כיצד עדיף לחבר את הפלייסטיישן 2 ? SVIDEO או קומפוננט?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

הדילמה היא , SVIDEO ישירות לטלויזיה או קומפוננט לרסיבר ואז דרכו קומפוננט לטלויזיה.
(השאלה היא איפה רואים יותר טוב... ) והשאלה הזו באה מכיוון שראיתי לפלייסטיישן 2 סוגי כבלים , אחד היה קומפוננט וסטריאו (כלומר 5 מחברים RCA) והשני היה SVIDEO ואופטי.. אז האם אני צריך לבחור בין איכות תמונה לצליל ???

ומכייון שבטלויזיה (436FDE) יש כניסת קומפוננט אחת , השאלה היא האם לחבר XBOX קומפוננט ופלייסטיישן SVIDEO , או לחבר את שניהם קומפוננט לרסיבר ואז להוציא קומפוננט לטלויזיה... ובקשר לזה שאומרים שעדיף לחבר ישירות ולא דרך "תחנות ביניים" , אז מה קורה אם לא רואים הבדל... ??? ועוד יותר מזה , האם יש מצב שחיבור SVIDEO לטלויזיה וחיבור קומפוננט יתן אותה תמונה ממכשיר DVD לדוגמא?

nirtaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

קומפוננט ,ברור.

שליחה #2 

קודם כל בפלייסטישן 2 אתה לא בוחר בין איכות תמונה לצליל שכן החיבור האופטי הוא ONBOARD בנפרד מהיציאה של התמונה - ז"א אפשר לחבר קומפוננט וגם אופטי
באקס-בוקס זה טיפה יותר מסובך שכן האופטי לא קיים ONBOARD אלה רק דרך כבל מתאם מיוחד ולכן צריך כבל של קומפוננט עם אופטי ביחד.
בכללי ה"הנחתה" באיכות התמונה שיעשה המגבר (אם בכלל) פחותה בהרבה מההבדל בין שימוש בSVIDEO לקומפוננט - ז"א עדיף להעביר קומפוננט עם "מעבר" דרך מגבר מאשר לחבר SVIDEO ללא "מעבר" דרך מגבר.

ד"א
לאחרונה יצאו מספר משחקים לPS2 שמאפשרים אפילו 480P בחיבור קומפוננט (באקס-בוקס יש גם 1080P במשחקים בודדים).

לעניין שאלת הDVD ,אמור להיות שיפור משמעותי בין SVIDEO לקומפוננט בתמונה
יש 2 אפשרויות - או שהשיפור עדין מידי בשביל שתשים לב (לא אמור לקרות).
או שהDVD או הטלביזיה מנחיתים מקומפוננט ל SVIDEO (ז"א מעבירים אות של SVIDEO בעזרת חיבור קומפוננט)

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: קומפוננט ,ברור.

שליחה #3 

nirtaz כתב:קודם כל בפלייסטישן 2 אתה לא בוחר בין איכות תמונה לצליל שכן החיבור האופטי הוא ONBOARD בנפרד מהיציאה של התמונה - ז"א אפשר לחבר קומפוננט וגם אופטי
באקס-בוקס זה טיפה יותר מסובך שכן האופטי לא קיים ONBOARD אלה רק דרך כבל מתאם מיוחד ולכן צריך כבל של קומפוננט עם אופטי ביחד.
בכללי ה"הנחתה" באיכות התמונה שיעשה המגבר (אם בכלל) פחותה בהרבה מההבדל בין שימוש בSVIDEO לקומפוננט - ז"א עדיף להעביר קומפוננט עם "מעבר" דרך מגבר מאשר לחבר SVIDEO ללא "מעבר" דרך מגבר.

ד"א
לאחרונה יצאו מספר משחקים לPS2 שמאפשרים אפילו 480P בחיבור קומפוננט (באקס-בוקס יש גם 1080P במשחקים בודדים).

לעניין שאלת הDVD ,אמור להיות שיפור משמעותי בין SVIDEO לקומפוננט בתמונה
יש 2 אפשרויות - או שהשיפור עדין מידי בשביל שתשים לב (לא אמור לקרות).
או שהDVD או הטלביזיה מנחיתים מקומפוננט ל SVIDEO (ז"א מעבירים אות של SVIDEO בעזרת חיבור קומפוננט)
...
תודה , אם כך עדיף עדיף לחבר גם את ה XBOX וגם את הסוני דרך הרסיבר ב 2 כניסות קומפוננט שיוציאו כבל אחד לטלויזיה. ודרך אגב , איזה משחקי XBOX הם 1080i ? ושאלה נוספת וממש לא טריוואלית , האם באמת משנה אם אני מחבר את הXBOX לרסיבר ומשם לטלויזיה בכבל קומפוננט רגיל או בכבל מסוכך בלה בלה בלה ... :-)
כלומר , האם יהיה הבדל בין הכבלים השונים בחיבורם לרסיבר ?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

