חבר ביקש ממני המלצה לLCD ולצערי בזמן האחרון בגלל חוסר זמן אבדתי את הקשר עם עולם המסכים הדקים שהייתי בתוכו באינטנסיביות בשנים האחרונות.
הטלויזיה תהיה בדירת מעונות קטנה והגודל המקסימלי שמתאים הוא "40-"42.
התקציב הוא עד 3500 ש"ח כלומר טלויזיה די בסיסית.
השימושים העיקריים בסדר יורד - צפייה בסרטים ומשחק בחיבור למחשב, PS3 ומעט תוכן SD.
עכשיו הבעיה - יצא לי להיות במספר מכובד של חנויות ולראות דגמים של כל החברות בנוסף לידע מסוים שכבר היה לי ולא התלהבתי מאף טלויזיה.
הדגם היחיד שאיכשהו נראה לי סביר היה הC550 של סמסונג אם כי יש לי סלידה מהחברה ומכל המעללים שלה בשנתיים האחרונות. בנוסף לזה עד כמה שהבנתי כבר קשה להשיג אותו. התמונה בD550 המחליפה נראתה לי רע מאוד.
לכל חברה יש יתרונות וחסרונות מאוד מוגדרים וקשה לי להתמקד על דגם שיענה על הדרישות הבאות:
הכרחי שלטלויזיה יהיה input lag נמוך או לפחות סביר אחרת יהיה זוועתי לשחק בPS3 ובמחשב. זה פוסל את כל הדגמים עם המנגנונים להחלקת תנועה.
הכרחי שהטלויזיה תוכל להציג תמונה סבירה בחיבור למחשב. זה לא חייב להיות 4:4:4 chroma אבל לפחות ברמה סבירה כמו בLD550/650 של LG למי שמכיר.
רצוי שהפאנל של הטלויזיה לא יסבול ממריחות קיצוניות ומצד שני שרמת השחורים תהיה סבירה. במילים אחרות הקרב בין IPS לVA.
לא LED ואין צורך ביכולות רשת.
תמיכה בMKV בUSB זה יתרון אבל ברור שרק בסמסונג זה מבוצע כמו שצריך.
מה לא בא בחשבון - C530 של סמסונג (הייתה לי. טלויזיה נוראית שנוטים להציע כאן יותר מדי משום מה), פנסוניק באופן כללי, טושיבה באופן כללי.
סליחה על האורך ותודה גדולה לעוזרים!
עזרה בבחירת טלויזיה; נקנתה הLA40D550 - פרטים בהמשך
-
Roi232
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 681
נערך לאחרונה על ידי Roi232 ב 27/09/2011 18:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8265
ברמת המחיר הזאת ובדרישה לאינפוט לאג מינימאלי אין לך יותר מדי אופציות. LG LD450/460 שגם תתן לך 4:4:4 עם פאנל IPS או ה 530 שאתה לא אוהב. אם תעלה את התקציב אפשר לדבר על הפיליפס 8605 אבל היא LED. ה USB ב 460 לא פחות טוב מהסמסונג (מלבד עניין ה DTS).
-
Roi232
-
- חבר פעיל במיוחד

תודהintegral כתב:ברמת המחיר הזאת ובדרישה לאינפוט לאג מינימאלי אין לך יותר מדי אופציות. LG LD450/460 שגם תתן לך 4:4:4 עם פאנל IPS או ה 530 שאתה לא אוהב. אם תעלה את התקציב אפשר לדבר על הפיליפס 8605 אבל היא LED. ה USB ב 460 לא פחות טוב מהסמסונג (מלבד עניין ה DTS)....
הייתי צריך להוסיף שגם ה460 לא באה בחשבון. זאת הטלויזיה הראשונה שהצעתי לו והוא לא אהב את הרמקול האדום בתחתית ואת זה שיש בה רק שתי כניסות HDMI. אני יודע שזה הדגם היחיד עם 4:4:4 אבל גם מה שהLD550 שיש לי נותנת מספיק מהבחינה הזאת.
אני מניח שהצעת את ה8605 בגלל הInput lag הנמוך אבל אפילו עם הגדלה משמעותית של התקציב לא נגיע לשם.
