כיול טמפ' צבע: NTSC מול PAL
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חברים נכבדים,
אני שמח לבשר, שביזע רב, לראשונה הצלחתי לבצע כיול טמפ' צבע של PWD8, בעזרתו של הספיידר (ביצוע raw readings), ובעזרתם של dve test patterns.
למעשה, הצלחתי "ליישר" את גרף טמפ הצבע אל האזור שבין 6500 ל 6600 קלוין.
(לצערי זה פשוט בלתי אפשרי להגיע ל flat line).
(ועוד משהו: כיול באמצעות raw readings דורש המון לימוד, והמון השקעה. לא הייתי ממליץ על קניית spydertv אם אין לכם הידע והמשאבים).
רק שתבינו כמה המצב גרוע ללא כיול: במצב warm, הטמפ מתחילה ב 6200 עבור 20% level, ומגיעה ל 6500 באזור 80% level - מה שגורם לתמונה להראות כ"כ אדומה בסצינות עם רמת בהירות בינונית ומטה.
הכיול היה לכניסת הקומפוננט, עבור מכשיר ה DVD, עבור NTSC.
הדגמות הוידאו ב DVE NTSC נראות יפה.
אבל, ששמתי סרט PAL, הוא נראה אדמדם מהרגיל.
למה עבור הכיול שהושג ל NTSC, סרט PAL נראה אדום יותר?
מדוע נדרש כיול נפרד ל PAL?
למיטב הבנתי הכיול הוא per כניסה per מכשיר. במצב דנן, מדובר באותו מכשיר ואותה כניסה. רמות האות אמורות להיות זהות, לא?
BTW
כיול טמפ' בצע עבור ממיר 3100S של yes - פשוט סיוט:
הוא הרבה פחות קוהרנטי...
קשה עד בלתי אפשרי לכייל אותו, בהעדר test patterns מספקים.
אני שמח לבשר, שביזע רב, לראשונה הצלחתי לבצע כיול טמפ' צבע של PWD8, בעזרתו של הספיידר (ביצוע raw readings), ובעזרתם של dve test patterns.
למעשה, הצלחתי "ליישר" את גרף טמפ הצבע אל האזור שבין 6500 ל 6600 קלוין.
(לצערי זה פשוט בלתי אפשרי להגיע ל flat line).
(ועוד משהו: כיול באמצעות raw readings דורש המון לימוד, והמון השקעה. לא הייתי ממליץ על קניית spydertv אם אין לכם הידע והמשאבים).
רק שתבינו כמה המצב גרוע ללא כיול: במצב warm, הטמפ מתחילה ב 6200 עבור 20% level, ומגיעה ל 6500 באזור 80% level - מה שגורם לתמונה להראות כ"כ אדומה בסצינות עם רמת בהירות בינונית ומטה.
הכיול היה לכניסת הקומפוננט, עבור מכשיר ה DVD, עבור NTSC.
הדגמות הוידאו ב DVE NTSC נראות יפה.
אבל, ששמתי סרט PAL, הוא נראה אדמדם מהרגיל.
למה עבור הכיול שהושג ל NTSC, סרט PAL נראה אדום יותר?
מדוע נדרש כיול נפרד ל PAL?
למיטב הבנתי הכיול הוא per כניסה per מכשיר. במצב דנן, מדובר באותו מכשיר ואותה כניסה. רמות האות אמורות להיות זהות, לא?
BTW
כיול טמפ' בצע עבור ממיר 3100S של yes - פשוט סיוט:
הוא הרבה פחות קוהרנטי...
קשה עד בלתי אפשרי לכייל אותו, בהעדר test patterns מספקים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כמה דברים:
1. צריך לכייל כל כניסה בנפרד עבור כל פורמט (HD, PAL, NTSC!)
2. הוגבלנו מאוד במספר השקופיות ב-YES IMPACT. שתי השקופיות האחרונות אמורות לעזור לך בכיול כי יש לך 100IRE בעמודים אחרים ו-שתי נקודות אמצע (70% ו-30% בערך) בכדי לעבוד על גאמה ועל BIAS ו-GAIN...
1. צריך לכייל כל כניסה בנפרד עבור כל פורמט (HD, PAL, NTSC!)
2. הוגבלנו מאוד במספר השקופיות ב-YES IMPACT. שתי השקופיות האחרונות אמורות לעזור לך בכיול כי יש לך 100IRE בעמודים אחרים ו-שתי נקודות אמצע (70% ו-30% בערך) בכדי לעבוד על גאמה ועל BIAS ו-GAIN...
unsound_methods
למעשה קיימת שאלה בסיסית: לפני הכיול, כשהתמונה המוצגת היא GRAY SCALE , האם אתה מבחין שה GRAY נוטה לצבע בין הבהירויות השונות?
או במילים אחרות, האם העין שלך מבחינה שיש הבדל בצבעוניות של גווני האפור ?
למעשה קיימת שאלה בסיסית: לפני הכיול, כשהתמונה המוצגת היא GRAY SCALE , האם אתה מבחין שה GRAY נוטה לצבע בין הבהירויות השונות?
או במילים אחרות, האם העין שלך מבחינה שיש הבדל בצבעוניות של גווני האפור ?
מוטי
- oferlaor
- מנהל

motico,
כמעט אין מסך (פרט אולי לאחד שאני יכול לחשוב עליו) שבצפיה ב-GRAYSCALE רגיל לא רואים הבדל בין הגוונים.
כמעט אין מסך (פרט אולי לאחד שאני יכול לחשוב עליו) שבצפיה ב-GRAYSCALE רגיל לא רואים הבדל בין הגוונים.
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

זה התחיל בכך שעבדתי במצב WARM, לפי המלצת עופר, הרבה לפני הספיידר.motico כתב:unsound_methods
או במילים אחרות, האם העין שלך מבחינה שיש הבדל בצבעוניות של גווני האפור ?...
הבחנתי שהכל אדמומי, במיוחד בסצנות לא בהירות. ניתן להבחין בקלות בשינוי גוון הפנים כאשר השחקן עובר מאזור מואר לאזור פחות מואר.
זה תסכל אותי מאד, חשבתי שעופר סתם ממציא
בנוסף, הבעיה הרבה יותר חמורה כאשר מקטינים משמעותית את ה picture: ממדידות שערכתי, הנפילה בטמפ' הצבע ברמות input level נמוכות היתה חמורה יותר ככל שהגדרתי picture נמוך (וכזכור, השתמשתי בערכי picture נמוכים).
אחרי הספיידר והמדידות, גיליתי שמצב normal הרבה יותר רחוק מ 6500K מאשר warm - הוא בסביבות 8000K (עופר לא סתם המציא...)
ואז גם גיליתי את השפעת בקר ה picture (קונטרסט) על גרף טמפ' הצבע.
כמו כן גיליתי תוך צפיה בעין בלבד, ששינוי קליל ב bias של w/b או w/r משפיע על טמפ' הצבע של אפורים כהים בצורה שניתן להבחין בה (לדוגמא ע"י הסתכלות ב bars הכהים של PLUGE בעת שינוי ה bias).
מה אני אגיד, אחרי כיול, שאני מסתכל על grayscale ramp, זה פתאום נראה לי יותר טוב.
עדיין לא לגמרי ברור לי למה PAL דורש כיול נפרד...
ואם כן, צריך לשמור ערכי כיול NTSC ו PAL ב preset זכרון נפרד (יש שלושה "מצבי" כיול לכל כניסה).
ואז מה? שאני מנגן PAL לעבור "מצב"? כבר אני מצפה לתגובה של אשתי כאשר אגיד לה שהיא צריכה לבדוק אם ה DVD ששאלה מהספריה הוא PAL או NTSC, ואז לעבור "מצב" כיול...
- oferlaor
- מנהל

אני שמח למצוא שמה שאני כותב גם כנראה נכון 
אין לי הסבר ברור מדוע יש הבדל בין PAL ל-NTSC, אבל הוא קיים.
אין לי הסבר ברור מדוע יש הבדל בין PAL ל-NTSC, אבל הוא קיים.
