הרזולוציה המקס' בחיבור PC לLCD בDVI שונה מנתוני המסך?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

כשאני מחבר את הטלויזיה שלי (MARANTZ LC3250EX, שאני דווקא די מרוצה ממנה. היא אצלי שנה) הרזולוציה המקסימלית בDVI היא 1280*1024. כמובן שמדובר על תמונה 4:3 על מסך 16:9, וזה מעאפן. מעבר לרזולוציה רחבה מוסיף שני פסים שחורים ומעוות את התמונה עוד יותר.
אין את הבעיות האלה בחיבור VGA אנלוגי.

את המסך רכשתי כבר לפני שנה ולא מצאתי הסבר לתופעה הזאת, אך לאחרונה שמתי לב שבאתרי מכירות שונים מוסיפים "רזולוציית PC מקסימלית ******* " שהיא שונה מרזולוציית המסך, מה שהביא אותי למסקנה שהתופעה המעצבנת הזאת היא לא נחלתו של המסך שלי בלבד - לדוגמא:
http://www.newpan.co.il/Index.asp?Artic ... 138&Page=1

"רזולוצית מסך: 1366x768 פיקסלים
...
רזולוציית מסך לישומי מחשב: XGA: 1024X768 ,
SXGA(compressed) 1280X1024 800X600 ,:VGA: 640X480 , SVGA"

למה לכל הרוחות זה קורה? האם רזולוציית המסך האמיתית אינה הנתון הרשמי?

הסיבה שאני שואל היא שאני רוצה לרכוש מסך 26" לחדר שלי כדי להחליף גם את המסך CRT 19" הענקי שלי וגם את הטלויזיה 21" הישנה שלי, וכל העניין הזה של רזולוציה נאטיבית/אפשרית עם DVI קצת גורם לי להטיל ספקות בכדאיות של הרכישה.

יותר לעניין, בגלל שאני די מרוצה מהמראנץ שלי (אין לי אשליות, אני יודע שמדובר במוצר מדבקה. אומנם לא סיני אלא קוריאני, והאיכות שלו טובה מאוד בכל מבחן אובייקטיבי שהרצתי עליו, אבל מדבקה נון דה לס), ובגלל שאני דל תקציב - זה הדגם שמעניין אותי:
http://www.elmor.co.il/Index.asp?Articl ... =70&Page=1
המחיר המינימלי נכון לרגע זה הוא 4955 בזאפ. אני צריך לציין שלפני שעתיים זכיתי (בטעות, אני נשבע, לא האמנתי שאזכה במחיר הזה. במשך ימים שעקבתי אחרי מכירות היא נמכרה ב4K במינימום) ב3700 כולל משלוח , בוואלה. כמובן שאני עדיין יכול להתחרט ולהפסיד 100 שקלים מסכנים שקבע המחוקק, אם תגידו לי שזאת השטות הכי גדולה שעשיתי בחיי.

עריכה:
פעם ראשונה שפיתגורס היה שימושי בחיים שלי. חישבתי את הצלעות A ו-B של המסך לפי פיתגורס (C^2=26"), וקיבלתי שהן 22.65" ו12.74". בעמוד נתוני המסך מצויין גודל רוחב פיקסל - 0.4215MM. בחישוב פשוט, זה יוצא ש*באמת* יש שם 1364.91 פיקסלים לרוחב! וזה עוד אחרי כל העיגולים שעשיתי בדרך. אז אם באמת זו הרזולוציה הנאטיבית, למה יש רזולוציה מקסימלית שונה לחיבור PC?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הרזולוציה ה"שונה" היא מכיון שבד"כ במחשב הרזולוציות הן דיי קבועות (XGA, WXGA וכו') ןבמסכי פלזמה מסויימים יש מקרים שהפיקסלים למשל לא ריבועיים אלא מלבנייים ולפעמים לא.
בקיצור, לעיתים הרזולוציה המקסימלית גבוהה יותר כדי שהמסך בכלל יוכל להראות את זה אבל הוא מן הסתם עושה DOWNSCALING לתמונה לרזולוציה הטבעית של המסך.

אי לכך, הכי טוב הוא להזין את המסך ברזולוציה טבעית 1:1.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זה ברור, זו הסיבה שאני שואל - אם למסך יש 1366*768 פיקסלים, זו הרזולוציה הנאטיבית שלו.
אז למה הם מפרסמים רזולוציה של 1024*768 - היא נמוכה מהנאטיבית, היא בכלל לא ביחס רחב, מה שאומר תמונה מעוותת ולא חדה? אתה אומר שהסיבה שזה קורה בחיבור DVI היא הגבלה של המחשב (שמוגבל לרזולוציות ספציפיות בחיבור דיגיטלי) ולא של המסך?

ויותר לעניין - להשאר עם המסך או לבטל את ההזמנה?

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

הסיבה שהרזולוציה ה NATIVE של המסך לא מתקבלת דרך ה DVI לא לגמרי ברורה לי אבל הרבה מאוד טלויזיות LCD לוקות בבעיה הזו. אני משער שהסיבה קשורה לעלויות ייצור - שימוש ברכיבים סטנדרטיים.
בכל מקרה תנסה להזין את המסך ברזולוציית 720p - זה אמור לעבוד. לא תקבל מיפוי אחד לאחד של הפיקסלים, אבל זה כנראה הכי קרוב שתוכל להגיע.

dr_n00b פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

האמת שאני חשבתי שהסיבה שרזולוציית NATIVE לא מתקבלת קשורה לעובדה שאף כרטיס מסך היום לא תומך בHDCP ולכן החיבור הדיגיטלי עצמו הוא זה שמגביל את הרזולוציה. זו עובדה מצערת אך נכונה שאם אחד המכשירים (המשדר או המסך) לא תומך ב HDCP אז התמונה תוקטן לרזולוציית DVD ולא HD.
עובדה שאין בעיה להציג רזולוציות גבוהות יותר בחיבור אנלוגי...

אבל זאת רק השערה שלי.

אז, ארממממ... להשאר עם המסך שזכיתי בו? יש בכלל דעות עליו (לשימוש הספציפי שאני זקוק לו - מוניטור)? או שכדאי לי לפתוח ת'רד חדש בנושא?

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

השערה מעניינת אבל לא נכונה כנראה. הגנת HDCP היא דרישה של המקור ולא של הצג. דרך אגב, לא כל מקור HD ידרוש הגנה כזו.

לגבי החלפת TV - אם אני הייתי במקומך התשובה לכך היתה תלויה באלטרנטיבות הקיימות בתקציב שאני אהיה מוכן להוציא. אני לא יודע אילו LCD TV יודעות לקבל רזולוציית NATIVE דרך החיבור הדיגיטאלי תוך מיפוי פיקסלים אחד לאחד. ממליץ לך לסרוק חנויות ואולי לפתוח שרשור חדש בנושא.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”