HTPC, IR BALSTER ומזגנים
חשבתי בגלל שלרובינו יש HTPC עם IR BASTER MCE על אפשרות שליטה במזגן ע"י EMAIL
כלומר: בדרך מהעבודה אני אשלח EMAIL מהטלפון לכתובת מיוחדת הHTPC משוך את הEMAIL ולפ שורת הנושא ידליק את המזגן מובן יש צורך בתוכנת שתתממשק בין תוכנת הOUTLOOK או כל תוכנת מייל אחרת לגירדר או לHIP.
נגיד אני אשלח מייל
on22/3/c
זה יגיד למזגן להדלק ל22 מעלות, מהירות 3, מצב קירור
ON24/2/H
ידליק את המזגן ל24 מעלות, מהירות 2, מצב חימם
זה נראה לי יעבוד רק במזגנ ים עם תצוגה ממוחבת על השלט כי השלט שולח את הפרמטרים ולא את הפקודה תלדק/תעלה במעלה/תעלה במירות הפן, הוא שולח למזגן מברק 22 מעלות קירור מהירות 3.
אני צריך ממכם עזרה באילו תוכנות להשתמש
כלומר: בדרך מהעבודה אני אשלח EMAIL מהטלפון לכתובת מיוחדת הHTPC משוך את הEMAIL ולפ שורת הנושא ידליק את המזגן מובן יש צורך בתוכנת שתתממשק בין תוכנת הOUTLOOK או כל תוכנת מייל אחרת לגירדר או לHIP.
נגיד אני אשלח מייל
on22/3/c
זה יגיד למזגן להדלק ל22 מעלות, מהירות 3, מצב קירור
ON24/2/H
ידליק את המזגן ל24 מעלות, מהירות 2, מצב חימם
זה נראה לי יעבוד רק במזגנ ים עם תצוגה ממוחבת על השלט כי השלט שולח את הפרמטרים ולא את הפקודה תלדק/תעלה במעלה/תעלה במירות הפן, הוא שולח למזגן מברק 22 מעלות קירור מהירות 3.
אני צריך ממכם עזרה באילו תוכנות להשתמש
ראשית - האם יש לך IR BLASTER חזק מספיק לבקר מרחוק מזגן. למשל זה של הPVR 150 המרחק שלו הוא פחות מ10 סנטמטרים. אתה יכול להשתמש במאריך כל שהוא כמובן ...
שנית - האם הצלחת לבצע הפעלה של מזגן עם קוד כלשהוא
אלו דרישות קדם
מפה הבעיה היא די קלה
ניתן גם לכתוב אפליקציה שפונה לשרת דואר SNMTP או POP3 ושולף דואר משם. יש די הרבה דוגמאות בJAVA כיצד לעשות את זה. ראה למשל באתר חיפוש www.koders.com
או כתוב אפליקציה שתפנה לWEB MAIL ותקרא את טקסט כותרות הMAIL תבצע את הפעולה, תסמן את השורה שבוצעה ותמחק את השורה (סימון של לרוב שליחת FORM עם ערך) . לפעמים סניפר מה קורה בפועל במשלוח יכול לעזור. תוכנה של איסוף הEPG היא תוכנה טיפה יותר פשוטה שמבצעת דבר כזה (פה יש צורך גם לבצע LOGIN ורצוי מחיקת דואר)
שנית - האם הצלחת לבצע הפעלה של מזגן עם קוד כלשהוא
אלו דרישות קדם
מפה הבעיה היא די קלה
ניתן גם לכתוב אפליקציה שפונה לשרת דואר SNMTP או POP3 ושולף דואר משם. יש די הרבה דוגמאות בJAVA כיצד לעשות את זה. ראה למשל באתר חיפוש www.koders.com
או כתוב אפליקציה שתפנה לWEB MAIL ותקרא את טקסט כותרות הMAIL תבצע את הפעולה, תסמן את השורה שבוצעה ותמחק את השורה (סימון של לרוב שליחת FORM עם ערך) . לפעמים סניפר מה קורה בפועל במשלוח יכול לעזור. תוכנה של איסוף הEPG היא תוכנה טיפה יותר פשוטה שמבצעת דבר כזה (פה יש צורך גם לבצע LOGIN ורצוי מחיקת דואר)
נערך לאחרונה על ידי AdiLev ב 17/06/2006 12:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
השאלה הראשונית שוב כמו שעדי אמר היא האם ניתן לשלוט בכלל על המזגן
אם כן , זה יהיה רעיון מעולה! אשמח אם תעדכן
אם כן , זה יהיה רעיון מעולה! אשמח אם תעדכן
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
במידה ותצליח לשלוט על המזגן, לדעתי פתרון יותר טוב זה להתקין שרת WEB פשוט על המחשב, ולשלוט על המזגן ב-WAP.
כך תוכל לגלוש מהטלפון ולהדליק/לכבות את המזגן גם כשאתה באוטו בדרך, ולא רק ע"י מייל מהמשרד.
(ניתן גם לשלוח מייל מהטלפון, אבל זה יותר מסובך. וחוצמזה ש-WAP יתן לך ממשק אינטרקטיבי, למשל, תוכל לראות שאשתך כבר הדליקה את המזגן, או שהיא הגיעה הביתה...)
כך תוכל לגלוש מהטלפון ולהדליק/לכבות את המזגן גם כשאתה באוטו בדרך, ולא רק ע"י מייל מהמשרד.
(ניתן גם לשלוח מייל מהטלפון, אבל זה יותר מסובך. וחוצמזה ש-WAP יתן לך ממשק אינטרקטיבי, למשל, תוכל לראות שאשתך כבר הדליקה את המזגן, או שהיא הגיעה הביתה...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
למי ששכח יש את הנושא של הRULES בOUTLOOK
כך שניתן לתת כלל שאם מתקבלת הודעה עם הנושא mazgan 22/c/2
ההודעה תימחק באופן אוטומטי
והתוכנה תריץ את הHIPSEND עם הפרמטר הרלוונטי עבור הדלקת המזגן בטמפרטורת 22 מעלות בקירור ובמהירות 2.
עכשיו רק לבנות נורית בלסטר והכל מוכן!!!!
כך שניתן לתת כלל שאם מתקבלת הודעה עם הנושא mazgan 22/c/2
ההודעה תימחק באופן אוטומטי
והתוכנה תריץ את הHIPSEND עם הפרמטר הרלוונטי עבור הדלקת המזגן בטמפרטורת 22 מעלות בקירור ובמהירות 2.
עכשיו רק לבנות נורית בלסטר והכל מוכן!!!!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דווקא לדעתי SMS הוא פחות טוב מ-WAP.
WAP אינטרקטיבי במיידי. SMS לוקח יותר זמן.
הייתרון הגדול של SMS הוא ה-PUSH, כלומר, המחשב יכול ליזום הודעה אליך.
WAP דורש שתגש למחשב כדי לבדוק מה חדש, בדיוק כמו ההבדל בין אתר אינטרנט למייל.
WAP אינטרקטיבי במיידי. SMS לוקח יותר זמן.
הייתרון הגדול של SMS הוא ה-PUSH, כלומר, המחשב יכול ליזום הודעה אליך.
WAP דורש שתגש למחשב כדי לבדוק מה חדש, בדיוק כמו ההבדל בין אתר אינטרנט למייל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
עידכון חברים!!!!!!
הרכבתי מעגל מגבר לעינית בלסטר
(אסור לחבר לד 5MM לIR בלסטר כי הוא לוקח יותר מידי זרם)
המזגן נדלק ע"י פקודת HIPSEND כלומר שלב החומרה הושלם
כפי שהסברתי מקודם כיצד ניתן להריץ פקודה מהקבלת מייל שאפילו נוקיה 6100 יודע לשלוח...
הרכבתי מעגל מגבר לעינית בלסטר
(אסור לחבר לד 5MM לIR בלסטר כי הוא לוקח יותר מידי זרם)
המזגן נדלק ע"י פקודת HIPSEND כלומר שלב החומרה הושלם
כפי שהסברתי מקודם כיצד ניתן להריץ פקודה מהקבלת מייל שאפילו נוקיה 6100 יודע לשלוח...
אם אתה נעולל על OUTLOOK יש מקרו שאתה יכול להפעיל. שזה מאוד דומה לVB
חפש את האוביקטים המתאימים שיאפשרו לך להפעיל HIPSEND ב VISUAL BASIC וגם כרגיל יש אוביקטים מיוחדים לOUTLOOK שמטפלים בדואר עצמו. (בדומה לEXCEL) -
ראה דוגמא פה:
http://support.microsoft.com/?kbid=235852
הפקודה שאתה צריך לבצע הוא משהו כזה:
Dim RetVal
RetVal = Shell("HIPSEND.EXE", PARAM
חפש גם בפורום זה - יש איזה פתרון דומה שמישהו עשה בעבר
אגב אני אשמח לקבל תיאור סכמטי של מעגל ההגברה (לא גדול אני מניח) כולל איזה רכיבים כמו LED נבחר צור JPEG או GIF שלו ושלח כATTACHMENT תמונה פה (עד 640 רוחב ו30K)
חפש את האוביקטים המתאימים שיאפשרו לך להפעיל HIPSEND ב VISUAL BASIC וגם כרגיל יש אוביקטים מיוחדים לOUTLOOK שמטפלים בדואר עצמו. (בדומה לEXCEL) -
ראה דוגמא פה:
http://support.microsoft.com/?kbid=235852
הפקודה שאתה צריך לבצע הוא משהו כזה:
Dim RetVal
RetVal = Shell("HIPSEND.EXE", PARAM
חפש גם בפורום זה - יש איזה פתרון דומה שמישהו עשה בעבר
אגב אני אשמח לקבל תיאור סכמטי של מעגל ההגברה (לא גדול אני מניח) כולל איזה רכיבים כמו LED נבחר צור JPEG או GIF שלו ושלח כATTACHMENT תמונה פה (עד 640 רוחב ו30K)
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -