שאלה בנוגע ל HTPC חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ToiletDUcK פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
שם מלא: ישראל רובוטניק
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!

ראיתי את המודעה למעלה על רכיבים מומלצים, אבל כמה מהדברים לא ברורים לי.

רכשתי לוח אם של אינטל DH67GD (מיקרו ATX) שכולל בתוכו יציאת DVI ו HDMI ויציאות סאונד 7.1
בנוסף רכשתי מעבד I7-2600 (לדעתי הוא איננו סנדי ברידג').
הבעיה שלי היא איך אני מתאים לזה ספק ומערכת קירור.
היה מארז שרשמתם Antec NSK2480 + 380W שהיה נראה מעולה, אבל רשום שהוא כולל הספק, ולא
ממש הבנתי מה המשמעות של זה - מארז מגיע עם ספק? יכול להיות דבר כזה?
ואיזה גוף קירור טוב אני יכול לתת לו?
אגב אם אני רוצה לחבר הכל לבד, אני צריך כל מיני פלסטיקים כאלה ואחרים שיש רק במעבדות או שאני
יכול לבצע את זה בלי יותר מדי בעיות? (אני בסה"כ טוב עם אלקטרוניקה, אני תמיד מחבר בעצמי רכיבים,
אני פשוט לא בטוח שיש לי את כל מה שצריך בשביל לחבר את הלוח אם/ספק למארז וכאלה)

עקרונית אני לא צריך יותר מזה נכון? אני אשתמש ביציאות וידאו וסאונד של המעבד/לוח אם לסרטים,
זה בטח יספק לי צפיית HD טובה לא?

יש לי עוד שאלה כללית.
בכוונה רכשתי מחשב חזק, שאוכל להשתמש בו גם לדברים אחרים.
יש איזשהו פיתוח שיאפשר לי להשתמש במחשב שנמצא בסלון גם בחדר?
היום אני עושה זאת עם הלפ טופ שלי דרך remote desktop ברשת האלחוטית, אבל תכלס זה
מקרטע סרטים ומשחקים אי אפשר באמת להריץ ככה. השאלה היא אם יש מסך+מקלדת עכבר+רמקולים שאני
יכול לחבר בחדר X, שיעבדו חלק עם מחשב שנמצא בחדר Y. (קצת בעייתי להעביר כ"כ הרבה כבלים דרך הקירות)
יש לכם רעיון?

אה ועוד משהו קטן! איפשהו קראתי, נראה לי אצלכם, שכוננים של לפ טופים מצויינים ל HTPC כי הם יותר שקטים
ומתחממים פחות.
יש לי שניים שאני רוצה לחבר, אבל אני צריך מתאם מ SATA של מחשב נייח ל SATA של נייד,
איפה אפשר למצוא דבר כזה? (או שאני טמבל ואין הבדל בין הדברים? כי ב IDE אני זוכר שהיה)
כנ"ל לגביי כבל החשמל מהספק.

תודה רבה,
ישראל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

מארז: כן, מחירו כולל ספק.
הרכבה: בהחלט אפשר לבד אם יש לך ידע באלקטרוניקה. אל תשכח לשים משחה טרמית בין המעבד לגוף הקירור.אתה אמור לקבל כל מה שצריך.
פתרון לעבודה מרחוק ללא כבלים: אין ממש פתרון במחיר סביר לזה.
כונן קשיח: לדעתי לא משתלם לקנות כונן ללפטופ. קנה כונן קשיח 3.5" מהסדרה הירוקה (שקט, נמוך הספק) של הפירמה בה תבחר. בכל מקרה, אין הבדל ב-SATA, הוא זהה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ToiletDUcK פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

יש לי כבר שלושה כוננים (אחד של חצי טרה, שני של 350GB, ושלישי של 250GB) מלפטופים ישנים שכבר לא באמת עובדים מסיבות כאלה ואחרות,
אז המטרה היא לחבר אותם. אחלה אז אני רק אחפש כבל לחשמל, נראה איך זה יעבוד.

את המשחה הטרמית מקבלים עם גוף הקירור?
קיבלתי איזשהו מאוורר ענק עם המעבד, מאוורר כזה עצום לציפ' כזה קטן... אבל אין בקופסה חומר טרמי כזה או אחר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

כן, אמורים לקבל שפופרת קטנה עם משחה יחד עם המעבד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

לגבי הI7, אני קניתי I5, והמאורר מגיע עם משחה טרמית עליו (חומר אפור כזה על העיגול נחושת).

אני מאמין שזה זהה בI7, בכל מקרה תחפש ביוטוב איך מתקינים אם זה פעם ראשונה.

