ברצוני לשאול אתכם, האם אתם יכולים להמליץ לי על ראוטר אשר אינו קורס בחיבור חייגן במהירות 12 מגה? (חיבור L2PT) משום שכבר שנתיים הראוטר שלי (אדימקס BR65BN) קרס כמה פעמים ביום בגלל החיבור הזה...לפני חודשיים הבעיה הזאת נפתרה סוף סוף על ידי כך שהעבירו אותנו לחיבור ללא חייגן..הראוטר לא קרס מאז אולם בעיות אחרות החלו להופיע בעקבות תעדוף נמוך (טורנט נמוך, הורדות איטיות בשעות העומס..) ולאחר קריאה קטנה פה הגעתי למסקנה שבחיבור ללא חייגן אני נחשב בתור משתמש רגיל ושרק על ידי חיבור חזרה לחייגן,אני אחשב בתור לקוח גיימר (כמו שהייתי פעם) הבעיות הללו יפתרו..אבל הבעיה היא שזה יגרום לבעיית הראוטר וזה מצב שאני לא רוצה לחזור אליו..למרות האיטיות באינטרנט.
ככה שאשמח אם תוכלו להמליץ לי על ראוטר, אשר אינו קורס (או לא בכזאת תכיפות) כמו הראוטר הקודם שלי
אני עובד כרגע עם TP-LINK WR1043ND ב12 מגה HOT עם חייגן L2TP.
נתב מעולה, הוא הדגל של החברה נכון להיום, הוא עולה בסביבות 300 ש"ח ולא היו לי איתו בעיות מעולם.
כדאי לעשות עדכות קושחה, אפילו למקורית של TP-LINK מהאתר שלהם לקושחה האחרונה.
1Gbps
802.11N
חיבור USB ליצירת שיתוף ברשת
טווח קליטה גדול יחסית
עוד פרטים יש באתר היצרן
אם התקציב נמוך יותר או שאין צורך בכל הפיצ'רים גם הדגמים הנמוכים יותר (941, 841) מעולים ומומלצים ע"י HOT לעבודה עם חייגן L2TP.
TP-LINK WR1043ND מאד מומלץ, בעיקר עם DD-WRT למרות שהקושחה האחרונה שלהם לא רעה, פרט לעובדה שהקונן USB לא עובד בה, וכן עובד מצויין כ NAS עם DDWRT ואפשר במקום כונן לחבר מדפסת רשת. בראוטר הזה אין שום בעיה לחזור לקושחה המקורית עם לא רוצים יותר DDWRT יש קושחת החזרה באתר DDWRT...
Sexter כתב:TP-LINK WR1043ND מאד מומלץ, בעיקר עם DD-WRT למרות שהקושחה האחרונה שלהם לא רעה, פרט לעובדה שהקונן USB לא עובד בה, וכן עובד מצויין כ NAS עם DDWRT ואפשר במקום כונן לחבר מדפסת רשת. בראוטר הזה אין שום בעיה לחזור לקושחה המקורית עם לא רוצים יותר DDWRT יש קושחת החזרה באתר DDWRT...
...
אפשר קצת להרחיב בנושא: DD-WRT ?
מה זה? מהיכן מורידים? והאם זה גורם לשינוי בביצוע ההגדרות בהתאם למיפרט המכשיר(האם יש מיפרט ספציפי)?
תודה
זו קושחה צד-שלישי, כלומר, לא של TP-LINK.
היא אמורה לתת שיפור בביצועים ולתקן באגים. לא חובה אבל שווה לנסות (בזהירות! עדכוני קושחה זה עסק יחסית עדין, אם הפעולה הופסקה באמצע מכל סיבה הראוטר יכול להפוך ללבנה, brick)
את WRT אפשר להוריד מהאתר : DD-WRT.COM
מומלץ לעדכן קושחה לראוטר הזה, יש עדכון שנוגע בייחוד לL2TP.
תקרא היטב את המדריך לפני שאתה משדרג ל DDWRT. צריך לבצע איפןס 30-30-30 לפני ואחרי השדרוג. לפי מדריך המשתמש המקורי של הראוטר הזה, קושחת DDWRT מומלצת אפילו עי היצרן, אם כי הם כתבו את זה ברמיזה עקיפה (הם הזכירו כי עבור צרכים מסוימים ניתן לשדרג את הראוטר ל DDWRT אבל אז כבר לא ניתן לקבל תמיכה טכנית מהם עד שתחזור לקושחה המקורית). זה למעשה אומר שהיצרן בעצמו מבין שרצוי לשדרג ל DDWRT...
Sexter כתב:תקרא היטב את המדריך לפני שאתה משדרג ל DDWRT. צריך לבצע איפןס 30-30-30 לפני ואחרי השדרוג. לפי מדריך המשתמש המקורי של הראוטר הזה, קושחת DDWRT מומלצת אפילו עי היצרן, אם כי הם כתבו את זה ברמיזה עקיפה (הם הזכירו כי עבור צרכים מסוימים ניתן לשדרג את הראוטר ל DDWRT אבל אז כבר לא ניתן לקבל תמיכה טכנית מהם עד שתחזור לקושחה המקורית). זה למעשה אומר שהיצרן בעצמו מבין שרצוי לשדרג ל DDWRT...
...
האם תפריט המכשיר נשאר זהה לתפריט הקודם לאחר השידרוג ?
לא משנה, גיליתי שלפני כמה ימים מישהו הוציא עדכון קשוחה צד שלישי לראוטר שלנו, (DD-WRT) התקנתי אותו, החלפתי לחיבור חייגן ומאז הראוטר לא קורס (:, טוב לדעת שהסיפור נגמר וזה מאד מצחיק שחבורת אנשים יודעת לעשות מה שחברות גדולות נכשלות בו שוב ושוב...
תיהיה בטוח שהם אפילו לא מנסים לכן יוצאים להם קושחות כאלה מצחיקות.
DDWRT נותן לך פיצרים שקיימים רק בנתבים עסקיים נורא יקרים, ונותן לך יציבות מעולה.
מאז שאני איתו אני מבסוט עד השמיים.
אני עובד עם WR1043ND כבר 9 חודשים בחיבור L2TP בכבלים - לא רק שהוא לא קורס, הוא יציב מאוד ודיי נדיר שיש בעיה כלשהי.
חשוב לציין שאני משתמש בקושחה הרשמית האחרונה מאתר TP-LINK.
abnatan כתב:אני עובד עם WR1043ND כבר 9 חודשים בחיבור L2TP בכבלים - לא רק שהוא לא קורס, הוא יציב מאוד ודיי נדיר שיש בעיה כלשהי.
חשוב לציין שאני משתמש בקושחה הרשמית האחרונה מאתר TP-LINK.
...
כנ"ל אצלי. (1043 עם קושחה מקורית עדכנית וL2TP, כמו שציינתי כבר)
לא היתה לי תקלה אחת מעולם עם הראוטר הזה.
כל התקלות, אם היו, היו מצד HOT ו\או המודם. אף פעם לא מהראוטר.
חשבתי שהוא יפתור את הבעייה וסוף סוף יהיה לי 12MB יציב לפי מה שאמרתם...לצערי זה לא קרה ככה..
בבדיקות מהירות שעשיתי עם החומרה המקורית (והכי מעודכנת) קיבלתי מהירות של 5MB..לאחר מכן חשבתי שאולי זאת בעיה בתוכנה ושיניתי לחומרה של DD-WRT, שמה המצב השתפר..אבל במעט..כשאני מוריד/בודק מהירות זה מתחיל במהירות שיא של 12MB..אולם לאחר מאיות בודדות המהירות צונחת לסביבות 5MB..
קיצר אני לא יודע מה לעשות עכשיו,אמרתם שזה אמור לעבוד אבל זה לא עובד..אני אשמח אם מישהו יגיד שעשיתי טעות או משהו כזה כי כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם המהירות היא נורמאלית כמו שצריך..
Play כתב:אוקי בלית ברירה קניתי את הראוטר...(1043 שהמלצתם)
חשבתי שהוא יפתור את הבעייה וסוף סוף יהיה לי 12MB יציב לפי מה שאמרתם...לצערי זה לא קרה ככה..
בבדיקות מהירות שעשיתי עם החומרה המקורית (והכי מעודכנת) קיבלתי מהירות של 5MB..לאחר מכן חשבתי שאולי זאת בעיה בתוכנה ושיניתי לחומרה של DD-WRT, שמה המצב השתפר..אבל במעט..כשאני מוריד/בודק מהירות זה מתחיל במהירות שיא של 12MB..אולם לאחר מאיות בודדות המהירות צונחת לסביבות 5MB..
קיצר אני לא יודע מה לעשות עכשיו,אמרתם שזה אמור לעבוד אבל זה לא עובד..אני אשמח אם מישהו יגיד שעשיתי טעות או משהו כזה כי כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם המהירות היא נורמאלית כמו שצריך..
...
איך אתה מחובר מהמחשב לנתב? כבל או wifi? אם wifi, איזה ערוץ, איזה אפשרויות אבטחה, באיזה תקן (bgn?)
אני שואל כי כשהתקנתי את ה-1043 שלי השבוע, לא הצלחתי לעבור את ה-5mbps (עם ה-firmware המקורי) ורק אחרי קצת משחקים גיליתי ששינוי ערוץ (אצלי ל-13) + קצת הגדרות אבטחה נקודתיות (wpa2-psk + aes, בלי wpa/wpa2 אוטומטי) פתרו את הבעיה והופ - 12mbps.
Play כתב:אוקי בלית ברירה קניתי את הראוטר...(1043 שהמלצתם)
...
איך אתה מחובר מהמחשב לנתב? כבל או wifi? אם wifi, איזה ערוץ, איזה אפשרויות אבטחה, באיזה תקן (bgn?)
אני שואל כי כשהתקנתי את ה-1043 שלי השבוע, לא הצלחתי לעבור את ה-5mbps (עם ה-firmware המקורי) ורק אחרי קצת משחקים גיליתי ששינוי ערוץ (אצלי ל-13) + קצת הגדרות אבטחה נקודתיות (wpa2-psk + aes, בלי wpa/wpa2 אוטומטי) פתרו את הבעיה והופ - 12mbps.
...
לא משנה, גיליתי מה הייתה התקלה..משום מה לא היה מעודכן אצל 012 שאנחנו ב12 מגה..ככה שקיבלתי רק 5מגה..קיצר אחרי תיקון קצרצר איתם הראוטר עכשיו עובד כמו שצריך (: