות כזה חדש בכ-450 ש"ח.
הבעיה היא שגם איתו יש בעיות: הדגם המוצע הוא למיטב הבנתי בעל קירור פסיבי עם צלעות קירור, ואני חושש מהתחממות. קראתי גם שכאשר מכניסים לתוכו כונן קשיח בעיית ההתחממות גוברת. עוד הבנתי שכבר לא מוציאים לו עדכוני firmware, וגם יצאה גרסה חדשה שלו (sidewinder 2) שהיא טובה יותר ועולה בחו"ל כ-100 יורו, כך שקצת חבל לקנות מכשיר כזה כשכבר יש לו מחליף. מצד שני הוא יהיה קצת בזבוז מבחינתי כי אני אשתמש בו כנגן עם disk on key, ולא מתכנן כרגע לחבר לרשת, וגם לא לשים דיסק קשיח בשלב הראשון.
אשמח לקבל המלצה על סטרימר שעושה את העבודה בצורה טובה (עם דגש על עבודה חלקה מ-disk on key).

שורה תחתונה:
הדרישות שלי פשוטות למדי:
אני צריך נגן DVD או סטרימר שמנגן סרטים בפורמטים/קודקים המקובלים בצורה טובה, עם כתוביות בגודל פונט נורמלי (עדיף שגם אם שם קובץ הכתוביות שונה משם הסרט יהיה ניתן לטעון אותן).
כרגע החיבור יהיה לטלויזיית CRT פשוטה, ולא יהיה חיבור לרשת.
התקציב גמיש, אבל אני מעדיף לא להשקיע הרבה כסף על יכולות שלא אנצל כרגע (אם בעוד שנתיים אקנה טלויזיה נורמלית תמיד אוכל לקנות גם נגן/סטרימר חדש).
אשמח גם לקבל עצה לגבי מה עדיף - האם DVD יעשה את העבודה או שסטרימר עדיף.

תודה מראש לעוזרים, וכל הכבוד למי שטרח וקרא עד פה... :)
חג שמח ושנה טובה לכולם.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #2 

אקסטרימר סייד ווינדר יעשה בעבורך את העבודה
קירור פאסיבי ללא מאוורר מבטיח שקט מהמוצר בזמן עבודה - אין לך מה לחשוש מטמפרטורות עבודה, אם אתה מתכנן לרכוש הרד דיסק פנימי אזי עדיפות להרד דיסק שלא צורך הרבה חשמל לדוגמה WD מהסדרה הירוקה.
הצעה לך היא להשקיע את הכסף שהתכוונת לשים על כונן פנימי לשם קניית כונן חיצוני שישרת אותך להכל כולל הכל והוא לא יתחמם כי הוא יהיה בחוץ... תמיד עדיף סטרימר על פני נגן דיוידי עם הגבלות של מפענחים ורזולוציות... אם התמיכה בעברית לא חשובה לך אפשר למצוא באייבי אחלה סטרימרים ללא חיבור לרשת ובלי תמיכה בעברית בסביבות ה-200 ש"ח שאוכלים MKV לארוחת בוקר :))

tamirl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

שים לב רק לנקודה אחת - בסטרימרים (לרוב) אין כונן DVD כך שאם יש לך ספריית DVD לא תוכל להשתמש בה.
אפשר לחבר כונן DVD חיצוני אבל זה יעלה עוד קצת כסף.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #4 

KZ
יש את האקסטרימר DVD, קראת עליו? הוא עולה יותר אבל בהחלט שווה את זה - גם סטרימר וגם דיוידי שיודע לפענח MKV...

KZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה על התגובות.

- התמיכה בעברית חשובה לי (בתפריטים לא, אבל חשוב מאוד שתהיה תמיכה בכתוביות בעברית).
- אני חושב שבשנתיים האחרונות לא יצא לי לנגן אפילו סרט אחד מדיסק DVD מקורי, כך שלוותר על כונן ה-DVD לא אמור להיות בעייתי.
- אני מעדיף לא להוציא יותר כסף רק בשביל האפשרות לנגן דיסק DVD, ולכן האקטרימר DVD לא נראה לי כל כך.

שאלות נוספות:
- האם ה-sidewinder יודע לפענח MKV ללא בעיה?
- האם הוא יודע לנגן DVD מתוך קובץ image כלשהו? או אולי מתוך ספריה של קבצים (כמו זו שה-dvd decrypter יוצר)? (כי אם כן, אז אין בעיה להמיר את הדיסקים DVD שלי לפורמט כזה ולנגן גם אותם בסטרימר).
- האם לא כדאי לחכות ל-sidewinder 2 ? (לא הצלחתי למצוא צפי כלשהו למועד הגעתו לארץ)

tamirl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

התשובות הן: כן להכל, הוא תומך בכל הפרמטרים שציינת.
בגלל שיש לך כרגע CRT ולא LCD, לדעתי אין לך מה לחכות לדגמים חדשים של סטרימרים, אתה יכול לקנות את האקסטרימר וזה יספיק לצרכים שלך.
בעקרון גם אין לך צורך בתמיכה בMKV, כי בטלוויזית CRT לא תראה הבדל בין סרט באיכות HD לסרט באיכות רגילה, כך שאין לך טעם להוריד סרטים בHD.

KZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

שוב תודה על התשובות.
נראה שה-sidewinder הנוכחי באמת אמור לענות על הצרכים הנוכחיים שלי, וכנראה יהיה הקניה הכי נכונה עבורי.