בכל מקרה גם לאג סביר יהיה בסדר. ברור לי שאני לא אמצא כאן התאמה מושלמת.
מה לגבי סמסונג, סוני, LG? יש משהו מתקבל על הדעת?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8265
הבחור בררן 
אולי יצליח להשיג את ה EX402 של סוני, רק שאין לי מושג כמה אפשרויות כיול יש שם, וכמה טוב נראה עליה המחשב. מבחינת אינפוט לאג היא אמורה להיות סבירה:
http://www.digitalversus.com/sony-bravi ... 24_16.html
אולי יצליח להשיג את ה EX402 של סוני, רק שאין לי מושג כמה אפשרויות כיול יש שם, וכמה טוב נראה עליה המחשב. מבחינת אינפוט לאג היא אמורה להיות סבירה:
http://www.digitalversus.com/sony-bravi ... 24_16.html
-
Roi232
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, מסתבר שהוא בררן.
טוב... ביליתי כל רגע פנוי שהיה לי היום בקריאת ביקורות, שרשורים ומה לא.
נכון לעכשיו הכיוון הוא כנראה הLAD550 והEX402 עם נטייה לסמסונג וזאת למרות שאני לא יכול להמליץ על טלויזיה של סמסונג בלב שלם אחרי מקרה הC530 שעבר עליי לפני שנה.
החשש העיקרי שלי זה פיקסלים שרופים ומריחות שיבלטו במיוחד בחיבור מחשב. קראתי פה שהופיעו פיקסלים שרופים בדגם הכי יוקרתי של סמסונג אז הסיכויים נגדי כנראה. מילא אם זה היה בשבילי; אני מסוגל להחזיר טלויזיה לחנות אבל נראה לי שהחבר לא יעשה את זה.
מישהו שיש לו את הטלויזיה יכול לעזור??? (בתקווה שאני לא אצטרך לפתוח שרשור במיוחד)
טוב... ביליתי כל רגע פנוי שהיה לי היום בקריאת ביקורות, שרשורים ומה לא.
נכון לעכשיו הכיוון הוא כנראה הLAD550 והEX402 עם נטייה לסמסונג וזאת למרות שאני לא יכול להמליץ על טלויזיה של סמסונג בלב שלם אחרי מקרה הC530 שעבר עליי לפני שנה.
החשש העיקרי שלי זה פיקסלים שרופים ומריחות שיבלטו במיוחד בחיבור מחשב. קראתי פה שהופיעו פיקסלים שרופים בדגם הכי יוקרתי של סמסונג אז הסיכויים נגדי כנראה. מילא אם זה היה בשבילי; אני מסוגל להחזיר טלויזיה לחנות אבל נראה לי שהחבר לא יעשה את זה.
מישהו שיש לו את הטלויזיה יכול לעזור??? (בתקווה שאני לא אצטרך לפתוח שרשור במיוחד)
-
Roi232
-
- חבר פעיל במיוחד

אחרי התלבטויות רבות המלצתי לחבר ללכת על הD550.
הוא הלך היום בבוקר לקנות אותה ועזרתי לו להרכיב אותה.
בגדול אני יכול להגיד שהופתעתי לטובה במיוחד מרמת השחורים, הInput lag הנמוך ומאין סוף הדרכים לנגן קובצי מדיה.
נ.ב
לפי שעה/עדכון ממנו לא נמצאו פיקסלים מתים או תקועים.
touch wood
אני אעלה תמונות בהמשך ואולי גם ביקורת קטנה.
הוא הלך היום בבוקר לקנות אותה ועזרתי לו להרכיב אותה.
בגדול אני יכול להגיד שהופתעתי לטובה במיוחד מרמת השחורים, הInput lag הנמוך ומאין סוף הדרכים לנגן קובצי מדיה.
נ.ב
לפי שעה/עדכון ממנו לא נמצאו פיקסלים מתים או תקועים.
touch wood
אני אעלה תמונות בהמשך ואולי גם ביקורת קטנה.
- embedded
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2030
מחכים לביקורת.
ללכת על יבוא מקבילי או רשמי?
מה פער המחירים?
ללכת על יבוא מקבילי או רשמי?
מה פער המחירים?