לא מצליח להשמיע קול מה-HDMI
שלום,
סוף סוף רכשתי רסיבר חדש דנדש (ימאהה 665) שמשמיע את כל הפורמטים החדשים של ה-HD ויש לו כניסות HDMI.
חיברתי אותו ל-HTPC שלי שמורכב מ:
לוח אם GA-MA78GM-S2H
כרטיס מסך nvidia 9400GT (הוא נרכש בזמנו כדי לפתור בעיות שהיה ב-HDMI של הלוח אשר לא היה מצליח להתחבר לטלויזיה לאחר כיבוי והדלקה).
כעת אני רוצה לשמוע את הסאונד דרך ה-HDMI.
ב-YES ו-PS3 הכל עובד סבבה.
אבל במחשב לא מצליח לשמוע משהו.
אני משתמש ב-XBMC כתוכנת צפיה ולא התקנתי כל קודקים.
1. האם יש צורך לחבר כבל אודיו כלשהוא מהלוח אם לכרטיס מסך כדי להעביר את הסאונד מהכרטיס קול שעל הלוח לכרטיס מסך?
2. האם יש טעם לשדרג כרטיס מסך ו/או כרטיס קול כדי לקבל אפשרות להזרים לרסיבר סאונד בפורמטים מתקדמים יותר דרך ה-HDMI?
אני יכול להמשיך להזרים את הסאונד דרך החיבור האופטי שעל המחשב, אבל לא מצאתי ברסיבר אפשרות להגיד לו להשתמש בוידאו של HDMI בכניסה אחת ובקול של כניסה אחרת.
סוף סוף רכשתי רסיבר חדש דנדש (ימאהה 665) שמשמיע את כל הפורמטים החדשים של ה-HD ויש לו כניסות HDMI.
חיברתי אותו ל-HTPC שלי שמורכב מ:
לוח אם GA-MA78GM-S2H
כרטיס מסך nvidia 9400GT (הוא נרכש בזמנו כדי לפתור בעיות שהיה ב-HDMI של הלוח אשר לא היה מצליח להתחבר לטלויזיה לאחר כיבוי והדלקה).
כעת אני רוצה לשמוע את הסאונד דרך ה-HDMI.
ב-YES ו-PS3 הכל עובד סבבה.
אבל במחשב לא מצליח לשמוע משהו.
אני משתמש ב-XBMC כתוכנת צפיה ולא התקנתי כל קודקים.
1. האם יש צורך לחבר כבל אודיו כלשהוא מהלוח אם לכרטיס מסך כדי להעביר את הסאונד מהכרטיס קול שעל הלוח לכרטיס מסך?
2. האם יש טעם לשדרג כרטיס מסך ו/או כרטיס קול כדי לקבל אפשרות להזרים לרסיבר סאונד בפורמטים מתקדמים יותר דרך ה-HDMI?
אני יכול להמשיך להזרים את הסאונד דרך החיבור האופטי שעל המחשב, אבל לא מצאתי ברסיבר אפשרות להגיד לו להשתמש בוידאו של HDMI בכניסה אחת ובקול של כניסה אחרת.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. כן, מיציאת SPDIF שעל לוח האם צריך לחבר כבל פנימי.
2. החומרה הנוכחית שלך לא תומכת בפורמטי האודיו המתקדמים (DTS-HD ו-Dolby TrueHD), לכן תצטרך לשדרג בשביל. בשרשור המדריכים של הפורום הזה (פורום HTPC) תוכל למצוא את "מורה הנבוכים" לחומרה התומכת בכך.
2. החומרה הנוכחית שלך לא תומכת בפורמטי האודיו המתקדמים (DTS-HD ו-Dolby TrueHD), לכן תצטרך לשדרג בשביל. בשרשור המדריכים של הפורום הזה (פורום HTPC) תוכל למצוא את "מורה הנבוכים" לחומרה התומכת בכך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא, אין תלות, מה גם ש-SPDIF לא מסוגל בכלל להעביר את הפורמטים המתקדמים.
כרטיסי המסך שברשימה כוללים כרטיס קול דיגיטלי מובנה.
כרטיסי המסך שברשימה כוללים כרטיס קול דיגיטלי מובנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
עצה שלי, כדי למנוע לך הרבה התעסקויות עם פורמטי האודיו ולאחר מכן עם זה שכרטיסי מסך של NVIDIA לא מוציאים REFRESH RATE של 23.976 בצורה נכונה, תשדרג את כרטיס המסך ל ATI מסדרת 6XXX, כמו למשל ה 6450, גם תומך בפורמטי האודיו החדשים, אין צורך לחבר כבל SPDIF ללוח האם, יש לו כבר ONBOARD, וגם בסרטים לא יהיה לך קפיצות בתמונה בגלל JUDDER.
בינתיים הורדתי את הכרטיס מסך הקיים ואני משתמש ישירות בזה שעל לוח האם (ATI 3200HD)
הבעיה הנוכחית היא שהוא לא מצליח לזכור את הגדרות ה-overscan (גודל הפריסה של התמונה על המסך טלויזיה).
כל פעם שמשתנה רזולוציה הוא יורד חזרה ל-15%.
עם הכרטיס מסך של NVIDIA זה עבד בסדר (רק שלא העביר סאונד).
האם בכרטיסים החדשים של ATI כמו זה שהצעת (6450) אני יכול לצפות שבעיה כזו נפתרה?
הבעיה הנוכחית היא שהוא לא מצליח לזכור את הגדרות ה-overscan (גודל הפריסה של התמונה על המסך טלויזיה).
כל פעם שמשתנה רזולוציה הוא יורד חזרה ל-15%.
עם הכרטיס מסך של NVIDIA זה עבד בסדר (רק שלא העביר סאונד).
האם בכרטיסים החדשים של ATI כמו זה שהצעת (6450) אני יכול לצפות שבעיה כזו נפתרה?