מחפש LCD, 26", שימוש בעיקר כמוניטור (מידי פעם טלויזיה)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

בהמשך לת'רד הקודם (http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=15013) בו ציינתי שזכיתי ב-FX26LC של מרנץ בסכום די משתלם בפומבית בלי שאפילו התכוונתי, רציתי לשאול לגבי הכדאיות של העסקה.

רענון התנאים -
המסך: http://www.elmor.co.il/Index.asp?Articl ... =70&Page=1
המחיר: 3700 ב12 תשלומים כולל משלוח, שנתיים אחריות של ניופאן (דרך אלמור), התקנה.
מחיר מינימלי בזאפ - 4955.

ההסתייגות: חיבור DVI לא מאפשר שימוש ברזולוציה הנאטיבית אלא ב1024*768, שזה DOWN SCALED ומעוות להתאמת רזולוציה סטנדרטית למסך מלבני. כלומר - יאלץ אותי להשתמש בחיבור אנלוגי בלבד.

הסחורה עדיין לא סופקה לי, אני יכול עוד להתחרט ולספוג את 100 השקלים.

והשאלה: שווה? או אולי יש המלצות למסכי 26", ברזולוציה של 1366*768 שמאפשרים ניצול של הנאטיבית בDVI (מה שמעט מסכי LCD מאפשרים, גם מותגים רציניים יותר כמו טושיבה, כםי שהדגמתי בת'רד הקודם)?

התקציב לא מוגבל לסכום הקניה הקודמת, אבל בוא לא נשתולל. סך הכל אני סטודנט תפרן. זכור לי שה-LA26R51B Samsung נמכרה בפומביות בסכום של כ5K ביותר מדי תשלומים, אבל אני לא מוצא אותה יותר בשום מקום.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

הייתי ממליץ לך על סמסונג -טושיבה- שארפ- סוני -פיליפס -אוליי LG
נערך לאחרונה על ידי il62 ב 17/06/2006 16:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אתה יכול לפרט? שאלתי שאלה מאוד ספציפית - איזו טלויזיה 26" יכולה לתמוך ברזולוציה נאטיבית (1366*768) בחיבור DVI.

גם אני יכולתי להביא רשימה של ניים דרופינג של מותגים יקרים, זה לא ממש חוכמה.

מה גם, שהטלויזיה 26" הכי זולה מהיצרנים שנתת, היא ה-LG דגם 26LC2R. היא עולה 2400 שקלים יותר מהמחיר שאני עומד לשלם על המראנץשזכיתי בה (6140 לעומת 3700). אין לי ספק שעל איכות משלמים, אבל אם כבר הצעת דגם (כי לא ממש הצעת דגם, אלא רק זרקת שמות של יצרנים) שיקר ב65%, תגיד לפחות למה, או אם אתה יודע בוודאות שהוא תומך ברזולוציה נאטיבית בDVI.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

לא בטוח

שליחה #4 

שהמותגים שהבאת יודעים לעשות מה שאתה מצפה מהם. בכל הנוגע לשידורי טלויזיה, המרנץ לדעתי לא נופלת כהוא זה ולעיתים אפילו עולה באיכותה על השמות שצוינו. להערכתי זכית במציאה אמיתית.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #5 

dr_n00b כתב:אתה יכול לפרט? שאלתי שאלה מאוד ספציפית - איזו טלויזיה 26" יכולה לתמוך ברזולוציה נאטיבית (1366*768) בחיבור DVI.

גם אני יכולתי להביא רשימה של ניים דרופינג של מותגים יקרים, זה לא ממש חוכמה.

מה גם, שהטלויזיה 26" הכי זולה מהיצרנים שנתת, היא ה-LG דגם 26LC2R. היא עולה 2400 שקלים יותר מהמחיר שאני עומד לשלם על המראנץשזכיתי בה (6140 לעומת 3700). אין לי ספק שעל איכות משלמים, אבל אם כבר הצעת דגם (כי לא ממש הצעת דגם, אלא רק זרקת שמות של יצרנים) שיקר ב65%, תגיד לפחות למה, או אם אתה יודע בוודאות שהוא תומך ברזולוציה נאטיבית בDVI.
...
ידידי!!!
אני מנסה לעזור לך ואת נוהג כאילו אני עובד אצלך ולא מילאתי את פקודתך
אז בוא נתאמץ ביחד..
אתה תקרא את זה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=1374
ואחר כך תבין למה רשמתי לך המלצה על מותגים אמיתיים ןלא על איזה מוצר מדבקה זול ולא איכותי...
כל זאת במיוחד לאור העובדה שאתה צריך אותו כמוניטור ולא משהו שיוציא את עיניך ויפגע בבריאותך.
נדמה לי שאתה כתבת שהתקציב לא מוגבל אלא יכול לגדול קצת...לכן המלצתי לך על מוצרים טובים ואיכותיים שתהנה מהם בשני הפונקציות שאתה עומד להשתמש בהם
כולם תומכים ב1366*768 ולכולם מחבר DVI או HDMI
ישראל

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

זאת ממש לא הייתה הכוונה, אני מצטער אם זה נשמע כאילו אני דורש תשובה, אני מודע לזה שאנשים עוזרים לאחרים בפורום מתוך התנדבות בלבד, ואני מכיר את הסיטואציה מהצד השני, כי אני נותן תמיכה לאנשים חסרי ידע באתר תמיכה אחר בנושא חומרת מחשב (ושם בפורום שעוסק בתצוגה הפנו אותי הנה).

מצד שני אתה יכול להבין את התסכול שלי, חיכיתי לתשובה רצינית, ולא לרשימת מותגים (לא המלצת על מוצרים ספציפיים או למה הם כדאיים).
אם תקרא את הת'רד הקודם שהזכרתי:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=15013
תגלה שגם טלויזיות של מותגים כמו טושיבה לא תומכות ב1366*768 בDVI ומוגבלות ל1280*1024. זה שהמוצר הוא מותג לא אומר שהוא מאפשר את מה שדרשתי.

בת'רד שאתה לינקקת אליו מרנץ מוזכר כמותג מדבקה בכל הקשור לרמקולים לוייניים. לגבי טלויזיות - זה סיפור אחר. המוצר אינו מוצר רשמי של מרנץ, ואחרי ששאלתי את אלמור בפירוש האם מדובר במוצר מדבקה, הם נתנו לי תשובה מתחמקת שהמוצרים נבנים לפי התוויות והנדסה של מרנץ העולמית. בכל אופן, לא הסתפקתי בזה ושלחתי מכתב לMARANTZ GLOBAL, אבל הם הפנו אותי חזרה לאלמור.

בת'רד הקודם הזכרתי שאני בעלים של טלויזיית מרנץ מדגם אחר, ושאני מאוד מרוצה ממנה בפרט ומהשירות של היבואן בכלל - וזאת לאחר שהעברתי את המסך את כל מבחני התצוגה האפשריים באמצעות תוכנה מקצועית בשם DisplayMate.

כל זאת על אף שעל פניו זה נראה כמוצר מדבקה לכל דבר. נחמה אחת, זה שלא מדובר במוצר סיני אלא קוריאני, שם הסטנדרטים בייצור גבוהים יותר.

כמו שאתה מבין אני לא ממש N00B למרות מה ששמי מרמז, ואני עושה את המחקר שלי.

בכל אופן, אתה צודק לגבי דבר אחד עיקרי, והוא שאיכות מוניטור חייבת להיות גבוהה יותר משל טלויזיה רגילה, וזו הסיבה שאני כל כך מדקדק....
תודה בכל אופן.

עריכה:
לאחר שקראתי את כל הת'רד שנתת לי מתחילתו ועד סופו, מצאתי את היצרן (של הטלויזיה שלי, לפחות - LC3250EX) - שמו EREA, יצרן קוריאני שמייצר מסכי LCD עבור מרנץ בין היתר, ומשתמש בפאנלים של LG. אז כן, זה מוצר מדבקה (לא ידוע אם יש אישור של מרנץ העולמית או לא, אבל זה לא משנה). בת'רד הזה אפילו מוזכר שיחסית למוצרי מדבקה אחרים, מדובר במוצר לא רע בכלל - ואני בהחלט מסכים עם זאת.
זה האתר שלו - http://www.myerae.com/

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”