בקשת עזרה
היי אנשים,
אני חייב לומר שלפני זמן מה גיליתי את האתר הזה והוא מעולה מבחינת רמת הידע כאן.
אני צריך עזרה.
יש לי מערכת קולנוע ביתי ואני ויש לה סאונד אפקט של באס אבל גם אז עדיין הרבה פעמים הוא נשמע "שטוח" מדי ממה שהייתי מצפה.
עשיתי הגברה בסקלה רק לסאב +2 (הטווח הוא בין -5 ל+5). זה נשמע יותר טוב, אבל עדיין
יש לי הרגשה שאני אמור לקבל יותר במיוחד תחת אפקט סאב.
בנוסף קראתי איפשהו כאן שאסור להגביר עד הסוף ובכלל צריך להשאיר על 0 את הסקלות של כל הרמקולים
וגם אסור ווליום מעבר ל80% מהמקסימום.
רציתי לשאול כמה באמת המקסימום שמותר לכוון, כי אני רוצה להפעיל אותה בעוצמה הכי גבוהה שאפשר.
מודה לכם מראש על כל העזרה.
אני חייב לומר שלפני זמן מה גיליתי את האתר הזה והוא מעולה מבחינת רמת הידע כאן.
אני צריך עזרה.
יש לי מערכת קולנוע ביתי ואני ויש לה סאונד אפקט של באס אבל גם אז עדיין הרבה פעמים הוא נשמע "שטוח" מדי ממה שהייתי מצפה.
עשיתי הגברה בסקלה רק לסאב +2 (הטווח הוא בין -5 ל+5). זה נשמע יותר טוב, אבל עדיין
יש לי הרגשה שאני אמור לקבל יותר במיוחד תחת אפקט סאב.
בנוסף קראתי איפשהו כאן שאסור להגביר עד הסוף ובכלל צריך להשאיר על 0 את הסקלות של כל הרמקולים
וגם אסור ווליום מעבר ל80% מהמקסימום.
רציתי לשאול כמה באמת המקסימום שמותר לכוון, כי אני רוצה להפעיל אותה בעוצמה הכי גבוהה שאפשר.
מודה לכם מראש על כל העזרה.
צריך עוד מידע איזה רמקולים יש לך? איזה מגבר? מה הנצילות? וכפי שזה נשמע יכל להיות שהמגבר הוא הבעייתי או שהסב לא מספיק לגודל החדר או שהמיקום לא טוב, טוב חחח זה יכל להיותר הרבה דברים האמתי תתחיל עם מיקום הסב שחק איתו קצת הוא צריך להיות מרוחק מהקיר שלא יהיה פידבק אבל כדי שנוכל לעזור לך יותר צריכים לדעת על איזו מערכת מדובר
אני מאוד מודה לך על התגובה.
מדובר במערכת קולנוע ביתי של LG דגם HT906TA.
זה הקישור: http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=
נצילות אני חושב שאין לי נתון כזה.
המערכת עוצמה כוללת 1100W. החדר הוא קטן מאוד גם ככה.
הייתה לי קודם מערכת חלשה יותר של סמסונג 500W ולסאב היה אפקט חזק יותר.
מדובר במערכת קולנוע ביתי של LG דגם HT906TA.
זה הקישור: http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... keySearch=
נצילות אני חושב שאין לי נתון כזה.
המערכת עוצמה כוללת 1100W. החדר הוא קטן מאוד גם ככה.
הייתה לי קודם מערכת חלשה יותר של סמסונג 500W ולסאב היה אפקט חזק יותר.
ניסית למקם את הסב יותר רחוק מהקיר? או לקרב אותו (יכל להיות שהוא גם רחוק מדיי)?
הדברים האלה נוצרים בדרך כלל ממיקום של הדברים בחדר והאקוסטיקה של החדר.
