רובוסטה אהובתי
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אחרי תקופה ארוכה נטולת רובוסטה, קניתי בסיבוב האחרון באמיגו גם קילו של מונסונד מאלאבר.
אין לי הרבה ניסיון עם רובוסטות, יצא לי לטעום אולי 4 או 5 סוגים. המונסונד היתה לי הכי טעימה.
היא כבדה מאוד עם טעמים מאוד עשביים ונטולת חמיצות, במיוחד בגלל שהיא מבלה מס' חודשים תחת רוחות המונסון.
מצד שני, היא נוטה להשתלט על התערובת לגמרי, בגלל האופי המאוד גס ומר שלה.
החלטתי להוסיף 20% לתערובת שקליתי השבוע, לפני 3 ימים.
היות וגם קניתי פרו, החלטתי על תערובת קצת מוזרה של 20% מונסונד, 40% פרו ו-40% קולומביה.
למה מוזרה? כי הקולומביה הוא סתם פילר לא מעניין והפרו לא מספק גוף מספיק חזק ומעניין כדי שהתערובת תהיה משהו מיוחד. אם הייתי מחליף את הפרו בסנטו-דומינגו, למשל, זה היה משהו אחר לגמרי.
אבל לא היה אכפת לי, כי רציתי לבחון דווקא את עניין המונסונד.
והתוצאה? טעם *משגע*! הרובוסטה הזו מוסיפה המון המון לכוס. כמו אספרסו על סטרואידים.
נראה לי שאפשר לקרוא לרובוסטה "המונסודיום גלוטומאט של הקפה". אתה צריך להוסיף קצת, והוא מחזק לך טעמים והופך את הכוס להרבה יותר דומיננטית בפה. אוממי, מישהו?
כבר שכחתי עד כמה הקרמה שונה, עם מעט רובוסטה. שמנה, שומנית, מלאה. אפילו כשהקפה כבר מתיישן קצת.
בפעם הבאה אני אנסה 10-15% רובוסטה, כי יתכן וה-20% זה קצת חזק מדי. מצד שני, אולי בשילוב עם זנים אחרים, בעלי גוף שמן יותר (ואולי גם חיוניות יותר גבוהה) יתקבל משהו מלבב במיוחד.
ממליץ לכל הקולים הביתיים לנסות, במיוחד לאלו שזנחו את הרובוסטה. מעניין אם גם אתם תזכרו פתאום בטעמים שהיו פעם בכוס וכבר הרבה זמן לא שתיתם.
אין לי הרבה ניסיון עם רובוסטות, יצא לי לטעום אולי 4 או 5 סוגים. המונסונד היתה לי הכי טעימה.
היא כבדה מאוד עם טעמים מאוד עשביים ונטולת חמיצות, במיוחד בגלל שהיא מבלה מס' חודשים תחת רוחות המונסון.
מצד שני, היא נוטה להשתלט על התערובת לגמרי, בגלל האופי המאוד גס ומר שלה.
החלטתי להוסיף 20% לתערובת שקליתי השבוע, לפני 3 ימים.
היות וגם קניתי פרו, החלטתי על תערובת קצת מוזרה של 20% מונסונד, 40% פרו ו-40% קולומביה.
למה מוזרה? כי הקולומביה הוא סתם פילר לא מעניין והפרו לא מספק גוף מספיק חזק ומעניין כדי שהתערובת תהיה משהו מיוחד. אם הייתי מחליף את הפרו בסנטו-דומינגו, למשל, זה היה משהו אחר לגמרי.
אבל לא היה אכפת לי, כי רציתי לבחון דווקא את עניין המונסונד.
והתוצאה? טעם *משגע*! הרובוסטה הזו מוסיפה המון המון לכוס. כמו אספרסו על סטרואידים.
נראה לי שאפשר לקרוא לרובוסטה "המונסודיום גלוטומאט של הקפה". אתה צריך להוסיף קצת, והוא מחזק לך טעמים והופך את הכוס להרבה יותר דומיננטית בפה. אוממי, מישהו?
כבר שכחתי עד כמה הקרמה שונה, עם מעט רובוסטה. שמנה, שומנית, מלאה. אפילו כשהקפה כבר מתיישן קצת.
בפעם הבאה אני אנסה 10-15% רובוסטה, כי יתכן וה-20% זה קצת חזק מדי. מצד שני, אולי בשילוב עם זנים אחרים, בעלי גוף שמן יותר (ואולי גם חיוניות יותר גבוהה) יתקבל משהו מלבב במיוחד.
ממליץ לכל הקולים הביתיים לנסות, במיוחד לאלו שזנחו את הרובוסטה. מעניין אם גם אתם תזכרו פתאום בטעמים שהיו פעם בכוס וכבר הרבה זמן לא שתיתם.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 28/09/2011 7:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
עלילות מוטי והרובוסטה - חלק 2
רק מהתיאורים העסיסיים שלך בא לי לנסות למרות שאני לא משתגע על הטבסקו הזה בקפה אבל אין ספק שהוא מוסיף גוף,קרמה וצבע יפה בכוס.
לדעתי אפילו 10% מספיק אם יש זנים אחרים שממלאים את החסר אבל אנסה שוב רק בגלל שאתה עושה לי חשק
חג שמח ושנה טובה ידידי
רק מהתיאורים העסיסיים שלך בא לי לנסות למרות שאני לא משתגע על הטבסקו הזה בקפה אבל אין ספק שהוא מוסיף גוף,קרמה וצבע יפה בכוס.
לדעתי אפילו 10% מספיק אם יש זנים אחרים שממלאים את החסר אבל אנסה שוב רק בגלל שאתה עושה לי חשק
חג שמח ושנה טובה ידידי
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אחרי שהייתי "תקוע" עם ערביקות בלבד, המליצו לנסות את הקאפי רויאל אז ניסיתי.
בהחלט יש לו טעם מאוד דומיננטי שמשתלט על התערובת והמסקנה היא שאני לא אוהב את זה.
יכול להיות שכדאי לנסות עוד זנים של רובוסטה.
בהחלט יש לו טעם מאוד דומיננטי שמשתלט על התערובת והמסקנה היא שאני לא אוהב את זה.
יכול להיות שכדאי לנסות עוד זנים של רובוסטה.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

קודם כל, קופי רויאל זה באמת זן די גועלי. טעמתי אותו פעם אחת וזה היה כמו פלסטיק שרוף בפה.
אבל השאלה היא כמה שמת ממנו בתערובת. נסה לשים ממש מעט, 10% בשלב הראשון.
קח תערובת שאתה מכיר טוב ו"הקרב" 10% מהבסיס שלה לטובת מונסונד מאלאבר.
אבל השאלה היא כמה שמת ממנו בתערובת. נסה לשים ממש מעט, 10% בשלב הראשון.
קח תערובת שאתה מכיר טוב ו"הקרב" 10% מהבסיס שלה לטובת מונסונד מאלאבר.
אמרתי לכם ואמרתי לכם
קאפי רויאל זה זן מצויין אבל קשה מאוד לקליה מנסיוני. אם אני זוכר נכון, קליה מהירה וכהה מאוד נותנת תוצאות טובות. כל רובוסטה בקליה לא טובה תצא מזוויעה.
כפיר, מגוון הטעמים ברובוסטה הוא גדול, ודווקא המונסונד הוא לא מייצג והזוי בפני עצמו.
כדאי להשיג רובוסטה כמו האוגנדה למשל, לקלות אותו בנפרד, ולהוסיף לתערובות - כל פעם כמות שונה ולבדוק מה יוצא.
קאפי רויאל זה זן מצויין אבל קשה מאוד לקליה מנסיוני. אם אני זוכר נכון, קליה מהירה וכהה מאוד נותנת תוצאות טובות. כל רובוסטה בקליה לא טובה תצא מזוויעה.
כפיר, מגוון הטעמים ברובוסטה הוא גדול, ודווקא המונסונד הוא לא מייצג והזוי בפני עצמו.
כדאי להשיג רובוסטה כמו האוגנדה למשל, לקלות אותו בנפרד, ולהוסיף לתערובות - כל פעם כמות שונה ולבדוק מה יוצא.
what's next?
hosq אז על איזו רובוסטה אתה ממליץ?
יש לי פה רובוסטה מהודו ואני לא יודע אם זה הצרי או המונסון. זה די דומה לצ'רי אבל נראה בהיר יותר.
איך היית ממליץ לקלות אותה? עד עכשיו קליה איטית יחסית (15 דק) נתנה לי תוצאה טובה יחסית.
בנוסף ניסיתי את הגולדן ג'אווה שלא הצלחתי להוציא מזה שום דבר. אז אם יש המלצה לקלייה אז תודה
יש לי פה רובוסטה מהודו ואני לא יודע אם זה הצרי או המונסון. זה די דומה לצ'רי אבל נראה בהיר יותר.
איך היית ממליץ לקלות אותה? עד עכשיו קליה איטית יחסית (15 דק) נתנה לי תוצאה טובה יחסית.
בנוסף ניסיתי את הגולדן ג'אווה שלא הצלחתי להוציא מזה שום דבר. אז אם יש המלצה לקלייה אז תודה
מילה של אקסטרימיסט.
רובוסטרע כך אני מכנה אותה.
יוצרת מרירות מיותרת וטעמי לוואי בקליה כהה,וטעמים נוראיים בקליה בהירה,שלא נדבר על הצרבת שהיא גורמת (לי כמובן).
מכל הרובוסטות שהשתמשתי בעבר,האינדייאן מונסון היתה באמת הכי "נורמלית",והוויאטנמית הכי נוראית-גם בשימוש אחוזי מתון.
נכון שהיא מוסיפה "יופי" באמצעות קרמה לקפה,אבל גם סוגים רבים של ערביקות נותנים קרמה לא רעה בכלל.
בעלי עסקים רבים-כולל איגוד הקפה העולמי ממליצים בחום על רובוסטה,וטוענים שלא יתכן אספרסו טוב ללא רובוסטה,ולכך יכולות להיות שתי סיבות.
1. הרובוסטות שמגיעות לארץ הן גרועות.
2.סיבות פוליטיות וכלכליות.
יש הטוענים שיש רובוסטות מיוחדות ויקרות מאוד,ולכן הטענה {האשמה) של נסיון להוזיל את עלות היצור של הקפה באמצעות הרובוסטה אינה נכונה,
מישהו נתקל ברובוסטה מאוד יקרה שנמצאת בשימוש שוטף?,או יצא למישהו לשתות קפה של בריסטוט (או של חברה אחרת) עם 90% רובוסטה?.
יוצרת מרירות מיותרת וטעמי לוואי בקליה כהה,וטעמים נוראיים בקליה בהירה,שלא נדבר על הצרבת שהיא גורמת (לי כמובן).
מכל הרובוסטות שהשתמשתי בעבר,האינדייאן מונסון היתה באמת הכי "נורמלית",והוויאטנמית הכי נוראית-גם בשימוש אחוזי מתון.
נכון שהיא מוסיפה "יופי" באמצעות קרמה לקפה,אבל גם סוגים רבים של ערביקות נותנים קרמה לא רעה בכלל.
בעלי עסקים רבים-כולל איגוד הקפה העולמי ממליצים בחום על רובוסטה,וטוענים שלא יתכן אספרסו טוב ללא רובוסטה,ולכך יכולות להיות שתי סיבות.
1. הרובוסטות שמגיעות לארץ הן גרועות.
2.סיבות פוליטיות וכלכליות.
יש הטוענים שיש רובוסטות מיוחדות ויקרות מאוד,ולכן הטענה {האשמה) של נסיון להוזיל את עלות היצור של הקפה באמצעות הרובוסטה אינה נכונה,
מישהו נתקל ברובוסטה מאוד יקרה שנמצאת בשימוש שוטף?,או יצא למישהו לשתות קפה של בריסטוט (או של חברה אחרת) עם 90% רובוסטה?.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אינדיאן צ'רי בקלייה בהירה מאוד היא מרכז הטעם של הקפה בטורקיה - אפשר לקרוא לזה טעם נרכש, אם לא מבשלים הרבה זמן זה ממש רע אבל כל הטורקים שותים רק את זה.
איפשהו יש רובוסטות טובות - עובדה שבמאורו יש 30% וזה עדיין טעים.
מהתערובת של מוטי אני מוצא ש:
פרו זה קפה חמוץ בלי מטרה, מונוסונד מלאבר מזכיר לי טינר וקולמביה אני שותה חד זני בכיף...
איפשהו יש רובוסטות טובות - עובדה שבמאורו יש 30% וזה עדיין טעים.
מהתערובת של מוטי אני מוצא ש:
פרו זה קפה חמוץ בלי מטרה, מונוסונד מלאבר מזכיר לי טינר וקולמביה אני שותה חד זני בכיף...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יוסיסופר, כל הסיפור הוא שרובוסטה זה לא לטעמך. כי אני ממש לא מסכים עם מה שרשמת.
ותגידו, מה הסיפור עם פרו? אני לא ממש מצליח להוציא ממנו משהו מעניין. האינטואיציה אומרת שהוא יכול להתאים דוקא לבוץ, אנסה ואדווח.
ותגידו, מה הסיפור עם פרו? אני לא ממש מצליח להוציא ממנו משהו מעניין. האינטואיציה אומרת שהוא יכול להתאים דוקא לבוץ, אנסה ואדווח.
what's next?
בוודאי שאני מבסס את טעוני לפי טעמי האישי ,(בכל מה שקשור לרובוסטרע),אין לי ספק שאם תיקח מאה טועמים לאותו המוצר,כל אחד מהמאה ימצא ויגדיר טעמים שונים לאותו המוצר,דעתו של מי תתקבל?, זאת כבר שאלה אחרת.hosq כתב:יוסיסופר, כל הסיפור הוא שרובוסטה זה לא לטעמך. כי אני ממש לא מסכים עם מה שרשמת.
ותגידו, מה הסיפור עם פרו? אני לא ממש מצליח להוציא ממנו משהו מעניין. האינטואיציה אומרת שהוא יכול להתאים דוקא לבוץ, אנסה ואדווח....
כל שאר הדברים האחרים שנכתבו על ידי הינם עובדות מבוססות שאת חלקם אני גם לא מקבל,כגון-הטענה של ארגון הקפה העולמי שאספרסו ללא רובוסטה אינו אספרסו.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני לא מסכים שרובוסטה זה רע ושהיא נמצאת בתערובות בגלל קונספירציית מחיר או פוליטיקה.
כמעט כל מי שמתעסק באופן מקצועי בתחום הקפה שיצא לי לדבר איתו, מדבר על כך שחייבים רובוסטה בתערובת. אני לא נוהג לערב רובוסטה בתערובות שלי במיוחד בגלל פלצנות/אליטיזם/תחושה שרק 100% עראביקה זה ראוי לקפה, כי זה מה שלימדו אותי.
חוצמזה שהיו תקופות שבהן אפילו טיפונת רובוסטה הרגה אותי, ועד היום אני לא כ"כ מבין למה.
קליתי תערובת נוספת, אתמול. הפעם הלכתי על 40 גרם מתוך 240 (15%) רובוסטה. ערבבתי עם סנטו דומינגו (הרוב) ועוד קולומביה (מעט).
יצא קפה *מעולה*, לא פחות מזה, למרות שנראה לי שרק מחר הוא יהיה בשיאו.
מרגישים פחות אלימות בכוס (נראה לי שבתערובת הקודמת שמתי יותר מ-20% רובוסטה, לא ממש מדדתי עם משקל) והסנטו-דומינגו נותן גוף מעולה.
hosq, לגבי פרו: זה באמת קפה מוזר קצת. נראה לי שאולי אקלה אותו חד-זני כדי לנסות בכל מני דרכים ולעמוד על קנקנו. מוזר שכל הפרו הם תמיד אורגניים... מייקס יו ת'ינק...
כמעט כל מי שמתעסק באופן מקצועי בתחום הקפה שיצא לי לדבר איתו, מדבר על כך שחייבים רובוסטה בתערובת. אני לא נוהג לערב רובוסטה בתערובות שלי במיוחד בגלל פלצנות/אליטיזם/תחושה שרק 100% עראביקה זה ראוי לקפה, כי זה מה שלימדו אותי.
חוצמזה שהיו תקופות שבהן אפילו טיפונת רובוסטה הרגה אותי, ועד היום אני לא כ"כ מבין למה.
קליתי תערובת נוספת, אתמול. הפעם הלכתי על 40 גרם מתוך 240 (15%) רובוסטה. ערבבתי עם סנטו דומינגו (הרוב) ועוד קולומביה (מעט).
יצא קפה *מעולה*, לא פחות מזה, למרות שנראה לי שרק מחר הוא יהיה בשיאו.
מרגישים פחות אלימות בכוס (נראה לי שבתערובת הקודמת שמתי יותר מ-20% רובוסטה, לא ממש מדדתי עם משקל) והסנטו-דומינגו נותן גוף מעולה.
hosq, לגבי פרו: זה באמת קפה מוזר קצת. נראה לי שאולי אקלה אותו חד-זני כדי לנסות בכל מני דרכים ולעמוד על קנקנו. מוזר שכל הפרו הם תמיד אורגניים... מייקס יו ת'ינק...
לא מדובר בקונספירציות או פוליטיקות,מדובר בעובדות.
קח 5-6 זנים ללא רובוסטה,חבר אותם לתערובת באיזה יחס שתבחר,חבר את העלויות שלהם כבסיס-ללא קליה-אריזה-שיווק והפצה ותראה מה יצא בסופו של חשבון.
קח את אותם 5-6 זנים,תוריד את אחוז השימוש בהם,תוסיף במקום 40-55 אחוזי רובוסטה שעלותה כ-17 ש'ח לפני מע'מ ותעשה שוב את אותו חשבון,מתוך הנחה עראביקה בסיסית עלותה נעה בין 33-50 ש'ח לק'ג ללא מע'מ.
ותעשה את אותו חשבון מחדש,אני עשיתי אותו ונדהמתי.
קח 5-6 זנים ללא רובוסטה,חבר אותם לתערובת באיזה יחס שתבחר,חבר את העלויות שלהם כבסיס-ללא קליה-אריזה-שיווק והפצה ותראה מה יצא בסופו של חשבון.
קח את אותם 5-6 זנים,תוריד את אחוז השימוש בהם,תוסיף במקום 40-55 אחוזי רובוסטה שעלותה כ-17 ש'ח לפני מע'מ ותעשה שוב את אותו חשבון,מתוך הנחה עראביקה בסיסית עלותה נעה בין 33-50 ש'ח לק'ג ללא מע'מ.
ותעשה את אותו חשבון מחדש,אני עשיתי אותו ונדהמתי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עדיין טוען שכל הרעיון ברובוסטה זה לשמר תערובת לאורך זמן כי כך מקבלים קרמה גם אחרי כמה חודשים בשקית.
כשתערובת טרייה אז רובוסטה בעיקר הורסת.
כשתערובת טרייה אז רובוסטה בעיקר הורסת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מסכים בהחלט,מלבד הטענה שלי אישית הרובוסטה לא טעימה.דבוטאנט כתב:אני עדיין טוען שכל הרעיון ברובוסטה זה לשמר תערובת לאורך זמן כי כך מקבלים קרמה גם אחרי כמה חודשים בשקית.
כשתערובת טרייה אז רובוסטה בעיקר הורסת....
ניסית להשתמש בדג'ימה כתחליף לרובוסטה?,
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הערביקה הכי קרובה לרובוסטה ששתיתי היתה מונסונד מאלאבאר ערביקה.
קיבלתי אותה מחו"ל: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1344738
קיבלתי אותה מחו"ל: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1344738