שוב אני חוזר לרגל שידרוג נוסף. האמת לא היה מתוכנן אבל , בינינו(אף אחד לא שומע , נכון?
מתמטיקה זה טוב, במיוחד בנקודה עשרונית, כי מה יותר טוב מ 0.1+0.1=0.2 או ב LEVEL הגבוה יותר של המתמטיקה 9.1+0.1=9.2 .
הפינות הפנויות אצלי בחדר, פשוט ביקשו את זה. לא רציתי אבל החללים הריקים בפינה הקידמית הימנית(בפינה השמאלית הקדמית ממוקם הגליל) והאחורית הימנית, פשוט הרסו אותי כל פעם מחדש. בהתחלה חשבתי לשים איזה עציץ יפה אחר כך חשבתי אולי איזה משהו דקורטיבי בסוף, לא יודע איך
אף פעם לא התרגשתי מימי הולדת . כולה עוד יום בשנה שלא הצדיק, מבחינתי, מסיבות מיוחדות אבל הפעם המספר הוא 50 והחורים, בפינות החדר, ממש הציקו לי אז אמרתי יאללה נלך על זה. חייבים לנסות ולסתום, לפחות אחד מהם, על מנת שיפסיק להציק..
במקרה ידידי הטוב אריאל החליט להיפרד מה PB13 של SVS אצלו לטובת שני סאבים קטנים יותר לחדר החדש .
גם לו וגם לי היה ברור, שה PB13 שלו חייב לסתום לי את אחד החורים בחדר.
2-3 טלפונים לחברים ואני מוצא את עצמי נוסע ברכב מסחרי לצפון. לוגיסטיקה לא פשוטה שינוע של 70 ק"ג אבל מה לא עושים על מנת להפסיק את הכאב? קצת מאמץ מצד החברים וה PB13 מצא את מקומו בחדר הקולנוע מוכן ומזומן למפגש עם אריאל ובני , שתוכנן להיום .
בפינה השמאלית הקידמית עומד לו ה PC13 . מי שמכיר יודע, שמדובר באותו אלמנט ובאותו המגבר, רק התיבה שונה. גם הביצועים זהים בכ 99% אז לא ממש הפריע לי שמדובר בתוספת של PB ולא PC.
האינטגרה 80.2 ,שכולל את האודסי ,XT32 יודע לטפל בשני סאבים במקביל ולכן, אני שואל אתכם, מה צריך לבקש יותר הבן אדם השרוט?
היום, כאמור, התכנסנו אריאל ,בני ואנוכי אצלי בבית לצורך בדיקה וכיול של הסאב הנוסף בחדר.
מה לא נכתב על תוספת של יותר מסאב אחד?
עשרות מאמרים ברשת החל ממאמרים לשימוש ב 2 סאבים ועד למאמרים לשימוש ומיקום של 6-8 סאבים.
עבור 2 סאבים יש האומרים:
- למקם בשתי הפינות הקידמיות של החדר.
- למקם אחד באמצע הקיר הקידמי ואחד באמצע הקיר האחורי.
- למקם אחד בפינה הקידמית והשני בפינה הנגדית בקיר האחורי. (יענו קו אלכסוני בניהם)
בקיצור חברים אפשר לקבל את השגעון.
כל קונפיגורציה כזו דורשת, שינוע של הסאב במשקל 70 ק"ג למקום אחר וכמובן ביצוע כיול מחודש של האודסי והאזנה לאותם הקטעים, באותה העוצמה שוב ושוב, פשוט מתיש.
מאחר ולא הייתה ברירה נאלצנו לשנס ידים, גב ואוזניים ולהתחיל במלאכה.
מאחר ואצלי בחדר לא ניתן למקם אף אחד מהסאבים במרכז הקיר הקידמי (בגלל שמיקום שלהם שם, פשוט יסתיר את החלק התחתון של המסך, שלא נדבר על הגליל שמגיע לגובה של אמצע המסך.) התמקדנו במה שכן אפשרי והוא:
- מיקום הסאבים מקדימה, כל אחד בפינה אחרת
- מיקום הסאבים אחד בפינה הקידמית השמאלית והשני באחורית הימנית.(יצירת קו אלכסוני בניהם)
הרצנו כל פעם כיול מחדש ישבנו והאזנו לתוצאות.
הקטעים שנבחרו לבחינה היו קטע הגשר וקטע הקרב בסוף , מתוך קונג פו פאנדה וקטעים ממאווטר. לאחר שהחברים הלכו אני בחנתי עוד קטעים מבלתי ניתנת לעצירה,מרוץ אופנועי האור ב TRON וקצת שודדי הקאריביים האחרון.
להלן המסקנות שמצאנו אצלי בחדר .( הדגש פה הוא אצלי בחדר, כי בחדר אחר עם סאבים אחרים המסקנות יכולות להיות שונות לגמרי מה שאומר שאין מנוס מבדיקה פרטנית ומתישה.)
התוצאה הטובה ביותר, לאוזני ואני חושב שגם לאוזני אריאל ובני, התקבלה ממיקום שני הסאבים בשנ הצדדים של הקיר הקידמי. הבאס נשמע הדוק ופאנצי לא רק עבור נקודת האזנה שלי , שמטבע הדברים נמצאת בדיוק במרכז, אלא גם עבור נקודות האזנה נוספות, מצד ימין ושמאל לנקודת הישיבה שלי. כלומר גם האורחים יכולים מעכשיו להנות מבאס מדהים.
ההדהודים בחדר מותנו משמעותית וניתן להגיד שעכשיו הם לא מהווים גורם מציק .(גם עם סאב אחד לא היו הדהודים, שלא ניתן לסבול, אבל לפעמים הם הציקו)
קשה לי להסביר לכם במילים את התוצאה בתחום התחתון. מי שהיה אצלי יודע, שגם קודם התוצאה הייתה חבל"ז אבל עכשיו זה כבר מעבר לכל דמיון. בס הדוק (גם בעוצמות הגבוהות, שאני שומע, מה שאומר 0DB וצפונה ). הכל מגיע ישירות "לעיגולים", של כולם ולא רק שלי
רבותי ללא ספק 2 סאבים, שמכוילים כהלכה ע"י מערכת כיול איכותית, כדוגמת האודסי ,או כל מערכת אחרת, נותנים תוצאה עדיפה משמעותית על פני סאב אחד, איכותי ככל שיהיה.
למי שיש את היכולת, מומלץ ביותר לעבור לקונפיגורציה של 2 סאבים אבל לאחר בדיקה של מיקומם בחדר וכיול מדוקדק.ענין הכיול מתיש ,חד משמעית. בנוסף בגלל שלוקח המון זמן לכייל בעזרת האודסי ומאחר שהזכרון השמיעתי שלנו קצרררררררררררררררר העסק דורש תשומת לב ממוקדת ביותר ולא תמיד זה ניתן ואפשרי.
השיפור מורגש ללא ספק .באס יותר עוצמתי וממוקד.
אז הנה מגיעים לסעיף התודות:
- בראש וראשונה, תודה להורי ז"ל, שדאגו לי ליום הולדת של 50, בימים אלו.
- תודה לאישתי, שבפעם המי יודע כמה, מקבלת את השיגעון בהבנה.
עוד אחד?, הייתה השאלה הראשונה שהיא שאלה. ואני שואל מה אתם הייתם עונים?, כי אני לא ממש
ידעתי מה לענות בהתחלה.).
- תודה לידידי אריאל, שהחליט להיפרד מה PB-13 שלו.
- תודה לידידי בני , שדאג להשאיר אותי כל הזמן על אש נמוכה, תוך שהוא מגביר את הלהבות, ככל
שיום ההולדת שלי התקרב.
זהו עכשיו אני נח . הפעם הבאה תהיה החלפת המקרן לתלת מיימד ,ברגע שתהיה הצדקה טכנולוגית
ושיגיעו מספיק תכנים שרלוונטים עבורי , כלומר לא סרטי דיסני למיניהם.
בהצלחה למנחשים וכמובן קצת תמונות של מתנת יום ההולדת 50 שלי .
אני מתכבד להציג את ה SVS PB-13 ,בביתו החדש.