שלום לכולם,
יש לי מערכת סטריאו עם שני רמקולים מדפיים. הימני עומד על שידה גדולה (במקרה בגובה ההאזנה המתאים לישיבה). השמאלי על שולחן נמוך יותר לכן שמתי אותו על מגדל של ספרים.
הרמקול השמאלי מרטיט את השולחן. בווליום גבוה זה מפריע לעבודה על השולחן וגם זה גורם לרמקולים להישמע שונה אחד מהשני.
השאלות שלי:
1.האם לשים את הרמקול השמאלי על משטח קשה כמו שיש (במקום הספרים) יעזור להוריד את הרעידות?
2. האם ספוג אקוסטי ( דוגמת Auralex MoPADs) יעזור יותר?
3. האם שניהם ביחד יהיו פתרון עדיף?
4. האם יש פתרונות יצירתיים אחרים?
תודה מראש למייעצים
רמקול מדפי מרעיד את שולחן העבודה
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תשים את הימני על ערמת תחתונים....נו באמת
קח את שניהם קנה מתלה לקיר או סטאנדים או שתעבור לרמקול רצפתי.
על ערמת ספרים לא מכבד לא את הרמקול לא את הספרים ולא את עצמך....
הכל נאמר באהבה
על ערמת ספרים לא מכבד לא את הרמקול לא את הספרים ולא את עצמך....
הכל נאמר באהבה
-
BoomBang85
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
ראשית תודה על התגובה המהירה (וגם על האהבה
).
שנית, שלושת האפשרויות האלה אינן מתאימות (אולי אני טועה אני אפרט) לגבי החדר המדובר.
מתלה - אסור לי לקדוח בקירות, החדר לא שלי.
סטנדים - יש לי די הרבה רצפה פנויה בגלל מבנה הרמקול (בגלל מבנה השולחן). אבל בנקודה הצרה ביותר (בין הרצפה לגובה הרמקול) יש לי רק 10 ס"מ ואני בספק אם זה מספיק לסטנד. מה גם שזה מאוד יקרב אותו לפינת החדר.
רמקול רצפתי - אין מקום בחדר וזה לא מתאים רק למיקום ההאזנה. (וגם בעיית תזרים מזומנים).
אם יש פתרון יצירתי לסטנדים כולי אוזן. ואם אפשר גם תגובה לגבי השיש על השולחן (שככל הנראה יהיה לי יותר קל להשיג)
עריכה:
רעיון נוסף: מעל הרמקול יש מדף די מסיבי. איך אפשר לתלות את הרמקול מהמדף הזה?
שנית, שלושת האפשרויות האלה אינן מתאימות (אולי אני טועה אני אפרט) לגבי החדר המדובר.
מתלה - אסור לי לקדוח בקירות, החדר לא שלי.
סטנדים - יש לי די הרבה רצפה פנויה בגלל מבנה הרמקול (בגלל מבנה השולחן). אבל בנקודה הצרה ביותר (בין הרצפה לגובה הרמקול) יש לי רק 10 ס"מ ואני בספק אם זה מספיק לסטנד. מה גם שזה מאוד יקרב אותו לפינת החדר.
רמקול רצפתי - אין מקום בחדר וזה לא מתאים רק למיקום ההאזנה. (וגם בעיית תזרים מזומנים).
אם יש פתרון יצירתי לסטנדים כולי אוזן. ואם אפשר גם תגובה לגבי השיש על השולחן (שככל הנראה יהיה לי יותר קל להשיג)
עריכה:
רעיון נוסף: מעל הרמקול יש מדף די מסיבי. איך אפשר לתלות את הרמקול מהמדף הזה?
תיקון נשמות
היה כאן שירשור בנושא לפני זמן די רב. קראה והבן את העקרונות הנכונים לשיכוך רמקול על מדף או שידה2. האם ספוג אקוסטי ( דוגמת Auralex MoPADs) יעזור יותר?...
שנה טובה
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית