עד אשר מר סמירה לא ישנה את עמדתו בנושא אנטנות על הגג - אנחנו בבעיה!
להלן חוות דעת משפטית של האגודה לתרבות הדיור בנושא הנדון. לציין כי נפלה טעות באופן שהפניה שלי פורשה ע"י היועץ המשפטי היות ולא התנתקתי מהאנטנה אלה מהכבלים. בכל מקרה, הפסקה האחרונה בחוות הדעת אומרת הכל.
להלן נוסח הפניה המקורית שלי:
הנדון: אחריות תחזוק ותיקון אנטנה על גג בית משותף
ברצוני לברר האם ועד הבית אחראי על תחזוק ותיקון האנטנה המוצבת על גג המבנה המשותף, אנטנה שהותקנה ע"י קבלן אשר בנה את המבנה.
לפני כמה חודשים התנתקתי מהטלביזיה הרב ערוצית לטובת חיבור מערך השידור הדיגיטלי הקרקעי "עידן פלוס". לצורך העניין פעלתי לפי הנחיות הרשות השנייה ורכשתי ממיר בעלות חד פעמית וכן אנטנה לשימוש בתוך הבית.
למרות שפעלתי בהתאם להנחיות, איכות הקליטה של שידורי "עידן פלוס" בביתי אינה מאפשרת צפייה רציפה ותקינה. לאחר פניה בנושא לרשות השנייה נאמר לי כי בכדי לשפר את איכות הקליטה, ישנה אפשרות להתחבר לאנטנה המרכזית של המבנה במשותף.
פעלתי בהתאם להנחיה זו אולם הסתבר לי כי האנטנה על גג המבנה המשותף נותקה לטובת צלחת לווין פרטית אשר עושה שימוש בתשתית התקשורת של המבנה לצורך הובלת האות לבתים.
פניתי לוועד הבית על-מנת שיסדירו את נושא תיקון האנטנה אולם לטענתם, ובהתאם להנחיה של מנכ"ל הרשות השנייה, אין יותר צורך באנטנות על גגות הבתים וזאת בשל הפסקת שיטת השידור האנלוגית אשר הייתה מקובלת עד המעבר לשיטה הדיגיטלית "עידן פלוס". בהתאם לטענה זו של וועד הבית, בקשתי נענתה בסירוב.
לציין כי האנטנות על גגות הבתים (אנטנות מסוג יאגי או "אנטנות ציפורים") נועדו לצורך קליטת שידורים אנלוגית אך ניתן בהחלט לעשות בהם שימוש לצורך קליטת שידורים דיגיטלית.
זאת ועוד: השימוש באנטנה המרכזית, המחוברת לתשתית התקשורת במבנה, מאפשר שימוש בכל חדרי הבית בשל קיום שקעים מתאימים בכל חדר, עובדה שמבטלת את הצורך באנטנה נפרדת לכל מכשיר טלביזיה. כמו כן, במצב חירום, עת התושבים נדרשים לשהות בחדרי הביטחון (ממ"ד) הקליטה באמצאות אנטנה פנימית אינה אפשרית וזאת בשל תכונות מבנה המרחב המוגן אשר לא מאפשר חדירה טובה של אותות שידור ומכאן הצורך באפשרות להתחבר לאנטנה חיצונית כמו זו המוזקפת על גג המבנה.
לאור ההנחיות של הרשות השנייה ובהתאם לצורך לשעות חירום אותו תיארתי וכן בשל קשיי הקליטה אותן אני חווה, אשמח לקבל ייעוץ מה אליי לעשות מול ועד הבניין ואיזו חובה חלה אליהם בהתאם לתקנות החוק.
אשמח לתגובה
להלן נוסח הפניה המקורית שלי:
הנדון: אחריות תחזוק ותיקון אנטנה על גג בית משותף
ברצוני לברר האם ועד הבית אחראי על תחזוק ותיקון האנטנה המוצבת על גג המבנה המשותף, אנטנה שהותקנה ע"י קבלן אשר בנה את המבנה.
לפני כמה חודשים התנתקתי מהטלביזיה הרב ערוצית לטובת חיבור מערך השידור הדיגיטלי הקרקעי "עידן פלוס". לצורך העניין פעלתי לפי הנחיות הרשות השנייה ורכשתי ממיר בעלות חד פעמית וכן אנטנה לשימוש בתוך הבית.
למרות שפעלתי בהתאם להנחיות, איכות הקליטה של שידורי "עידן פלוס" בביתי אינה מאפשרת צפייה רציפה ותקינה. לאחר פניה בנושא לרשות השנייה נאמר לי כי בכדי לשפר את איכות הקליטה, ישנה אפשרות להתחבר לאנטנה המרכזית של המבנה במשותף.
פעלתי בהתאם להנחיה זו אולם הסתבר לי כי האנטנה על גג המבנה המשותף נותקה לטובת צלחת לווין פרטית אשר עושה שימוש בתשתית התקשורת של המבנה לצורך הובלת האות לבתים.
פניתי לוועד הבית על-מנת שיסדירו את נושא תיקון האנטנה אולם לטענתם, ובהתאם להנחיה של מנכ"ל הרשות השנייה, אין יותר צורך באנטנות על גגות הבתים וזאת בשל הפסקת שיטת השידור האנלוגית אשר הייתה מקובלת עד המעבר לשיטה הדיגיטלית "עידן פלוס". בהתאם לטענה זו של וועד הבית, בקשתי נענתה בסירוב.
לציין כי האנטנות על גגות הבתים (אנטנות מסוג יאגי או "אנטנות ציפורים") נועדו לצורך קליטת שידורים אנלוגית אך ניתן בהחלט לעשות בהם שימוש לצורך קליטת שידורים דיגיטלית.
זאת ועוד: השימוש באנטנה המרכזית, המחוברת לתשתית התקשורת במבנה, מאפשר שימוש בכל חדרי הבית בשל קיום שקעים מתאימים בכל חדר, עובדה שמבטלת את הצורך באנטנה נפרדת לכל מכשיר טלביזיה. כמו כן, במצב חירום, עת התושבים נדרשים לשהות בחדרי הביטחון (ממ"ד) הקליטה באמצאות אנטנה פנימית אינה אפשרית וזאת בשל תכונות מבנה המרחב המוגן אשר לא מאפשר חדירה טובה של אותות שידור ומכאן הצורך באפשרות להתחבר לאנטנה חיצונית כמו זו המוזקפת על גג המבנה.
לאור ההנחיות של הרשות השנייה ובהתאם לצורך לשעות חירום אותו תיארתי וכן בשל קשיי הקליטה אותן אני חווה, אשמח לקבל ייעוץ מה אליי לעשות מול ועד הבניין ואיזו חובה חלה אליהם בהתאם לתקנות החוק.
אשמח לתגובה
הטיעונים כבר הועלו מול הרשות השנייה וגם מול פיקוד העורף.עודד33 כתב:הטיעונים שלך הגיוניים ודורשים לדעתי מענה מוסמך מהרשות השניה.
לא הייתי מתייחס ברצינות יתר לתגובה של תרבות הדיור....
קיבלתי מענה מוסמך? אפילו מענה לא קיבלתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
פניתי מספר פעמים בנושא הזה לרשות השניה ובכל פעם הם טוענים שהם לא הוציאו הנחיה להסיר או לנתק את האנטנות.
בפועל, אני מכיר מספר מסמכים בנושא הזה שדווקא כן מנחים ראשי רשויות להתחיל באיסוף אנטנות ופירוקן. בעוד שברשות מדברים רק על אנטנות לא תקינות, מבחינת שאר הרשויות מדובר בכל מקל אנכי שמחובר לו חוט...
בפועל, אני מכיר מספר מסמכים בנושא הזה שדווקא כן מנחים ראשי רשויות להתחיל באיסוף אנטנות ופירוקן. בעוד שברשות מדברים רק על אנטנות לא תקינות, מבחינת שאר הרשויות מדובר בכל מקל אנכי שמחובר לו חוט...
זה נכון, אבל העלות עומדת על כ- 1600 ש"ח לפי אחת מהצעות המחיר שקיבלנו. ההוצאה גדולה עבורי מה עוד שכולם יהינו ממנה על חשבוני (המדובר ב- 58 בתי אב).sathack כתב:תעלה ותתקין אנטנה לבד.
כל בקשה מהוועד לתקן / לטפל/ לשפץ / לשחזר תיענה בסירוב, אלא אם אתה בוועד....
נשאלת שאלה נוספת: צלחת אני יכול רק להתקין על הקיר החיצוני הצמוד למרפסת שלי. ישנם שכנים שיכולים לטעון כי מדובר בשינוי חזית מבנה משותף - הליך שמחייב את אישור כל השכנים (56 בתי אב חלקם בשכירות). והרי תמיד נמצא אחד שמתנגד היות והיום זה אני ומחר זה שכנים נוספים שיתקינו צלחות דומות.asaf23 כתב:אני משער שהערוצים יהיו גם בלוויין, לטובת אזורים ללא קליטה קרקעית. ככה היה עד היום. חוץ מזה שיש המון תכנים מחו"ל, לא ממש יחסר לך ערוץ 24....
גם הגג נחשב לשטח משותף. הגג מאוכלס ברובו במערכת סולרית מרכזית לחימום המים. על הגג כבר יש צלחת אשר הרכיבו על חשבון האנטנה (שעדיין קיימת אולם החיוט שלה נותק לטובת הצלחת). הצלחת ישנה והיא לא תוחזקה כבר שנים. לא ברור לי בכלל אם היא פועלת. תיקון שלה כרוך בעלות כספית שרוב השכנים, המחוברים להוט או יס, לא מעוניינים לשלם.asaf23 כתב:למה לא על הגג? בדרך כלל מתקינים על הגג...
אגב, אני לא בטוח שיוסיפו ערוצים ללוויין כפי שיוסיפו למערך הקרקעי של עידן פלוס כך שבכל מקרה עדיף המערך הקרקעי לדעתי.
כבר הוצאתי כ- 800 ש"ח על 2 ממירים, כבל מאריך לאנטנה ואנטנה פנימית פסיבית. לא מעוניין בשלב הזה להכניס את עצמי להוצאות נוספות.asaf23 כתב:אבל אתה משלם על הצלחת, מה אכפת להם? לפי חוק מותר לך, אם אני לא טועה....
אני חייב לומר שזה ממש מרגיז אותי כל פעם מחדש כשאני קורא את התשובות שמתקבלות מגופים שאמורים להיותר רציניים, שמעידות על רשלנות וחוסר רצינות (אולי אפילו חוסר רצון לעסוק בפניות הציבור), כאשר הן מתייחסות לעניינים שלא תואמים את תוכן הפנייה שנעשתה אליהם, ואף הפוכים לגמרי ממנו.
כמו שאמרת הכל גלום בשורה האחרונה...
דרך אגב, אמרת שתשתית הבניין משמשת את יס. אולי כפי שהם מחוייבים להחזיר את התשתית של הדירה חזרה לחיבור האנטנה המרכזית, הם גם מחוייבים לספק לך פיתרון אלטרנטיבי לתשתית הבניין שעליה הם השתלטו?
כמו שאמרת הכל גלום בשורה האחרונה...
דרך אגב, אמרת שתשתית הבניין משמשת את יס. אולי כפי שהם מחוייבים להחזיר את התשתית של הדירה חזרה לחיבור האנטנה המרכזית, הם גם מחוייבים לספק לך פיתרון אלטרנטיבי לתשתית הבניין שעליה הם השתלטו?
לא מדויק. הצלחת שהותקנה על הגג היא צלחת פרטית שחוברה לתשתית על חשבון החיבור לאנטנה. הצלחת של חברת יס היא צלחת נפרדת היושבת על תשתית נפרדת.oreach כתב:
דרך אגב, אמרת שתשתית הבניין משמשת את יס. אולי כפי שהם מחוייבים להחזיר את התשתית של הדירה חזרה לחיבור האנטנה המרכזית, הם גם מחוייבים לספק לך פיתרון אלטרנטיבי לתשתית הבניין שעליה הם השתלטו?...
עדכון:
שוחחתי כעת עם נציג בכיר של האגודה לתרבות הדיור בנושא.