כמובן שאם יש דגם אחר שעדיף - אשמח לשמוע על כך.

עכשיו רק צריך להתגבר על החשש שברכישת מוצר שיצא כבר לפני שנתיים, כשהדגם המחליף שלו כבר נמכר... (אמנם הצרכים הנוכחיים שלי הם פשוטים, אבל אם בעוד שנה ארכוש מסך חדש יהיה מבאס אם הסטרימר לא יתמוך בפורמטים שאותם אוריד...).
אגב, מה אורך חיים ממוצע של סטרימר כזה?

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

תן לי לתת לך כיוון שלא חשבת עליו - רק בהנחה שיש לך חיבור וידאו 3 בננות בטלויזיה - אם לא אז תתעלם מכל מה שכתבתי כאן -
לאקסטרימר 1 אין חיבור YPbPr/component (שזה 3 בננות של וידאו אדום ירוק וכחול אם אני לא טועה).
לי יש טלויזית CRT ישנה 29" אינץ אך מצויינת.
חיבור של DVD שעלה 300שח לפני המון שנים מסוג APEX 811 נותן איכות מצויינת בDVD וב-XVID כי הוא מחובר בYPbPr /component. חיבור כזה יש לאקטרימר2 ולפופקורן A210.
אותו קובץ XVID בדיוק, נראה הרבה הרבה פחות טוב כשהוא רץ על גבי אקסטימר כי הוא מחובר בcomposite (שזה בננה בודדת לוידאו בצבע צהוב). אל תבין אותי לא נכון, האקטרימר נקנה לסלון אצל ההורים שלי שיש שם LCD ועושה שם עבודה מצויינת.
אני מאוד מבין את הבעיה שלך, אני עדיין סוחב עם הDVD הזקן שלי. לדעתי אל תקנה שום נגן DVD זול, יש אולי איזה דגם או שניים בודדים של LG או פיוניר שיהיו סבירים, וחובה לדעת איזה דגם הם, כל השאר הם סבל - כתוביות קטנות ובפונט נוראי ואל תאמין לאף הבטחה של מוכר בחנות ש"אפשר לשדרג את התוכנה/פונטים מהאינטרנט" - יש מספר בודד של דגמים שזה נכון, בכל השאר זה שקר.

עוד אופציה xtreamerDVD - כמו אקסטרימר רגיל אבל גם עם DVD. זה שווה רק אם יש לך מלאי גדול של דיסקים צרובים. עקרונית עם אקטרימר אפשר לנגן DVD גם מהמחשב עצמו אם אני לא טועה. הוא גם עם חיבור 3 בננות וידאו.
http://www.xtreamer.net/xtreamerdvd/overview.aspx

KZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תודה על התגובה המפורטת.

בטלויזיה CRT הנוכחית יש לי רק חיבור RCA (כלומר composite = בננה צהובה לוידאו), אז נראה שכל הסיפור הזה פחות רלוונטי עבור הטלויזיה הנוכחית שלי.
מצד שני, יש סיכוי גבוה שבשנה הקרובה אני ארכוש טלויזית LCD כלשהי במקום הטלויזיה הזקנה הנוכחית (שכבר מתחילה להראות סימנים שהיא הולכת למות...), אז אולי היציאות של הסטרימר הן כן משהו שצריך לקחת בחשבון.

אשמח אם תוכל להסביר למה האקסטרימר כן נותן איכות טובה ב-LCD, לעומת הטלויזיה CRT (הוא מחובר שם ב-HDMI?)

אתה מחזק את ההרגשה שלי שלמרות שהצרכים שלי פשוטים, עדיף לי לקנות סטרימר ולא נגן DVD.
מכיוון שה-sidewinder 2 יצא לא מזמן, אני בדילמה האם לחכות שיגיע לארץ (בתקווה שיימכר פה במחיר הוגן כבר מההתחלה), או לקנות את ה-sidewinder הנוכחי כבר עכשיו למרות שהוא כבר די ישן (המחיר שלו בכל מיני מבצעים די אטרקטיבי).

בנוגע ל-xtreamerDVD, אני חושב שאני אוותר על האופציה הזו. אני בקושי צופה בדיסקים של DVD, וכפי שהבנתי אפשר להמיר אותם לקבצים ולצפות בהם בסטרימר, או במקרה הגרוע לצפות בהם במחשב.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2788
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #10 

אני רכשתי את האקסטרימר DVD בדיוטי לפני חדשיים ב630 שקל
מהטעמים הללו
- כל ספריית הקבצים שלי צרובה על מדיות
- הוא תומך בהזרמות מהרשת, נאלצתי להתמחות בעניין ויצרתי לי מגוון של כ 50 ערוצים
- חסכון במקום וצורך בשלט נוסף.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

ziggy_stardust
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

אני בדיוק שוקל לקנות Xtreamer DVD במיוחד כי אני עדיין שומע דיסקים דרך נגן (כן אני מהיחידים שעוד קונים דיסקים...)
רציתי לדעת אם אני רוצה לנגן דיסק דרך הכונן של הסטרימר, האם זה יהיה פשוט כמו לעשות רק PLAY ולהדליק את הרסיבר, או שאני צריך להדליק את הטלויזיה ולעבור למוד של אודיו ואז להפעיל?

תודה לעונים

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”