מזה זמן אני מתעניין בקניית טלויזית LCD שתשמש אותי הן לסרטי DVD הן לטלויזיה רגילה וגם מסך מחשב וגם ל-SONY PLAYSTATION. בגלל שאני רוצה גם כתצוגה למחשב ול-PS אז הגעתי למסקנה שפלזמה לא תהיה טובה (צריבת מסך) ו-LCD יתן את המענה.
הבעיה היא שכל ה-LCD's שראיתי כולם כחד נתנו תמונה גרועה בטלויזיה. אני לא מבין בדיוק למה זה אבל אני רואה את זה בבירור (אפילו ב-PHILIPS 9966 החדשה עם ה-PIXEL PLUS 2). לא ראיתי טלויזית LCD אחת אפילו מהיקרות ביותר שנותנת תמונת טלויזיה סבירה לעיני.
הבעיה נראית כשגוף נע ע"פ המסך. יש מאין קיווקווים\פיקסליזציה בעיקר בקצוות של הגוף או במקומות שגוון הגוף שונה (אפילו כשרואים פרצוף נע וגוון העור של המצולם שונה בחלקי הפרצוף השונים בגלל תאורה).
אתמול הייתה לנו הרצאה בעבודה ואז שוחחתי עם חברים מהעבודה והגענו למסקנה שיכול להיות שהמקור שמשודר בכבלים הוא ב-interlaced כך שיש הפרש זמנים בין השדה הראשון (שורות זוגיות) לבין השדה השני (שורות אי-זוגיות). ה-LCD כנראה מציגה תמונה ב-progressive ולכן המידע עובר de-interlacer שמייצר תמונות מלאות. לטענת אחד מהחברים בעבודה כנראה שה-de-interlacer ב-LCD's שראיתי לא עושה עבודה טובה. הוא טען שה-de-interlacer בצ'יפים שלנו (צורן) נחשב לאחד הטובים בשוק, ולטענתו כנראה שבטלויזיות שראיתי אין את הצ'יפים שלנו. קשה לי להאמין כי הסתכלתי על הרבה מאוד טלויזיות.
השאלה שלי למי שיודע או מבין:
- האם זאת באמת הבעיה בתצוגת טלויזיה רגילה ב-LCD?
- האם אפשר לבחור בטלויזיות LCD שהטלויזיה תציג ב-interlaced וכך לא יהיה צורך לעבור את תהליך ה-de-interlacering שכנראה פשוט לא טוב?
- האם יש דרך אחרת לשפר את המצב?
מה הבעיה של LCD בשידורי טלויזיה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
LCD פשוט רגיש מאוד לכיווץ ודורש איכות מקור טובה (השידורים בארץ רחוקים מזה).
ניתן להשתמש במעבד תמונה בכדי להפחית את האפקט אבל זה מעלה משמעותית את המחיר הכולל.
ניתן להשתמש במעבד תמונה בכדי להפחית את האפקט אבל זה מעלה משמעותית את המחיר הכולל.