ToiletDUcK פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

משחה תרמית

שליחה #6 

אה וואלה יש שלושה פסים אפורים על העיגול נחושת, אז אני מניח שזה זה
ממש לא נראה כמו משחה :P

haim_gds
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

-המחשב שאתה עומד להרכיב מכובד מאוד בפני עצמו, אם תרצה לעבוד עליו בסלון (איזו טלוויזיה?) במקום דרך הרשת תוכל למצוא בסטיקי הוראות כיצד לקנפג אותו לשימוש זה.
-תצטרך לרכוש מתאמים מ 2.5 ל3.5/5.25 כדי להשתמש בכוננים הישנים. לדעתי זה סתם ביזבוז לשתול כוננים קטנים ועתיקים במערכת כזו (סרט HD שוקל יותר מ 10 ג'יגה) ועדיף לרכוש דיסק ירוק של לפחות 1T (אע"פ שעדיף 2T) שירעיש פחות, יתפוס פחות מקום ויכיליותר נפח מהאוסף של שלושת הדיסקים הישנים.
-אם המארז שלך הוא עם שני המאווררים בצד ימין קרוב לספק אז לא תסבול בעיות של חום יתר (אלא אם המארז יהיה תקוע עמוק בתוך ארונית)
-אם יש לך מערכת צליל היקפי נפרדת חבר את יציאת ה SPDIF מהמחשב אליה. אם לא, אז אין צורך ביציאה הזו וסיגנל האודיאו יועבר ביציאת ה HDMI לטלוויזיה.

ToiletDUcK פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

יש לי גם כונן של 1T חיצוני, אז ביחד זה יצא לי 2T, אז אני אסתפק בזה. באופן רגיל גם לא הייתי משקיע כ"כ במעבד,
אבל ההבדל בינו לבין i5 סאנדי ברידג יצא לי 50 שקלים (אני מקווה שלא עשיתי טעות שלא לקחתי את הסאנדי, כי ה i7 שרכשתי הוא מה2600 הרגילים).
הטלווזיה גם היא חדשה, זה סלון ממש קטן, אז רכשתי LG 32", היא HD READY אבל לא היה לי איכפת, כי במרחק כזה (בערך 3 מטר רוחב) אני לא חושב שזה משנה.
אני חושב שאני אתקין עליו את ה media portal, היה לי אותו על המחשב הישן והוא היה נחמד, אבל איטי. עם המחשב הזה אני לא מאמין שתהיה לי את הבעיה הזאתי.
יש לי רסיבר, אבל הוא דיי ישן, אין לו יציאות וידאו איכותיות (עד s video) ככה שאת הוידאו אחבר ישירות לטלווזיה. יש לו כניסת קול דיגיטלית אז אני אשתמש בה לחיבור מהמחשב זה הכי טוב לא?
(מהלוח אם יוצא לי או הדיגיטלי, או 5 יציאות אנלוגיות שאני מניח שמרכיבות יחדיו 7.1. בעצם בטח אחת מהן זה מיקרופון)

השקעתי בשנתיים האחרונות :P
אני פשוט מקווה למצוא פתרון ריאלי לזה שאוכל לעבוד על המחשב גם מעבר לצרכי טלווזיה, אבל נראה. מקסימום אני אמשיך להשתמש בו דרך הרימוט דסקטופ ואשתמש בו בעיקר כשרת.

שנה טובה וחג שמח לכל קוראי home theater!

תודה רבה על העזרה (:

haim_gds
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

השימוש בכוננים הישנים הוא לשיקולך. לטעמי, מחיר המתאמים מ 2.5 ל3.5/5.25 יהיה גבוה יותר מההפרש בין דיסק 1T ל 2T.
הטלווזיה גם היא חדשה, זה סלון ממש קטן, אז רכשתי LG 32", היא HD READY אבל לא היה לי איכפת, כי במרחק כזה (בערך 3 מטר רוחב) אני לא חושב שזה משנה.
...
מניסיוני עם LG 50" שהיא FULL HD בסלון הדומה לשלך (המרחק אל הטלוויזיה הוא בערך 3.5 מטר) אצלך זה עלול להיות מעט גבולי לצפייה (לפחות לטעמי) ובלתי אפשרי לעבודה כמחשב אם משתמשים ברזולוציה הטיבעית של המסך (1920*1080)

לא הבנתי למה אתה צריך יציאות וידאו ברסיבר, האם הוא רסיבר צליל היקפי? אצלך הייתי ממליץ לחבר את יציאת ה SPDIF מהמחשב אל הרסיבר ואת סיגנל ווידיאו תעביר ביציאת ה HDMI או DVI אל הטלוויזיה. כך תוכל לנצל את היכולות והביצועים של המערכת.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”