שימוש בשתי הליבות ב SGS2
שלום לכולם וחג שמח,
קראתי פה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4128118,00.html
שמערכת האנדרויד בכלל לא מסוגלת לנצל את שתי הליבות של המכשיר ורק אחת בפועל עובדת. ניסיתי קצת לחפור על זה ברשת ללא הצלחה. מישהו יודע אם זה נכון? אם כן זה הולך להשתנות בגרסאות הבאות?
שנה טובה
קראתי פה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4128118,00.html
שמערכת האנדרויד בכלל לא מסוגלת לנצל את שתי הליבות של המכשיר ורק אחת בפועל עובדת. ניסיתי קצת לחפור על זה ברשת ללא הצלחה. מישהו יודע אם זה נכון? אם כן זה הולך להשתנות בגרסאות הבאות?
שנה טובה
כל יום לומדים משהו חדש
אין לי מושג, יום אחד התחברתי והיה רשום מאומת.haim1960 כתב:שאלה שלא קשורה לנושא.
איך הפרופיל שלך מאומת? לא מצאתי מה צריך לעשות כדי לאמת אותו?...
כמה השימוש בשתי ליבות אמור לשפר ביצועים? האם זה באמת כמו שזה נשמע שרק חצי מיכולות העיבוד מנוצלות?
כל יום לומדים משהו חדש
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46421
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
זה ממש לא מדוייק. זה לא שרק ליבה אחת עובדת והשנייה אף פעם לא עובדת, אלה שאפליקציה שרצה יכולה להשתמש רק בליבה אחת מתוך השתיים... שתי הליבות עובדות כל הזמן. בנוסף, יש אפליקציות שכן משתמשות בשתי ליבות, כמו המצלחמה כשמצלמים סרטים ב1080p
בסדר תודה (לא מבין בזה כלום). איזה שיפור לדעתך יכנס עם הקסטה הזו והשימוש בשתי ליבות?psyshush כתב:זה ממש לא מדוייק. זה לא שרק ליבה אחת עובדת והשנייה אף פעם לא עובדת, אלה שאפליקציה שרצה יכולה להשתמש רק בליבה אחת מתוך השתיים... שתי הליבות עובדות כל הזמן. בנוסף, יש אפליקציות שכן משתמשות בשתי ליבות, כמו המצלחמה כשמצלמים סרטים ב1080p...
כל יום לומדים משהו חדש
gover,
זמן סוללה טוב יותר וביצועים גבוהים יותר. מצד שני אני סומך על המתכנתים "שידאגו" לנצל את המשאב הזה על מנת לקחת מאיתנו את חיסכון הסוללה שנקבל. אגב, קיימת תמיכה כמובן גם היום בקרנל של עבודה מעל יותר מליבה אחת (הלינוקס קרנל) וקיימת תמיכה יעודית בעבודה ישירה מעל החומרה (המעבד). זה יכול להעשות לדוגמא במשחקים שעובדים עם ספריות שעובדות ישירות מעל החומרה (SoC). לדוגמא משחקים חדשים יעודים לצ'יפסט של Tegra 2
אגב, גירסת אנדרואיד 3 (מה שנקרא Honeycomb) תומכת בעבודה מעל מעבד כפול ליבה
זמן סוללה טוב יותר וביצועים גבוהים יותר. מצד שני אני סומך על המתכנתים "שידאגו" לנצל את המשאב הזה על מנת לקחת מאיתנו את חיסכון הסוללה שנקבל. אגב, קיימת תמיכה כמובן גם היום בקרנל של עבודה מעל יותר מליבה אחת (הלינוקס קרנל) וקיימת תמיכה יעודית בעבודה ישירה מעל החומרה (המעבד). זה יכול להעשות לדוגמא במשחקים שעובדים עם ספריות שעובדות ישירות מעל החומרה (SoC). לדוגמא משחקים חדשים יעודים לצ'יפסט של Tegra 2
אגב, גירסת אנדרואיד 3 (מה שנקרא Honeycomb) תומכת בעבודה מעל מעבד כפול ליבה
אני לא בטוח שאתה צודק.יוני_א כתב:רק הערה כללית - בעיקרון עבודה בשתי ליבות יעיל יותר מבחינת יחס הספק/ביצועים מאשר עבודה בליבה אחת מהירה יותר. וזו גם הסיבה שהעולם הולך היום לריבוי ליבות ולא לקצבי שעון גדולים יותר בצורה משמעותית....
העולם עובר לרוחב מסיבה פשוטה, הגיעו לקיר ביצועים בהתנהלות טורית.
כלומר לא ניתן לשפר את מהירות השעון של המעבד כמ פעם, חומת ההספק.
קוד ממוקבל יתכן וישיג יעלות כזו או אחרת, אבל מאוד קשה לייצר קוד ממוקבל.
ואז יש פתרון, אם הקוד לא ממוקבל, כבה את הליבה ה"פנויה".
אבל ביחס ביצועים להספק, זה לא בהכרח נכון.