לרשימה של משחקי פס2 ואקס בוקס עם פרטים טכניים (רזולוציה, תמיכה בפורמטי סאונד, מסך רחב):
http://www.hdtvarcade.com/hdtvforum/ind ... page=xboxa
http://www.hdtvarcade.com/hdtvforum/ind ... page=ps2ab

לאקס בוקס אין תמיכה ב1080P אלא רק ב1080i.
אגב, לפס2 אם אני לא טועה רק גראן טוריסמו האמריקאי\יפני תומך ב1080i (האמת זה יותר 540P) ולאקס בוקס אני לא חושב שיש משחקים טובים שתומכים ב1080i. גם ממה שראיתי לאקס בוקס יש משחקי 720 שהמפתחים עשו שבמצב הזה חלק מהתמונה נעלם (יהיו בארים שחורים מסביב, מצב לטרבוקס מוזר).
ולגבי החיבור של האקס בוקס - יש לי כבל רשמי של מיקרוסופט וכבל זול ולא שמתי לב להבדלים גדולים מידי. ראיתי גם אקס בוקס מחובר בחיבור קומפוננט של מונסטר וזה לא נראה טוב יותר במיוחד. אני אישית לא הייתי שם לב להבדלים אם היית שואל אותי מה מחובר במה.

nirtaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

טעות שלי - 1080i

שליחה #5 

אני יודע על משחק אחד לXBOX שהוא 1080i שנקרא DRAGON LAYER או משהו דומה
משחק חדש יחסית ל PS2 ששמו OUTRUN 2006 תומך ב480P
לפי ניסוני המאוד גדול בתחום הקונסולות (היתה לי חנות קונסולות עד לא מזמן במשך כמה שנים) , אין הבדל משמעותי בין סוגי הכבלים למכשירים השונים (מלבד אמינות אולי , תקלות וכו .. אבל לא הבדל באיכות)
הכבלים הנ"ל קצרים מאוד ושיפור הסיכוך וכו... לא מספיק משמעותי בטווחים כאלה אבל כן משמעותי מאוד בטווחים ארוכים (כבלים ארוכים).
שים לב שרק מכשירי XBOX מסוג NTSC (אמריקאים) תומכים בHD
למי שיש צ'יפ למכשיר יכול לשנות את סוג המכשיר שלו לNTSC ע"י תוכנה פשוטה בשם ENIGMA VIDEO MODE SWITCH ואז בתפריט המקורי של הXBOX שנקרא גם MS DASHBOARD צריך לבחור בVIDEO OPTIONS תמיכה של הטלביזיה שלך ב1080i ותמיכה בOPTICAL OUT.
כמו כן גם ה PS2 מצריך שינוי הגדרות בשביל להפעיל את הOPTICAL OUT.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אחלה , גם ככה אני עובד בNTSC , אבל עכשיו חיברתי גם composite וגם component את המכשיר ישירות לטלויזיה , ולא ראיתי הבדלים (בדקתי את Soul Calibur 2) , יכול להיות שבגלל שבזמן שמתנתקים את הכבל המכשיר עושה RESET ואז אני לא מבחין בהבדלים כי אין לי ביקורת של תמונה ליד תמונה (בדיוק אותו סיפור של מסך פיוניר ליד פנסוניק). אבל גם אם יש מצב להביא עוד XBOX מחבר , אני בספק אם רואים הבדל ברור לעין ב 2 החיבורים , אולי זה תלוי בסוג המשחק... אבל בכל זאת ב Soul Calibur לא מצאתי.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

מנסיוני ב PS2 חיבור עם כבל SVIDEO של

שליחה #7 

חברת מונסטר כבל (עלה כ 45 דולר בארהב) ההבדל מדהים.
איכות התמונה לעומת החיבור המקורי שמגיע טובה ב 30 אחוז.
כמובן שנדרשת טלויזיה שיודעת לתת את התוצאה המובקשת - סוני 100 הרץ מהדגמים האיכותיים (כ 15000 שח).

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: מנסיוני ב PS2 חיבור עם כבל SVIDEO של

שליחה #8 

kobbi כתב:חברת מונסטר כבל (עלה כ 45 דולר בארהב) ההבדל מדהים.
איכות התמונה לעומת החיבור המקורי שמגיע טובה ב 30 אחוז.
כמובן שנדרשת טלויזיה שיודעת לתת את התוצאה המובקשת - סוני 100 הרץ מהדגמים האיכותיים (כ 15000 שח).
...
טושיבה 47WL66... עולה קצת יותר :D

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”