יכל להיות גם שאם החדר קטן המערכת לא מתאימה לחדר ובגלל זה הצליל נשמע שטוח כי אין למערכת חלל להפיח בו את הצליל
מה גודל החדר? (אם אפשר תמונות או סקיצה זה יהיה מעולה, יחד עם המיקום של המערכת)
הדברים האלה נוצרים בדרך כלל ממיקום של הדברים בחדר והאקוסטיקה של החדר.
יכל להיות גם שאם החדר קטן המערכת לא מתאימה לחדר ובגלל זה הצליל נשמע שטוח כי אין למערכת חלל להפיח בו את הצליל
מה גודל החדר? (אם אפשר תמונות או סקיצה זה יהיה מעולה, יחד עם המיקום של המערכת)
הסאב נמצא בפינת החדר. באותו מקום בו היה הסאב של המערכת הקודמת.
החדר בגודל 5X10 אולי קצת יותר גדול. אני לא יודע מידות מדוייקות.
העניין פה שבמערכת הקודמת זה לא היה ככה, ניתן היה להרגיש את האוויר רועד איתה.
מה שכן יש הבדל באופן ההפעלה.
בקודמת לא כל כך הבנתי והפעלתי את כל הרמקולים בסקלה על מקסימום +5 נראה לי. וגם ווליום כמעט מקסימלי.
קראתי שזה לא טוב ומערכת אמורה לפעול על 80% זה נכון?
אז כאן ההגברה של כל הרמקולים היא 0 בסקאלה (חלקם בין 0 ל+5 וחלקם בין -5 +5) כך שכולם באותה עוצמה?
והסאב הגברתי רק +2. וגם כשניסיתי לרגע על +5 לא היה הבדל משמעותי.
אני גם מפעיל סאונד אפקט באס שאמור לשפר אבל אני לא מרגיש שיפור אמיתי.
יש לי הרגשה שכביכול המערכת משמיעה צלילים באופן מאוד מדוייק ולא נותנת אקסטרה באס, למרות שניתן לצפות לזה בסאונד אפקט באס.
החדר בגודל 5X10 אולי קצת יותר גדול. אני לא יודע מידות מדוייקות.
העניין פה שבמערכת הקודמת זה לא היה ככה, ניתן היה להרגיש את האוויר רועד איתה.
מה שכן יש הבדל באופן ההפעלה.
בקודמת לא כל כך הבנתי והפעלתי את כל הרמקולים בסקלה על מקסימום +5 נראה לי. וגם ווליום כמעט מקסימלי.
קראתי שזה לא טוב ומערכת אמורה לפעול על 80% זה נכון?
אז כאן ההגברה של כל הרמקולים היא 0 בסקאלה (חלקם בין 0 ל+5 וחלקם בין -5 +5) כך שכולם באותה עוצמה?
והסאב הגברתי רק +2. וגם כשניסיתי לרגע על +5 לא היה הבדל משמעותי.
אני גם מפעיל סאונד אפקט באס שאמור לשפר אבל אני לא מרגיש שיפור אמיתי.
יש לי הרגשה שכביכול המערכת משמיעה צלילים באופן מאוד מדוייק ולא נותנת אקסטרה באס, למרות שניתן לצפות לזה בסאונד אפקט באס.
הממ זה דיי מוזר האמתי יכל להיות שככה המערכת בנויה אני מבין שאתה אוהב בס חזק
יש מערכות שמדגישים את הדיוק ולא את הבס כי הבס בדרך כלל מעמיס על שאר הצלילים ומעלים אותם
ובנוסף זה שהסב באותו מקום שהקודם היה בו זה לא אומר שזה מקום שמתאים לבס הזה כל בס בנוי בצורה אחרת ומתאים לאיזורים אחרים של החדר, יש כאלה שמעדיפים להיות צמודים לקיר (נדירים) ויש כאלה שמעדיפים במקום אחר זה מאוד משתנה בסוג הבס ובבניה שלו
זה תמיד טוב לא להגביר יותר מדיי זה גם צורם וגם מעוות את הצלילים, בדרך כלל, ומה שאתה מדבר על ה-0 ו+5 זה החוזק של כל רמקול? או שאתה מדבר על tuner שאז זה מחזק צלילים ספציפיים
יש מערכות שמדגישים את הדיוק ולא את הבס כי הבס בדרך כלל מעמיס על שאר הצלילים ומעלים אותם
ובנוסף זה שהסב באותו מקום שהקודם היה בו זה לא אומר שזה מקום שמתאים לבס הזה כל בס בנוי בצורה אחרת ומתאים לאיזורים אחרים של החדר, יש כאלה שמעדיפים להיות צמודים לקיר (נדירים) ויש כאלה שמעדיפים במקום אחר זה מאוד משתנה בסוג הבס ובבניה שלו
זה תמיד טוב לא להגביר יותר מדיי זה גם צורם וגם מעוות את הצלילים, בדרך כלל, ומה שאתה מדבר על ה-0 ו+5 זה החוזק של כל רמקול? או שאתה מדבר על tuner שאז זה מחזק צלילים ספציפיים
המבנה של הסאב שונה.
במערכת הקודמת הוא היה אטום והיית רק כרית בצד.
כאן יש מקדימה מעין עיגול מאחורי רשת, ומתחתיו פתח קדמי גדול.
אני לא יודע מה זה טיונר.
הווליום הכללי של המערכת הוא 0-40.
ויש סקאלת הגברה לכל רמקול שמגיעה עד +5.
זה די מוכר סקאלות מהסוג הזה.
במערכת הקודמת הוא היה אטום והיית רק כרית בצד.
כאן יש מקדימה מעין עיגול מאחורי רשת, ומתחתיו פתח קדמי גדול.
אני לא יודע מה זה טיונר.
הווליום הכללי של המערכת הוא 0-40.
ויש סקאלת הגברה לכל רמקול שמגיעה עד +5.
זה די מוכר סקאלות מהסוג הזה.
זה מוזר כי התיבות של כל הרמקולים הם פתוחות מה שאמור לאפשר בס טוב.
המגבר בוודאי מתאים להריץ את הסאב כי זאת מערכת אחת הם לא נקנו בנפרד.
העניין הוא שכשיש לדוגמא פיצוץ או תופים או יריות אתה שומע באס נקי ועמוק וחזק בלי שום עיוותים בדומה ממש למה ששומעים באולמות קולנוע חדשים.
אבל אין את תוספת הבאס הזאת לambience לכל מיני צלילי רקע שתוספת באס עושה אותם עמוקים יותר.
אולי הכוונה במערכת הייתה לייצר צלילים מדוייקים וזהו לא יודע זה מוזר
המגבר בוודאי מתאים להריץ את הסאב כי זאת מערכת אחת הם לא נקנו בנפרד.
העניין הוא שכשיש לדוגמא פיצוץ או תופים או יריות אתה שומע באס נקי ועמוק וחזק בלי שום עיוותים בדומה ממש למה ששומעים באולמות קולנוע חדשים.
אבל אין את תוספת הבאס הזאת לambience לכל מיני צלילי רקע שתוספת באס עושה אותם עמוקים יותר.
אולי הכוונה במערכת הייתה לייצר צלילים מדוייקים וזהו לא יודע זה מוזר
בקיצור אין משהו שאני יכול לעשות מבחינת הגדרות איכשהו חוץ מלהגביר בסקאלה או לשים מצב באס?
קראתי איפשהו פה משהו על הגדרה כרמקולים גדולים ועל תדר חיתוך... זה יכול להיות רלוונטי?
פה למיטב זכרוני יש אפשרות רק להגדיר כרמקולים קטנים.
קראתי איפשהו פה משהו על הגדרה כרמקולים גדולים ועל תדר חיתוך... זה יכול להיות רלוונטי?
פה למיטב זכרוני יש אפשרות רק להגדיר כרמקולים קטנים.