שאלתי אם העין רואה הבדל של גוון בתלות בשינוי בהירות, כדי להגיע למסקנה האם חובה (או לא) להשתמש בספיידר לכיול ה GRAY SCALE.
אני כיילתי את המסך (מזמן) ע"י כיוון ה BIAS וההגברה של כל צבע. יתכן שהצבע לא מכוייל מדוייק ל D65 (השוויתי עם כרטיס אפור), אבל לפחות הגרף ישר.
למעשה, אין הרבה מה לעשות בקטעי הביניים ששם יש חריגה למעלה או למטה, לשם כך צריך את הממירים התותחיים של עופר (או מחשב עם טבלאות המרה מכויילות).
גם אצלי לאחר הכיול יש תחום אפור כהה שהצבע הופך אדמדם יותר ובהמשך חוזר לנורמלי.
unsound_methods, פעם שאלת שאלה בסיסית באחד השישורים, וכדי לענות עליה אתה חייב לאתר כמה חברה שיש להם מסך כמו שלך, ולבצע את בדיקת טמפרטורת הצבע אצל כל אחד, כשהמצב ה SETUP ההתחלתי שוה בכולם.
התוצאה תיתן לך (ולכולנו) את התשובה החשובה שחיפשת.
אני כיילתי את המסך (מזמן) ע"י כיוון ה BIAS וההגברה של כל צבע. יתכן שהצבע לא מכוייל מדוייק ל D65 (השוויתי עם כרטיס אפור), אבל לפחות הגרף ישר.
למעשה, אין הרבה מה לעשות בקטעי הביניים ששם יש חריגה למעלה או למטה, לשם כך צריך את הממירים התותחיים של עופר (או מחשב עם טבלאות המרה מכויילות).
גם אצלי לאחר הכיול יש תחום אפור כהה שהצבע הופך אדמדם יותר ובהמשך חוזר לנורמלי.
unsound_methods, פעם שאלת שאלה בסיסית באחד השישורים, וכדי לענות עליה אתה חייב לאתר כמה חברה שיש להם מסך כמו שלך, ולבצע את בדיקת טמפרטורת הצבע אצל כל אחד, כשהמצב ה SETUP ההתחלתי שוה בכולם.
התוצאה תיתן לך (ולכולנו) את התשובה החשובה שחיפשת.
מוטי
-
unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

האם חובה להשתמש בספיידר?
לצורך כיול grayscale, לדעתי אין מנוס מלהשתמש בחיישן. אני מניח שניתן ל"יישר" על פי העין (כידוע את הכיולים הבסיסיים black level, color, tint אני ממליץ לבצע בעין מיומנת, חיישן לדעתי אינו הכרחי). אבל לדעתי, הבדלים בטמפ' הצבע מציבים קושי רב לבחינה בעין מאשר להבחין שה black level גבוה מדיי. אולי אם היה לי reference של grayscale בגוונים הנכונים על גבי כרטיס (כמו קליברציות של פעם) הייתי יכול לבחון זאת לעומק.
השאלה הפילוסופית היא האם חשוב למשתמש לכייל grayscale...
לצורך כיול grayscale, לדעתי אין מנוס מלהשתמש בחיישן. אני מניח שניתן ל"יישר" על פי העין (כידוע את הכיולים הבסיסיים black level, color, tint אני ממליץ לבצע בעין מיומנת, חיישן לדעתי אינו הכרחי). אבל לדעתי, הבדלים בטמפ' הצבע מציבים קושי רב לבחינה בעין מאשר להבחין שה black level גבוה מדיי. אולי אם היה לי reference של grayscale בגוונים הנכונים על גבי כרטיס (כמו קליברציות של פעם) הייתי יכול לבחון זאת לעומק.
השאלה הפילוסופית היא האם חשוב למשתמש לכייל grayscale...
