זהירות - פוסט קצת ארוך (אבל נחמד)
התחדשתי לפני מספר חודשים בסט סטריאו בסיסי ונחמד (רמקולים רצפתיים של QUADRAL QLX-185, רסיבר ימאהה סטריאופוני RX-496 ונגן CD תואם של ימאהה CDX-396 ופטיפון לניארי וותיק של AIWA ששמרתי מימי התיכון העליזים)
ידוע לי שזהו סט בסיסי למי שמעוניין לשמוע סטריאו ולשמור על יחסים טובים עם ההנהלה.
לאור אהבתי גם את עולם המחשבים חיברתי את המחשב הנייד לרסיבר מתוך תקווה להינות מכל האוסף הדיגיטלי שיש לי ולצערי התאכזבתי מאיכות הסאונד.
השוויתי בין דיסק בנגן לבין קובץ LOSLESS שדגמתי מהדיסק לבין תקליט - כולם עם אותו שיר והזמנתי את אישתי היקרה שהסכימה להוות בורר בתהליך בחירת המקור הטוב ביותר ולאשש / להפריך את מסקנותי ולהלן התוצאות:
נגן דיסק - הכי נקי, עם נפח באסים ושאר חמוצים
תקליט - נקי וחד יותר מהדיסק אך פחות באס מהדיסק (מסקנת ביניים משנית - כדאי להחליף אותו לאור קיבעון הראש שלו של AUDIO TECHNICA שלא ניתן לשדרוג)
מחשב - גועל נפש צרוף (מחשב נייד DELL INSPIRON 1525 עם כרטיס קול מובנה "HD"
וכן מחשב נייח עם כרטיס מובנה .Realtek ALC888 codec )
ובמילותיה של אישתי - המוסיקה מהמחשב זה כמו "לשמוע עם קטרקט"
זה גרם לי להתחיל לחפור בפורום לגבי אפשרויות לשמיעת מוזיקה סטריאופונית מהמחשב בצורה נקיה וטובה והגעתי לפתרונות של DAC NOS אשר דיברו רבות בשבח ה NOS והחזרה למקורות.
חשבתי על כך - האם יש סיכוי שכרטיס קול ישן שלא שמע מעודו על OS מעל 44.1 יעשה את העבודה ?
מצאתי במחסן מחשב DELL נייח (OPTIPLEX) ישן עם כרטיס קול מובנה ADI1985 של ANALOG DEVICES
שמתי עליו את קבצי המוסיקה שדגמתי מהדיסק וישבתי לבדיקה חוזרת
התוצאה הייתה מדהימה - שמעתי חד ברור וצלול כמו בפטיפון והרבה יותר טוב מהנגן דיסק ברמת המיד והטוויטר אך לצערי הבאס היה חסר משמעותית.
העליתי את הבאס במגבר בצורה יזומה ופתאום התחלתי להינות מחדש מקבצי המוסיקה שנשמעו פתוחים יותר וברורים לגמרי.
נסיונות נוספים בהמשך - מבטיח לעדכן.
אשמח לדעתכם המלומדת ולהארותיכם המחכימות.
יוסי
מחשבות לגבי חזרה לכרטיסי קול סטריאופונים עתיקים בעידן ה HD וה UPSCALE
UDII - אדרבה מטרת הפוסט הייתה להראות כי דווקא הכרטיס הישן היה עדיף בראייתי מבחינת איכות הסטריאו על פני הכרטיסים ה"מתקדמים"
הדבר היחיד הוא שהיה חסר באס בצורה מורגשת בכל כרטיסי הקול.
בשורה התחתונה כנראה שיש משמעות לגודל הקבלים במפענחים - כרגע אני מחפש קיט DIY של DAC עם הקבלים הכי גדולים שאוכל למצוא.
אני גם משתעשע במחשבות על DAC NOS או TUBE DAC
הייתי שמח אם מישהו יוכל לתרום מנסיונו על כך
הדבר היחיד הוא שהיה חסר באס בצורה מורגשת בכל כרטיסי הקול.
בשורה התחתונה כנראה שיש משמעות לגודל הקבלים במפענחים - כרגע אני מחפש קיט DIY של DAC עם הקבלים הכי גדולים שאוכל למצוא.
אני גם משתעשע במחשבות על DAC NOS או TUBE DAC
הייתי שמח אם מישהו יוכל לתרום מנסיונו על כך