האגודה פועלת בהתאם להנחיות של הרשות השנייה - הנחיות שמקבלות ביטוי בעמדתו של יו"ר הרשות כפי שזו קיבלה ביטוי במכתב אשר הופץ למרכז לשלטון מקומי ולרשויות המקומיות. בהתאם להנחיות אלה - אין יותר שימוש באנטנות יאגי על גגות הבתים ואין בהם צורך וזאת בשל המעבר לשיטת שידור דיגיטלית. בהתאם לעמדה - האגודה טוענת כי היא לא יכולה לחייב ועדי בתים להתקין או לתקן אנטנות על גגות בתים.
הנציג אתו שוחתי יוציא מכתב לרשות השנייה על-מנת לבדוק האם חל שינוי בעמדתם בנושא האנטנות.
לגופו של עניין - היות ובמקרה שלי לפני כמה שנים הותקנה צלחת פרטית במקום האנטנה הרי שמשך הזמן שעבר היא בחזקת "הסכמה לשינוי" לכן אין באפשרותי לחייב את הועדת להחזיר את האנטנה למצבה הקודם. (לציין רק כי התקנת הצלחת במקום האנטנה נעשתה ללא ידיעת או אישור הדיירים במסגרת של אספה).
פתרונות אשר נציג האגודה הציע:
1. להעמיד את המקרה לפתחו של בית המשפט.
2. לתקן את האנטנה על הגג על חשבוני הפרטי.
אילו מנכ"ל הרשות השנייה היה מודע לנזק שהוא גרם בפרסום עמדתו בעניין האנטנה על הגגות
שוחחתי כעת עם נציג בכיר של האגודה לתרבות הדיור בנושא.
האגודה פועלת בהתאם להנחיות של הרשות השנייה - הנחיות שמקבלות ביטוי בעמדתו של יו"ר הרשות כפי שזו קיבלה ביטוי במכתב אשר הופץ למרכז לשלטון מקומי ולרשויות המקומיות. בהתאם להנחיות אלה - אין יותר שימוש באנטנות יאגי על גגות הבתים ואין בהם צורך וזאת בשל המעבר לשיטת שידור דיגיטלית. בהתאם לעמדה - האגודה טוענת כי היא לא יכולה לחייב ועדי בתים להתקין או לתקן אנטנות על גגות בתים.
הנציג אתו שוחתי יוציא מכתב לרשות השנייה על-מנת לבדוק האם חל שינוי בעמדתם בנושא האנטנות.
לגופו של עניין - היות ובמקרה שלי לפני כמה שנים הותקנה צלחת פרטית במקום האנטנה הרי שמשך הזמן שעבר היא בחזקת "הסכמה לשינוי" לכן אין באפשרותי לחייב את הועדת להחזיר את האנטנה למצבה הקודם. (לציין רק כי התקנת הצלחת במקום האנטנה נעשתה ללא ידיעת או אישור הדיירים במסגרת של אספה).
פתרונות אשר נציג האגודה הציע:
1. להעמיד את המקרה לפתחו של בית המשפט.
2. לתקן את האנטנה על הגג על חשבוני הפרטי.
אילו מנכ"ל הרשות השנייה היה מודע לנזק שהוא גרם בפרסום עמדתו בעניין האנטנה על הגגות
ההנחיה של יו"ר הרשות השנייה
להלן המכתב שהופץ ע"י מנכ"ל הרשות השנייה.
ראו כי מדובר בהמלצה בלבד (המלצה שככל הנראה התקבלה ללא בדיקה מעמיקה ע"י הרשויות המקומיות והאגודה לתרבות הדיור) וכי גם יו"ר הרשות לא מוציא מכלל אפשרות שישנם תושבים שיבחרו לעשות שימוש באנטנות על הגג תוך ביצוע התאמות.
צר לי כי המכותבים בחרו לאמץ המלצה באופן גורף תוך התעלמות מוחלטת מהתנאים שהוצגו ע"י יו"ר הרשות השנייה.
ראו כי מדובר בהמלצה בלבד (המלצה שככל הנראה התקבלה ללא בדיקה מעמיקה ע"י הרשויות המקומיות והאגודה לתרבות הדיור) וכי גם יו"ר הרשות לא מוציא מכלל אפשרות שישנם תושבים שיבחרו לעשות שימוש באנטנות על הגג תוך ביצוע התאמות.
צר לי כי המכותבים בחרו לאמץ המלצה באופן גורף תוך התעלמות מוחלטת מהתנאים שהוצגו ע"י יו"ר הרשות השנייה.