חוות דעת על מגבר ורמקולים רצפתיים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ,
קודם כל אני רוצה לתת קרדיט לאנשים הנפלאים באתר הזה (Y)
הפוסטים שקראתי בתקופה האחרונה עזרו לי לגבש דעה לגבי מה שאני מחפש .

אז ככה, לאחר שהסתובבתי בכמה חנויות אני יכול לומר שהשילוב שהכי מצא חן בעיני הוא:

מגבר Yamaha A-S500
רמקולים PARADIGM Monitor 11

רציתי לדעת אם למישהו יש את המגבר או הרמקולים האלה ויכול לתת חוות דעת עליהם .
או המלצה על מגבר ורמקולים אחרים במסגרת התקציב שלי (10000+-)שעשויים למצוא חן בעיני .

תודה לכל העוזרים.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הדבר החשוב ביותר, לעניות דעתי, הוא לאפשר לך לבדוק את הציוד בבית שלך, עם אפשרות להחזיר לאחר יומיים-שלושה, אם לא מוצא חן בעיניך, משתי סיבות עיקריות:

1. התאמה של מערכת לחדר היא קריטית. בעיות אקוסטיות שנובעות מהתאמה של הרמקולים לחדר, ואפשרויות המיקום שלהם בחדר, יכולות להיות מהותיות, עד הפיכת הסאונד לבלתי נסבל. בהירות יתר ו/או באס בומי הן תופעות מאוד מטרידות ומאוד ספיציפיות לסביבה.

2. רק לאחר האזנה ממושכת (יחסית) אפשר להעמיד מערכת במבחן האמיתי שלה, האם היא גורמת לך לרצות להאזין לעוד ועוד מוסיקה. שום האזנה קצרה ו/או ניתוח אנליטי של הסאונד לא יגלה לך כמה מערכת מתאימה לך (שים לב, לא "טובה" או "רעה" אלא מתאימה), כמו יומיים שלושה (אם אפשר היה שבועיים, מה טוב...) של האזנה, שמלמדת אותך כמה המערכת גורמת לך לרצות לשמוע אותה, כמה אתה מצליח לשקוע למוסיקה ולהנות ממנה, ועד כמה אתה נהנה יותר מהמוסיקה שאתה כבר מכיר.

יש מספר מכשלות שנכשלים בהם בבחינת מערכת, מעבר לבעיות אקוסטיקה. קורה שמערכת שנשמעת אטרקטיבית "וחיה" במבחן, מתבררת כמעייפת בהאזנות ארוכות. קורה שפתאום מגלים שלאחר שבחנת את המערכת עם הקלטות מעולות, הקלטות פחות טובות נשמעות רע ולא נהנים מהמוסיקה (ומערכת נועדה לשרת את המוסיקה, ולא להיפך). נוכחות אחרים בחדר משפיעה לעיתים באופן לא מודע על השיפוט האישי (סינדרום המלך העירום).

מכיוון שיש מאות של מוצרים, אין מנוס מלהסתובב בין היבואנים והחנויות, לעשות רשימה קצרה, לבחון את הפיינליסטים ולבחור. ואז, ללמוד להנות ממה שיש, שזו החוכמה האמיתית...

HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

לקח לי זמן לעכל את מה שכתבתה _falou_
בהתחלה אפילו התעצבנתי :evil: כי מה בסך הכל אני רוצה ? לשמוע מוסיקה ממקור איכותי .
לא ידעתי על המורכבות שבעיניין עד אחרי שקראתי את התגובה שלך ואחרי שהתייעצתי
עם אנשים שיש להם ניסיון בתחום .
ואחרי כל מה שספגתי בימים האחרונים הבנתי שלמרות שאני שואב הנאה משמיעת מוסיקה אין
לי באמת מושג איזה השפעה יש לאלקטרוניקה ולאקוסטיקה על הסאונד ,אני לא באמת מבין מהם איכויות של מגבר טוב כי אין לי ניסיון בתחום ובגלל זה כנראה שהמערכת הזאת תהיה השכר לימוד שלי להבנת הנושא , דרך אגב שכחתי לציין שאף פעם לא הייתה לי מערכת , זאת תהיה המערכת הראשונה שלי :D
לכן מכיוון שזאת תהיה המערכת הראשונה ולא האחרונה אז כדי למזער נזקים אני חושב שכדאי לי לוותר על קניית ציוד חדש ולקנות ציוד מיד שניה. משהו שבמידה ואחרי תקופה יתחיל לשעמם אותי יהיה אפשר לגלגל אותו הלאה בלי שיכאב יותר מידי בכיס .
הבנתי שלרוב היבואנים יש ציוד כזה שאפשר לשמוע ולהתרשם ממנו .
עוד דבר ששכחתי לציין הוא שכל המוסיקה שלי נמצאת במחשב סלוני עם כרטיס קול ON-BOARD
לכן בנוסף למגבר ורמקולים אני כנראה יצטרך גם DAC .

_falou_ בנוגע לעצה שלך לגבי בדיקת הציוד אצלי בבית ונושא האקוסטיקה אצלי בסלון ,
אז ככה ,הסלון שלי בגודל של 25 מ"מ ,יש לי מרפסת עם חלונות בצד ימין וחלל לכיוון החדרים בצד שמאל ,
אין לי שטיחים ולא וילונות , לפי מה שאמרו לי יהיה לי קשה מאוד להשיג תוצאה טובה עם תנאים כאלה .
לכן אני חושש שאפילו אם אני יביא אלי הביתה משהו שישמע טוב בחנות אצלי בבית יהיה קשה להשיג את אותה התוצאה . אני כנראה יצטרך לקחת סיכון ולסמוך על איך שזה נשמע בחנות בתנאים אידיאלים ולאט לאט להוסיף פריטים לסלון שלי כדי לאזן את הסאונד , גם ככה חשבתי לקנות שטיח ווילונות . אבל קודם כל מערכת .

הייתי שמח לשמוע המלצות על ציוד מתצוגה או יד שניה הכולל מגבר , רמקולים וDAC שניכנס לתקציב שלי (10000). תודה לכל העוזרים .

zorin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

מגברים ורמקולים

שליחה #4 

8O שלום רב וחג שמח
ראשית אם אתה שואל אם למישהו יש ציוד כזה [ זה אומר דרשייני ] ואסביר למה
מגבר קונים לפי כמה דברים חשובים
1. הוואאט לא משנה כלומר מגבר של 30 ואאט עם אמפר גבוהה נניח 35 אמפר יזיז רמקולים של 100 ו150 ואטט ללא בעייה לכן מי שאומר לך מגברים של 100 או 120 או 150 ואאט זה לא מספיק כי למעשה מה שדוחף זרימה לרמקולים לפי שלבים מסויימים
1. אמפר גבוהה
2.כבלים נכונים שמותאמים לציוד שלך...הכוונה כבלים עבים שתהיה זרימה נכונה ללא עיוות .
3.כבלים לרמקולים שזה הדבר הכי חשוב משום שזה הצליל הסופי מה שהאוזן שומעת
------------
במצב שלך מגבר Yamaha A-S500
רמקולים PARADIGM Monitor 11 ....מה שמתאים לימהה הוא רמקולים של מורדן שורט או סיסתם אודיו
ולבסוף כמובן רמקולים של CAV DT2200 או 2000
תבין דבר אחד הימהה הוא מכשיר נפלא אז תתן לא קצת צבע בצליל ...
בקיצור מכור את הרמקולים שלך או שתעשה טרייד עם החנות ...
חג שמח
צפריר ..רון

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #5 

zorin,
לא ברור לי מאיפה ההחלטיות שהרמקולים לא מתאימים למגבר, שמעת?
מאיפה ההחלטיות שהרמקולים שהצעת הם הכי מתאימים? יש לכם אותו טעם?
למכור את הרמקולים שאהב???
אני כן ממליץ לשמוע בבית או לפחות זמן ארוך בחנות ולשמוע מס׳ רמקולים.
והכי חשוב קמה מה שאתה אוהב.

סלח לי שאני ממליץ להתעלם מההמלצות שלך....
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #6 

אם אהבתה את השילוב שבחרתה אז סביר להניח שזה השילוב שמתאים לך, לכל אחד יש את הטעם שלו בכל הקשור לסאונד ולא בהכרח שמה שיהיה טוב לאחרים יהיה טוב לך. אופציה נוספת שאני הייתי קונה בתקציב שלך ושווה לך לבדוק אותה: רמקולים MONITOR AUDIO SILVER RX6
מגבר סטריאו PIONEER A-6 או מגבר סטריאו CAMBRIDGE AUDIO 650A

כיף לשמוע מוזיקה עם השילוב הזה, לא משנה מה הסיגנון של המוזיקה שאתה אוהב הסאונד יהיה טוב, לא מעייף, הבמה תהיה רחבה וההפרדה בין הכלים תהיה מצוינת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”