אחרי 270 הודעות... אינני זוכר לאיזו הודעה התכוונת.unsound_methods, פעם שאלת שאלה בסיסית באחד השישורים, וכדי לענות עליה אתה חייב לאתר כמה חברה שיש להם מסך כמו שלך, ולבצע את בדיקת טמפרטורת הצבע אצל כל אחד, כשהמצב ה SETUP ההתחלתי שוה בכולם....
unsound_methods
לא ציפיתי שתקשר אבל חשבתי שאולי...
טוב, הכוונה היתה לשאלה: "למה החברות לא מוציאות את המסך כבר מכוייל". אני מניח שהם חוסכים בזמן כיול.
בדרך כלל כשיש סטיות מהמרכז למעלה או למטה, כלומר חלק מהמסכים נוטים יותר לכחול וחלק נוטים יותר לאדום, אז באמת רק כיול יעזור, והחברה מחליטה האם להשקיע זמן במהלך היצור לכיול משופר של המסך.
אם כל המסכים (דגמים זהים) מראים את אותה סטיה , לדוגמה, כולם מראים בערך את גרף הטמפרטורה שמדדת, אז החברה שמיצרת את המסכים יכולה להכניס תיקון קבוע ללא צורך בכיול מיוחד. ברור שהתוצאה הסופית תהיה עדיין עם סטיות אבל לפחות סביב עקום יותר מדוייק.
זאת למעשה הסיבה שחשבתי על אפשרות לבדוק כמה מסכים (דגם זהה) כדי לראות האם הסטיות בכולם תמיד באותו כיוון, מה שיוכיח שצדקת בטענה שפס היצור יכול להוציא מסכים יותר טובים.
לא ציפיתי שתקשר אבל חשבתי שאולי...
טוב, הכוונה היתה לשאלה: "למה החברות לא מוציאות את המסך כבר מכוייל". אני מניח שהם חוסכים בזמן כיול.
בדרך כלל כשיש סטיות מהמרכז למעלה או למטה, כלומר חלק מהמסכים נוטים יותר לכחול וחלק נוטים יותר לאדום, אז באמת רק כיול יעזור, והחברה מחליטה האם להשקיע זמן במהלך היצור לכיול משופר של המסך.
אם כל המסכים (דגמים זהים) מראים את אותה סטיה , לדוגמה, כולם מראים בערך את גרף הטמפרטורה שמדדת, אז החברה שמיצרת את המסכים יכולה להכניס תיקון קבוע ללא צורך בכיול מיוחד. ברור שהתוצאה הסופית תהיה עדיין עם סטיות אבל לפחות סביב עקום יותר מדוייק.
זאת למעשה הסיבה שחשבתי על אפשרות לבדוק כמה מסכים (דגם זהה) כדי לראות האם הסטיות בכולם תמיד באותו כיוון, מה שיוכיח שצדקת בטענה שפס היצור יכול להוציא מסכים יותר טובים.
מוטי
- oferlaor
- מנהל

motico,
זמן?
זה ממש לא פרמטר. מרבית המסכים יוצאים זהים מהמפעל, אבל:
1. מעניין את החברות להוציא מוצר שימכור טוב, מרבית האנשים מעדיפים (לפחות בהשוואה מול מסכים אחרים) מסכים רווים, בוהקים מדי, עם SHARPNESS מטורף. רק כשהם מגיעים הביתה (אני אופטימי) הם יתעניינו אם זה מכוייל או לא.
2. לפחות בכניסות האנלוגיות, צריך כיול מול כל מכשיר בנפרד. אפילו שני ממירים ממודלים זהים לא נותנים אותן תוצאות...
זמן?
זה ממש לא פרמטר. מרבית המסכים יוצאים זהים מהמפעל, אבל:
1. מעניין את החברות להוציא מוצר שימכור טוב, מרבית האנשים מעדיפים (לפחות בהשוואה מול מסכים אחרים) מסכים רווים, בוהקים מדי, עם SHARPNESS מטורף. רק כשהם מגיעים הביתה (אני אופטימי) הם יתעניינו אם זה מכוייל או לא.
2. לפחות בכניסות האנלוגיות, צריך כיול מול כל מכשיר בנפרד. אפילו שני ממירים ממודלים זהים לא נותנים אותן תוצאות...